Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Εκδήλωση χωριανικής αγάπης


Στο χωριό Ρεπετίστα Πωγωνίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/5) μία ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση αγάπης μεταξύ των χωριανών.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρώην Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα και στον Αντιπρόεδρο της Αδελφότητας κ. Στέφανο Φούσα. 
Αφορμή υπήρξε η έναρξη λειτουργίας του εκεί νέου αναψυκτηρίου (Μελάδες), το οποίο κτίστηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του κ. Αντώνη Φούσα και τη βοήθεια και άλλων φορέων, όπως της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πωγωνίου και του Στέφανου Φούσα.
Τη λειτουργία του εν λόγω αναψυκτηρίου ανέλαβε η κ. Νούλα Χαρίση (Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πωγωνίου), η οποία, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Πρόεδρο του χωριού κ. Παναγιώτη Τζιμογιάννη, προσέφερε στους παριστάμενους εξαιρετικά εδέσματα.
Παρέστησαν πολλοί συγχωριανοί και ορισμένοι φίλοι από τα Ιωάννινα.
Στην εκδήλωση αυτή ξεκίνησε ο κοινωνικός ιστός και η δραστηριότητα των κατοίκων και τηρήθηκαν με απόλυτο τρόπο όλοι οι κανόνες υγιεινής και απόστασης που προβλέπονται από τη νομοθεσία για τον κορωνοϊό, ο δε ιατρός καρδιολόγος κ. Στέφανος Φούσας ενημέρωσε τους παριστάμενους για τον ιό και τις συνέπειες του και για τα μέτρα που πρέπει να συνεχίζουν να λαμβάνονται απ’ όλους μας.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παντελή Παπαδιώτη


Η ανακοίνωση της ομάδας:
«Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παντελή Παπαδιώτη που εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς και ενώ βρισκόταν σε φιλική συνάθροιση με διοικητικούς παράγοντες της ομάδας μας καθώς ο γιος του αγωνιζόταν στον Αγροτικό αστέρα. Τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται συντετριμμένοι από το γεγονός».

Συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (20) κιλών και (500) γραμμαρίων, που βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, σήμερα (01-06-2020) στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας  και στην Αμαλιάδα Ηλείας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδος, δύο άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην εισαγωγή και μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (20) κιλών και (500) γραμμαρίων.
Πρόκειται για έναν αλλοδαπό και έναν ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο  πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ανωτέρω αλλοδαπός και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Ο δράστης δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αγγελόκαστρου Αιτωλοακαρνανίας, όπου και τον συνέλαβαν.
Ακολούθως, σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (20) ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (20) κιλών και (500) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Αμαλιάδας Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδος.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-20- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -20- κιλών και -500- γραμμαρίων,
το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
-3- κινητά τηλέφωνα,
Το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Υπουργείο Υγείας: Τέσσερις θάνατοι σήμερα, συνολικά 179 έχουν χάσει τη ζωή τους, 2 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σήμερα έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι, ενώ έχουν εντοπιστεί 2 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.
Οι νεκροί στη χώρα μας συνολικά είναι 179 ενώ τα κρούσματα φτάνουν πλέον τα 2.918.

Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (01-06-2020) νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο–απατηλό μήνυμα - ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας-που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail s), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου η καταβολή των αυξημένων επικουρικών συντάξεων


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές.
Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

Στο 80% η συμμετοχή των μαθητών που επέστρεψαν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία


Στο 80% η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών κατά την επιστροφή τους στα θρανία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.
Τα μεγαλύτερο μέρος της σημερινής σχολικής ημέρας αφιερώθηκε στην επεξήγηση, από τους εκπαιδευτικούς προς τους μικρούς μαθητές, των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας.
Νέα κανονικότητα στα σχολεία λόγω της κορωνοϊού
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και εκείνα της Δευτεροβάθμιας που προηγήθηκαν, άνοιξαν με νέα δεδομένα στη σχολική καθημερινότητα, αφού σε κάθε τάξη ο ανώτατος αριθμός μαθητών είναι 15, τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για κάθε τμήμα, ενώ τα φετινά βιβλία θα αξιοποιηθούν και για την επόμενη σχολική χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές, και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια εισφορών e-ΕΦΚΑ Απριλίου με την έκπτωση του 25%


Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4690/2020, ο οποίος προβλέπει το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% για τις εισφορές του Απριλίου και Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) προχωράει στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος για την έκδοση των ειδοποιητηρίων Απριλίου για όλες τις κατηγορίες μη μισθωτών, τα οποία θα αναρτηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.
Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για την περίοδο της καραντίνας, τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, τη δημοπρασία δασικών εκτάσεων και τα ασυνόδευτα παιδιά στο https://www.tzourlakos.com/


Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για την  περίοδο της καραντίνας, τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, τη δημοπρασία δασικών εκτάσεων και τα ασυνόδευτα παιδιά στο https://www.tzourlakos.com/

Μετά την καραντίνα: Πώς θα απαλλαχθούμε άμεσα από τα παχάκια;


Η αγχωτική περίοδος του lockdown, τα κλειστά γυμναστήρια και η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, οδήγησαν πολλούς ανθρώπους σε επιπλέον κατανάλωση τροφής και σε αύξηση του βάρους τους.
Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η βραχυπρόθεσμη αύξηση βάρους των τελευταίων μηνών θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη και μόνιμες βλάβες στην υγεία, καθώς η συσσώρευση λίπους μπορεί να επηρεάσει την όρεξη, τη φλεγμονή, αλλά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το περιττό λίπος, ωστόσο, επηρεάζει και μια άλλη σημαντική παράμετρο, αυτή της εικόνας του σώματος. Δεν είναι λίγοι όσοι διαπίστωσαν με τρόμο βγαίνοντας από την απομόνωση, ότι δεν χωρούν στα περσινά καλοκαιρινά τους ρούχα. Η -προ των πυλών- επόμενη μεγάλη πρόκληση, είναι το άγχος της εμφάνισης στην παραλία με μαγιό.
Πρόσφατες μελέτες καταγράφουν αύξηση της ζήτησης μικροδιορθωτικών επεμβάσεων, αλλά και επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής στην Ιαπωνία, καθώς πολλοί επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την περίοδο της εξ αποστάσεως ή μερικής επιστροφής στην εργασία, για να πάρουν χρόνο να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με το σώμα και την εμφάνισή τους.
Τι μπορεί να προσφέρουν οι μικροεπεμβατικές μέθοδοι στη βελτίωση της εικόνας του σώματος