Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου: Ψήφισμα για την καθιέρωση της 9ης Μαΐου, ως ημέρα μνήμης με την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στο Χάνι Δελβινάκι


Η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, που συνήλθε σήμερα 09 Μαΐου 2015, σε τακτική συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Η Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου μας, που συνήλθε σήμερα 09 Μαΐου 2015, σε τακτική συνεδρίαση στο χωριό μας ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, τιμά τη σημερινή επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα όλα τα κράτη της ΕΥΡΩΠΗΣ και όχι μόνον, τιμούν την επέτειο αυτή. Την ΕΠΕΤΕΙΟ της συντριβής του φασισμού και ναζισμού, την συντριβή των δυνάμεων του άξονα που αιματοκύλισαν των κόσμο. Η χώρα μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και είχε τα περισσότερα, αναλογικά, ανθρώπινα θύματα. Ο τόπος μας, το ΠΩΓΩΝΙ, έχει έναν ακόμα  λόγο που πρέπει να πρωτοστατεί στην τιμή αυτής της επετείου. Είναι η περιοχή που έζησε τα δραματικά γεγονότα και των τριών φάσεων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, δηλ. και της Ιταλικής Εισβολής και της Γερμανικής Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης 1941-44. Αντ’ αυτού η σημερινή δημοτική αρχή κατάργησε τις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν καθιερωθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Σε μια κρίσιμη καμπή που διέρχεται η χώρα μας, με την άνοδο του φασισμού και ναζισμού από διάφορα μορφώματα, επιβάλλεται η καθιέρωση και πάλι των εορταστικών εκδηλώσεων στο ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ, τιμώντας τη σημερινή επέτειο.
Καλούμε
την σημερινή Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας  να καθιερώσουν την 09 Μαΐου, ως ημέρα μνήμης με την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στο ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ.
          Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, Πωγωνίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας  καθώς και να κοινοποιηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο των Ιωαννίνων, έντυπο και ηλεκτρονικό.

Η  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Γ. ΤΣΟΥΛΑΡΗΣ