Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του 26χρονου Αλβανού στην Γλυκή Θεσπρωτίας

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Αλβανοί για την δολοφονία του 26χρονου αλλοδαπού Αλβανικής υπηκοότητας που είχε βρεθεί αποκεφαλισμένος στις 9 Μαΐου, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.
Ακόμη αναζητείται ένας ακόμα υπήκοος Αλβανίας 27 ετών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να έχει διαφύγει στη γείτονα χώρα.

Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία, περιύβρισης νεκρού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Πρόσκληση για την 4η/3-6-2016 τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας  καλούμε στις  τρεις  (3) του μηνός Ιουνίου έτους  2016,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00, στην ανοικτή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικού της αριθμ. 3/25-4-2016 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2.Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζηρού και της Περιφέρειας Ηπείρου για την τεχνική υποστήριξη (επίβλεψη μελετών ) του Δήμου Ζηρού(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κ. Δ. Σιώλος)
3. Απόφαση για απευθείας εξαγορά ακινήτου από Περιφέρεια Ηπείρου, αναγκαίου για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση κόμβου Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας προς Παντάνασσα (εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Δ. Σιώλος)
4.Ένταξη νέων προϊόντων στο «Καλάθι αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Ηπείρου» (εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Δ.  Σιώλος)
5.Τροποποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους ΝΠΔΔ  Π.Ε.Πρέβεζας (εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
6.Μερική τροποποίηση της αριθμ. 8/36/25-7-2012 απόφασης Π.Σ. «Περί καθορισμού των εδρών – διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Νόμου 4070/2012 (Α΄ 82)»(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Δ. Σιώλος)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η μαγευτική ομορφιά της Ηπείρου σε ένα βίντεο «Ήπειρος, γη της πέτρας» του Σταύρου Λαδικού

Τις μαγευτικές ομορφιές της Ηπείρου καταγράφει ένα βίντεο που δημιούργησε ο κινηματογραφιστής κ. Σταύρος Λαδικός.

Η λίμνη των Ιωαννίνων, τα όμορφα Γιάννενα, η πλούσια βλάστηση και τα όμορφα Ζαγοροχώρια, εμφανίζονται διαδοχικά στο εντυπωσιακό βίντεο, τραβηγμένο από drone.

Δήμος Πωγωνίου: Διακοπή νερού στην Τ.Κ. Δολιανών, την Τετάρτη 1 Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, θα γίνει διακοπή νερού στην Τ.Κ. Δολιανών, λόγω καθαρισμού των δεξαμενών.    

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΔΕΗ: Έκπτωση 10% στους λογαριασμούς για τους συνεπείς καταναλωτές

Στη μείωση κατά 10% των τιμολογίων της προς τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές προχωρά η ΔΕΗ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής  της Επιχείρησης έναντι του ανταγωνισμού.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μια πιο «επιθετική» πολιτική υπέρ των καταναλωτών της μετά και την πολύ καλή ανταπόκριση που είχε το μέτρο της υπαγωγής σε ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Σημειώνεται ότι στη  ρύθμιση για την τακτοποίηση ανεξόφλητων λογαριασμών έχουν υπαχθεί 450.000 καταναλωτές, εκ των οποίων το 85% είναι νέοι.

Eurostat: Στο 24,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο 24,2% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, έναντι 24,4% τον Ιανουάριο.
Στην Ευρωζώνη η ανεργία τον Απρίλιο του 2016 παρέμεινε σταθερή στο 10,2% σε σχέση με τον Μάρτιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην «Ε.Ε. των 28» η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8,7% (έναντι 8,8% τον Μάρτιο), σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009. Έναν χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2015, η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 11% και στην Ε.Ε. 9,6%.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016.
Συνολικά, τον Απρίλιο καταγράφονται 21,22 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 16,42 εκατ. στην Ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. παρατηρούνται στην Ελλάδα (24,2% τον Φεβρουάριο) και την Ισπανία (20,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (4,1%), τη Γερμανία (4,2%) και τη Μάλτα (4,3%).

Εθνικός συνασπισμός για τον έλεγχο του καπνίσματος στην Ελλάδα

Σημαντική μείωση του καπνίσματος κατά 33,33% στις ηλικίες 16-24 χρόνων έχουμε την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής!
Ταυτόχρονα, πάντα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσοστό των Ελλήνων που καπνίζουν  καθημερινά έχει πέσει στο 27,3 % ενώ αναφέρεται και ένα 5,2% ευκαιριακά καπνιζόντων.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αγώνας κατά του καπνίσματος στην χώρα μας αποδίδει καρπούς και ότι ο μύθος του Έλληνα «θεριακλή» έχει από καιρό καταρρεύσει» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εθνικού Συνασπισμού για τον έλεγχο του καπνίσματος, διαπρεπής πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard και συνεχίζει.

Σύμφωνα με την έρευνα η συντριπτική πλειοψηφία,  των Ελλήνων αποποιείται συνειδητά την πρόσδεσή της σε μια τόσο σκληρή και νοσηρή εξάρτηση.
Η μείωση των καπνιστών σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη, προ πενταετίας, μέτρηση της ίδιας αρχής και με την ιδία ακριβώς μεθοδολογία-προσωπική συνέντευξη σε σταθμισμένο δείγμα  8.500 νοικοκυριών σε όλη την επικράτεια-καταγράφεται σε κάθε ηλικιακό δείγμα με εντυπωσιακό κορύφωμα της μείωσης στην ηλικία 16-24 χρόνων.
«Ίσως, συνεχίζει ο κ Μπεχράκης, είναι το μοναδικό αισιόδοξο μήνυμα της εποχής, ότι τα παιδιά που καπνίζουν σήμερα προσμετρούνται κατά 33,33% λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση ξεπερνώντας έτσι, οριακά προς το καλύτερο, το μέσο ποσοστό καπνιστών της αντίστοιχης ηλικίας του συνόλου των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής, παρουσιάζει την παραδοσιακή θεατρική παράσταση '' Το Δημοτικό Σχολείο στην Ήπειρο κάποτε...'', την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 20:00, στο κινηματοθέατρο Μαρία-Ελένα, Αγίας Παρασκευής 40, Ανάκασα, Άγιοι Ανάργυροι

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο Πύρρος'' σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων σας προσκαλούν στην παραδοσιακή θεατρική παράσταση ''Το Δημοτικό Σχολείο στην Ήπειρο κάποτε...'', την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 20:00, στο κινηματοθέατρο Μαρία-Ελένα, Αγίας Παρασκευής 40, Ανάκασα, Άγιοι Ανάργυροι.
Συμμετέχουν όλες οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου με χορούς και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση-Επιμέλεια-Διδασκαλία: Βαρβάρα Μπότσαρη/Θοδωρής Μπότσαρης
Είσοδος Ελεύθερη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων

''Ο Πύρρος''