Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Παράταση έως τις 20 Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.
Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.
Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία, θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, τελευταία ημέρα υποβολής του Μηχανογραφικού. Αυτή την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 58 νέα κρούσματα


Τα 28 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 58 νέα κρούσματα.
Από αυτά τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.883.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Απαγορεύονται και επίσημα τα πανηγύρια έως 31 Ιουλίου


Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ματαίωση όλων των πανηγυριών έως τις 31 Ιουλίου, ενώ υπήρξε και διευκρίνηση για τα παζάρια.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε στη διευκρίνιση όσον αφορά τα πανηγύρια πως, «απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών».
Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (13-07-2020) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του αλλά και στο σπίτι του, όπου επακολούθησε νομότυπη έρευνα, τα ακόλουθα:
(3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -33,3- γραμμαρίων,
δισκίο ναρκωτικής ουσίας MDMA,
αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού και ακατέργαστης κάνναβης και
συσκευασία με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύνθεσης, βάρους -243,9- γραμμαρίων.
Τα παραπάνω κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που ενεργεί την προανάκριση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Έναρξη προετοιμασίας τη Τετάρτη 29 Ιουλίου και φιλικά προετοιμασίας


Η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου ανακοινώνει ότι η έναρξη προετοιμασίας της ομάδας θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 29 Ιουλίου και τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά


Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο οδικό έργο στη χώρα.
Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στο πεδίο των μεγάλων έργων της χώρας. Με μία απόφαση-σταθμό, στις 8 Ιουλίου 2020, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να μεταβιβάσει στην Περιφέρεια Ηπείρου την αρμοδιότητα ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου για την βόρεια επέκταση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού στο τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά.
Είναι η πρώτη φορά που Περιφέρεια αναλαμβάνει να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο οδικό έργο στη χώρα. Το μόνο ανάλογο παράδειγμα που έχουμε σε επίπεδο μεγάλων έργων, είναι όταν το υπουργείο ΥΠΟΜΕ το 2016 μεταβίβασε την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση του έργου της Ανάπλασης Φαλήρου.
Εδώ όμως βρισκόμαστε σε ένα πολύ μεγαλύτερου κόστους έργο, το οποίο είχε και μία δύσκολη ιστορία μιας και δεν ευτύχησε να υλοποιηθεί μέσα στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ενώ απεντάχθηκε και από τα έργα του ΕΣΠΑ 2014-2020 με αποτέλεσμα να μείνει ένα "ορφανό έργο".

Δήμος Πωγωνίου: Eκμίσθωση δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Μερόπης


Ο Δήμος Πωγωνίου με έδρα το Καλπάκι, προτίθεται να προχωρήσει στην εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Μερόπης και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση.
Για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2653360105, 6974358400.

ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Αγανάκτηση και στους κόλπους της ΕΕΜ για την εκ νέου μετατροπή του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος


                                   
                                Άγιοι Σαράντα, στις 14 Ιουλίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Αγανάκτηση και στους κόλπους της ΕΕΜ για την εκ νέου μετατροπή του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.
Αισθήματα βαθιάς θλίψης και αγανάκτησης προκαλεί και στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας η απόφαση της Τουρκικής διοίκησης όπως μετατρέψει εκ νέου τον Ναό της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.
Δεν είναι μια πράξη που απλά προσβάλει την ιστορική μνήμη των Ρωμιών και την οικουμενική διάσταση αυτού του μοναδικού μνημείου της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Ορθοδόξων. 
Στην ουσία πρόκειται για γραμμή που τέμνει τον κόσμο που πιστεύει στις ύψιστες αξίες του ανθρωπισμού, της ειρηνικής συνυπάρξεως και της προόδου και των όσων ακολουθούν το δρόμο των συγκρούσεων και του ισλαμικού φονταμενταλισμού και ολοκληρωτισμού.
Εμείς που μαρτυρούμε την πνευματική μας και ιστορική κληρονομιά σε δύσκολο επίσης κοινωνικό τοπία αισθανόμαστε πολύ καλύτερα τη σημαίνουν οι πράξεις αυτές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υψώνουμε στο βαθμό που μας αναλογεί και εν ονόματι του συνόλου της ΕΕΜ φωνή διαμαρτυρίας κατά της πρόκλησης αυτής για όλο τον Χριστιανικό κόσμο!

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Ορίζοντες Ηπείρου: Τεράστια συμμετοχή που ξεπέρασε το 80% στις εκλογές οργάνων στην Π.Ε. Άρτας


Από την Άρτα ξεκίνησαν οι διαδικασίες των Οριζόντων Ηπείρου για την εκλογή των παραταξιακών τους οργάνων: Της Πολιτικής Επιτροπής, της Ελεγκτικής Επιτροπής και του Συντονιστή Ανάπτυξης και Διεύρυνσης.
Η πρωτόγνωρη διαδικασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Στην κάλπη βρέθηκαν τα 102 από τα συνολικά 121 εγγεγραμμένα μέλη στους Ορίζοντες Ηπείρου!!!
Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχες διαδικασίες θα διεξαχθούν τις προσεχείς ημέρες για τις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων.
Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας στην ΠΕ Άρτας, δήλωσε:
«Η παρουσία των πολιτών της Άρτας στην πρωτόγνωρη αυτή εκλογική διαδικασία αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον και την επιτυχία των Οριζόντων Ηπείρου.
Η ικανοποίηση είναι πολύ μεγάλη και για την ανταπόκριση των πολιτών και για την άψογη συνεδριακή διαδικασία. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά προσδοκώντας σε υψηλή συμμετοχή και στις άλλες τρεις Π.Ε..»

Ξεκινάει την Τρίτη 14 Ιουλίου το νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ-Google για 3.000 ανέργους


Ξεκινάει την  Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00  η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing) του ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που παρέχει αρχικά κατάρτιση από την Google σε 3.000 νέους άνεργους και στην συνέχεια συνολικά 5.000 άνεργοι θα μπουν στην αγορά εργασίας αποκτώντας εργασιακή εμπειρία για 6 μήνες λαμβάνοντας συνολικά 3.300 ευρώ.
Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας συνεργάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.
Συνολικά, 3.000 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Grow with Google.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους Α.Ε.Ι/Α.Τ.Ε.Ι/Ι.Ε.Κ. που διαθέτουν γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής που περιγράφονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr
Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά εβδομήντα πέντε (75) ώρες κατάρτισης, από τις οποίες σαράντα (40) ώρες Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης και τριάντα πέντε (35) ώρες Σύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση ολόκληρου του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα εκδοθεί από την Google και τον ΟΑΕΔ.

Υπουργείο Παιδείας: Σε 327 δήμους θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από την νέα σχολική χρονιά 2020-21


Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε 327 από τους 332 δήμους της επικράτειας.
Για τους πέντε υπολειπόμενους δήμους - Αθηναίων, Καλλιθέας, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης και Νεάπολης Συκεών - το υπουργείο προέβλεψε την παράταση κατά έναν επιπλέον χρόνο για την προσαρμογή τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Οι εν λόγω δήμοι, που χαρακτηρίζονται «ιδιαίτερα πολυπληθείς», σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου, αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ανεύρεση «ικανού αριθμού αιθουσών ή κατασκευής αυτών, εξαιτίας της πανδημίας».
Η πρόβλεψη μεγαλύτερου χρονικού περιθωρίου προσαρμογής για τους πέντε δήμους ρυθμίζεται με σχετική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή -και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα- στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Αναίμακτη & ανώδυνη θεραπεία των κιρσών


Κιρσοί ονομάζονται οι διογκωμένες, ψηλαφητές φλέβες των κάτω άκρων. Οφείλονται στην εξασθένηση του τοιχώματος και την δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων.
Εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες μεταξύ 30 και 70 ετών. Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι η ύπαρξη συγγενούς πρώτου βαθμού με κιρσούς, η παχυσαρκία, η απουσία άσκησης, η εγκυμοσύνη, η παρατεταμένη ορθοστασία και το παρατεταμένο κάθισμα, εξηγεί ο κ. Σταύρος Καλλιάφας, Αγγειοχειρουργός, Ενδαγγειοχειρουργός, Δ/ντής Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ.
Συμπτώματα
Αρχικά οι κιρσοί δεν δίνουν κανένα σύμπτωμα.
Σε πιο προχωρημένο στάδιο προκαλούν:
        πόνο
        βάρος
        κάψιμο
        οίδημα
        νυχτερινές κράμπες
        αλλαγή στο χρώμα και σκλήρυνση του δέρματος γύρω από τον αστράγαλο
        έλκη (πληγές) οι οποίες επουλώνονται πολύ δύσκολα.
Η σοβαρότερη όμως επιπλοκή των κιρσών είναι η θρόμβωση.
Η διάγνωση των κιρσών γίνεται με την κλινική εξέταση και το triplex (έγχρωμη υπερηχοτομογραφία) φλεβών κάτω άκρων.
Σύγχρονη Θεραπεία
Η σύγχρονη θεραπεία των κιρσών είναι ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη, με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και με άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.
«Στη Κλινική του ΥΓΕΙΑ, είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που εφαρμόσαμε την πιο σύγχρονη, ανώδυνη και ριζική θεραπεία των κιρσών, τη θεραπεία με  «super κόλλα» Venaseal» διευκρινίζει ο κ. Καλλιάφας.