Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Συνάντηση ανάμεσα στη Βουλευτή Μερόπη Τζούφη και μέλη της Ένωσης Φίλων και Πασχόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας Βορειοδυτικής Ελλάδας

Συνάντηση πραγματοποίησε την Κυριακή 10 Μαΐου η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη της Ένωσης Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Στη συνάντηση τα μέλη της Ένωσης παρέδωσαν στη βουλευτή υπόμνημα με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία έχουν επιδεινωθεί από την ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική των τελευταίων χρόνων που και ζήτησαν τη συνδρομή της στην επίλυσή τους. 
Στη συζήτηση που ακολούθησε ανέδειξαν τις καθημερινές δυσκολίες που βιώνουν λόγω του θεσμικού πλαισίου που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίες φρόντισαν να κάνουν αφόρητη μια ήδη δύσκολη κατάσταση.

Άρτα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη σήμερα (12.05.2015) τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, ο 50χρονος εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Οδό Άρτας και σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (11,52) γραμμαρίων.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για κλοπή από σπίτι στο Κουκλέσι Ιωαννίνων

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για κλοπή από σπίτι 64χρονου ημεδαπού, που έγινε την 16-04-2015 στο χωριό Κουκλέσι Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 20χρονος ως δράστης της κλοπής που έγινε την 16-04-2015 σε σπίτι στο Κουκλέσι Ιωαννίνων, κατά την οποία αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, αξίας (500) ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές γυναίκες, για κλοπή

Οι δράστιδες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από πεζό, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθησαν, χθες (11-5-2015) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαπές γυναίκες Ρομά, ηλικίας 35, 44 και 27 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες (11-05-2015) το μεσημέρι, οι τρεις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν 68χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (145) ευρώ, πλην όμως συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για την καταγραφή και την αναζήτηση λύσεων σε ζητήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για ζητήματα   Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου.
Στη σημερινή σύσκεψη που έγινε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης   αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Κ. Σιαράβας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Αγγέλα Φωτεινού εκπρόσωποι Δήμων και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Τα συμπεράσματα των συσκέψεων και η καταγραφή των προβλημάτων που έγινε στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, θα αξιοποιηθούν ώστε να καταβληθεί προσπάθεια για παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Στόχος είναι να αναζητηθούν λύσεις τους επόμενους μήνες, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Εκδηλώσεις για τον Αυτονομιακό Αγώνα της Βορείου Ηπείρου, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στο Δελβινάκι


Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό

Συνελήφθη χθες (11.05.2015) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας , ένας 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, ο 54χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο Λούρο Πρέβεζας και μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • (116) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
  • μία συσκευασία που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (195,7) γραμμαρίων.
Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου. 

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστεία και εγκληματική οργάνωση

Τη Δευτέρα 11-05-2015 το μεσημέρι, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Βελγικών Αρχών.
Ειδικότερα, ο 21χρονος κατηγορείται για τις πράξεις της συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας. 

Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου: Ψήφισμα για την καθιέρωση της 9ης Μαΐου, ως ημέρα μνήμης με την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στο Χάνι Δελβινάκι


Η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, που συνήλθε σήμερα 09 Μαΐου 2015, σε τακτική συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Η Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου μας, που συνήλθε σήμερα 09 Μαΐου 2015, σε τακτική συνεδρίαση στο χωριό μας ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, τιμά τη σημερινή επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα όλα τα κράτη της ΕΥΡΩΠΗΣ και όχι μόνον, τιμούν την επέτειο αυτή. Την ΕΠΕΤΕΙΟ της συντριβής του φασισμού και ναζισμού, την συντριβή των δυνάμεων του άξονα που αιματοκύλισαν των κόσμο. Η χώρα μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και είχε τα περισσότερα, αναλογικά, ανθρώπινα θύματα. Ο τόπος μας, το ΠΩΓΩΝΙ, έχει έναν ακόμα  λόγο που πρέπει να πρωτοστατεί στην τιμή αυτής της επετείου. Είναι η περιοχή που έζησε τα δραματικά γεγονότα και των τριών φάσεων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, δηλ. και της Ιταλικής Εισβολής και της Γερμανικής Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης 1941-44. Αντ’ αυτού η σημερινή δημοτική αρχή κατάργησε τις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν καθιερωθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Σε μια κρίσιμη καμπή που διέρχεται η χώρα μας, με την άνοδο του φασισμού και ναζισμού από διάφορα μορφώματα, επιβάλλεται η καθιέρωση και πάλι των εορταστικών εκδηλώσεων στο ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ, τιμώντας τη σημερινή επέτειο.
Καλούμε
την σημερινή Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας  να καθιερώσουν την 09 Μαΐου, ως ημέρα μνήμης με την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στο ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ.
          Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, Πωγωνίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας  καθώς και να κοινοποιηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο των Ιωαννίνων, έντυπο και ηλεκτρονικό.

Η  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Γ. ΤΣΟΥΛΑΡΗΣ

Ο Δημήτρης Υφαντής για μία εμφάνιση στο Magnifico cafe.bar στην Ελεούσα το Σάββατο 16 Μαΐου

Υπνική άπνοια: Υπεύθυνη και για τροχαία δυστυχήματα

Επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε τροχαίο δυστύχημα έχουν όσοι υποφέρουν από αποφρακτική υπνική  άπνοια σε σχέση με αυτούς που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα!
Αυτό επιβεβαιώνουν πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η αποφρακτική υπνική άπνοια εκτός από τις επιπτώσεις στην οδήγηση μπορεί ακόμη να επιφέρει:
• Εγκεφαλικό επεισόδιο
• Καρδιακή ανεπάρκεια- αρρυθμία,
• Υψηλή πίεση
• Διαβήτη
• Κατάθλιψη
• Μειωμένη απόδοση στην εργασία
• Προβλήματα μνήμης
 «Το σύνδρομο της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες είναι πλέον μια σοβαρή πάθηση τόσο λόγω της αυξανόμενης επίπτωσής του, όσο και λόγω των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να έχει στην υγεία και την ποιότητα ζωής των πασχόντων» αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ».
Η αποφρακτική άπνοια είναι η πιο συχνή διαταραχή (παρατεταμένη διακοπή) της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνοδεύεται από έντονο ροχαλητό.