Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΠΣΕ, ΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ


Την Κυριακή στην πίτα της Πανηπειρωτικής εμφανίστηκε το μήνυμα της φωτογραφίας στις οθόνες του σταδίου για τις εξορύξεις. Χλιαρά ακούστηκαν οι εξορύξεις και στην ομιλία του προέδρου της πανηπειρωτικής, πάντα στο ίδιο πνεύμα περί αυστηρού δημοσίου ελέγχου. Τι κι αν υπάρχει απόφαση της ΓΣ της ΠΣΕ από τον Απρίλιο του 2018 που τάσσεται κατά της έρευνας – εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Στις εξέδρες τα πανό της Κίνησης, της Πρωτοβουλίας Ιωαννίνων, της Πρωτοβουλίας Αθήνας, της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης στην ΠΣΕ, ακόμα και Αδελφοτήτων με ξεκάθαρο μήνυμα κατά, ενώ μοιράστηκε υλικό για την πανελλαδική πορεία ενάντια  στις εξορύξεις στην Αθήνα στις 21/2.
    Χτες υπήρχε η ημερίδα της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης με θέμα “1 έτος μετά. Ο αγώνας της Ηπειρωτικής αποδημίας ενάντια στις συμβάσεις έρευνας και εξόρυξης των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Η εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της Ηπείρου. Νέα στοιχεία. Αποτίμηση και προοπτικές” όπου ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα που ενίσχυσαν την υπάρχουσα πληροφόρηση γύρω από το θέμα αλλά κυρίως μέσα από τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση μπήκε το θέμα του τι κάνουμε, ποιες είναι οι δράσεις μας για την αποτροπή των εξορύξεων.
Συνοπτικά οι διαπιστώσεις:
  -Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΣΕ έχει λειτουργήσει αντίθετα με την απόφαση της ΓΣ,, καθώς και με απόφαση του ΔΣ να μη γίνει δεκτή η επαίσχυντη χορηγία των ΕΛΠΕ για την εκδήλωση στο Ηρώδειο, πράγμα για το οποίο θα εγκαλεστεί στην απολογιστική-εκλογική ΓΣ τον Απρίλιο.
  – Έγιναν αναφορές στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν όλο το 2018 τόσο στην Ήπειρο όσο και σε Αδελφότητες και συλλογικότητες στην Αθήνα από την Ηπ. Συσπείρωση, την Ομοσπονδία Καλαμά, την Κίνηση Καθαρός Καλαμάς, τις Πρωτοβουλίες Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας. Αναφέρθηκε η ίδρυση της Πρωτοβουλίας Αθήνας και η αναγγελία ίδρυσης κι άλλων Πρωτοβουλιών σε όλες τις περιοχές της Δ. Ελλάδας, του Ιονίου και της Κρήτης που αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή.
  -Αναφέρθηκαν δράσεις στο πεδίο στην Ήπειρο και παρεμβάσεις που – και εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών – συνετέλεσαν στις αρνητικές αποφάσεις των Δ.Σ. Άρτας και Κεντρ. Τζουμέρκων δίπλα στην ήδη υπάρχουσα τέτοια του Δήμου Ζαγορίου καθώς και στη δημιουργία ενός αντιεξορυκτικού μετώπου πολιτών που μελετάει τη δυνατότητα καθόδου στις εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου.
  -Τονίστηκε πως δίπλα στη συνέχιση της ενημέρωσης σε Αδελφότητες και Ομοσπονδίες, σε όλα τα μέλη της ΠΣΕ, στον οποιοδήποτε νομικό αγώνα αλλά και προς υποστήριξή του χρειάζεται παράλληλα η δράση και σε άλλα πεδία ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να συσπειρωθεί στον κοινό αγώνα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Και βέβαια ήταν κοινή αντίληψη πως σε αυτό τον αγώνα χρειάζονται όλοι, κανείς δεν περισσεύει, όσο κι αν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές. Ο στόχος είναι κοινός.
  -Μια τέτοια μεγάλη κοινή δράση είναι η πανελλαδική πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Αθήνα στις 21/2 που διοργανώνουν οι Πρωτοβουλίες και συλλογικότητες πανελλαδικά. Η Κίνηση Καθαρός Καλαμάς υποστηρίζει την πορεία και καλεί τους φίλους, τα μέλη της, τους αποδημικούς φορείς, συλλόγους κι όλους τους απόδημους Ηπειρώτες να πάρουν μέρος σ’ αυτή. Αυτό το κάλεσμα απευθύναμε και σε όσους ήταν στην ημερίδα. Με μεγάλη χαρά ακούσαμε ότι το ενδιαφέρον στην Ήπειρο είναι ζωηρό κι ότι ήδη υπάρχει απόφαση χωριού για συμμετοχή. Καθημερινά αυξάνονται οι ανακοινώσεις υποστήριξης και συμμετοχής στην πορεία, τη δεύτερη ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων μετά αυτήν στις αρχές του καλοκαιριού στα Γιάννενα που είχε τη μεγαλύτερη μαζικότητα των τελευταίων χρόνων για τα δεδομένα της πόλης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεχίζεται ο εξοπλισμός του πενταόροφου κτιρίου του Π.Γ.Ν.Ι.


Συνεχίζεται ο εξοπλισμός του πενταόροφου κτιρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων, θα υλοποιηθούν οι εξής πράξεις
«Προμήθεια χειρουργικών μικροσκοπίων – Ομάδα εξοπλισμού 9, προϋπολογισμού 209.560 ευρώ
«Προμήθεια συσκευών φακοθρυψίας – Ομάδα εξοπλισμού 29», προϋπολογισμού 76.384 ευρώ
«Προμήθεια βιτρεκτομής Xenon – Ομάδα εξοπλισμού 28», προϋπολογισμού 60.760 ευρώ

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ σε Δήμο Ζίτσας και Δήμο Κόνιτσας


Σε ανακοίνωσή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ αναφέρονται τα εξής:
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ μετά από συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 06.02.2019  ανακοινώνει την στήριξή της:
Στον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Ζίτσας και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», κ. Βασίλειο Γαρδίκο
 και
 Στον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Κόνιτσας και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ», κ. Βασίλειο Σπανό.

Τη δημιουργία Ανεξάρτητου Φορέα Γάλακτος εξήγγειλε ο Σπύρος Ριζόπουλος


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζοντας τις συστηματικές του επαφές με τους φορείς σε όλους του νομούς της Περιφέρειας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας - Πρέβεζας όπου συναντήθηκε με τον Βασίλη Παρόλα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του κλάδου και ειδικότερα το πρόβλημα της τιμής του γάλακτος αλλά και η άρδευση των καλλιεργειών. Από την πλευρά του ο Σπύρος Ριζόπουλος ενημέρωσε για τις θέσεις των Οριζόντων και ειδικότερα τόσο για την δημιουργία του Ανεξάρτητου Φορέα Γάλακτος, όσο και για την εκπόνηση ειδικού ρυθμιστικού σχεδίου άρδευσης για το σύνολο των καλλιεργειών στην Ήπειρο.
Αναφερόμενος τέλος στις ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επισήμανε: «Οι κτηνοτρόφοι να καταλάβουν ότι όλο αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο στήριζαν είναι αυτό που ουσιαστικά τους άνοιξε το λάκκο».
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαΐου 2019


Με απόφαση του Περιφερειάρχη απαγορεύεται η διενέργεια της αλιείας της καραβίδας (Astacuss.p.) με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλο το μήκος του ποταμού Καλαμά και σε όλους τους παραπόταμους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου, από 15 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι 31 Μαΐου 2019 με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους.
Στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου, η απαγόρευση της διενέργειας της αλιείας της καραβίδας ισχύει από 15 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι 30 Ιουνίου 2019, διότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην εν λόγω λίμνη, η αναπαραγωγική περίοδος της καραβίδας έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΕΤΕΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κοπής πίτας και γενική συνέλευσης την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30 στο εστιατόριο Δωδώνη, οδό Χατζή-Πελλερέν 4


Πρόσκληση κοπής πίτας - Γεν. Συνέλευσης Ν.Τ. Ιωαννίνων

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας καλούμε την Τετάρτη 13/02/2019 και ώρα 19:30 στο εστιατόριο Δωδώνη στην οδό Χατζή-Πελλερέν 4 για την ετήσια κοπή πίτας της ένωση μας.
Η παρουσίαση σας είναι απαραίτητη και σημαντική για το κλάδο μας, θα παρευρεθούν και μέλη της Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. για ενημέρωση προς τους συναδέλφους.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Ιωαννίνων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΙΚΟΣ             ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΛΕΤΟΣ

Στους 38 οι θάνατοι από τη γρίπη


Ο συνολικός αριθμός των θανάτων φτάνει τους 38 ενώ οι επιστήμονες τονίζουν ότι από τους θανόντες ελάχιστοι ήταν εμβολιασμένοι.
Σταθερά αυξημένη δραστηριότητα παρουσιάζει η γρίπη στην Ελλάδα με επικρατέστερο το στέλεχος Η1Ν1.
Την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους είκοσι.
Οι επιστήμονες τονίζουν για ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού υπογραμμίζοντας ότι από τα κρούσματα, πολύ μικρό ποσοστό ήταν εμβολιασμένοι παρότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς από επιπλοκές του ιού της γρίπης.

Παρελθόν από τον τιμόνι του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ο Χαρίσης Θανάσης


Παρελθόν από το τιμόνι του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ο Χαρίσης Θανάσης.
Η ανακοίνωση της διοίκησης:
«Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Χαρίση Θανάση. Ευχαριστούμε τον  κ. Χαρίση για την προσφορά του στην ομάδα μας μέχρι σήμερα και του ευχόμαστε ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Συμμετοχή στις εκλογές το Μάη 2019 για το Δήμο Πωγωνίου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε την Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019 και ώρα 12:00 π.μ. στο Παρακάλαμο να εκλέξουμε τον  επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης και  υποψήφιο Δήμαρχο για το Πωγώνι.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τροχαίο με ένα νεκρό κι έναν τραυματία στο 43ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 43ο χλμ της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, λίγο πριν τον Μεσοπόταμο, στις δύο περίπου μετά τα μεσάνυχτα.
Το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 48χρονος, εξετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την πορεία του και χτύπησε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι προχώρησαν στον απεγκλωβισμό.
Από το όχημα ανασύρθηκε νεκρός ο 48χρονος οδηγός του, από το Καναλάκι και τραυματίας ο συνοδηγός 59 χρονών από την Πρέβεζα.

Αδελφότητα Μαυρονοριτών Πωγωνίου «Ο Άγιος Γεώργιος»: Ετήσιος χορός και κοπή πίτας την Κυριακή 3 Μαρτίου, ώρα 12:30 στο Χαλκιάς Palace, Πλατεία Καραϊσκάκη


Η αδελφότητα Μαυρονοριτών Ιωαννίνων «Ο Άγιος Γεώργιος» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και κοπή πίτας την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 12.30 στο Χαλκιάς Palace στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Κλαρίνο: Σταύρος Λώτσης
Τραγούδι: Μάκης Κιάμος

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (271) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -144-
Για ληστεία - εμπρησμό: -3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -24-
Για ενδοοικογενειακή βία: -9-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -31-
Για υπεξαίρεση: -2-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για ψευδή καταμήνυση – ανώμοτη κατάθεση: -1-
Για κακόβουλη βλασφημία: -3-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -9-
Εξιχνιάστηκαν:
Τρεις υποθέσεις ληστείας
Πενήντα οχτώ υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι τρεις υποθέσεις ναρκωτικών
Δύο υποθέσεις απάτης
Έντεκα υποθέσεις όπλων
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου
Τρεις υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -233- κιλά και -506,6- γραμμάρια
Ηρωίνη: -30,30- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -44- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -97-
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Μαχαίρια: -4-
Φυσίγγια: -57-
Ζυγαριές: -1-
Λαθραίος καπνός: -1- κιλό και -230- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -270- ευρώ
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -6-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την (04-01-2019), συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εννέα καταδικαστικές αποφάσεις, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, κλοπές και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Την (07-01-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός.
Την (09-01-2019), συνελήφθη στην Άρτα, 46χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται σε δώδεκα υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας και της Πρέβεζας.
Την (13-01-2019), (15-01-2019) και (21-01-2019) συνελήφθησαν στην Ολυμπία Οδό, στο Σμέρτο και στο Ράγιο Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι μετέφεραν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου (111) κιλών.
Την (24-01-2019), εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39 και 31 ετών, οι οποίες στοχοποιούσαν μονοκατοικίες ηλικιωμένων και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά .
Την (28-01-2019), συνελήφθη στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, 22χρονος έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (122) κιλά κάνναβης ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί αλλοδαπών» .
Την (29-01-2019), εξιχνιάστηκαν (30) υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 41 ετών, οι οποίοι αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις (74.000) ευρώ.
Την (30-01-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο δραστών, ηλικίας 55 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Την (31-01-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη μάνδρας αυτοκινήτων σε περιοχή της Αττικής και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος με το πρόσχημα υποτιθέμενης πώλησης δύο Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, απέσπασε το χρηματικό ποσό των (11.160) ευρώ.
Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, εμπρησμός με πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ληστεία).

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας

Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών που διαπράχθηκαν σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας.
Ως δράστης των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκε ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο 32χρονος, εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις που έγιναν στην πόλη της Άρτας:
·         Βραδινές ώρες της 29/30-01-2019, διέρρηξε φαρμακείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
·         Βραδινές ώρες της 30/31-01-2019, διέρρηξε αρτοποιείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
·         Βραδινές ώρες της 30/31-01-2019, διέρρηξε μίνι μάρκετ, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,
·         Βραδινές ώρες της 30/31-01-2019, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει ψητοπωλείο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του.

Πως επηρεάζει η νόσος Πάρκινσον τη διάρκεια της ζωής


Η νόσος Πάρκινσον δεν επηρεάζει μόνο την κινητικότητα των ασθενών, αλλά μπορεί να μειώσει και το προσδόκιμο επιβίωσής τους. Αν, όμως, γίνει εγκαίρως η διάγνωση και οι ασθενείς κάνουν την κατάλληλη θεραπεία σε κάθε στάδιο της ασθένειάς τους, κερδίζουν πολλά και καλά χρόνια ζωής.
Όπως γράφουν στο επιστημονικό περιοδικό Neurology επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Rutgers και το Πανεπιστήμιο Harvard, όταν τη δεκαετία του ’60 ρωτούσε ένας ασθενής με νόσο Πάρκινσον «πόσο χρόνο έχω γιατρέ;», η συνήθης απάντηση ήταν 9,4 χρόνια κατά μέσον όρο.
Την εποχή εκείνη, όμως, δεν είχε ακόμα εισαχθεί στη φροντίδα των ασθενών το κύριο φάρμακο για τη νόσο, η λεβοντόπα. Τρεις δεκαετίες αργότερα, όταν πια η λεβοντόπα χρησιμοποιούταν ευρέως, το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών είχε αυξηθεί στα 13,1 έτη, σύμφωνα με την ίδια επιστημονική ομάδα.
Ακόμα πιο πρόσφατα, το 2016, και έπειτα από 18 χρόνια εφαρμογής στην καθημερινή πρακτική του νευροδιεγέρτη DBS για τη νόσο Πάρκινσον, το προσδόκιμο επιβίωσης έφτασε τα 14,6 έτη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φθάνει μέχρι τα 22 έτη.
«Οι βελτιώσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές», λέει ο νευρολόγος Παναγιώτης Ι. Ζήκος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον & Συναφών Διαταραχών του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και υπεύθυνος του Ιατρείου Επεμβατικής Αντιμετώπισης Πάρκινσον στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν. «Με τις επεμβατικές θεραπείες έχουμε ασθενείς που ζουν μια ποιοτική ζωή 20 ή περισσότερα χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον.