Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

3ο Αντάμωμα Πολυφωνικών σχημάτων και Φωνών, στο κηποθέατρο ''Δόρα Στράτου'', λόφος Φιλοπάππου, την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013, ώρα 21:00

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία την Παρασκευή 28 Ιουνίου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα τελεστεί Αγρυπνία την παραμονή της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Ιερά Μονή Σωσίνου.
Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής και θα τελειώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Πέρυσι τελέστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη συμμετοχή πιστών, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης: Διήμερο Ηπειρώτικο γλέντι στην Ηλιούπολη, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει διήμερο Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι στην πλατεία Π.Π Γερμανού στην Ηλιούπολη. (έναντι ΙΚΑ Ηλιούπολης).
Το γλέντι θα πλαισιώνουν μουσικά ο Νίκος Φιλιππίδης με την ορχήστρα του ενώ στο τραγούδι θα είναι ο Αντώνης Κυρίτσης.

Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα  17-06-2013
 Νέο  Δ.Σ. στην  Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 3ης Ιουνίου.
 Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παππάς Ευάγγελος (επανεξαλέγη)
Α’ Αντιπρόεδρος: Χρήστου Παύλος
Β’ Αντιπρόεδρος: Λαμπρούσης Κωνσταντίνος
Γεν.Γραμματέας: Καρζής Γεώργιος
Ειδ. Γραμματέας: Παναγιώτου Δημήτριος
Ταμίας: Κιτσούλης Ελευθέριος (επανεξελέγη)
Αναπ.Ταμίας: Κωλέτση-Λιόντου Ευαγγελία
Έφορος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Γιώτης Σωτήριος
Έφορος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: Μαύρου Ρωξάνη (επανεξελέγη)
Μέλη: Παπαγιάννης Δημήτριος
            Σταύρου Ελευθερία 
Λίγα λόγια για την Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου
Η Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου ιδρύθηκε το 1979 και έχει έδρα την Αθήνα. Εκπροσωπεί 39 αδελφότητες, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους της ιστορικής περιοχής Λάκκας Σουλίου των Νομών Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Οι απόδημοι μέλη των αδελφοτήτων και συλλόγων που εκπροσωπεί η ομοσπονδία ξεπερνούν τους 16.000.
Σκοπός της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, η ανάδειξη μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις της ομορφιάς της Λάκκας Σουλίου, η συνένωση των απόδημων με την γενέτειρα περιοχή και άλλα.
Διοργανώνει, συμμετέχει ή στηρίζει πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Λάκκας Σουλίου.
Διατηρεί ένα πολύ "ζωντανό" χορευτικό συγκρότημα το οποίο συμμετέχει σε σειρά εκδηλώσεων και προβάλει με μεγάλη επιτυχία τους παραδοσιακούς χορούς των Σουλιωτών και της Ηπείρου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη  26  Ιουνίου  2013   και ώρα  20:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].

ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας καυσίμων και ελαιολιπαντικών.
2. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικ. ετ. 2013.
3. Συγκρότηση και ορισμός μελών Συμβουλίου ένταξης μεταναστών [για τη β’ διετία].
4. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Ενοικιαζόμενα δωμάτια 3 κλειδιών Τ.Δ. Ιερομνήμης.
5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Αγίας Μαρίνας.»
6. Έγκριση παράτασης του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής μέριμνας Δ.Δ. Νεγράδων».
7. Χαρακτηρισμός ή μη ως μνημείων, 16 λιθόκτιστων γεφυριών επί της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας Δήμου Πωγωνίου.
8. Έγκριση διάλυσης σύμβασης του έργου: «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Ρεπετίστας.»
9. Έγκριση έκθεσης 1ου τριμ. 2013 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013.
10. Έγκριση δαπάνης νέας παροχής ΔΕΗ, για τη σύνδεση με δίκτυο χαμηλής τάσης στην Τ.Κ. Βροντισμένης.
11. Επί αιτήσεως Ινστιτούτου Κοινωνικών & Πολιτιστικών ερευνών, για παραχώρηση χώρου για εγκατάσταση Camping [για 1 εβδομάδα]  στη θέση «Αγιούς».
12. Επί αιτήσεων Κυνηγετικού Συλλόγου Πωγωνίου.
13. Επί αιτήσεως  Vodafone, για την παράταση και μείωση μισθώσεων.
14. Eπί αιτήσεως ΟΤΕ, για την μείωση μισθώσεων.
15. Συμπλήρωση και τροποποίηση της απόφασης Ρύθμιση  τρόπου χρήσης και διάθεσης Δημοτικών βοσκοτόπων έτους 2013.
16. Έγκριση διάλυσης της Σύμβασης του έργου: «Αποχετευτικό ομβρίων υδάτων  και αντικατάσταση υδρομάστευσης στον οικισμό Ψηλοκάστρου Κοιν/τας Λάβδανης» - Ανάκληση απόφασης Δ.Σ. 136/2013.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Ακόμα και άνεργοι, ανάπηροι, χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1% - 4% θα επιβαρύνει φέτος όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το εάν αυτά απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται αυτοτελώς.
Η εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή, θα επιβληθεί φέτος στα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, πολυτέκνους και χαμηλοσυνταξιούχους, στα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας, στα ποσά των τόκων καταθέσεων τα οποία υπερέβησαν τα 250 ευρώ το 2012, στους τόκους από έντοκα γραμμάτια, ομόλογα και REPOS, στα κέρδη από πωλήσεις μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων και εταιρικών μεριδίων, στα μερίσματα ανωνύμων εταιρειών και ΕΠΕ, στις αμοιβές και τους μισθούς των διοικητικών συμβουλίων των ανωνύμων εταιρειών, στα εισοδήματα από την εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και στα ποσά αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», τα εισοδήματα αυτά θα δηλωθούν υποχρεωτικά και θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα ποσά εισοδημάτων (από μισθούς, συντάξεις, ακίνητα, επιχειρήσεις κ.λπ.) που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις το άθροισμα όλων αυτών των εισοδημάτων θα είναι μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, οπότε οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώσουν, για το συνολικό ποσό όλων των εισοδημάτων τους, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές 1% έως 4%.

Ανανέωσε στον ΠΑΣ, για τα επόμενα δυο χρόνια ο Γιώργος Ντάσιος

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο Ντάσιο, για τα επόμενα δυο χρόνια.
 Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Γιώργος Ντάσιος δήλωσε στο www.pasgiannina.gr
.
«Είχα ζητήσει μερικές μέρες διορία ώστε να απαντήσω στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου που μού έκανε η ΠΑΕ. Αποφάσισα να παραμείνω στην ομάδα και στην οικογένεια του ΠΑΣ που έχω πάντα στην καρδιά μου.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανανέωση του συμβολαίου μου, αλλά και τους φιλάθλους που όλο αυτό το διάστημα μου έδειχναν με κάθε τρόπο το πόσο πολύ ήθελαν να παραμείνω.
Πιστεύω ότι έπειτα από δυο ατυχείς σεζόν για μένα, λόγω τραυματισμών, η φετινή θα είναι η χρονιά μου και ο ΠΑΣ μου δίνει την ευκαιρία για να το πετύχω. Θέλω να υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα .
Κάθε χρονιά σίγουρα είναι διαφορετική από την άλλη γι αυτό χρειάζεται υπομονή και στήριξη από όλους χωρίς βιαστικά συμπεράσματα .
Είμαι σίγουρος ότι και την φετινή σεζόν θα έχουμε ανάλογη πορεία με την περσινή».

Νέος προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάββας Παντελίδης

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Σάββα Παντελίδη.
0 Σάββας Παντελίδης γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1965 στην Αθήνα.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε στην Δόξα Βύρωνος και την Προοδευτική (Α Εθνική).
Ως προπονητής εργάσθηκε στις ομάδες: Θρασύβουλος, Ρόδος, Φωστήρας, Καλλιθέα, Τρίκαλα (άνοδος από Γ στην Β εθνική), Εθνικό Πειραιώς, Πανθρακικός (άνοδος από Football League σε super league), Ολυμπιακός Βόλου.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Σάββας Παντελίδης δήλωσε στο www.pasgiannina.gr
 «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και την Διοίκηση για την τιμή που μου έκαναν ώστε να δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Η ομάδα με την περσινή της πορεία ανέβασε ψηλά τον πήχη, γι αυτό από σήμερα εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πολύ δουλειά προκειμένου να βάλουμε τις βάσεις και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για την επόμενη περίοδο, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που δικαίως όλοι πλέον έχουν».

Έρχονται «ραβασάκια» με ΕΕΤΗΔΕ και ΦΑΠ (2011 και 2012) για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Καυτή αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα αποσταλούν τα «ραβασάκια» για το Έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αλλά και για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας παλαιότερων ετών.
Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη του μήνα θα αποσταλεί το ΕΕΤΗΔΕ για το 2013 από το οποίο το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ.
Το τέλος αφορά περίπου 5.000.000 νοικοκυριά που εμφανίζονται να κατέχουν κάποιου είδους ακίνητη περιουσία, θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού της ΔΕΗ και θα υπολογιστεί με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές που ίσχυσαν το 2011 και το 2012 αλλά θα μειώνεται εκ των υστέρων κατά 15%.
Παράλληλα οι φορολογούμενοι θα λάβουν και ειδοποιητήρια για τους παλαιότερους φόρους ακινήτων.
Έτσι, οι φορολογούμενοι που κατέχουν κτίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011.
Ο ΦΑΠ θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,2% έως και 2% και η πληρωμή του θα γίνει σε 7 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.
Ωστόσο, τα «ραβασάκια» δεν τελειώνουν εδώ αφού στις αρχές Ιουλίου θα σταλούν και τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ του 2012 σε όσους κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2%. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει επίσης σε 7 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.
Τα εκτιμώμενα έσοδα από τον ΦΑΠ, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ανέρχονται σε περίπου 300 εκατ. για την κάθε χρονιά, δηλαδή σε 600 εκατ. ευρώ συνολικά.

Η ΔΟΥ Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστή από τις 2 ως 4 Ιουλίου

Προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της πλήρους μηχανογραφικής ενοποίησης των αρχείων των ΔΟΥ των οποίων ανεστάλη η λειτουργία, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου η συναλλαγή με τους πολίτες θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι και η ΔΟΥ θα παραμείνει κλειστή από την Τρίτη 2 έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου.
Στο νέο ΤΑΧΙS θα λειτουργούν από την Παρασκευή 5 Ιουλίου οι ενοποιημένες διοικητικά ΔΟΥ Α’ – Β’ Ιωαννίνων, Δελβινακίου, Μετσόβου και Κόνιτσας.

Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου: Ηπειρώτικο καλοκαιρινό πανηγύρι, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00 στο Άλσος Νέας Ζωής Περιστερίου

Ηπειρώτικο καλοκαιρινό πανηγύρι, της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου, το Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00 στο Άλσος Νέας Ζωής Περιστερίου.
Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου ''Ο Πύρρος'' διοργανώνει Ηπειρώτικο καλοκαιρινό πανηγύρι, τη Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00 στο Άλσος Νέας Ζωής Περιστερίου.
Θα μας διασκεδάσει η μουσική κομπανία του εξαίρετου Γιώργου Κοτσίνη, ενώ θα τραγουδήσουν αρκετοί Ηπειρώτες τραγουδιστές.
Την εκδήλωση θα ανοίξουν τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης.
Είσοδος ελεύθερη και διασκέδαση μέχρι πρωίας.