Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

 

Πρωτοδικείο Ιωαννίνων

Πίνακας αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 στην  εκλογική Περιφέρεια Πωγωνίου

Περισσότερα:

https://protodikeio-ioanninon.gov.gr/wp-content/uploads/2023/10/Apotelesmata_%CE%A0%CF%89%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85.pdf

ΠΗΓΗ: https://protodikeio-ioanninon.gov.gr

Δήμος Κόνιτσας: Πρόσληψη συνοδού απορριμματοφόρου


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Κόνιτσας ύστερα από την υπ’ αριθ. 117/2023 (ΑΔΑ: 60ΥΕΩΛ4-ΕΛΦ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις διατάξεις του Ν. 3584/2007 όπως ισχύουν ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τριών (3) ατόμων για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου έτους 2023, για την ακόλουθη ειδικότητα και χρονική περίοδο:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ) 3

Να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του Α΄ μέρους του Ν. 3584/2007.

Δύο (2) μήνες

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

Γιάννενα: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου της πόλεως των Ιωαννίνων, κατά τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Την προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως, την Παρασκευή 20-10-2023 και από ώρα 07:30, έως πέρατος της Δοξολογίας και των λοιπών εκδηλώσεων.

Η τοποθέτηση προσωρινής σήμανσης θα γίνει με ευθύνη – μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, το οποίο εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από τον Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα των Αρχών, των λοιπών επισήμων και τα οχήματα άμεσης ανάγκης.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, για κλοπή από οικία σε χωριό των Ιωαννίνων

 


Ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας ημεδαπός, για κλοπή που έλαβε χώρα την 30/9/2023 σε χωριό των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένου, από όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας και των συνεργών του συνεχίζεται.

Δήμος Πωγωνίου: Στις 21 & 22 Οκτωβρίου ο "4ος Δρόμος της Νίκης"

 


Αγαπημένη αθλητική διοργάνωση κατάφερε να γίνει ο «Δρόμος της Νίκης» που πραγματοποιείται από το Δήμο Πωγωνίου στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ».

Με αυξημένο το ενδιαφέρον των λάτρεων των αγώνων τρεξίματος, ο «4ος Δρόμος της Νίκης» θα διεξαχθεί φέτος σε δύο ημέρες, καθώς έχει προστεθεί μία ακόμη διαδρομή μετά από απαίτηση των αθλητών.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων, με τις διαδρομές να διέρχονται από ιστορικούς χώρους και δρόμους του Καλπακίου, όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο 1940, το Ύψωμα «Μαχητής», η Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου κ.α.

«Ο Δρόμος της Νίκης έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτίει  φόρο τιμής στους ήρωες του Έπους του ’40 που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την αυξημένη διάθεση συμμετοχής, γεγονός που αναβαθμίζει τη διοργάνωση χρόνο με το χρόνο» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης παρουσίασε παράλληλα τα αναμνηστικά μετάλλια που θα δοθούν στους συμμετέχοντες του 4ου - 5ου και 6ου Δρόμου της Νίκης, τα οποία θα σχηματίσουν την πιο ιστορική λέξη που φώναξε η Πατρίδα μας, το "ΟΧΙ".

Στις λεπτομέρειες των διαδρομών του αγώνα αναφέρθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων κ. Τσίμαρης Ευάγγελος. «Ο 4Ος Δρόμος της Νίκης είναι γεγονός και φέτος περιλαμβάνει 4 διαδρομές. Ο αγώνας, εκτός από την κεντρική διαδρομή των 21χλμ, πλαισιώνεται και από μία διαδρομή 9χλμ.,  από παιδικό αγώνα 1000μ. που πέρυσι έτυχε μεγάλης αποδοχής καθώς και από αγώνα δρόμου Vertical 4,2 χλμ., που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι βραβεύσεις των αθλητών θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

       Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 6μ.μ., έξωθεν Δημαρχείου Καλπακίου

       Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 12 το μεσημέρι, έξωθεν Δημαρχείου Καλπακίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρακάλαμος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στα Μπολέικα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου

 


Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, ώρα 7:30 π.μ., θα τελεστεί θεια λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στα Μπολέικα Παρακαλάμου.

Ιωάννινα: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

 


Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

7:30 π.μ. Εορταστικό πρωινό με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της στρατιωτικής μουσικής να παιανίζουν θούριους και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων

8:00 π.μ. Επίσημη έπαρση σημαίας στο Στρατηγείοτης 8ης Μεραρχίας Πεζικού

10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ομιλία από την Dr Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ιωαννίνων

11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μπιζανομάχων, κατάθεση στεφάνων

12:00 μεσ. Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων-οδηγών, αναπήρων-θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, τμημάτων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

 


Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, την Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα.

Στις 10:00 ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Οργανισμού.

Το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τριήμερο οδοιπορικό του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία στην Ήπειρο

 


Εξόρμηση ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαλόγου με αυτούς που συμμετέχουν καθημερινά στο πεδίο της εκπαίδευσης (εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, μαθητές, φορείς) ξεκινά το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.

Το «Οδοιπορικό για την Παιδεία», που συντονίζει ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αποτελεί μια κινηματική προσέγγιση για τη δημιουργία δικτύων, επαφή με την περιφέρεια, καταγραφή προβλημάτων, διαμόρφωση ατζέντας και θέσεων για την παιδεία.

Ξεκινά με τριήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο την Παρασκευή 20/10/2023 από την Άρτα και την Πρέβεζα θα συνεχιστεί το Σάββατο 21/10/2023 στη Θεσπρωτία και θα ολοκληρωθεί με κεντρική εκδήλωση στα Ιωάννινα στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει με θέμα «Παιδεία και ανισότητες», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν πανελλαδικά.

Το Πρόγραμμα του «Οδοιπορικού στην Παιδεία»:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10/2023:            

ΑΡΤΑ

10.30  Επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Άρτας.

12:00 Επίσκεψη στο ειδικό δημοτικό σχολείο Άρτας

13.00 Επίσκεψη στη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

14:00 Γεύμα με εκπαιδευτικούς της πόλης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20/10/2023: 

ΠΡΕΒΕΖΑ

18:00 Επίσκεψη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ -ΙΕΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10/2023       

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

10:00 Επίσκεψη στο  Μουσικό σχολείο 2.            

11:30 Συνάντηση με φορείς

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10/2023   

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

12:00 Κεντρική ομιλία  Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκη

Θεματική: Παιδεία και ανισότητες (Ξενοδοχείο Dulac)               

20:30 Δείπνο με εκπαιδευτικούς

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Ιωάννινα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συζητήσει με φοιτητές της πόλης για το οξύ πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, θέμα που σε συνδυασμό με την κοινωνική κατοικία, εισήγαγε στον δημόσιο διάλογο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 59χρονη και 64χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

 


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, στα Ιωάννινα, 59χρονη και 64χρονος, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με γυναίκα που κατέχει παράνομα αρχαιότητες τις οποίες σκοπεύει να πουλήσει, συγκροτήθηκε ειδικό κλιμάκιο της υπηρεσίας και με συνδρομή δικαστικού λειτουργού εντοπίστηκε η 59χρονη και συνελήφθη, καθώς στην οικία της βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και εικόνες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή του 64χρονου στην υπόθεση, ο οποίος επίσης συνελήφθη καθώς είχε προγραμματίσει αγοραπωλησία δύο αμφορέων με 48χρονο αλλοδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναζητείται.

Στην κατοχή τους καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 


• -2- οξυπυθμένοι αμφορείς ρωμαϊκών χρόνων,

• -2- δίζωνες εικόνες, που απεικονίζουν την Παναγία και Αγίους,

• -3- εικόνες, που απεικονίζουν τον Άγιο Γεώργιο,

• μικρός αμφορέας, πιθανόν βυζαντινών χρόνων,

• εφυαλωμένο αγγείο κλειστού τύπου,

• ασημένιο νόμισμα της Αρχαίας Αθήνας, πιθανόν του 4ου αιώνα π.Χ,

• βαλιτσάκι με -2- ζεύγη ραβδοσκόπων, ηλεκτρονική συσκευή συντονισμού των ραβδοσκόπων και φορτιστή αυτής και

• συσκευή ανίχνευσης μετάλλων.

Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες παραδόθηκαν για φύλαξη και εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υποχρεωτικά τα POS σε περίπτερα, ταξί και 11 ακόμη επαγγέλματα

 


Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή σχεδιάζουν την επέκταση της χρήσης μηχανημάτων POS σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που κάνουν συναλλαγές με το κοινό και τη διασύνδεσή τους με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Τα ποσοστά των πολιτών που προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους με τη χρήση καρτών αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο σε πελάτες, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ειδικά μηχανήματα POS.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται ταξί, οι πωλητές αγροτικών και άλλων προϊόντων σε υπαίθριες λαϊκές αγορές και λαϊκά πανηγύρια, οι περιπτεριούχοι, οι επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται καταστήματα ψιλικών και παντοπωλεία, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης θεάτρων, κινηματογράφων, οι επιχειρήσεις διοργάνωσης συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, οι τραγουδιστές, οι χορευτές, και τα μουσικά συγκροτήματα θα είναι οι νέες κατηγορίες που θα υποχρεωθούν να δέχονται πληρωμές με POS, εφόσον οι πελάτες το επιθυμούν να τους πληρώσουν με χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες.

Από ποια συχνή οφθαλμοπάθεια προστατεύει η μεσογειακή διατροφή;

 


Η κατανάλωση άφθονων φρούτων, λαχανικών και ψαριών, που αποτελούν βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης αλλά και την επιδείνωση μιας οφθαλμοπάθειας, που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης στον δυτικό κόσμο.
Πρόκειται για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία προσβάλλει σχεδόν έναν στους τρεις Ευρωπαίους ηλικίας άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με την  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ειδικών στον Αμφιβληστροειδή (EURETINA), περισσότερο από το 25% των Ευρωπαίων ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν πρώιμη ή μέτριας βαρύτητας ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, ενώ άλλο ένα 2,4% έχουν προχωρημένη μορφή της νόσου.
Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς σε απόλυτους αριθμούς υπολογίζεται ότι προσβάλλει σχεδόν 67 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει στα 77 εκατομμύρια έως το 2050, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού. Παράλληλα, η προχωρημένη ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς υπολογίζεται ότι θα ανιχνεύεται ετησίως σε 700.000 ανθρώπους, από 400.000 που ανιχνεύεται σήμερα.


«Η ωχρά κηλίδα είναι μία ελλειπτική κιτρινόμορφη (ωχρή) περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά στο κέντρο του αμφιβληστροειδή χιτώνα, στο πίσω μέρος του ματιού, πολύ κοντά στο οπτικό νεύρο. 

Σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την εκφύλισή της είναι η ηλικία, ενώ πλήττει την κεντρική όραση, με συνέπεια να επηρεάζονται πολλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση και η οδήγηση» επισημαίνει ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός-Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Συνολικά 16.521 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα το 2024

 


Στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως και κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν αντίστοιχα σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό τους τρεις κρίσιμους τομείς θα κατευθυνθούν μεγάλο μέρος των 16.521 προσλήψεων στον δημόσιο τομέα το 2024.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων είναι απολύτως εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε εφαρμογή του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. 

Διευκρινίζεται ότι ο κανόνας του 1:1 εφαρμόζεται συνολικά σε όλο το Δημόσιο και όχι ανά κλάδο, γεγονός που επιτρέπει να καλύπτονται κατά προτεραιότητα οι ιδιαίτερες ανάγκες που παρατηρούνται στους διαφορετικούς κλάδους, κατά περίπτωση.

Η κα Κεραμέως πρότεινε για το έτος 2024 την έγκριση συνολικά 16.521 προσλήψεων, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός θα κατευθυνθεί στους εξής τομείς:

Υγεία: Προτεραιότητα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας υλοποιώντας εμπροσθοβαρώς, ήδη από τώρα, μεγάλο μέρος της προεκλογικής δέσμευσης, εγκρίνοντας άμεσα 6.500 θέσεις.

Κλιματική κρίση: Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων, αξιοποίηση 700 θέσεων για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΕΜΟΔΕ, χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικοί, πλοηγοί) στην κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές, στην ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών.

Ταμείο Ανάκαμψης: Κάλυψη αναγκών προσωπικού που προκύπτουν από ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράταση έως 22 Δεκεμβρίου της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass

 


Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist pass, μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να ωφεληθεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός παιδιών.

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”, που υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος https://vouchers.gov.gr/dentistpass ή μέσω ΚΕΠ, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο γονέα ή κηδεμόνα σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 6 ημερολογιακούς μήνες μετά το μήνα έκδοσής της, σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

 


Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσα, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00