Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ»


ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ»

Ο Δήμος Άνω Πωγωνίου στην προσπάθειά του για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής προωθεί τα τελευταία χρόνια επενδυτικά σχέδια, όπως είναι το Αιολικό Πάρκο και οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο Όρος Νεμέρτσικα.Κατά την παρουσίαση των Υποψηφίων Δημάρχων Δήμου Πωγωνίου στις 25 Οκτωβρίου 2010 στο κανάλι TV1 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου και νυν Δήμαρχος Καλπακίου κύριος Κώστας Καψάλης αναληθώς υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν μελέτες για τα ανωτέρω επενδυτικά σχέδια.Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε το κοινό ότι ο Δήμος Άνω Πωγωνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου συνέταξε μελέτη για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου στο Όρος Νεμέρτσικα, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2008 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Άνω Πωγωνίου στο Κεφαλόβρυσο, στο πλαίσιο του έργου: «Πλαίσιο ανάπτυξης διασυνοριακής επιχειρηματικότητας- "ΕΡΜΗΣ"» και μία εβδομάδα αργότερα στο ξενοδοχείο Epirus Palace στα Ιωάννινα.Κατά την εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε και η μελέτη για την κατασκευή του έργου Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο όρος Νεμέρτσικα στη θέση Πωγωνίσκος, η οποία έχει συνταχθεί από ιδιώτες μελετητές και εγκριθεί από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία Τ.Υ.Δ.Κ.Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πλήθος επιχειρηματιών, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα εν λόγω επενδυτικά σχέδια.Εμείς σταθεροί και συνεπείς στο όραμα που έχουμε θέσει στην κρίση των πολιτών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν, προχωρούμε στη δημιουργία καινοτόμων σχεδίων για την πρόοδο της περιοχής μας συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και οικονομικό πλούτο στην περιοχή.Οι ανωτέρω μελέτες βρίσκονται στο Δημοτικό Κατάστημα στο Κεφαλόβρυσο, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου www.pogoni.gr και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

ΣΧΟΛΙΑ - «ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ EΤΕΡΟΔΗΜΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»



ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ EΤΕΡΟΔΗΜΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» - ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ 1
[Τι ακριβώς εννοείτε "ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ"; Σε ένα δήμο όπου περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους είναι ετεροδημότες και από αυτούς η πλειοψηφία μένει στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα 100 άτομα συνιστούν "ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ";]
«ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ 1» - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΣΧΟΛΙΟ 2
[Αν τα 128 άτομα - μετρώντας και αυτούς που βρίσκονταν μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο συγκέντρωσης αλλά τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους - θεωρείτε μεγαλειώδης συγκέντρωση δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή αυτές είναι οι δυνάμεις της παράταξης (εκτός αν τη συγκρίνουν με τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις τους στα έρημα χωριά του Δήμου) ή τα ελληνικά τους είναι τόσο καλά, όσο αυτά που μίλαγε η κυρία που έκανε την παρουσίαση-εισαγωγή πριν την ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου και δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης "μεγαλειώδης". "Πωγωνήσιος" 26-10-2010 1.50 μ.μ.]
«ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ 2» - ΑΘΗΝΑ
ΥΣ(Σου αποστέλω και μια φωτογραφία που βρήκα σε άλλο blog)

ΣΧΟΛΙΟ 3
[Ναι; Γιατί τότε δεν ζητήθηκε το ΣΕΦ για την συγκέντρωση-ομιλία;]
«ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ» - ΑΘΗΝΑ

ΣΧΟΛΙΟ 4
[ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ σε σύγκριση αυτής που περιγράφει ο φίλος «Ακρίτας» παραπάνω, στο ΕΚΛΟΓΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ… ;;;;;]
«ΠΑΓΟΥΡΑΣ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΧΟΛΙΟ - "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ"


«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ»

ΣΧΟΛΙΟ 1
[Πολλοί υποψήφιοι οφείλουν στους δήμους τους. Δυστυχώς ο νόμος τους επιτρέπει να βάλουν υποψηφιότητα και να πληρώσουν αν και όταν εκλεγούν!]

«ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ» - ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: "ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ"


ΚΑΛΠΑΚΙ:
Από το «Καρφί» - Καλπάκι

Κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας επικρατούσε τις πρωινές ώρες σήμερα, στο γραφείο του νυν Δημάρχου Καλπακίου και υποψήφιου Δημάρχου του νέου Δήμου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου. Δεκάδες ήταν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, φίλοι και ψηφοφόροι, που πήγαν να τον συγχαρούν. Τα τηλέφωνα στο γραφείο του Δημάρχου χτυπούσαν ασταμάτητα. Ο λόγος ήταν η πολύ καλή παρουσία στην χτεσινοβραδινή «τηλεμαχία».
Οι απαντήσεις του κ. Καψάλη σαφείς χωρίς κανένα σημάδι αοριστολογίας και κούφιων υποσχέσεων. Η αναφορά στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Καλπακίου ήταν εκτενής. Έργα που δεν χωράνε καμιά αμφισβήτηση και οδήγησαν το Δήμο σε αναπτυξιακή πορεία τα τελευταία δέκα χρόνια και συγχρόνως δημιούργησαν δεκάδες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την άποψη ότι οι εκλογές θα τελειώσουν από την πρώτη Κυριακή!!

«ΚΑΡΦΙ» - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ" ΤΟΥ ΝΤΟΝΤΗ ΙΩΑΝΝΗ


ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ


ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ
ΡΕΠΕΤΙΣΤΑ-ΑΡΕΤΗ-ΚΟΥΚΛΙΟΙ


Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου κλιμάκιο του Συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με επικεφαλής το υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνο θα επισκεφτεί χωριά της Εκλογικής Περιφέρειας Άνω Καλαμά.
Τη Ρεπετίστα στις 6:00 μ. μ.
Την Αρετή στις 7:00 μ. μ.
Της Κουκλιούς στις 8:ΟΟ μ. μ. όπου θα μιλήσει και θα αναλύσει το πρόγραμμα του συνδυασμού του.
Μετά το τέλος της ομιλίας θα δεχτεί να απαντήσει σε όποιες ερωτήσεις τυχόν υπάρξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! (2)


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! (2)
Από τον «Κατάσκοπο»

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ 2

Εξίσου σημαντική ήταν και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Παρακαλάμου, την οποία η Δημαρχιακή αρχή του κ. Στεργίου, άμεσα υλοποίησε.
Αμέσως έρχομαι στο θέμα.
Στο δρόμο που οδηγεί από το Δημαρχείο Παρακαλάμου στα Αλώνια (Πάνω Γορίτσα) λίγο μετά την Γκορτσιά τοποθετήθηκαν απαγορευτικές πινακίδες (στάσης και στάθευσης) απέναντι από το κατάστημα του κ. Χάσκου Αντώνη, με την δικαιολογία ότι στο σημείο δημιουργείται μποτιλιάρισμα!!!
Η υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου έγινε παρουσία ΔΥΟ!! παρακαλώ αντιδημάρχων.
Μια μικρή απορία περνά από το μυαλό μου όταν περνώ από το σημείο. Με ποιο σκεπτικό τοποθετηθήκαν οι πινακίδες (από την αριστερή πλευρά) όπως ανεβαίνουμε το δρόμο προς τα Αλώνια.
Μπορεί να δώσει ο κ. Στεργίου μια απάντηση; Περιμένουμε!!!
Τι ήταν εκείνο που τον πίεζε; Μήπως καμιά προεκλογική δέσμευση;
Για να ΄μαστε όμως δίκαιοι πρέπει να τονίσουμε ότι από την ημέρα που τοποθετήθηκαν οι πινακίδες δεν σημειώθηκε ξανά μποτιλιάρισμα στο σημείο!!

Η «ανάπτυξη» που μας είχε υποσχεθεί, μπόρεσε να περάσει και έφτασε στο Αλώνια (Πάνω Γορίτσα). Έτσι μπόρεσε ένας αντιδήμαρχος του κ. Στεργίου, να υλοποιήσει ένα έργο πνοής για την περιοχή.
Τοποθέτησε το καλοκαίρι που μας πέρασε, αγωγό και φρεάτιο μπροστά από την πόρτα συγγενικού του προσώπου!!
Μήπως και αυτό ήταν προεκλογική δέσμευση;

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! (1)


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! (1)
Από τον «Κατάσκοπο»

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ 1

Τα γρήγορα αντανακλαστικά που διαθέτει, βοήθησαν τον κ. Στεργίου Θεοφάνης, με το που ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου Άνω Καλαμά, να αντιληφθεί το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούσαν οι απαγορευτικές πινακίδες που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη δημαρχιακή αρχή του κ. Βιρβίλη, στην γέφυρα της Λεμπούσδας.
Η απόφαση πάρθηκε άμεσα. 

Το ξήλωμα τους έγινε αστραπιαία.
Το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται σχολιασμό.
Το βιώνουν οι Παρακαλαμιώτες κάθε μέρα!!

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΕΚΛΟΓΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ…..


ΕΚΛΟΓΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ…
Από τον «Ακρίτα» - Ιωάννινα

Το προεκλογικό σκηνικό στα χωριά του Πωγωνίου – σε όποια λειτουργούν καφενεία – μυρίζει σιγά σιγά εκλογές. Τα κεράσματα, τα χτυπήματα στην πλάτη, υποσχέσεις, διανομή φυλλαδίων.

Ώρα 6 το απόγευμα. Σε καφενείο ακριτικού χωρίου του Δήμου Πωγωνίου, οι θαμώνες είναι όλοι και όλοι τρεις (μαζί με τον καφετζή)!!
Πίνουν το τσιπουράκι τους και όλο κοιτάζουν από το παράθυρο.
Είναι φανερό ότι κάτι περιμένουν. Αλλά τι;
Ξαφνικά δύο αυτοκίνητα φτάνουν στην πλατεία του χωριού, αποβιβάζονται επτά άτομα. Μπαίνουν στο καφενείο! Τα πρόσωπα των θαμώνων αστράφτουν από χαρά! Η ατμόσφαιρα που έως τότε ήταν υποτονική αρχίζει να ζωντανεύει..
Είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος, ο δικός τους άνθρωπος. Οι χαιρετούρες δίνουν και παίρνουν. Αγκαλιές και φιλιά! Τα χαμόγελα μεγαλώνουν και ο ενθουσιασμός, μετατρέπεται σε παιάνα νίκης: "Γειά σου, Δήμαρχε". Δηλαδή ο υποψήφιος εκλέχτηκε ήδη Δήμαρχος!
Τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά. Σε λίγο μαζεύονται και πέντε-έξι άλλοι χωριανοί, (οι δύο με τις κυρίες τους!!). Δεν περιμένουν άλλους. Μα δεν υπάρχουν άλλοι! Η κυρά Μαρία μόλις πριν μια βδομάδα έφυγε για το «μεγάλο» ταξίδι, και τον γέρο της τον πήραν τα παιδιά του στην Αθήνα.
Ο καφετζής, σηκώνεται όρθιος και με λίγα λόγια καλωσορίζει τον μεγάλο αρχηγό!. Του εκφράζει, φυσικά, τη βεβαιότητά του ότι θα αναδειχθεί πανηγυρικά νικητής στις εκλογές. Και δίνει, με θριαμβευτικό τόνο, το λόγο στον υποψήφιο Δήμαρχο.
Όση ώρα... ξετυλίγει το πρόγραμμά του ο υποψήφιος Δήμαρχος, οι θαμώνες μαζί με την ακολουθία του «Δημάρχου» πίνουν το τσιπουράκι και απολαμβάνουν τους μεζέδες που από νωρίς το απόγευμα είχε φροντίσει να ετοιμάσει ο καφετζής.
Μόλις τελειώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος την ολιγόλεπτη, μα πολύ περιεκτική ομιλία του κάθεται μαζί τους. "Στην υγειά σας. Και με τη νίκη", λέει ο ένας ένας. Και ξεκινάει μια συζήτηση, όπου ο καθένας υποστηρίζει το "μακρύ και το κοντό του"...
Η ώρα περνάει, ένας της ακολουθίας ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του «Δημάρχου». Οι βραδινοί επισκέπτες σηκώνονται. Ο λογαριασμός, βέβαια, πληρώνεται από το συνδυασμό. Καληνυχτούν και φεύγουν.
Η αποστολή έχει τελειώσει!!!

«ΑΚΡΙΤΑΣ» - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: "ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ"


"ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ"

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, οι τέσσερις (Καψάλης-Ντόντης-Στεργίου-Μεντής) υποψήφιοι Δήμαρχοι για το Δήμο Πωγωνίου,σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων.
Το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις και το ποιος έπεισε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του Δήμου Πωγωνίου θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου!