Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τα ... έψαλαν στο Δήμαρχο!

Παραδοσιακά Ικαριώτικα κάλαντα έψαλαν στο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη, στον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σιούτη και στους εργαζόμενους του Δήμου, άνδρες της 8ης ΕΑΝ.
Ο κ. Καψάλης ευχαρίστησε τον καθένα τους ξεχωριστά για την ευχάριστη επίσκεψη και τους ευχήθηκε υγεία, αγάπη και ειρήνη.
Ο Δήμος Πωγωνίου διατηρεί άριστη σχέση με τον στρατό που είναι αρωγός και συμπαραστάτης της Αυτοδιοίκησης.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

Αγαπητοί συνδημότες,
Με την έλευση της νέας χρονιάς, στέλνω σε όλους σας τις πιο θερμές μου ευχές για οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.
Ο χρόνος που σε λίγες ώρες μας αποχαιρετάει, μας αφήνει μία πικρή γεύση λόγων των δυσβάσταχτων επιπτώσεων από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με κάθε σεβασμό τους δημότες μας, αντιμετωπίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις της εποχής μας.
Βασικός μας στόχος θα παραμείνει και το 2018 η αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων αυτής της ιδιαίτερης και συνάμα όμορφης περιοχής και η περαιτέρω ανάπτυξή της, ώστε να πάρει τη θέση που της αξίζει.
Εύχομαι το νέο έτος να είναι παραγωγικό και δημιουργικό για όλους μας και να επιστρέψει στις καρδιές μας η ελπίδα και η αισιοδοξία.
Το 2018 ας φέρει σε όλους μας υγεία, αγάπη, ειρήνη και προκοπή. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κωνσταντίνος Καψάλης

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στον Άγιο Δημήτριο Άρτας

Ο δράστης μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (62) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Επίσης, σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν δύο διωκτικά έγγραφα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παράβαση δικαστικής απέλασης
Συνελήφθη, χθες (28-12-2017) το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -56- συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (62) κιλών και (800) γραμμαρίων.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του 39χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τα παρακάτω διωκτικά έγγραφα:
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για παράβαση δικαστικής απέλασης
διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, που αφορά αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Παρακάλαμος: Άμεσα η Δημοτική Αρχή απομάκρυνε τα σκουπίδια και αποκατέστησε το χώρο


Ήδη ο χώρος έχει καθαρισθεί.
Η τοπική κοινότητα Παρακαλάμου, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Άνω Καλαμά κ. Φωτίου Αθανάσιο, αμέσως αντιμετώπισε αυτό το "αισχρό" φαινόμενο που δυστυχώς ευθύνονται κάποιοι ανεγκέφαλοι.

Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου: Ευχές για ένα ευλογημένο & δημιουργικό νέο έτος!

Ο πατέρας Αντώνιος και τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου
Ηπείρου σας εύχονται από καρδιάς

Χρόνια πολλά & ένα ευλογημένο & δημιουργικό νέο έτος!

Παρακάλαμος: «Μερικοί» ανεγκέφαλοι μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο στις όχθες του Γορμού


Φωτό: Αλεξία Μέμου

Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις της  Δημοτικής Αρχής και τις προειδοποιητικές πινακίδες «μερικοί» ανεγκέφαλοι συνεχίζουν την ρίψη σκουπιδιών και αδρανών υλικών στις όχθες του Γορμού  μετατρέποντας τον  σε σκουπιδότοπο.

Tα Ηπειρώτικα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, από τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τους ήχους της Ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας ''Οι Λαλητάδες''.

Tα Ηπειρώτικα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, από τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τους ήχους της Ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας ''Οι Λαλητάδες''.

Ηπειρώτικα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από τη Πανηπειρωτική Συνομoσπονδία Ελλάδος, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Στον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα ψάλει και φέτος, τα ηπειρώτικα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 10.30' το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. 


Το χορευτικό της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνας, Μαραθώνα και Πικερμίου, θα αποδόσει, με την συνοδεία της κομπανίας του Σταύρου Καψάλη, με τον Μάκη Κιάμο στο τραγούδι, ηπειρώτικους παραδοσιακούς χορούς.

Εκπτώσεις έως και 70% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος μετά την αναθεώρηση που προβλέπει απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη.
Στόχος των αλλαγών είναι η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας κυρίως στους πλέον ευάλωτους πολίτες, αναφέρει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
Με την αναθεώρηση του ΚΟΤ προβλέπονται πλέον δύο κατηγορίες:
Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Αυτοί θα έχουν έκπτωση στην τιμή του ρεύματος (ανταγωνιστικό τιμολόγιο) 75 ευρώ/ MWh και απαλλαγή από χρεώσεις χρήσης δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και διανομής (ΑΔΜΗΕ). Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%.
Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση στην τιμή του ρεύματος είναι 45 ευρώ/ MWh, με αποτέλεσμα στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση να διαμορφώνεται περί του 35%.
Προκειμένου να βελτιωθεί η στόχευση του συστήματος και να εξοικονομηθούν πόροι για τη χρηματοδότηση των μεγαλύτερων ελαφρύνσεων προς τους πλέον ευάλωτους, αντιμετωπίζονται περιπτώσεις καταχρηστικής υπαγωγής στο ΚΟΤ:
Αλλάζουν τα κριτήρια υπαγωγής, ώστε να μην λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού. Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις, όπως βίλες εκατοντάδων τετραγωνικών σε «ακριβές» περιοχές, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαθέτουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα και εισόδημα από καταθέσεις εξωτερικού αλλά εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα και περιουσία όλων των ατόμων που κατοικούν στο νοικοκυριό και που φιλοξενούνται από τον κύριο δικαιούχο. Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις όπου δικαιούχος δηλώνεται ο ενήλικας με το χαμηλότερο εισόδημα (π.χ. συνταξιούχος), ενώ στο ίδιο σπίτι μένουν και άλλοι ενήλικες με υψηλότερα εισοδήματα.

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακες θεμάτων συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 27 Δεκεμβρίου 2017


Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική
συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  27-12-2017 [Πρακτικό Νο 17/27-12-2017]
ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
«ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2018  &  Ο.Π.Δ. ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»   ΑΠΟΦΑΣΗ  276.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ
****
Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική
συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  27-12-2017 [Πρακτικό Νο 18/27-12-2017]
ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 1.  Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ι.Δ. Ορισμένου χρόνου, για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, έτους 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ 277
2.      Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, έτους 2018. ΑΠΟΦΑΣΗ  278
3. Έγκριση 14ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  279
4. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  280
5.      Έγκριση προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ.  έτους 2018  Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  281
6.      Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για παράσταση στο Εφετείο Ιωαννίνων [υπόθεση αποχετευτικού Παρακαλάμου].   ΑΠΟΦΑΣΗ  282
7. Ανάκληση  άδειας καντίνας, Κίτσου Μιράντας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  283
8. Επί  καταγγελίας για παράνομη βόσκηση στην Τ.Κ. Ορεινού – Ξηροβάλτου. ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
9. Διαγραφή βεβαιωτικού καταλόγου λόγω άσκησης προσφυγής. ΑΠΟΦΑΣΗ  284
10. Ανατροπές ανάληψης προϋπολογισμού 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  285
EKTAKTA  ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση διάλυσης σύμβασης της μελέτης: «Ενημέρωση Ρυμοτομικών Διαγραμμάτων με βάση τη διευθέτηση χειμάρρου Μπόλου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  286
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για υποδομές μεταφορών- έργα αστικής αναζωογόνησης στο πλαίσιο της Σ.Β.Α.Α.

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη υπεγράφησαν σήμερα δύο προσκλήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών.
Η πρώτη πρόσκληση αφορά την «Υλοποίηση υποδομών μεταφορών»  εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 15.000.000 ευρώ, με δικαιούχους φορείς την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών.
Μέσω αυτής μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα οδοποιίας που αφορούν σε διάνοιξη ή βελτίωση του θεσμοθετημένου οδικού δικτύου, σύμφωνα με τον ευρύτερο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς και το σχεδιασμό όλων των αρμόδιων φορέων στην περιοχή.
Επίσης, δύναται να χρηματοδοτηθούν επεμβάσεις ανακατασκευής, συμπλήρωσης ή αποκατάστασης όπου απαιτούνται για τη σύνδεση της οδού με τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά συστήματα.
Η υποβολή προτάσεων ορίζεται από τις  26/1/2018 έως τις  30/3/2018.
Η δεύτερη πρόσκληση αφορά «Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 3η προκήρυξη», εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 6.000.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Ιωαννιτών.

Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για Καλή Χρονιά!

Τηλεμετρία για τη διάγνωση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης

Η τηλεμετρία (Spinal Mouse) είναι ένα σύστημα για την απεικόνιση, τη μέτρηση και την αξιολόγηση της κινητικότητας και της μορφολογίας της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων. Είναι εξαιρετικά εύχρηστο και με σαφή παρουσίαση όλων των στοιχείων. 
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «εργαλείο», το οποίο και κάνει διάγνωση και βοηθά στην παρακολούθηση από τον ειδικό της πορείας της πάθησης.
Η ίδια η λέξη καθορίζει τον τρόπο που εφαρμόζεται, δηλαδή μέτρηση από «μακριά» (τηλε-μετρώ).
«Με την τηλεμετρία καταγράφονται και αξιολογούνται με ακρίβεια οι πιθανές παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, κύφωση, λόρδωση και ευθειασμός της σπονδυλικής στήλης), όπως επίσης και το μήκος της.
Επιπλέον καταγράφεται η κινητικότητα της αυχενικής, της θωρακικής και της οσφυϊκής μοίρας, η κλίση της λεκάνης στο λεγόμενο οβελιαίο επίπεδο, το εύρος κίνησης της σπονδυλικής στήλης και η κινητικότητα όλων των αρθρώσεων», όπως επισημαίνει ο φυσικοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Η. Γουδέβενος.
«Βέβαια να πούμε εδώ ότι το σύστημα αυτό δεν υποκαθιστά τις ακτινογραφίες, που είναι απαραίτητες και χρήσιμες δίνοντας πληροφορίες και πρέπει να γίνονται, όποτε ο γιατρός κρίνει απαραίτητο».