Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα μήνα νωρίτερα οι πληρωμές των επιδομάτων του ΟΓΑ


Εντολή για να δοθούν ένα μήνα νωρίτερα από ότι προβλέπεται οι επόμενες καταβολές των επιδομάτων τέκνων και ειδικών επιδομάτων τριτέκνων – πολυτέκνων, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου.
Συγκεκριμένα, τα επιδόματα για το τρίτο τρίμηνο να καταβληθούν 18 Σεπτεμβρίου αντί Οκτωβρίου και να περιληφθούν σ’ αυτήν την καταβολή και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.
 Επίσης, τα επιδόματα για το τέταρτο τρίμηνο να καταβληθούν 18 Δεκεμβρίου αντί του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Από 1 Οκτωβρίου ξεκινά ο Κοινωνικός Τουρισμός

Με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

έτους 2014-2015 από τις 15 Σεπτεμβρίου στην 1η Οκτωβρίου. 
Αντιστοίχως, η ημερομηνία λήξης του προγράμματος παρατείνεται μέχρι την 30.09.2015.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 24χρονος Ειδικός Φρουρός, για άσκοπους πυροβολισμούς

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Συνελήφθη, σήμερα (15.09.2014) νωρίς το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, στην παραλία της πόλης της Ηγουμενίτσας, ο 24χρονος, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς, χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο.
Το υπηρεσιακό όπλο του 24χρονου κατασχέθηκε καθώς και επτά (7) κάλυκες, που βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στα 222,8 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές στο 8μηνο 2014


Στα 282,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Αυγούστου 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 251,5 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου. Στο αντίστοιχο 8μηνο του 2013 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές αθροιζόμενες ανέρχονταν σε 500 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα τέλη Αυγούστου στα 222,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 59,9 εκατ. ευρώ.
Τον Αύγουστο σφραγίσθηκαν 1.593 ακάλυπτες επιταγές αξίας 24,1 εκατ. ευρώ, ενώ αποσύρθηκαν 4.324 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 7,08 εκατ. ευρώ.

Ένας στους τρεις εργαζόμενους ζει με 300 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με 300 ευρώ καθαρά (έως 440 μεικτά) αφού απασχολείται με ευέλικτες μορφές εργασίας (μειωμένο ωράριο, μερική απασχόληση, ενοικίαση, εκ περιτροπής εργασία), σύμφωνα με τα στοιχεία - σοκ μελέτης του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, τη Δευτέρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εργατικός μισθός έχει συρρικνωθεί σημαντικά, μέσω των ευέλικτων και φθηνών εργασιακών σχέσεων που επέβαλαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις των μνημονίων.
Όπως παρατηρεί ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης «η υψηλή ανεργία αναγκάζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να προσφεύγουν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, κατάσταση που αφορά περίπου 500.000 άτομα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά εργαζομένων, αυτή των 300 ευρώ».

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οδηγοί λεωφορείου, για λαθροδιακίνηση στη διασταύρωση Κρυονερίου Πωγωνίου

Μετέφεραν κρυμμένους, στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, τρεις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν, σήμερα (15-09-2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην διασταύρωση Κρυονερίου στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 43χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε τουριστικό λεωφορείο, αλβανικής εταιρείας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οδηγοί, μετέφεραν κρυμμένους, στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, τρεις υπηκόους Αλβανίας, που στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το λεωφορείο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Για έκτη συνεχή σεζόν η Μετροπόλιταν όπερα Νέας Υόρκης στην Πρέβεζα

10 μοναδικές παραστάσεις από την Met τη νέα σεζόν, στην Πρέβεζα

Από 11 Οκτωβρίου οι απευθείας μεταδόσεις

Για έκτη συνεχή σεζόν θα συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας και του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος» Δήμας» με την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης Ήδη έχουν παρθεί οι σχετικές αποφάσεις και οι απευθείας μεταδόσεις που θα γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου με το Μάκβεθ του Verdi και θα ολοκληρωθούν στις 25 Απριλίου με τη νέα παραγωγή Καβαλερία Ρουστικάνα.
Υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Οι φίλοι της όπερας από την Πρέβεζα αλλά και την ευρύτερη περιοχή θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις 10 παραστάσεις, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Να θυμίσουμε ότι η Πρέβεζα είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που συνεργάζεται απευθείας με την Metropolitan Opera Η πρωτοβουλία του δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» με τις προβολές που ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009, βρήκε αμέσως ανταπόκριση από τους φιλόμουσους της Πρέβεζας και όχι μόνο, καθιστώντας την πόλη μας πρώτη σε Πανελλαδική κλίμακα, που συνεργάστηκε με τη Μετροπόλιταν για τις προβολές αυτές.
Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Προβολών ΜΕΤ Opera για τη νέα σεζόν 2014-2015 είναι:
1. Μάκβεθ Verdi Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014
2. Οι Γάμοι του Φίγκαρο(Mozart) -νέα παραγωγή- Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
3. Κάρμεν(Bizet)-Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014
4. Ο κουρέας της Σεβίλλης Gioacchino Rossini Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014
5. Οι Αρχιτραγουδιστες Τραγουδιστές της Νυρεμβέργης (Wagner) -Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
6. Η Εύθυμη Χήρα (Lehár)- νέα παραγωγή - Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015
7. Τα Παραμύθια του Χόφμαν (Offenbach) -Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015
8. Γιολάντα/Το Κάστρο του Κυανοπώγωνα- νέα παραγωγή- Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015
9. Η Κυρά της Λίμνης (Rossini)-πρεμιέρα στη ΜΕΤ- Σάββατο 14 Μαρτίου 2015
10. Καβαλερία Ρουστικάνα /Παλιάτσοι (Mascagni /Leoncavallo), νέα παραγωγή Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ξεκινούν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και ολοκληρώνονται στις 26 Σεπτεμβρίου.
Κατά την εγγραφή των εγγραφών στα ιδρύματα στα οποία πέτυχαν, δεν θα κάνουν αίτηση μετεγγραφής, όσοι ενδιαφέρονται ωστόσο θα δηλώσουν προτίμηση Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που επιθυμούν να μετεγγραφούν.
Η αίτηση θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών.
Η δήλωση προτίμησης γίνεται, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να έχει μια εικόνα του αριθμού των πρωτοετών που δικαιούνται μετεγγραφή και σε ποια ΑΕΙ, πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις των μετεγγραφών, αν και είναι βέβαιο ότι τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσουν πόλο έλξης για περίπου 40.000 πρωτοετείς , όπως εκτιμά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Προσεχώς αλαλούμ στις εφορίες με τις επιστροφές ΕΝΦΙΑ

Αλαλούμ αναμένεται να επικρατήσει στις εφορίες μετά την νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ λόγω της δυστοκίας των ρυθμίσεων στις επιστροφές φόρου.

Χιλιάδες φορολογούμενοι με ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, που έχουν ήδη πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ θα δουν από τις 22 Σεπτεμβρίου ότι το ποσό που τους κοινοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου κατά την πρώτη εκκαθάριση ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό της δεύτερης εκκαθάρισης.
Η υφιστάμενη νομοθεσία προβλέπει πως αν το αποτέλεσμα της αρχικής εκκαθάρισης είναι χρεωστικό και κατά την δεύτερη εκκαθάριση προκύψει πιστωτικό αποτέλεσμα, τότε μηδενίζεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης η αρχική βεβαίωση και το προς επιστροφή ποσό επιστρέφεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης.