Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: 48ωρη απεργιακή κινητοποιήση στις 2 και 3 Ιανουαρίου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί, μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου και επαναβεβαίωσε την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής, καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε κοινή συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Φ.Σ. Αττικής, του Φ.Σ. Πειραιά με την συμμετοχή προέδρων μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και του υπουργού Εργασίας για το Φάρμακο, διαπιστώθηκε ότι:
Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων.
Δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων,
Ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο,
Συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».
Σε νέα συνεδρίαση την επομένη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.
Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του ΠΦΣ, Θ.Αμπατζόγλου, που τόνισε: «την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών».
«Τον καθιστούμε υπεύθυνο για το χάος που θα επικρατήσει από το νέο έτος στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης» προειδοποιεί ο κ. Αμπατζόγλου.

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, κόβει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζωγράφου, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Εγκύκλιος για τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας

Με τη εκτύπωση απο την ιστοσελίδα του ΤAXIS του ειδοποιητηρίου για την πληρωμή των σημάτων τελών κυκλοφορίας μπορούν να προσέρχονται σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δ.Ο.Υ οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έλαβαν ή έχασαν το αρχικό ειδοποιητήριο.
Το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του διευκρινίζει ότι τα εκτυπωμένα ειδοποιητήρια μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις Δ.Ο.Υ για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.
Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας, πληρωμή φόρων και εισφορών

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε αυτό που όλοι περίμεναν.
Πλησιάζοντας στο τέλος της χρονιάς, προχώρησε στην παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι μόνο.

Η απεργία των εφοριακών οδήγησε στην απόφαση να μετατεθούν προς τα πίσω -έστω και κατά μία εργάσιμη- και οι ημερομηνίες για την καταβολή άλλων φόρων και εισφορών.
Αναλυτικά:
- τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταβληθούν έως και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου,
- οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, την ετήσια και τις έκτακτες εισφορές καταβάλλονται έως και τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου.
Είχε προηγηθεί άκαρπη συνάντηση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και εκπροσώπων των εφοριακών, και στη συνέχεια συνεδρίαση του προεδρείου της ΠΟΕ-ΔΟΥ, που αποφάσισε την πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εξετάζουν την φορολόγηση και των χωραφιών!!!

Όλο και περισσότερους «πόντους» κερδίζει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η (διόλου καινούργια) ιδέα της φορολόγησης των εκτός σχεδίων καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν σε αγρότες ούτε και αξιοποιούνται από τους κατόχους τους.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, το σχέδιο φαίνεται ότι αρέσει τόσο πολύ στους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών ώστε αυτή την περίοδο αναζητείται η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να μην προκύψουν νομικές επιπλοκές και αδικίες και, επιπλέον, να μεγιστοποιηθεί το δημοσιονομικό του όφελος.
Από τι βασικές προτεραιότητες είναι ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου και καλλιεργούμενης έκτασης. Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι ο ακριβής υπολογισμός των τιμών για τα εν λόγω ακίνητα και, επομένως, του φόρου που θα επιβληθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, οι ιδιοκτήτες να κληθούν να συμπληρώσουν ένα νέο τύπο E9 με περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα διευκρινίζουν έπειτα από επεξεργασία τον τύπο του αγροτεμαχίου.
Την ίδια στιγμή, καθησυχαστικοί εμφανίζονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος όσον αφορά το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τις κατηγορίες και το περιεχόμενων των χρήσεων γης.
Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις εντάσσονται σε ειδικές ζώνες που χαρακτηρίζονται «Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης και Χρήσεων» στις οποίες (μέσω μελλοντικών υπουργικών αποφάσεων) θα καθορίζονται δραστικοί περιορισμοί στο είδος και τη συνολική επιφάνεια δόμησης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξιχνιάσθηκαν (21) διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων και μία (1) κλοπή αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από αυτοκίνητα στην περιοχή των Ιωαννίνων και μία (1) κλοπή αυτοκινήτου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, χθες (27-12-2011) το βράδυ συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (ένας άνδρας και μίας γυναίκα), ηλικίας 30 και 33 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες (21) διαρρήξεων και κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη των Ιωαννίνων καθώς και μίας (1) κλοπής αυτοκινήτου.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 20-12-2011 έως 27-12-2011, δρώντας από κοινού σε διαφορετικές περιοχές των Ιωαννίνων, διέρρηξαν είκοσι ένα (21) οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν ηχητικά συστήματα , χρήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες το βράδυ της 27-12-2011 αφαίρεσαν από το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Στην κατοχή του 30χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους επτά (7) εκατοστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις συνεχίζεται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ»

Σφοδρά πυρά κατά στελεχών και Παπαδήμου!



Πυρά εξαπέλυσε στα μέλη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για στελέχη που ακόμα και την ώρα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου στέλνουν μηνύματα στους δημοσιογράφους.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στους «πρωτοκλασάτους» που έπαιρναν μέρος στις αποφάσεις και οι οποίοι δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στον κ. Παπαδήμο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι είναι πρωθυπουργός της Μέρκελ, ότι θέλει να κυβερνά χωρίς αμφισβήτηση και ότι θέλει να εμφανίζεται μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης ότι «οι αυθεντίες είναι εκεί και όλοι οι άλλοι είναι «τίποτα».
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος φέρεται να ανέφερε ότι στην παραπάνω περίπτωση ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έλεγε «η δημοκρατία στο απόσπασμα με κοινοβουλευτικό μανδύα». Από την μεριά του ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με αφορμή την αποστροφή του κ, Κακλαμάνη έκανε λόγο για στελέχη που ακόμα και την ώρα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου στέλνουν μηνύματα στους δημοσιογράφους.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας έως και τις 10 Ιανουαρίου

Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2012 αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την Πέμπτη και την Παρασκευή, η εξαγγελία της οποίας δημιούργησε ουρές στις εφορίες.
Η παράταση αναμένεται να έχει δεκαήμερη διάρκεια (έως και τις 10 Ιανουαρίου) ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει την Τετάρτη συνάντηση με τους εφοριακούς, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει η κόντρα που έχει ξεσπάσει με το υπουργείο και να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.