Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ξεχείλισε ο ποταμός Αχέροντας στον κάμπο του Φαναρίου


Πλημμύρες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.
Στο έλεος του ποταμού Αχέροντα βρίσκεται ο κάμπος του Φαναρίου αλλά και η ευρύτερη περιοχή.
Σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις περιοχές Καναλάκι και Καστρί, για την αντιμετώπιση των οποίων κινήθηκαν άμεσα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου.
Η υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα, αλλά και η σφοδρή θαλασσοταραχή, μετέτρεψαν σε λίμνη και την περιοχή της Αμμουδιάς.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  κινήθηκαν άμεσα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πάργας.
Ακόμα πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές από τις πλημμύρες δημιουργήθηκαν στον κάμπο της Άρτας, ιδιαίτερα στην περιοχή από Λιμίνη προς Κομπότι.

Ηγουμενίτσα: Αναποδογύρισαν νταλίκες, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «Superfast II»

Προβλήματα στο δρομολόγιο επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Superfast II» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι.
Λόγω των ισχυρών κλυδωνισμών που δέχτηκε το πλοίο ανοικτά της Λευκάδας, έσπασαν οι ιμάντες που ήταν δεμένες δύο νταλίκες, με αποτέλεσμα αυτές να ανατραπούν, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν και άλλα φορτηγά.
Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και γίνεται εκφόρτωση και καταγραφή των ζημιών.
Απαγορεύθηκε ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Superfast II» από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για το Μπάρι Ιταλίας, καθώς, όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι, προερχόμενο από Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει 341 επιβάτες, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων και της θαλασσοταραχής που επικρατούσε έσπασαν οι ιμάντες με τις οποίες ήταν δεμένες δύο νταλίκες, με αποτέλεσμα να ανατραπούν.
Δόθηκε εντολή να αποβιβαστούν τα φορτηγά από το πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά, αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Ο Γιαννιώτης Γιάννης Ρουμπάτης, στο τιμόνι της ΕΥΠ

Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) τοποθετείται ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος υπήρξε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπανδρέου (1987-1988).
Η τοποθέτησή του ως επικεφαλής της ΕΥΠ έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.
O Γιάννης Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα.
Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του φημισμένου  Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον.
Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.
Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988.
Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.
Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ασημουργών, τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ώρα 7 μ.μ.

Το Σωματείο Ασημουργών Ιωαννίνων πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνελεύσεων του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Μετά το πέρας της συνέλευσης θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
Α) Απολογισμός δράσης έτους 2014,
Β) Οικονομικός απολογισμός έτους 2014,
Γ) Διαλογική συζήτηση με του συναδέλφους,

Δ) Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την μάνα από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ώρα 5 μ.μ., στην Αίθουσα της «Πνευματικής Στέγης» Κονίτσας

Καστρίτσα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Οι δύο δράστες είχαν κρύψει σε υπαίθριο χώρο «καβάτζα», (90,5) γραμμάρια ηρωίνης, (158,3) γραμμάρια μεθαδόνης και μία ζυγαριά

Συνελήφθησαν χθες (30.01.2015) το απόγευμα, στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε χθες (30.01.2015) το απόγευμα στην Καστρίτσα Ιωαννίνων συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες κατά το χρόνο που είχαν μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε συγκεκριμένο υπαίθριο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν για να αποκρύπτουν ναρκωτικές ουσίες (καβάτζα).
Στο συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιήθηκε έρευνα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(90,5) γραμμάρια ηρωίνης
(158,3) γραμμάρια μεθαδόνης
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (30-01-2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 29χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 29χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (191.200,13) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επανέρχεται το σύστημα με τις Δέσμες στα Λύκεια

Την επιστροφή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που καθιερώθηκε το 1983, αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Αρβανιτόπουλου του 2013.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η προαγωγή από τάξη σε τάξη στο λύκειο θα είναι ουσιαστικά ελεύθερη, με αποτέλεσμα να χαμηλώσει ο ποιοτικός πήχης της λυκειακής βαθμίδας.
Ειδικότερα, από τη νέα ηγεσία του υπουργείου έγινε σαφές ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων με το οποίο θα εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι φετινοί υποψήφιοι. 
Αντίθετα, ανατρέπεται η φιλοσοφία του συστήματος που καθιερώθηκε το 2013 και το οποίο επρόκειτο να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής κόβει την Πίτα του και διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση του, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 20:30 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Στους 25 οι νεκροί λόγω γρίπης

Στους 25 έφτασαν οι νεκροί λόγω γρίπης το τελευταίο 24ωρο  με τον ιό της εποχικής γρίπης.
 Άλλα δύο άτομα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο  με τον ιό της εποχικής γρίπης, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει ήδη τους 25.
Σύμφωνα με τα  σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 39 ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για αριθμό πολύ μεγάλο εάν αναλογιστεί κάποιος ότι το σύστημα δημόσιας υγείας διαθέτει περίπου 450 κλίνες, στις οποίες νοσηλεύονται όλα τα βαριά περιστατικά, από τραυματίες μέχρι χειρουργημένους και καρδιοπαθείς, και όχι μόνο οι ασθενείς με γρίπη.