Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 30 Μαΐου, ώρα 10:30 π.μ.

Τη Δευτέρα 30-05-2016, και ώρα 10.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-05-2016 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση του Πρακτικού Νο1/23-05-2016 (Αποσφράγισης & Ελέγχου δικαιολογητικών – τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού του υποέργου «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ Φ/90/16Atm για το Δήμο Ζηρού», προϋπολογισμού 45.000,00 € με Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014ΕΠ53000008.
2.Έγκριση του από 25-05-2016 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση και συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 71.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
3.Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 69.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους.

Καταχειροκροτήθηκε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Καταχειροκροτήθηκε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Τετάρτη 25 Μαίου 2016, στο Κινηματοθέατρο ''Καλυψώ'' του Δήμου Καλλιθέας,  στο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, του Χορευτικού Ομίλου Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός''.
Ξεσήκωσε τους εκατοντάδες θεατές του Δημοτικού Κινηματογράφου-Θεάτρου "Καλυψώ" (Γρηγορίου Λαμπράκη 9 - παραπλεύρως γηπέδου Καλλιθέας) του Δήμου Καλλιθέας, με το άρτιο της απόδοσης και υπό την άριστη καθοδήγηση του μαέστρου της Βαγγέλη Κώτσου, των παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών, που απέδωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που συμμετείχε στο ετήσιο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Χορευτικός όμιλος Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, το βράδυ.
Υπό τους ήχους της παραδοσιακής κομπανίας του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Κώστα Παππά, με τον Παύλο Μπατσικούρα στο βιολί, τον Μιχάλη Καραχάλιο στο λαούτο και τον Κώστα Σωτηρόπουλο στο ντέφι, η Παραδοσιακή Χορωδία της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, απέδωσε το Συρρακιώτικο τραγούδι ''Μηλίτσα που ΄σαι στο γκρεμό'', το Σουλιώτικο ''Τρία Μπαϊράκια'', το Ζαγορίσιο ''Καπέσοβο'' και το Πωγωνήσιο ''Ξεχωρίσματα''.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ακόμη οι χορωδίες, του Πολιτιστικού Ομίλου Δάφνης-Υμηττού ''Ελλήνων Ρίζες'', του Κέντρου Λαϊκού Πολιτισμού Ιλίου ''Το πανηγύρι'', του Συλλόγου Φίλων του γνησίου Δημοτικού Τραγουδιού, του Χορού και της Παράδοσης ''Η Ρωμιοσύνη'', του Χορευτικού Ομίλου Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', και του Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας.
Πολυφωνικά τραγούδια απέδωσε το πολυφωνικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', ενώ το τμήμα Κρουστών του ιδίου Ομίλου απέδωσε ηπειρώτικους σκοπούς, συνοδεία της Κομπανίας του Κώστα Παππά, με τον Βαγγέλη Κώτσου στο τραγούδι.
Τη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Γαβριήλ, τον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσια και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνης για τη Χορωδία Μαίρη Καραγιώργου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για το άρτιο της οργάνωσης, στο διοργανωτή του Φεστιβάλ, Χορευτικό Όμιλο Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', σε όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση και τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τον μαέστρο της Βαγγέλη Κώτσου, για το άψογο της παρουσία της, που το κατέδειξε και ο ενθουσιασμός του κόσμου και το παρατεταμένο του χεροκροτήματος.

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Μονοήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο-Ναύπλιο την Κυριακή 19 Ιουνίου

Πεδινή Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν, χθες (27-05-2016) αργά το βράδυ στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο διακινητές, 23χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες ως οδηγός και συνοδηγός, διαπίστωσαν ότι αυτοί από κοινού, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 26 και 25 ετών, μη νόμιμους μετανάστες.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμα ημεδαπού για το ίδιο αδίκημα

Ο ένας από τους δράστες κατηγορείται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 5 πιστόλια (κρότου), 175 αβολίδωτα φυσίγγια, 2 φωτοβολίδες και 5 πυροτεχνήματα

Συνελήφθησαν χθες (27-5-2016) στα Ιωάννινα και στον Καλόβατο Άρτας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και ερευνών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 43, 26, 30, και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων. 
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα και σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού.
Σε βάρος του ενός 43χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, εντόπισαν ένα βαλιτσάκι μεταφοράς όπλου που περιείχε ένα πιστόλι κρότου, μία γεμιστήρα, 32 αβολίδωτα φυσίγγια και 2 φωτοβολίδες.
Στη δεύτερη περίπτωση, στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του ένα πιστόλι κρότου, μία γεμιστήρα, δύο αβολίδωτα φυσίγγια και μία χοάνη εκτόξευσης φωτοβολίδων – κροτίδων. 
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος ήταν κάτοχος και ενός ακόμη πιστολιού κρότου, το οποίο είχε παραδώσει στον 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος στην συνέχεια το παρέδωσε στον 30χρονο συλληφθέντα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ανωτέρω όπλο μαζί με μία γεμιστήρα.
Στην τρίτη περίπτωση, στον Καλόβατο Άρτας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας, συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, εντόπισαν δύο πιστόλια κρότου, δύο γεμιστήρες, δύο εκτοξευτήρες πυροτεχνημάτων, (141) αβολίδωτα φυσίγγια, πέντε πυροτεχνήματα και πέντε μεταλλικούς κάλυκες πυροτεχνημάτων.
Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω όπλα, τα φυσίγγια, οι φωτοβολίδες, οι γεμιστήρες, τα πυροτεχνήματα και οι εκτοξευτήρες πυροτεχνημάτων.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας Πρέβεζας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοποδηλάτου

Ο δράστης είχε προβεί στην αλλαγή του χρώματος του κλεμμένου μοτοποδηλάτου, με σκοπό την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του

Συνελήφθη, χθες (27-05-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μεταφορικού μέσου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, ο 51χρονος πρωινές ώρες της 26-05-2016 αφαίρεσε από πυλωτή πολυκατοικίας στην Πρέβεζα ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στην κατοχή του 51χρονου το κλεμμένο μοτοποδήλατο, στο οποίο είχε προβεί σε αλλαγή του χρώματός του, με σκοπό την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του.
Το κλεμμένο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εισφορές και φόροι «τελειώνουν» τους αγρότες

Σταδιακό τριπλασιασμό από 1/7/2015 μέχρι το 2022 των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους αγρότες (από 7% στο 20% του φορολογητέου εισοδήματός τους), προβλέπει ο νέος νόμος (4387/2016).
Για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ (αγρότες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων) αυξάνονται αναδρομικά από 1/7/2015 έως 31/12/2016 οι εισφορές στον κλάδο της σύνταξης κατά 42,8% (θα καταβάλλουν το 10% αντί του 7% επί των ασφαλιστικών κατηγοριών) και για ασθένεια το 3,61% από φέτος.
Σταδιακά, οι εισφορές για τη σύνταξη και την ασθένεια θα αυξάνονται έτσι ώστε, μετά τη σύνδεση με το φορολογητέο εισόδημα (από 1/1/207) και με ελάχιστο ασφαλιστέο «μισθό» τα 410,20 ευρώ επί του οποίου θα υπολογίζεται η ελάχιστη εισφορά, να διαμορφωθούν στο 20% το 2022 και στο 6,95%, για σύνταξη και ασθένεια, αντίστοιχα.
Τα 4 μέτρα - φωτιά που επιβάλλονται στους αγρότες είναι τα εξής:
1. Καταργείται ο ΟΓΑ.
2. Αλλάζει η βάση των ασφαλιστικών εισφορών και πλέον συνδέονται με το φορολογητέο εισόδημα, αλλά μπαίνει και κατώτατη ασφαλιστική εισφορά με κατώτατο εισόδημα τα 410,8 ευρώ τον μήνα.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τρίτη (31-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (01-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Πέμπτη (02-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Παρασκευή (03-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Σάββατο (04-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι.
Τρίτη (31-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι.
Τετάρτη (01-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αμπελώνας – Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών.
Πέμπτη (02-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (03-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (04-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεραμίτσα – Αχούρια Κεραμίτσας – Αναβρυτός – Μαλούνι – Αχούρια Μαλουνίου – Ραβενή – Λεπτοκαρυά – Καλλιθέα – Χαραυγή.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (31-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (01-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (02-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (03-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Κυριακή (05-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς - Νεοχώρι.