Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

5η αγωνιστική την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου με αγώνες της Α΄ ερασιτεχνικής και ο Α.Σ. Καλπακίου αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ΠΑΣ Κάστρου (25-09-13/17:00 μ.μ.)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου
Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 113 παρ.5 του Ν1892/1990 (ΦΕΚ 101 Α’) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.4 του άρθρου 35 του Ν.3677/2007 (ΦΕΚ 130 Α’) καθώς και με το άρθρο 36 του Ν.3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α’)
2. Την με αριθμό 105399/Δ4/27-8-2010 (ΦΕΚ) Απόφαση Υπουργού Παιδείας, Δια βίο Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Ορισμός Ε.Ι.Ν. ως συμβαλλόμενου μέρους για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με καθαριστές-καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού των ανά την επικράτεια σχολικών μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης.»
3. Το Ν.3870/2010 (ΦΕΚ Α 138) αρ.18 παρ.1 περ.γ΄ όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4002/2011 άρθρο 69 και τον Ν.4076/2012 άρθρο 6.
4. Το υπ’ αριθμ.606/670/48232/13-9-2013 έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
5. Την υπ΄αριθμ. 12/2013 Απόφαση Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πωγωνίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Ότι η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πωγωνίου θα προβεί στην πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με σύμβαση μίσθωσης έργου σύμφωνα με τον κατώτερο πίνακα :

α/α: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
 Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι από την ημερομηνία της υπογραφής της έως 30-6-2014.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
1. Αίτηση (όπου θα δηλώνεται το σχολείο σύμφωνα με τον πίνακα).
2. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Εντοπιότητα: Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας στο Δήμο Πωγωνίου.
4. Ανεργία: Βεβαίωση του ΟΑΕΔ, η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
5. Πολύτεκνος ή τέκνο πολύτεκνου: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ΑΣΠΕ.
6. Ανήλικα τέκνα: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
7. Γονέας ή Τέκνο Μονογονεϊκής Οικογένειας: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
8. Προστατευόμενο μέλος με αναπηρία: Πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής Νοσοκομείου, για αναπηρία τέκνων άνω του 70%.
9. Εμπειρία: Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα.
10. Εισόδημα: Εκκαθαριστικό Οικ. Έτους 2013
11.  Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία να δηλώνεται η φυσική καταλληλότητα των ιδίων για την άσκηση των καθηκόντων.
12.  Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι δεν έχουν καταδικαστεί και ότι δεν είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλλουν αιτήσεις έως και την  30/09/2013 στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής (Παλαιό Δημαρχείο Καλπάκι), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ..
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2653 3 60126.

Καλπάκι, 23/9/2013
Ο Πρόεδρος


ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, μέλη εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 270.464,31 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (23-09-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 42 ετών, νόμιμοι εκπρόσωποι – διαχειριστές εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Οι οφειλές τους ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 270.464,31 ευρώ και προέρχονται από καταλογισμό σε βάρος τους διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Οι παροικούντες Ηπειρώτες του Νομού Ροδόπης. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και την ιστορική μνημοσύνη του Ηπειρώτη Οικουμενικού Πατριλαρχη Αθηναγόρα Α', από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 μια  σπουδαίες διαχρονικά εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης   και  διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης «Ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», για τα εκατό χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και την ιστορική μνημοσύνη του Ηπειρώτη Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα Α΄ (1948-1972).


Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα - χαιρετισμό, δια μέσου του Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, που  απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, διάδοχος του τιμωμένου αειδήμου προκατόχου του Αθηναγόρα Α΄.
Ευχαριστήριο μήνυμα - χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ,ο πρώην υπουργός  Ευριπίδης Στυλιανιδης , ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Πεταλωτής ,ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλλιπας Φίλιος και ο πρόεδρος της Πανειπηρωτικης Ελλάδος Γεώργιος Οικονόμου.

Σύλληψη διακινητή, στην Επαρχιακή οδό Σαγιάδας – Μαυροματίου, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε δύο αλλοδαπούς

Συνελήφθη την Κυριακή (22-09-2013) το πρωί στην Επαρχιακή οδό Σαγιάδας – Μαυροματίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 45χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα σε δύο παράνομους αλλοδαπούς, μεταφέροντάς τους με αυτοκίνητο.

Το Ι.Χ .Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Άρτα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη την Παρασκευή (20-09-2013) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για το αδίκημα της παράνομης υλοτομίας.

Δήμος Μετσόβου: Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με ελληνικές και ιταλικές γεύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας πραγματοποιεί ο Δήμος Μετσόβου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του έργου «IN.C.O.ME - ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ».
Ο Δήμος Μετσόβου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INCOME - Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας», που χρηματοδοτείται από το διμερές πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013», πραγματοποιεί διήμερο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας ελληνικών και ιταλικών γεύσεων στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.  Η περιοχή αναφοράς του έργου αποτελείται από δύο πόλεις στην επαρχία του Μπρίντιζι (Ceglie Messapica και Carovigno), το Δήμο Μετσόβου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ, που αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο του πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Μέτσοβο, ευελπιστεί να αποτελέσει ουσιαστικά την έναρξη ενός νέου θεσμού, που θα βάλει το Μέτσοβο στον χάρτη των γευστικών προορισμών του Φθινοπώρου.
Στο διήμερο Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών που θα είναι «ντυμένα» με τοπικές γεύσεις από το Μέτσοβο αλλά και με ιταλικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους. Τοπικά τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρασιά αλλά και τραχανάδες, χυλοπίτες, πατάτες ακόμη και κοντοσούβλι θα είναι εκεί για να προκαλέσουν τον ουρανίσκο των επισκεπτών. Οι εκθέτες είναι παραγωγοί τυπικών, χαρακτηριστικών αγροτικών προϊόντων διατροφής της περιοχής, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα παραδοσιακά προϊόντα τους, σε μία προσπάθεια να κερδηθεί το κρίσιμο στοίχημα της εξωστρέφειας.  Το διήμερο φεστιβάλ, για το οποίο έχει προβλεφθεί η τηλεοπτική κάλυψη, θα χρωματίσουν με την παρουσία τους τοπικά μουσικά σύνολα αλλά και παιδικό χορευτικό σύνολο. Το παρόν αναμένεται να δώσουν, επίσης, γνώστες του είδους, καθώς στο φεστιβάλ θα μαγειρέψουν για το κοινό σεφ, οι γυναίκες του χωριού αλλά και Έλληνες και Ιταλοί μαθητές από τις αντίστοιχες σχολές γαστρονομίας της γείτονος που παρακολούθησαν σχετικά προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο του έργου INCOME.
Παράλληλα, στο περίπτερο του Δήμου Μετσόβου θα προσφέρεται στους επισκέπτες σχετικό ενημερωτικό υλικό για την περιοχή του Μετσόβου καθώς και για τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, για όλα αυτά που συνιστούν την ιδιαίτερη αυτή περιοχή της Ηπείρου έναν ξεχωριστό τόπο προορισμού, που μεταμορφώνεται  ανάλογα με την εποχή, παίρνοντας κάθε φορά το ”χρώμα” της εποχής.  
Σημειώνεται ότι το έργο “INCOME - International Centre of Mediterranean Gastronomy”,  χρηματοδοτείται από τον Άξονα 1 του διμερούς προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» – Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της Καινοτομίας και αποτελεί την εφαρμογή της αποκτηθείσας εμπειρίας  σχετικά με τη Διεθνή Σχολή Μεσογειακής Γαστρονομίας, που δημιουργήθηκε με την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος «Interreg IIIA Ελλάδα-Ιταλία» και την οποία διαχειρίζεται ο Δήμος του Ceglie Messapica με διαφόρους συνεργάτες.

Η ιδέα του έργου επικεντρώνεται στη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εμπλεκόμενων περιοχών, μέσα από την αξιοποίηση των τυπικών αγροτικών προϊόντων της βιομηχανίας, της πολυλειτουργικής γεωργίας, της γαστρονομίας και του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας καινοτόμες στρατηγικές, για να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά. 

Νοσήλειο 25 ευρώ και χρήση γενόσημων στο 60% συμφώνησαν Άδωνις - τρόικα

Αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων στο 60% και περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ για το 2014 συμφώνησαν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και οι επικεφαλής της τρόικας στην συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.
Ο κ. Γεωργιάδης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα ισχύσει τελικά το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, παρ' ότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το εισιτήριο θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ των ομάδων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Γιάννενα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη το Σάββατο (21-09-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε (5) ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Πολυνέρι Θεσπρωτίας: Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εξιχνιάστηκε κλοπή από οικία στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας, που έγινε βραδινές ώρες της 23/24-03-2013.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς εξακριβώθηκε ότι παραβίασε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού και αφαίρεσε έναν χρυσό σταυρό.

Ειδοποιητήρια σε 7.000 φορολογούμενους από Taxisnet λόγω κενών ασφαλείας στο Ε9

Ειδοποιητήρια σε 7.000 φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά το Ε9 το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου προτίθεται να αποστείλει εντός της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λόγω των κενών ασφαλείας που υπήρξαν στο Taxisnet.

Πρόκειται για φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά Ε9 στο διήμερο 18- 19 Σεπτεμβρίου και λόγω κενών ασφαλείας που εμφάνισε η ειδική εφαρμογή του Τaxisnet στις δηλώσεις τους μεταφορτώθηκαν στοιχεία ακινήτων άλλων φορολογούμενων.

Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο νεαρά άτομα, τα οποία επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (20-09-2013) τα ξημερώματα στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών, γιατί κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 16-09-2013 από τον ιδιοκτήτη της, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Φιλιππιάδα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη το Σάββατο (21-09-2013) τα ξημερώματα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους και (11) μηνών, για μη καταβολή εισφορών και παραβάσεις του ΚΟΚ.