Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη, σήμερα (11-12-2018) το πρωί στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 70χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 70χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 42, 40 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι ο 70χρονος οδηγός του αυτοκινήτου στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 70χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Κλοπή από εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά, στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας


Σήμερα (11-12-2018) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά, στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα,  κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2018 έως 09-12-2018, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο στην εκκλησία και αφαίρεσαν από το τέμπλο  δύο εικόνες.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Στολίστηκε το Δημαρχείο Καλπακίου


Τα γιορτινά του φόρεσε το Δημαρχείο Καλπακίου και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα.
Οι εργαζόμενοι σας εύχονται χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία!

Δήμος Πωγωνίου: Έγκριση προικοδότησης άπορης κόρης έτους 2017 από το Κληροδότημα ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ


ΘΕΜΑ: Έγκριση  του υπ΄αρ. 5/28-9-2018 πρακτικού   του Τ.Σ. Βήσσανης σχετικά  με την επιλογή της δικαιούχου για τη  χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προικοδότηση άπορης κόρης έτους 2017  από το Κληροδότημα ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ – ψήφιση  πίστωσης- ανάληψη  χρημάτων.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Εγκρίνει ως έχει το υπ. αρ.5/28-09-18 (θέμα 3ο)  πρακτικό του Τ.Σ. Βήσσανης με το οποίο προτείνει να απορριφθεί η μοναδική αίτηση που κατατέθηκε από την κ. Ν. Γκόγκα για προίκιση μιας άπορης κόρης έτους 2017 από τα έσοδα του κληρ/τος «Λουκά Κόντη», διότι ο φάκελός της είναι ελλιπείς (δεν κατατέθηκε πιστοποιητικό απορίας).
2. Η εγγεγραμμένη πίστωση 3.000,00€ στο κεφάλαιο Β΄άρθρο 2 προϋπολογισμού 2018 με τίτλο «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΙΚΙΣΙΝ ΜΙΑΣ ΑΠΟΡΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΗΣΣΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ ΓΑΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017»  του κληροδοτήματος ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ θα μείνει αδιάθετη λόγω ότι η   μοναδική ενδιαφερόμενη δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό  135/2018.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες


Κατασχέθηκαν πάνω από (18) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν σε κρύπτες στο εσωτερικό του οχήματός τους

Συνελήφθησαν, σήμερα (10-12-2018) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας 20χρονος και μία 33χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από τις πλαϊνές ταπετσαρίες και τον πίσω προφυλακτήρα, τριάντα πέντε (35) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (18) κιλών και (620) γραμμαρίων.
Συνολικά , κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (18) κιλών και (620) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
ένας φορητός υπολογιστής και
ένα κινητό τηλέφωνο.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Πωγωνήσιου κλαρινίτσα Μπάμπη Χαλκιά


Ο Δήμος Πωγωνίου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Πωγωνήσιου κλαρινίτσα Μπάμπη Χαλκιά.
Με το μοναδικό του ταλέντο και το απαράμιλλο ήθος του ο Μπάμπης Χαλκιάς έγραψε μια ξεχωριστή σελίδα στην παραδοσιακή μουσική. Η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Δελβινάκι, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.
Ο Δήμος Πωγωνίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρών ο Στέφανος Φούσας στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Χατζηδάκη


Σε μία αίθουσα κατάμεστη από πολίτες ευρύτερου ευρωπαϊκού προσανατολισμού, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις, Ευρωπαίοι Εξ ανάγκης ή Εκ πεποιθήσεως;».
Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας ενώ αισθητή υπήρξε και η παρουσία πολλών βουλευτών, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη της χώρας για μεταρρυθμίσεις.

Η "Νέα Εποχή για το Πωγώνι" για το θάνατο του Πωγωνίσιου κλαρινίστα Μπάμπη Χαλκιά


Η "Νέα Εποχή για το Πωγώνι" εκφράζει την ειλικρινή θλίψη της για  το θάνατο του Μπάμπη Λούκα Χαλκιά  και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ο Πωγωνίσιος συγχωριανός μας Μπάμπης έφυγε από τη ζωή κάνοντας φτωχότερη τη δημοτική παράδοση, που υπηρέτησε πιστά με το κλαρίνο του  διανύοντας αξιόλογη πορεία. Καλό ταξίδι φίλε Μπάμπη!

Δημήτρης Ντότης
Νέα Εποχή για το Πωγώνι

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη   12  Δεκεμβρίου   2018   και ώρα  17.30.   
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.  [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.      Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος έργων Δήμου Πωγωνίου, έτους 2019.
2.      Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.
3.      Ορισμός διάρκειας σύμβασης ακινήτου.
4.      Τροποποίηση απόφασης Δ.Σ. 195/2018.
5.      Χορήγηση παράτασης μίσθωσης υλοτομίας δημοτικού δάσους Βασιλικού.
6.      Παραχώρηση εκτροφείου αγριόχοιρων Τ.Κ. Δελβινακίου στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου.
7.      Αποδοχή επιχορηγήσεων  ΣΑΕΠ  Περιφέρειας Ηπείρου, για την εκτέλεση έργων.
8.      Αποδοχή χρηματοδότησης 150.000,00 ευρώ,  από ΥΠ.ΕΣ. για την εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.
9.      Αποδοχή χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ, για την εκτέλεση του έργου: «Επανάχρηση Δημοτικού κτηρίου πρώην  Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Τ.Κ. Δελβινακίου.
10.    Έγκριση στάσης μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Τ.Κ. Λάβδανης.

Προστάτης: Ποιες εγχειρήσεις γίνονται για την καλοήθη υπερπλασία


Η διόγκωση του προστάτη αποτελεί μία από τις συχνότερες παθήσεις των ανδρών. 
Ο αμερικανικός οργανισμός Prostate Cancer Foundation (PCF) υπολογίζει ότι δύο στους δέκα πενηντάρηδες έχουν καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Το ίδιο και το 60% των εξηντάρηδων και ακόμα περισσότεροι στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Από τους ασθενείς αυτούς, πολλοί θα χρειασθούν θεραπεία για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα παρεμπόδισης της ούρησης που προκαλεί η διόγκωση του προστάτη. Ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων εφαρμόζονται:
* Αλλαγή τρόπου ζωής και έλεγχος των συμπτωμάτων.
* Λήψη διατροφικών φυτικών συμπληρωμάτων.
* Χρήση φαρμάκων που χαλαρώνουν τον προστάτη αδένα (a-blockers).
* Χρήση φαρμάκων που συρρικνώνουν τον προστάτη (αναστολείς 5 Α ρεδουκτάσης).
* Χρήση φαρμάκων που χαλαρώνουν την ουροδόχο κύστη (αντιχολινεργικά).
* Λήψη συνδυασμού φαρμάκων.
* Χειρουργικές επεμβάσεις.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ, η θεραπεία αρχικά είναι συντηρητική. «Οι πάσχοντες παίρνουν φάρμακα που είτε χαλαρώνουν τους μυς του προστάτη είτε συρρικνώνουν τον αδένα προστάτη, ώστε να διευκολυνθεί η ούρηση και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους», λέει. «Τα φάρμακα μπορεί να χορηγούνται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους».
Ωστόσο, η φαρμακευτική αγωγή δεν αποδίδει πάντοτε, ενώ μπορεί αρχικά να είναι αποτελεσματική αλλά αργότερα όχι. Έτσι, οι άνδρες με ανυπόφορα επιμένοντα ή επιδεινούμενα συμπτώματα, όσοι απευθύνονται στον γιατρό με προχωρημένη νόσο και όσοι δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα, μπορεί τελικά να χρειασθούν χειρουργική θεραπεία.