Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ALCO: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακό προβάδισμα  έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,3%
ΝΔ: 24,8%
Χρυσή Αυγή: 9,9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6%
ΠΑΣΟΚ: 5,7%
ΚΚΕ: 4,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,8%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,9%
Νέα Ελλάδα: 1,2%.
 Ο Αντώνης Σαμαράς με 34% θεωρείται  καταλληλότερος για την πρωθυπουργία, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%.

Με κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Πολυτεχνείου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τίμησε την εξέγερση των φοιτητών του 73 κατά της χούντας των συνταγματαρχών και τη θυσία της ελληνικής νεολαίας

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών,  αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλέκτρα Κίκη, Διονύση Τσούτση, Ελένη Ντάσιου, Μαρίνα Τζάκου, Βίκυ Καραγιάννη- Αράπη, Νίκο Ζέκη και Χριστόφορο Ευθυμίου, ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στην μνήμη των αγώνων και των αγωνιστών της ηρωικής προσπάθειας των νέων του Πολυτεχνείου, αναλογιζόμενοι το πόσο μεγάλο είναι το χρέος να διαφυλαχθούν τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έδωσε και πάλι φέτος το παρόν, στο χώρο που τα νιάτα της Ελλάδας το 1973 πάλεψαν για ''ψωμί- παιδεία- ελευθερία'' και έκλεινε ταπεινά το γόνυ, για αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για παναθρώπινα ιδανικά και αξίες, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.



Έσωσε την παρτίδα στις καθυστερήσεις ο Α.Σ. Καλπακίου

*Τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας πήρε στις καθυστερήσεις ο Α.Σ. Καλπακίου στο Πέραμα από την Προοδευτική.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα τις 13ης αγωνιστικής:
Λαψίστα-Πεδινή 1-3  
Θύελλα Ελεούσας-Χαροκόπι 2-2  
Ατρόμητος '95-Α.Ε. Μικρασιατών 2-3  
Ροδοτόπι-Σερβιανά 1-1  
Προοδευτική Περάματος-Καλπάκι 1-1  
Κόντσικα-Α.Ο. Ανατολής 0-1  
Θύελλα Κατσικά-Α.Ο. Βελισσαρίου 0-3
Κουτσελιό-Κρύα 2-0
Κάστρο-Πίνδος Κόνιτσας


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (13η αγωνιστική)
1. Α.Ο. Βελισσαρίου:32
2. Α.Ο. Ανατολής: 28
3. Σερβιανά: 26 
4. ΠΑΟ Κρύας: 25  
5. Θύελλα Κατσικά: 21 
6. Χαροκόπι: 21
7. Α.Ε. Μικρασιατών: 20
8. Θύελλα Ελεούσας: 20
9. Προοδευτική Περάματος: 20
10. Κουτσελιό: 18 
11. ΠΑΣ Κάστρο: 17 (12)
12. Πίνδος Κόνιτσας: 16  (12)
13. Ροδοτόπι: 16
14. Α.Σ. Καλπακίου: 13
15. Κόντσικα: 8
16. Ατρόμητος '95: 7
17. Πεδινή: 6      

18. Λαψίστα: 3

Στα τέλη της άλλης εβδομάδας οι πρώτες προκαταβολές για το πετρέλαιο θέρμανσης

Εκτός απροόπτου στα τέλη της άλλης εβδομάδας θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι πρώτες προκαταβολές για το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με πηγές τόσο του υπουργείου Οικονομικών.
Η εγκύκλιος για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης προβλέπει ότι η προκαταβολή ύψους 25% καταβάλλεται στον δικαιούχο σε 20 ημέρες μετά την έγκριση της αίτησης από το σύστημα (και όχι από την υποβολή της αίτησης).

Συνεπώς και με δεδομένο ότι το σύστημα άνοιξε  για τους δικαιούχους στις αρχές Νοεμβρίου, οι πρώτες προκαταβολές θα δοθούν το νωρίτερο στις 20 του μήνα, ή λίγο αργότερα.

Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί!

Την τελευταία βδομάδα (από την Δευτέρα 11/11/2013) έκαναν την εμφάνισή τους στους χώρους του Ε.Μ.Π. διάφοροι τριαντάρηδες και, εξω-ιδρυματικοί, αλητο-αναρχο-μπαχαλάκηδες  στις πύλες του Ε.Μ.Π. σαν «μαντρόσκυλα», οι οποίοι έχουν αναλάβει την περιφρούρηση των πυλών και των χώρων (!), λυμαίνονται τα πάντα  και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό φαινόμενα χρήσης ναρκωτικών.
Αυτά τα άτομα εμφανίστηκαν στις 2 τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις των ΙΔΑΧ και των μονίμων (!), παίρνουν τον λόγο, κάνουν σαματά και περνάνε την σκληρή γραμμή τους, τραμπουκίζοντας οποιονδήποτε τολμήσει να εκφράσει μιαν άλλη άποψη.
Η μεγάλη πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων φοβάται να εκφράσει την άποψή της και στις 2 τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων υπήρξε αξιοσημείωτη αποχή. 

Πάνω από (1,4) τόνοι κάνναβης εντοπίστηκαν σε φορτηγό κοντά στη Μακύνεια Ναυπακτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους

Από τις αρχές του 2013, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου έχουν συλλάβει (367) άτομα σε (267) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών και έχουν κατασχέσει, μεταξύ άλλων, (8) τόνους και (376) περίπου κιλά κάνναβης


Πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οι οποίοι προχώρησαν χθες (15-11-2013) μετά τα μεσάνυχτα στ o 233ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στη σύλληψη ενός 43χρονου υπηκόου Αλβανίας και ενός 45χρονου ημεδαπού, οι οποίοι συμμετείχαν στην οργάνωση, την εισαγωγή και εμπορία σημαντικής ποσότητας κάνναβης στη χώρα μας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους (ένας αλλοδαπός και ένας 51χρονος ημεδαπός).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, κατασχέθηκαν πάνω από (1,4) τόνοι κάνναβης, που μετέφεραν τα μέλη του κυκλώματος, με σκοπό την εμπορία.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ο αλλοδαπός οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών, άλλαξε πορεία και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο σε αγρόκτημα στην περιοχή της Μακύνειας Ναυπακτίας και τράπηκε σε φυγή. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε (1.067) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (1) τόνου και (416,2) κιλών.


Για την μεταφορά των ναρκωτικών είχαν ληφθεί από τα μέλη του κυκλώματος αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και ασφάλειας και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν και άλλα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και ένας 51χρονος ημεδαπός που αναζητείται, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί.

Κατασχέθηκαν συνολικά:
 ποσότητα κάνναβης (1 . 416.200) γραμμαρίων
ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν από τους προπομπούς
τρία κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2013, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει τριακόσια εξήντα επτά (367) άτομα σε διακόσιες εξήντα επτά (267) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.
 Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ (8) τόνοι και τριακόσια εβδομήντα έξι (376) περίπου κιλά κάνναβης, ένα (1) κιλό και επτακόσια εβδομήντα (770) περίπου γραμμάρια ηρωίνης, διακόσια εξήντα δύο περίπου (262) γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τριάντα εννιά (39) οχήματα.


Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Άδειες υλοτόμησης ως 1,5 τόνο για προσωπικές ανάγκες

Οι δασικές υπηρεσίες θα δίνουν περισσότερες άδειες σε κατοίκους ορεινών οικισμών που θέλουν να κόψουν ξύλα για προσωπική χρήση.
«Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς αποτελεί ένα τριπλό έγκλημα: κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό είτε αυτό επιτελείται με τη μορφή της λαθροϋλοτομίας είτε με την μορφή πυρκαγιάς», τόνισε κ. ο Σταύρος Καλαφάτης.
Όσον αφορά δε στις ανάγκες των κατοίκων για καυσόξυλα στα ορεινά χωριά, επεσήμανε ότι έχει δοθεί η απαραίτητη οδηγία μέσα από εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα δασών, κατόπιν πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας, να διευκολύνονται εκείνες οι περιπτώσεις που ο πολίτης σε ορεινούς οικισμούς θέλει να καλύψει προσωπικές ανάγκες με 1,5 τόνο για το χειμώνα.
 Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε αυτές τις συγκυρίες, πάντα με τον έλεγχο των δασικών υπηρεσιών, για περισσότερες άδειες στους ορεινούς όγκους.
 Προσπαθούμε να συγκεράσουμε την ανάγκη που υπάρχει στα χωριά αλλά και να προασπίσουμε το φυσικό μας πλούτο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ.


«Άνοιξε» η εφαρμογή του Taxisnet για το φόρο πολυτελείας

Ο φόρος θα καταβάλλεται εφάπαξ

Μέσω Taxisnet μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.
 Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι υπόχρεοι που θα πληρώσουν εμπρόθεσμα το φόρο θα έχουν έκπτωση της τάξης του 1,5%.
 Ο φόρος πολυτελείας επιβάλλεται σε φορολογούμενους που δηλώνουν αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, σκάφη άνω των 7 μέτρων, αεροσκάφη και πισίνες.

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 17 Νοεμβρίου σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ως εξής:
 1) Από 8:30 έως 9:00 το πρωί και 11:30 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι στις περιοχές: Bιομπετόν Μωυσιάδη, Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων ΝΙSSAN Γιάννα Καλλή, Τμήμα Ανατολής, Τμήμα Κατσικάς κοντά στην Γεωργική Σχολή, Γαλακτομική Σχολή, Ινστιτούτο Γάλακτος, Ιχθυογεννητικός Σταθμός και περιοχή κοντά σ’ αυτόν.
 2) Από 8:30 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι στις περιοχές: Συνοικισμός «Ραφτανέϊκα» Ανατολής, Φυράματα Πτηνοτροφικού Συν/σμού, Μάρμαρα Μολφέτα, Ψυχαγωγικό Παραλίμνιο Πάρκο και η περιοχή στις οδούς Βογιάνου, Γεννηματά, Δ. Μπότσαρη, Κυβέλης, Οπλ. Παλάσκα, Τέκμωνος, Κ.Παξινού και παρόδους αυτών.

3) Από 8:30 το πρωί έως 12:30 το μεσημέρι στις περιοχές: Λευκοθέα, Δελβινακόπουλο, Κοκκινόχωμα, Παλιουρή, Σουλόπουλο, Δεσποτικό, Αετόπετρα, Φωτεινό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Λάβδανη, Βραστοβά, Κάτω Λάβδανη, Αγία Μάρινα, Καλλιθέα, Χαραυγή, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Βροσύνα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Βουτσαρά, Κούρεντα, Χίνκα, Λάλιζα, Πολύδωρο, Γρανίτσα, Ραδοβίζι, Σενίκο, Δομολισιά, Μικροχώρι, Κερασέα, Βερενίκη, Φτέρη, Δοβλά, Ανω Ζάλογγο, Κάτω Ζάλογγο.

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκε  στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο οριστικός πίνακας αποκλειόμενων ανέργων στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων».
 Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί συγκεκριμένα στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, κατόπιν απόφασης του διοικητή του ΟΑΕΔ.
 Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν από την Δευτέρα 18-11-2013 στις υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους επιβλέποντες φορείς.
 Για την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).


Δείτε τους πίνακες: 
http://www.oaed.gr/index.php?
option=com_content&view=article&id=1502&Itemid=927&lang=el