Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για υποδομές μεταφορών- έργα αστικής αναζωογόνησης στο πλαίσιο της Σ.Β.Α.Α.

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη υπεγράφησαν σήμερα δύο προσκλήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών.
Η πρώτη πρόσκληση αφορά την «Υλοποίηση υποδομών μεταφορών»  εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 15.000.000 ευρώ, με δικαιούχους φορείς την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών.
Μέσω αυτής μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα οδοποιίας που αφορούν σε διάνοιξη ή βελτίωση του θεσμοθετημένου οδικού δικτύου, σύμφωνα με τον ευρύτερο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς και το σχεδιασμό όλων των αρμόδιων φορέων στην περιοχή.
Επίσης, δύναται να χρηματοδοτηθούν επεμβάσεις ανακατασκευής, συμπλήρωσης ή αποκατάστασης όπου απαιτούνται για τη σύνδεση της οδού με τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά συστήματα.
Η υποβολή προτάσεων ορίζεται από τις  26/1/2018 έως τις  30/3/2018.
Η δεύτερη πρόσκληση αφορά «Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 3η προκήρυξη», εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 6.000.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Ιωαννιτών.


Η συγκεκριμένη πρόσκληση αναφέρεται αποκλειστικά σε παρεμβάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός περιοχών που υπάγονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων:
• Βελτίωσης της λειτουργικότητας του αστικού χώρου,
• Ορθολογικής διαχείρισης του ελεύθερου δημόσιου χώρου,
• Δημιουργίας χώρων πρασίνου (όπως μητροπολιτικά πάρκα) στα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα,
• Προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών κέντρων.
Η υποβολή προτάσεων ορίζεται από τις 15/01/2018 έως την 29/06/2018.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr