Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Το σώβρακο, το παντελόνι, το σκιάχτρο και ο Παντελής....

(Κινδυνεύω να θεωρηθώ οπισθοδρομικός και «παλαιομοδίτικος». Μπορεί να είναι και έτσι. Όπως και να το θεωρήσετε εγώ θα σας πω ότι τώρα, αυτόν τον καιρό με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, κανένας δεν θα με εμποδίσει να επικοινωνώ με τους νέους μας. Με τον τρόπο μου).

Ο Ηλίας, μαθητής του Γυμνασίου Αγνάντων κάθε βδομάδα έφευγε από την Άγναντα και πήγαινε στο χωριό του, Το Γραικικό. Σάββατο απόγευμα αναχωρούσε για το χωριό του, μαζί με άλλους συγχωριανούς-συμμαθητές του και Κυριακή απόγευμα επέστρεφαν. Χρόνια, το ίδιο δρομολόγιο.
Είχε μεσιάσει η χρονιά. Είχε μπει ο Φλεβάρης και Δευτέρα θα έδιναν τις εξαμηνιαίες εξετάσεις. Στο χωριό του, Κυριακή πρωί, πήρε την απόφαση μαζί με έναν φίλο, συγχωριανό, συμμαθητή και συνοδοιπόρο. «Θα φύγουμε αύριο, Δευτέρα κατά τις πέντε το πρωί και θα πάμε κατευθείαν στο Σχολείο να γράψουμε». Έτσι και έγινε.
Πουρνό -πουρνό ξεκίνησαν με τον «τρουβά» φορτωμένο, για τον αγώνα της μάθησης. Πέρασαν τη Σγάρα και μόλις άρχισαν να ανηφορίζουν, εκεί στις Κερασιές, έπιασε μια βροχή, άλλο πράμα. Ξέρετε από εκείνες τις βροχές που συχνά-πυκνά πιάνει στο Τζουμέρκο και ... «χάνεται η φύση». Μπόρα, δρολάπι, γαζέπι, να δουν τα μάτια σας. Τα ρούχα τους μουσκίδι! Βάραιναν καμιά δεκαριά κιλά. Αγκομαχώντας έφτασαν στην Αγία Παρασκευή. Εκεί, διαπίστωσαν και το πρόβλημα. Πώς θα πάμε στο Σχολείο;
Ο φίλος του ούτε που το σκέφτηκε. «Θα πάω, όπως είμαι. Μούσκεμα. Δεν πειράζει. Θα στεγνώσω στη σόμπα». Ο Ηλίας, όμως, φορούσε ένα παντελόνι φανελένιο, είχε κολλήσει επάνω του και δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει. Εσωτερικώς-τι να λέμε- ήταν «φλογέρα», τουτέστιν δεν φορούσε σώβρακο. Πάνω του φορούσε μια παλτατούκα που έφτανε μέχρι τα κότσια. Untra και πάλι Untra. Το αποφάσισε. Έβγαλε το παντελόνι, το έβαλε πάνω σε έναν κέδρο, κούμπωσε την παλτατούκα, τον έσωσαν και εκείνες οι μπότες, - μέχρι το γόνατο έφταναν - και, βουρ, για το Σχολείο
 Στο δρόμο μάλιστα το γλεντούσαν. Ούτε στιγμή δεν σταμάτησαν το τραγούδι: «Μεσ' το πέρα μέσ' τον δώθε, παν' τα αρχ .α πέρα δώθε». Από μέσα ασκέπαστο καμπαναριό, βάραγαν τα γλωσσίδια λες και είχαν συναγερμό τα ΤΕΑ.
Έφτασαν κάποτε και στο Σχολείο. Κάθισαν σε ένα θρανίο, κοντά στη σόμπα, κι άρχισαν να γράφουν. Ο Ηλίας με το αριστερό χέρι κρατούσε τα κουμπιά της μπέρτας στο επίμαχο σημείο, μην κοπεί κανένα κουμπί και τότε. Μα, οι υπόλοιποι μαθητές, είχαν μάθει οι διαόλοι την κατάσταση, κοιτούσαν όλοι τον Ηλία και γελούσαν. Ο επιτηρών καθηγητής θεώρησε πως ο Ηλίας αντιγράφει.
-Σήκω επάνω, αντιγραφέα. Ξεκουμπώσου. Έχεις το σκονάκι εκεί μέσα και αντιγράφεις. Εμένα θα γελάσεις; Ντροπή σου.
-Μα κύριε καθηγητά, δεν αντιγράφω, ψέλλισε ζεματισμένος.
-Αντιγράφεις. Τώρα αμέσως πάμε στον κ. Γυμνασιάρχη.
Κατευθείαν, λοιπόν στον κ. Γυμνασιάρχη, στον Παντελή.
-Χμ., κακή σου ημέρα. Γιατί αντιγράφεις; Ξεκουμπώσου.
Ο Ηλίας δεν άντεξε και κλαίγοντας είπε με τρεμάμενη φωνή.
-Κύριε Γυμνασιάρχα. Δεν μπορώ να ξεκουμπωθώ. Θα αποκαλυφθώ..,
 και του εξιστόρησε την πραγματικότητα.
Ο Παντελής προς έκπληξη όλων δάκρυσε και του έδωσε δέκα δραχμές «για να αγοράσεις, μωρέ χαμένε, ένα σώβρακο. Χαμένε, ε, χαμένε, κακή σου ημέρα.»

Φέτος το καλοκαίρι που τον συνάντησα τον Ηλία στο χωριό του, τον ρώτησα.
-Ηλία, εκείνο το παντελόνι το πήρες από την Αγία Παρασκευή;
-Α, μπα, ήταν η απάντησή του. Πήγα, αλλά δεν το βρήκα. Ποιος ξέρει; Κάποιος θα το πήρε και έφτιαξε σκιάχτρο για τα πουλιά.
Σκιάχτρο, λοιπόν, το παντελόνι του Ηλία.

Ιωάννινα: Συλλήψεις τριών ημεδαπών για σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων για σοβαρά ποινικά αδικήματα και εντάλματα σύλληψης

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στα Ιωάννινα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, για σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων για σοβαρά αδικήματα και εντάλματα σύλληψης.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 63χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:
ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για τοκογλυφία
καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματικής ποινής (10.000) ευρώ, για τοκογλυφία
καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για απάτη και τοκογλυφία
καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών
τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για πλαστογραφίες
δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών, για κλοπή, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι μηνών, για απάτες.
Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:
τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (2.400) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών
δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών ετών, για φοροδιαφυγή
καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (600) ευρώ, για εισφορές.
Στην τρίτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ξεκίνησε η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) και στην Θεσπρωτία

Μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε περιοχές της Θεσπρωτίας και παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες


Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από σήμερα (24-05-2016) Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στην Θεσπρωτία, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών του Νομού Θεσπρωτίας.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σήμερα (24-05-2016) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στον Νομό Θεσπρωτίας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί φορείς και αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς για τη λειτουργία μιας καινούριας αστυνομικής δράσης, της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, που ήδη πραγματοποιεί δρομολόγια και στο Νομό Θεσπρωτίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλοντας στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες άρχισαν να λειτουργούν από τον προηγούμενο Απρίλιο, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, παρέχοντας υπηρεσίες σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου μας και υλοποιείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Έχουν ενεργοποιηθεί και λειτουργούν ήδη στην Περιφέρεια μας τρεις Kινητές Aστυνομικές Mονάδες, στον Νομό Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας και σήμερα διευρύνεται και στο Νομό Θεσπρωτίας και επεκτείνεται κατά μία Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία, τα αποτελέσματα της αποτίμησης των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά ενώ σημαντική είναι η αποδοχή του θεσμού από τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Την φιλοξενία και την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου, γνώρισαν από κοντά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με παραδοσιακό γλέντι στον Παλαιόπυργο ολοκληρώθηκε το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο για τον χορό και τον πολιτισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου γνώρισαν από κοντά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα της χορευτικής ομάδας της Δ/νσης Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών/πολιτιστικών δράσεων του μαθήματος του παραδοσιακού χορού, διοργανώθηκε στο Δήμο Πωγωνίου το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο, με θέμα τους χορούς της περιοχής.
Ο Δήμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόταση της υπεύθυνης της χορευτικής ομάδας κ. Φυλακτακίδου Αναστασίας και πρόσφερε κάθε βοήθεια για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων.

Φοιτητές από όλες τις γωνιές της χώρας ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό μουσείου Πωγωνιανής, διδάχτηκαν από τον κ. Βαγγέλη Γούσια τους Πωγωνήσιους χορούς και είδαν από κοντά την καθημερινή αλλά και την επίσημη φορεσιά της περιοχής. Επισκέφθηκαν τους τύμβους του Παλαιοπύργου και το ποτάμι και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του τόπου, ακολουθώντας τα χνάρια των μαθητών που στο παρελθόν διέσχιζαν το φαράγγι του Κουβαρά για να φτάσουν στο σχολείο των Πωγωνιανής.
Το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο για τον χορό και τον πολιτισμό ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι στον Παλαιόπυργο με τοπική ορχήστρα. Εκεί, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής έγιναν μία μεγάλη παρέα που την ένωσε η αγάπη για την παράδοση.
Η Δ/νση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ο Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με επιστολή τους, ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη και Δήμο Πωγωνίου για την φιλοξενία και τη βοήθεια.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της Χορευτικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Πωγωνίου και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Καψάλη και τους αντιδημάρχους για τη στήριξη της εκπαιδευτικής εκδήλωσης του Ιδρύματός μας στα χωριά της Επαρχίας Πωγωνίου, για την άμεση ανταπόκριση και βοήθειά σε ό,τι χρειαστήκαμε, καθώς και για τη φιλοξενία στις υποδομές του. Η επαφή των φοιτητών με τον πολιτισμό της περιοχής και τους φιλόξενους ανθρώπους της, θα είναι μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.
   Ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη μοναδική εμπειρία που βιώσαμε στο φιλόξενο Δήμο Πωγωνίου.

Με εκτίμηση
Φυλακτακίδου Αναστασία»


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Διακρίσεις ποδοσφαιρικών ταλέντων του δήμου Πωγωνίου

Για το πρωτάθλημα παίδων Νομού Ιωαννίνων πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε ο ΠΑΣ Ατρόμητος Ιωαννίνων νικώντας στην τελική αναμέτρηση τον Α.Ο. Ιωαννίνων με σκορ 3-0.
Στην ομάδα του ΠΑΣ Ατρόμητου συμμετείχαν οι Ντότης Βασίλειος του Ευαγγέλου και Ντότης Ραφαήλ του Δημητρίου
Στην ομάδα του Α.Ο. Ιωαννίνων συμμετείχε ο Κόντος Κων/νος του Σταύρου και οι τρεις με καταγωγή από τον Παρακάλαμο, οι οποίοι θεωρούνται "ταλέντα" καθώς συμμετείχαν και στην μεικτή Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των προπονητών του ΠΑΣ Ατρόμητου είναι ο κ. Παναγιώτης Νάκας επίσης με καταγωγή από τον Παρακάλαμο.
Επίσης ο Αλέξανδρος Ταμπουράκης του Δημητρίου από τα Κτίσματα συμμετείχε στην ομάδα Ελπίδες Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα νέων η οποία τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας!

Πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ακαρπίας που παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας

Άμεση πρωτοβουλία ανέλαβε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ακαρπίας που παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Άρτα, κυρίως στην παραγωγή ακτινιδίου.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί σύντομα λύση, καθώς το ζήτημα αφορά μεγάλη μερίδα αγροτών, οι οποίοι χάνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους.
Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την ανάγκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στο αρμόδιο Υπουργείο συγκροτήθηκε επιστημονική επιτροπή που θα μελετήσει άμεσα τον τρόπο τεκμηρίωσης της δυνατότητας αποζημιώσεων και ειδικότερα τη στοιχειοθέτηση του φαινομένου της ακαρπίας ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει κίνδυνος καταλογισμών και επιστροφής των χρημάτων.
Μεταξύ άλλων διερευνάται η δυνατότητα αποζημιώσεων από de minimis, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (θεομηνίες και επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή), ΠΣΕΑ κ.ά. με έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δίπλα στους αγρότες, υπερασπίζεται τα εισοδήματά τους και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και δίνει διεξόδους για τη βελτίωση των συνθηκών της παραγωγικής διαδικασίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αναδόχους-δημοπρατήσεις έργων

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και για παρεμβάσεις σε άλλες δομές  των Περιφερειακών Ενοτήτων έλαβε,  μεταξύ άλλων,  στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Ø  Διαπλάτυνση και ανακατασκευή γέφυρας Σαΐτας επί του ποταμού Τύρια Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.)
Ø  Συντήρηση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτας Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σταύρου Ν. - Γιαννάκος Μ. Ο.Ε.)
Ø  Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ)
Ø  Επισκευή και συντήρηση- Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων  Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σωτήριος Σφήκας)
Ø  Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σπυρίδων Ζιώβας ΕΔΕ)
Δημοπρατούνται τα έργα:
Ø  Συντήρηση-αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια – Κάτω Ραβένια Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού  150.000 ευρώ
Ø  Βελτίωση βατότητας οδού προς Μανωλιάσα  Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
Ø  Βελτίωση οδού Κουκλιοί – Κόμβος εθνικής οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Ø  Βελτίωση βατότητας παράλληλου δρόμου στην Εγνατία οδό προς το Μικρό Περιστέρι Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Δήμος Πωγωνίου: Το πολυφωνικό συνεχίζει τις πρόβες

Σε εβδομαδιαία βάση συνεχίζονται οι πρόβες της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού του Δήμου.

Η ομάδα προχωρά με σεβασμό στην παράδοση και την αξία του πολυφωνικού τραγουδιού.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη οι εξετάσεις για την απόκτηση  νέων ειδικών αδειών οδήγησης οχημάτων επικίνδυνων εμπορευμάτων στην Π.Ε. Ιωαννίνων θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ.. 
Οι εξετάσεις ανανέωσης θα διεξαχθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου, επίσης ώρα 9 μ.μ..
Και τις δύο ημέρες, οι εξετάσεις θα γίνουν στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συμμετέχει στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με μια σειρά εκδηλώσεων:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων:
Πέμπτη 26.5.2016 και Παρασκευή 27.5.2016
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας το φυτολόγιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Α - Β τάξης Δημοτικού
Βίτσα Ζαγορίου:
Πέμπτη 26.5.2016
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Βίτσα Ζαγορίου: Διαδρομές στον χώρο και τον χρόνο»
  σε συνεργασία με τον  Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών  Βίκου – Αώου και  Πίνδου και το Γεωπάρκο Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.
Κάστρο Ιωαννίνων:
Παρασκευή 27.5.2016
Περιήγηση στο Κάστρο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ΄ τάξης Δημοτικού.
Αρχαιολογικός χώρος Καστρίτσας:
Παρασκευή 27.5.2016
Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

Υπεύθυνοι προγράμματος:
Ανθή Φιλίδου, αρχαιολόγος
Ιουλία Κατσαδήμα, αρχαιολόγος
Βιργινία Μαυρίκα, αρχαιολόγος
Ελένη Βασιλείου, αρχαιολόγος
Βασιλική Γιαννάκη, αρχαιολόγος
Παρασκευή Γιούνη, αρχαιολόγος

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
Πλατεία 25ης Μαρτίου 6
45221- Ιωάννινα
efaioa@culture.gr, www.amio.gr
Tηλέφωνα  επικοινωνίας: 2651001089,2651001079, 2651001077, 2651001060, 2651025989

U-LiftingPLUS, νέα μέθοδος για Lifting Χωρίς Νυστέρι

Η νέα μέθοδος που έχει πια στη «φαρέτρα» του ο πλαστικός χειρουργός είναι το U-LiftingPLUS. Συνδυάζει με ειδικό τρόπο τις δυο πιο σύγχρονες κι αποτελεσματικές μη επεμβατικές διαδικασίες που είναι οι εστιασμένοι υπέρηχοι (U-Lifting) και η χρήση νημάτων (Poly Fiber Lifting).
U-Lifting
Το U-Lifting PLUS δίνει τη δυνατότητα σε όλους, που είναι διατεθειμένοι να κάνουν μη επεμβατικές διαδικασίες, να διορθώσουν άμεσα κι ικανοποιητικά τη χαλάρωση στο πρόσωπό τους.
Μάθετε Περισσότερα για:
•Πως συνδυάζονται οι μέθοδοι
•Πως γίνεται το U-LiftingPLUS
•Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για το νέο Lifting χωρίς χειρουργείο.


Αδελφότητα Κεράσοβου Πωγωνίου: Γενική Συνέλευση των Μελών, την Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 10:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αγαπητοί συγχωριανοί,
Μέλη της Αδελφότητας μας,
Κερασοβίτισσες και Κερασοβίτες
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου σας προσκαλεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ώρα 10:00 (με αρχικά ορισμένη ημερομηνία την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 την ίδια ώρα, στην οποία όμως δεν θα  υπάρξει απαρτία), στην Αθήνα, στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου (Δεληγιώργη 7, 1ος όροφος, κοντά στο Σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου «Ομόνοια») για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ετήσιος Οικονομικός Απολογισμός.
Τρέχοντα θέματα του χωριού.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό δικαίωμα συμμετοχής  έχουν όσοι από πατέρα ή μητέρα κατάγονται από το Κεράσοβο, οι κατιόντες αυτών, οι μη έλκοντες την καταγωγή από το Κεράσοβο σύζυγοι των ανωτέρω (και των δύο φύλλων) και επίσης οι συνδεόμενοι με στενούς συγγενικούς δεσμούς με τους Κερασοβίτες, εφόσον όλοι οι παραπάνω έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 
Επιπλέον, σημειώνουμε ότι η υποχρέωση ετήσιας γενικής συνέλευσης (όχι εκλογοαπολογιστικής) πηγάζει τόσο από το καταστατικό του σωματείου μας όσο και από την κείμενη νομοθεσία και ότι ταμειακώς εντάξει είναι όλοι ανεξαιρέτως οι Κερασοβίτες.

Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00, στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Σκουμά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ηλία Ντόντη.