Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα: Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο κ. Ηρακλής Μεταξάς

 


Νέος προπονητής από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα μας αναλαμβάνει ο κ. Ηρακλής Μεταξάς

Ο νέος μας προπονητής έχει πολυετή εμπειρία στα γήπεδα της Bundesliga και έχει εργαστεί στην Augsburg, τη Darmstadt, τη Bochum, τη Leverkusen, τη Freiburg, την Εθνική Γερμανίας και την Εθνική Ελλάδας.

Ο κ. Μεταξάς αναμένεται να έρθει άμεσα, οπότε και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της ομάδας στα μεταγραφικά και την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Μεταξάς δήλωσε στο www.pasgiannina.gr

«Με ιδιαίτερη χαρά επιστρέφω μετά από πέντε περίπου χρόνια στην Ελλάδα. Ευχαριστώ παρά πολύ την οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη για την τιμή που μου έκανε. Ο ΠΑΣ είχε πολύ καλή πορεία τα τελευταία δυο χρόνια και θα συνεχίσουμε για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει διάθεση και υπάρχουν φιλοδοξίες εκ μέρους της διοίκησης και από την στιγμή που υπήρχε ταύτιση απόψεων και στόχων ήρθαμε σε συμφωνία. Ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα στο γήπεδο με την ελπίδα ότι θα είναι κοντά μας και ο λαός του ΠΑΣ».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

ΕΟΔΥ: Τριάντα εννέα θάνατοι σήμερα, 1.239 νέα κρούσματα

 


1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα εννέα  θάνατοι σήμερα, 1.239 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.239, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 406.751 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.779 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.184 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 476 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.473 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -26.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 18 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (δια περιφοράς) της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 4 Ιουνίου, ώρα έναρξης 9:00 π.μ. & ώρα λήξης 10:00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555 / 2018 για έκτακτη* σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ

Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ : 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας» κ.λ.π.

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Σας προσκαλούμε σε δια περιφοράς έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής την 04 Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή- ώρα έναρξης 09.00 π.μ. & ώρα λήξης 10.00 π.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Έγκριση μελέτης με τίτλο: «Δράσεις διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Πωγωνίου» για υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ04 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

2. Έγκριση μελέτης με τίτλο: «Ψηφιακές υπηρεσίες τηλεφροντίδας για την αυτόνομη διαβίωση ηλικιωμένων σε απομακρυσμένες περιοχές» για υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ08 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

3. Έγκριση μελέτης με τίτλο: «Ψηφιακές υπηρεσίες για την ανάδειξη ιστορικών γεγονότων, μπολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού κάλλους Δήμου Πωγωνίου» για υποβολή πρότασης στην μπρόσκληση ΑΤ08 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

4. Έγκριση μελέτης με τίτλο: «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμική προστασία (προσεισμικός έλεγχος) Δήμου Πωγωνίου» για υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ11 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

5. Ανάκληση της αρ.62/21 Α.Ο.Ε. και αποδοχή εκ νέου των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης

ΑΤΟ4 («Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης

Απορριμμάτων») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση  συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

6. Ανάκληση της αρ.65/21 Α.Ο.Ε. και αποδοχή εκ νέου των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ8 («Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία

– πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης (υποέργο 1) χρηματοδότησης.

7. Αποδοχή των όρων συμμετοχής εκ νέου της πρόσκλησης ΑΤΟ8 («Smart cities, ευφυείς

εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση - πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης (υποέργο 2) χρηματοδότησης.

8. Ανάκληση της αρ.67/21 Α.Ο.Ε. και αποδοχή εκ νέου των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤ11 («Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)»)

του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

9. Έγκρισή του 3ου πρακτικού που αφορά τον έλεγχο δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού» του Δήμου Πωγωνίου (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

10. Έγκριση έκτακτης μετακίνησης (30 & 31-05-21)του αντιδημάρχου κ. Κουκουλάρη Στυλιανού

στην Αθήνα - Υπουργείο Εσωτερικών για υποβολή προτάσεων Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

H διαδικασία της «δια περιφοράς» λήψης απόφασης θα γίνει ως εξής:

Tα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη να αποστείλουν με e-mail την ψήφο τους επί κάθε θέμα που περιλαμβάνεται στην ημερήσια

διάταξη έως την καθορισμένη ώρα λήξης της συνεδρίασης, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση.

Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email της γραμματείας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου ήτοι: στο e-mail της Μπόνια Αθανασίας (mpoatha@pogoni.gr ) με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο γενικό e-mail του Δήμου Πωγωνίου dimospogoniou@pogoni.gr

Μέλη που δεν διαθέτουν email μπορούν να ενημερώσουν για την ψήφο τους τον Πρόεδρο του οργάνου με γραπτό μήνυμα sms τηλ. 6944442717, ή με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 2653360103, ή να καταθέσουν στην γραμματεία της Ο.Ε. το επισ/νο ειδικό έντυπο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο

ολογράφως έως την καθορισμένη ώρα λήξης της συνεδρίασης.

Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόκληση κάθε συνεδρίασης.

Τα μέλη που δεν αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντες).

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά την λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού COVID-19.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

* Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω α) λήξης προθεσμίας 2

ης φάσης υποβολής

προτάσεων προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» β) στενών χρονικών περιθωρίων υλοποίησης του

προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και γ)υποχρεωτικής έγκρισης έκτακτης μετακίνησης του Αντιδ/ρχου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΟΑΕΔ: Μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας

 


Όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, καθώς διευρύνεται από πέντε εργάσιμες ημέρες -πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του δελτίου- σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης, από την Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021.

Η νέα προθεσμία των 20 ημερολογιακών ημερών θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τα δελτία ανεργίας που έχουν καταληκτική ημερομηνία λήξης την 1η Ιουλίου 2021, τα οποία θα μπορούν πλέον να ανανεωθούν από τις 12 Ιουνίου 2021, δηλαδή 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα λαμβάνουν τρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) υπενθύμισης ως προς την υποχρέωση ανανέωσης του δελτίου ανεργίας, μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που προηγείται της ημερομηνίας λήξης του.

Για την ομαλή μετάβαση στο νέο διάστημα ανανέωσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021 θα ισχύσει επιπλέον διάστημα ανανέωσης 5 εργάσιμων ημερών, μετά τη λήξη του δελτίου ανεργίας.

Δωρεάν μετακινήσεις με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για συγκεκριμένες διαδρομές εξασφαλίζει ο Δήμος Ζίτσας

 


Δωρεάν μετακινήσεις για τους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών καθώς και μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων εξασφαλίζει ο Δήμος Ζίτσας , με τη νέα σύμβαση που θα υπογράψει με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της συνεδρίασής του το μεσημέρι της Τετάρτης (02-06-2021) ενέκρινε ομόφωνα  τους όρους της σύμβασης η εφαρμογή της οποίας θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου. 

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των τοπικών  κοινωνιών και  αξιοποιώντας κάθε ευρώ προς όφελος των δημοτών, για πρώτη φορά φέτος στη σύμβαση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εγκαινιάζει δωρεάν δρομολόγια δύο φορές το μήνα για τις μετακινήσεις των κατοίκων της Δ.Ε. Μολοσσών στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά και των κατοίκων της Δ.Ε. Εκάλης στις υπηρεσίες του Δήμου στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης. Επίσης συνεχίζει την επιδότηση των τιμών των εισιτηρίων προκειμένου να είναι φθηνότερα για τους πολίτες, στα δρομολόγια που εκτελούνται σε ώρες αιχμής (πρωινά και μεσημβρινά) και τα οποία χρησιμοποιούν ως επί τω πλείστον για την εξυπηρέτησή τους οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούν:

 α) Με επιδότηση εισιτηρίου εβδομαδιαία δρομολόγια, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Μεταμόρφωση-Ιωάννινα με έναρξη την 05.30 π.μ. και επιστροφή την 06.35 π.μ. και ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Ζίτσα- Ιωάννινα με έναρξη την 15.15 μμ. και επιστροφή την 16.00 μμ. για την μετάβαση των εργαζομένων στην πόλη των Ιωαννίνων.

β) Χωρίς την καταβολή κόμιστρου τέσσερα δρομολόγια, τα οποία θα εκτελούνται μία φορά το μήνα ή δύο ανάλογα με τις απαιτήσεις και θα εξυπηρετούν την ενδοδημοτική μεταφορά δημοτών στις κάτωθι διαδρομές:

       ι) Ιωάννινα-Δεσποτικό-Αετόπετρα-Φωτεινό-Γρανιτσοπούλα -Εκκλησοχώρι     

          -Κ.Υ Βουτσαρά και αντίστροφα.

      ιι) Ιωάννινα -Πολύδωρο-Ραδοβίζι-Βερενίκη-Δοβλά-Φτέρη-Ζάλογγο-Κ.Υ 

           Βουτσαρά και αντίστροφα.

     ιιι) Ιωάννινα-Λάλιζα-Ζόργιανη-Χίνκα-Γουργιάνιστα-Κούρεντα-Κ.Υ

          Βουτσαρά και αντίστροφα.

     iv) Ιωάννινα-Βατατάδες-Βλαχάτανο- Λιγοψά- Γαβρισιοί- Πετσάλι- Ασφάκα 

          Καρυές και αντίστροφα.

Οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 2 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 62.023 έλεγχοι, από τους οποίους οι 26.536 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 194 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         153 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ , ως ακολούθως:

o    30 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    17 στη Θεσσαλονίκη,

o    14 στην Κρήτη,

o    13 στα Ιόνια Νησιά,

o    12 στην Αττική,

o    11 στη Δυτική Μακεδονία

o      9 στη Στερεά Ελλάδα,

o      8 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      8 στην Ήπειρο,

o      5 στην Πελοπόννησο,

o      4 στη Δυτική Ελλάδα,

o      2 Θεσσαλία και 

o      2 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 57.025 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 54.928 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.097 των 150 ευρώ.

·         24 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    5 στη Κρήτη,

o    5 στη Πελοπόννησο,

o    1 στην Κεντρική Μακεδονία και

o    1 στη Θεσσαλία,

o    1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.664 ομοειδείς παραβάσεις.

·         17 παραβάσεις και σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη παντοπωλείου, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες για μη χρήση μάσκας.

Στην Πελοπόννησο, 4.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και παραβίαση απαγόρευσης μουσικής, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας.

Στη Δυτική Μακεδονία , 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ, για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.554 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.020 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Κυριακή 6 Ιουνίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 06-06-2021 από ώρα 07:45 π.μ. έως 12:15 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, Ροδοτόπι, Ζωοδόχος, Γραμμενοχώρια, Πετράλωνα, Λοφίσκος, Αγ. Ανάργυροι, Δελβινακόπουλο, Γραμμένο, Βαγενήτι, Πολύλοφος, Λύγγος, Περάτη, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Λευκοθέα, Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα, κάμπος Ζίτσας, Μαθητική εστία Ζίτσας, Οινοποιείο Πράσσου, Οινοποιείο Γκλίναβου, Σακελλαρικό, Λίθινο, οικ. Μελισσίου, Βασιλόπουλο, Καστρί, Σιάνιστα, Ιερομνήμη, Κοκκινόχωμα, Δελβινακόπουλο, Παλιουρή, Σουλόπουλο, Ραϊκο, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Φωτεινό, Αετόπετρα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Αγ. Μαρίνα, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Ζάλογγο, Δοβλά, Βερενίκη, Φτέρη, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, Καλλιθέα Φιλιατών.

Γαρδίκι, τμήμα Ελεούσας πέριξ του Ι.Ν. Φανερωμένης, πτηνοτροφεία Ροδοτοπίου, ΣΒΕΚΗ, ΠΙΝΔΟΣ, πτηνοτροφεία Νεοχωρίου και Κ. Λαψίστας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. 

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. 

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Εφημερίδα της Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου «Η Αγία Τριάς» (Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος 2021)

 


Εφημερίδα της Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου «Η Αγία Τριάς» (Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος 2021).