Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο κατά το τελευταίο 15ήμερο

 


Στη σύλληψη συνολικά 11 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κατά το τελευταίο 15ήμερο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

5 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί στα Ιωάννινα και

3 ημεδαποί και αλλοδαπός στην Άρτα.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Ιωάννινα: Συνελήφθη γυναίκα για κατοχή σουγιά 16 εκατοστών

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ (01-03-2024) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων γυναίκα, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε σουγιάς μήκους 16 εκατοστών.

Δήμος Κόνιτσας – MedINA: Ο ρόλος των πολιτών στην ουσιαστική προστασία της λεκάνης απορροής του ποταμού Αώου

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου η ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο "Αώος - Ο ρόλος των πολιτών στην ουσιαστική προστασία του", που συνδιοργάνωσαν το MedINA και ο Δήμος Κόνιτσας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από παρουσιάσεις των καλεσμένων ομιλητών, οι οποίοι έθεσαν προβληματισμούς, έκαναν προτάσεις για την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση του ποταμού Αώου και της γύρω περιοχής, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και ενθάρρυναν τη συμμετοχή των πολιτών σε ζητήματα διαχείρισης και προστασίας του ποταμού. Αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Αώος και οι παραπόταμοί του, στους αγώνες που έχουν γίνει για την προστασία του και στα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν όσον αφορά την θωράκισή του απέναντι σε υπάρχουσες πιέσεις και επερχόμενες απειλές.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπής, που εμπλέκεται σε περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στην Άρτα

 


Απέσπασε 13.000 ευρώ από ηλικιωμένη, τα οποία δήθεν προορίζονταν για έξοδα νοσηλείας της κόρης της, ύστερα από υποτιθέμενο ατύχημα

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία και με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπής, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, που έλαβε χώρα την 26-02-2024 στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, άγνωστος συνεργός της κατηγορούμενης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι είναι γιατρός νοσοκομείου, την έπεισε να παραδώσει χρηματικό ποσό 13.000 ευρώ, για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας της κόρης της, ύστερα από ατύχημα που δήθεν είχε υποστεί.

Το παραπάνω χρηματικό ποσό παρέλαβε από το σπίτι της ηλικιωμένης η κατηγορούμενη, ως απεσταλμένη του υποτιθέμενου γιατρού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της αλλοδαπής υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας.

Με νέο σύστημα η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

 


Συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς για τα έργα των υποδομών που απαιτούνται αλλά και τις αποζημιώσεις που δόθηκαν και θα δοθούν το προσεχές διάστημα στους αγρότες, παρέθεσε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

«Η καταστροφή που έχει γίνει, εκτιμάται πάνω από 3 δισ. ευρώ. Πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές και πάνω από 1 δισ. φτάνουν οι αποζημιώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις υποδομές ανέφερε:

 Περίπου 900 εκατ. ευρώ θα συμβασιοποιηθούν άμεσα, τα 420 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα άλλα 480 εκατ. ευρώ επειδή δεν είναι επιλέξιμα, θα αντληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

470 εκατ. ευρώ θα πάνε για τον σιδηρόδρομο από ευρωπαϊκά χρήματα και συγκεκριμένα από το ΕΣΠΑ.

Για τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το ποσό, γίνονται μελέτες, τα περισσότερα χρήματα θα είναι από το ΕΣΠΑ

Για έργα πρώτης αποκατάστασης και αγροτική οδοποιία, 140 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους, θα υπάρξουν κι άλλα.

Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου: Γλέντι για την «Γιορτή της γυναίκας», την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, ώρα 18:00

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου διοργανώνει γλέντι για την «Γιορτή της γυναίκας», την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, ώρα 18:00,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κεφαλοβρύσου.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για ψευδή καταμήνυση

 


Συνελήφθη χθες (1-3-2024) το πρωί από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός, κατά την είσοδο του οποίου στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για ψευδή καταμήνυση.

Στα 10,8 σεντς το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Μάρτιο

 


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε μείωση στα 10,8 σεντς ανά κιλοβατώρα στο "πράσινο" τιμολόγιο για το Μάρτιο.

Ειδικότερα, οι νέες χρεώσεις είναι:

-Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα, 10,827 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, 11,907 σεντς ανά κιλοβατώρα.

-Νυχτερινό τιμολόγιο: 8,037 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο το αντίστοιχο τιμολόγιο ήταν 13,635 σεντς. Συνεπώς η μείωση σωρευτικά κατά το πρώτο δίμηνο του ετους υπερβαίνει το 20 %.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι 10 Μαρτίου οι τροποποιητικές και διορθωτικές δηλώσεις ΕΑΕ 2023

 


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024 θα παραμείνει ανοικτό το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποδοχή τροποποιητικών και διορθωτικών δηλώσεων επί των αιτήσεων ΕΑΕ από παραγωγούς και ΚΥΔ.

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Χωρίς ραντεβού οι ασφαλισμένοι στις κατά τόπους Τοπικές Διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ

 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από όλες τις Τοπικές Διευθύνσεις – ανεξάρτητα από το πού ανήκουν – για την ενημέρωση των στοιχείων τους στο Μητρώο».

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των ασφαλισμένων που πρέπει να επισκεφθούν διά ζώσης την Τοπική Διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ, για να ρυθμίσουν το ζήτημα της ασφαλιστικής τους ικανότητας, ο φορέας επισημαίνει ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών στην περίπτωση αυτή γίνεται χωρίς ραντεβού.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (4-10/3/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (4 έως 10 Μαρτίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  04/03/2024         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 05/03/2024      

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  06/03/2024

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    07/03/2024          Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/03/2024     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  09/03/2024         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  04/03/2024         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 05/03/2024      

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  06/03/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    07/03/2024

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       08/03/2024         

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  09/03/2024         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.      08:00 – 13:00

Εμβοές: Σύγχρονη Θεραπευτική Αντιμετώπιση

 


3 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ακοής

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής εορτάζεται στις 3 Μαρτίου κάθε έτους μετά από πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την απώλεια ακοής, τα μέσα πρόληψης και τους τρόπους αποκατάστασης. Οι εμβοές παρουσιάζονται ως ηχητικά σήματα κατά την απουσία αντίστοιχου ηχητικού ερεθίσματος, προερχόμενου από το περιβάλλον.

Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν τις εμβοές ως βουητά, τζιτζίκια, κουδούνισμα, σφύριγμα ή σφυγμό. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από μετά-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Neurology (2022), το 14,4% των ενηλίκων έχει εμφανίσει εμβοές σε κάποιο σημείο στη ζωή του, με τη συχνότητα να είναι ανεξάρτητη του φύλου, αλλά ωστόσο αυτή να επηρεάζεται με την πάροδο της ηλικίας.

«Σημαντικό είναι να καθοριστεί ο χρόνος εμφάνισής τους, η συχνότητα και η έντασή τους, καθώς και αν ταυτόχρονα με αυτές συνυπάρχουν κι άλλα συμπτώματα, όπως κεφαλαλγία ή άλλες μορφές χρόνιου πόνου, κατάθλιψη και αϋπνία. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των εμβοών, οι μύθοι περί έλλειψης θεραπευτικών επιλογών έχουν πλέον καταρριφθεί, όπως επίσης και η σύσταση προς τους ασθενείς για αποδοχή της κατάστασης» επισημαίνει ο κ. Χάρης Καλεντάκης Ιατρός ΩΡΛ Msc  από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και προσθέτει: