Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Νομιμοποίηση σταβλικής εγκατάστασης με παράβολο 300 ευρώ και χωρίς πρόστιμο

Το  νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κτηνοτρόφους να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες σταβλικές τους εγκαταστάσεις χωρίς πρόστιμο, προσκομίζοντας, μεταξύ άλλων, έκθεση μηχανικού και παράβολο 300 ευρώ.
Οι αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και πρέπει να είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ).
Το άρθρο 120 του νομοσχεδίου αναφέρει τα εξής:

«Οι αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ), μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος νόμου, χωρίς την καταβολή προστίμου, αφού υποβάλλουν τα απαραίτητα και αναφερόμενα από τον νόμο δικαιολογητικά».

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα , συνελήφθησαν:
Χθες (17-10-2017) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ναυπλίου και αντίστοιχο βούλευμα και απόφαση, ποινής φυλάκισης πέντε ετών, για το αδίκημα της απάτης.
Χθες (17-10-2017) το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης τριών ετών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Χθες (17-10-2017) το μεσημέρι στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων και του Α’ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης σαράντα μηνών, για φοροδιαφυγή και χρήση πλαστού εγγράφου.
Χθες (17-10-2017) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας

Οι παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και ειδικότερα η μακρά παράδοση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, Γιάννης Καραγιάννης, με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Essam Baitalmal.
"Είναι γνωστό πως από τη δεκαετία του '70, ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν υλοποιήσει σημαντικά κατασκευαστικά έργα. Παράλληλα, οι αραβικές αγορές ήταν ανέκαθεν σημαντικές για την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων, καθώς ο αραβικός κόσμος αποτελούσε τη δεύτερη σημαντικότερη -μετά την Ε.Ε.- ελληνική εξαγωγική αγορά σε όλη τη δεκαετία του '80 και στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90. Σήμερα, η  Σαουδική Αραβία αποτελεί μία από τις κορυφαίες αγορές της Μέσης Ανατολής για τα ελληνικά προϊόντα και τα ελληνικά τρόφιμα είναι μία από τις σημαντικότερες εξαγωγές της Ελλάδας προς το βασίλειο. Αυτή η μακρά παράδοση συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, διευκολύνει την ανάπτυξη νέων οριζόντων για το μέλλον" ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Ο κ. Essam Baitalmal, τόνισε: "Η Σαουδική Αραβία είναι η μεγαλύτερη ελεύθερη οικονομία στη Μέση Ανατολή, αποτελώντας το 25% του συνολικού αραβικού ΑΕΠ. Η γεωγραφική της τοποθεσία παρέχει εύκολη πρόσβαση στις εξαγωγικές αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή σε περισσότερους από 450 εκατομμύρια καταναλωτές, και παράλληλα η εσωτερική της αγορά επεκτείνεται διαρκώς χάρη στην παρουσία πληθυσμού με ισχυρή αγοραστική δύναμη. Υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους θα μπορούσε να διευρυνθεί η συνεργασία Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, όπως οι υποδομές, ο τουρισμός, η ενέργεια και ιδίως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και η αγροτική δραστηριότητα. Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποδώσει πολλά και στις δύο χώρες".

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε σπίτι στον Ωρωπό Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 46χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής σε σπίτι στον Ωροπό Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 46χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, η 46χρονη εμπλέκεται σε κλοπή που έγινε την 14-09-2017, σε μονοκατοικία στον Ωρωπό Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανοίγει σήμερα Τετάρτη τα χαρτιά του για την Ήπειρο

Την πρώτη εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην Ήπειρο θα δώσει ο Σπύρος Ριζόπουλος απόψε το βράδυ στις 20.30 στο Vima Τηλεόραση.
O γνωστός επικοινωνιολόγος θα είναι καλεσμένος του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπούρχα και θα μιλήσει για θέματα εσωτερικής πολιτικής, διεθνών σχέσεων αλλά και για το όραμά του για την Ήπειρο.
Δείτε την συνέντευξη Live πατώντας ένα από τα παρακάτω Links:

Vima Τηλεόραση: http://bit.ly/2zsfW4T

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 09:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 παρ.6 του Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής (λόγω επείγουσας ανάγκης προμήθειας καυσίμων κίνησης και θέρμανσης τόσο των Δ.Ε. Άνω Καλαμά & Καλπακίου, όσο και των Νομικών Προσώπων του Δήμου) σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί την 19 η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη & ώρα 09.00 π.μ. στο Δημαρχείο-Καλπάκι με θέματα συζήτησης
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τη Δ.Ε. Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου.
2. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τη Δ.Ε. Καλπακίου και
τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία

Την 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία και εορτάζεται η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.
Μετά την Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2017:
Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ηγουμενίτσα και ώρα 09:30.
Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και ώρα 10:30.
Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα και ώρα 10:00.
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και όλοι οι πολίτες.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά σε δυο κοινωνικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα που έχουν προγραμματιστεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και βρίσκονται σε εξέλιξη:
την πανελλαδική αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και

την συγκέντρωση τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Περιφέρεια Ηπείρου: Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αριθμ. Γ3Β/695/18368/12-2-2016 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 445/Β/2016) με θέμα “Τροποποίηση της υπ'αριθ. Οικ. 11337/Γ3Β/2365/27-05-2009 (ΦΕΚ 1146/Β/2009) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Απογραφή Αγροτικών Μηχανημάτων””, ισχύουν τα παρακάτω:
Μέχρι την 31/12/2017 επιτρέπεται η ταξινόμηση και απογραφή μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων (με άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση) με εθνική έγκριση τύπου αλλά χωρίς αντιρρυπαντική τεχνολογία.
Μετά την 1/1/2018 επιτρέπεται η ταξινόμηση και απογραφή μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων (με άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση) με εθνική έγκριση τύπου, μόνο εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις των ορίων εκπομπής αερίων και σωματιδιακών ρύπων των κινητήρων τους φάσης Ι τουλάχιστον.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο εργοστασιακός τύπος του μηχανήματος, όσο και ο τύπος του κινητήρα θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά που αναγράφονται στην εθνική έγκριση τύπου. Επιπλέον, το κάθε μηχάνημα θα πρέπει να φέρει εγκεκριμένη -από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Διάταξη Προστασίας έναντι ανατροπής.
Τέλος, ο εφοδιασμός με διατάξεις προστασίας εγκεκριμένου τύπου των ήδη κυκλοφορούντων στη χώρα μας γεωργικών ελκυστήρων οι οποίοι είτε δεν διαθέτουν είτε διαθέτουν μη εγκεκριμένου τύπου διάταξη προστασίας, θα πρέπει να γίνει μέχρι την 31/12/2020. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα επιτρέπεται η μεταβίβασή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία μας στα  τηλέφωνα: 2651364479 (κα Α. Σταυράτη) και 2651364120 (κα Δ. Μπάρκα).

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: «Γιορτή ρακιού 2017» το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στ προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος» διοργανώνει τη «Γιορτή ρακιού 2017» το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, τα χρήματα θα πιστωθούν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη (27 Οκτωβρίου 2017).
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 64.430.449,43 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Οκτωβρίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 282.901.

Παρακάλαμος: Party στο Plegma Cafe Bar, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου


Κόνιτσα: Ημερίδα με θέμα: «Η κτηνοτροφία στους ορεινούς Δήμους», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Κόνιτσας σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Η κτηνοτροφία στους ορεινούς Δήμους», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα Διαλέξεων του Δήμου Κόνιτσας, στις 12:00.
Θεματική Ενότητα:
-«Η ορεινή κτηνοτροφία σήμερα σε κρίσιμη καμπή: ανάπτυξη ή υποβάθμιση»; Εισηγητής: Τόντης Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
-«Η οργάνωση των κτηνοτρόφων σε ομάδες παραγωγών» Εισηγητής: Γίτσας Ελευθέριος, Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) & Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Θυρεοειδής: Πως επηρεάζει τη γονιμότητα

Η καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα είναι απαραίτητη για τη γονιμότητα, την ικανότητα σύλληψης και τη διατήρηση της εγκυμοσύνης, και οι διαταραχές της μπορεί να ευθύνονται για πολλά περιστατικά ανεξήγητης υπογονιμότητας.
Τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο έλεγχος του θυρεοειδούς είναι απαραίτητος στις γυναίκες, ειδικά όταν προσπαθούν ανεπιτυχώς επί μήνες να μείνουν έγκυοι, έχουν δύο ή περισσότερες αποβολές νωρίς στην εγκυμοσύνη, έχουν ακανόνιστο έμμηνο κύκλο ή/και έχουν οικογενειακό ιστορικό θυρεοειδοπαθειών ή αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1.
«Εδώ και δύο δεκαετίες έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό με την υπογονιμότητα και τις ανεπιθύμητες εκβάσεις της εγκυμοσύνης όπως η αποβολή», λέει ο  μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ (www.gynecologie.gr).  «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συνιστάται έλεγχος των ορμονών του αδένα, όταν υπάρχουν υπόνοιες ότι δυσλειτουργεί».
Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται κοντά στο πρόσθιο τμήμα του λαιμού, λίγο κάτω από τις φωνητικές χορδές και πάνω από τις κλείδες. Ο οργανισμός βασίζεται στις ορμόνες που αυτός παράγει για να ρυθμίζει πολλές λειτουργίες του, μεταξύ των οποίων ο μεταβολισμός, τα επίπεδα ασβεστίου, η παραγωγή ενέργειας, η καύση του λίπους, η χρήση οξυγόνου, η ορμονική ισορροπία και η διατήρηση του σωματικού βάρους.