Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Άμεση ανάκληση των αναρτημένων δασικών χαρτών ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας

Παρέμβαση στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών κάνει, με ανακοίνωση της, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας.
Οι συμβολαιογράφοι διαπιστώνουν ότι οι «δασικοί χάρτες της χώρας, λόγω της πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναρτήθηκαν εσπευσμένα, περιέχουν σωρεία λαθών και χαρακτηρίζουν καλλιεργήσιμες επιφάνειες ως δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο απώλειας ιδιωτικής περιουσίας, λόγω του τεκμηρίου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στις εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως δασικές» και ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση ανάκληση τους.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Λευκά τυριά έφεραν την ονομασία «φέτα» σε Διεθνή Έκθεση

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σημερινές του δηλώσεις συνόψισε τις εντυπώσεις και τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Ηπείρου στην 22η Διεθνή Έκθεση GULFOOD. 
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ήταν μια τεράστια έκθεση στην οποία υπάρχει ενδιαφέρον και παρουσία από όλες σχεδόν τις μεγάλες χώρες του κόσμου.
"Ζητούμενο ήταν η ποιότητα των προϊόντων και με χαρά είδαμε να προωθούνται ελληνικά προϊόντα, κάτι που επιβεβαίωσε τη χρησιμότητα της εκεί παρουσίας μας".
Ο Περιφερειάρχης δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό του για τη διακίνηση στο Ντουμπάι με την ονομασία "φέτα" λευκών τυριών από χώρες τόσο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως Καναδά, Αυστραλία, Αίγυπτο, Νέα Ζηλανδία), όσο και από μέλη αυτής (όπως Βουλγαρία- τη μόνη με πρόβειο γάλα-, Γαλλία, Ουγγαρία κλπ), " Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα τυροκομικά προϊόντα, καθώς στην Ήπειρο προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε για να προσθέσει ότι θα καταθέσει πρόταση προς την Ένωση Περιφερειών και στα συναρμόδια Υπουργεία για τη συγκρότηση ενός οργάνου, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των τυροκόμων, των κτηνοτροφικών οργανώσεων και -αν μπορούν- των Ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται η παράτυπη χρήση της ονομασίας "φέτα".

"Θέλουμε δουλειά, που πρέπει να γίνει προς δύο κατευθύνσεις. Η μία προς την ποιότητα που πρέπει να εξασφαλιστεί με συνεργασία και η δεύτερη προς την Επιτροπή η οποία θα προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να μη χρησιμοποιούν παραπλανητικά την Ελλάδα και τα ποιοτικά μας προϊόντα που δεν εντάσσονται στις διεθνείς συμφωνίες", κατέληξε.

Ευνοϊκές προοπτικές για εξαγωγές Ηπειρωτικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή

Με την επίσημη συμμετοχή για πρώτη φορά, στην 22η Διεθνή Έκθεση GULFOOD που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου συνέχισε την υλοποίηση του σχεδιασμού της για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επιδιώκουν την ανάπτυξη ή και επέκταση των συνεργασιών τους  σε νέες αγορές. Η ανωτέρω είναι η πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν η μοναδική από την Ελλάδα, που συμμετείχε στην Έκθεση με περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι επιχειρήσεις: Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Πίνδος", Τυροκομικά "Καράλης", Τυροκομικά "Μπάφας", Βιομηχανία Εμφιάλωσης νερού "ΒΙΚΟΣ", Αρωματικά Φυτά και Βότανα "Κομίνη",  Μπακλαβαδάκια "Κολιονάσιου Αθηνά), Ελιές Φίλιππος, Ζαγορίσιο Φύλλο- Χαβέλας.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ηπείρου, ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους, ενώ  με τον Πρεσβευτή της Ελλάδος στα ΗΑΕ  κ. Διονύσιο Ζώη αντάλλαξε απόψεις για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να καταστεί μια προσοδοφόρα αγορά για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών (πλην αλκοολούχων).
Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας,  πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις με  εμπορικούς επισκέπτες για τη σύναψη   συμφωνιών, ενώ θετικά λειτούργησε και το γεγονός ότι  στην αγορά της ευρύτερης  περιοχής, διακινούνται σήμερα,  μέσω τρίτων, ορισμένα προϊόντα (τυροκομικά κυρίως) που παράγονται στην Ήπειρο.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σημερινές του δηλώσεις συνόψισε τις εντυπώσεις και τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Ηπείρου  στην 22η Διεθνή Έκθεση GULFOOD.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ήταν μια τεράστια έκθεση στην οποία υπάρχει ενδιαφέρον και παρουσία από όλες σχεδόν τις μεγάλες χώρες του κόσμου. "Ζητούμενο ήταν η ποιότητα των προϊόντων και με χαρά είδαμε να προωθούνται ελληνικά προϊόντα, κάτι που επιβεβαίωσε τη χρησιμότητα της εκεί παρουσίας μας".
Ο Περιφερειάρχης δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό του για τη διακίνηση στο Ντουμπάι με την ονομασία "φέτα" λευκών τυριών από χώρες τόσο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως Καναδά, Αυστραλία, Αίγυπτο, Νέα Ζηλανδία), όσο και από μέλη αυτής (όπως Βουλγαρία- τη μόνη με πρόβειο γάλα-, Γαλλία, Ουγγαρία κλπ),
" Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα τυροκομικά προϊόντα, καθώς στην Ήπειρο προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε για να προσθέσει ότι θα καταθέσει πρόταση προς την Ένωση Περιφερειών και στα συναρμόδια Υπουργεία για τη συγκρότηση ενός οργάνου, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των τυροκόμων, των κτηνοτροφικών οργανώσεων και -αν μπορούν-  των Ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται η παράτυπη χρήση της ονομασίας "φέτα".
"Θέλουμε δουλειά, που πρέπει να  γίνει προς δύο κατευθύνσεις. 
Η μία προς την ποιότητα που πρέπει να εξασφαλιστεί με   συνεργασία και  η  δεύτερη προς την Επιτροπή η οποία θα προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να μη χρησιμοποιούν  παραπλανητικά την Ελλάδα και τα ποιοτικά μας προϊόντα που δεν εντάσσονται στις διεθνείς συμφωνίες", κατέληξε.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημερωτική σύσκεψη για την οζώδη δερματίτιδα

Σύσκεψη - ενημέρωση των βοοτρόφων της Π.Ε. Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού των βοοειδών κατά της οζώδους δερματίτιδας, με αφορμή νέα κρούσματα της νόμου.
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, χαρακτηρίζει "απαραίτητη" την παρουσία όλων των βοοτρόφων στην σύσκεψη - ενημέρωση.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ευχαριστήριο της ΠΣΕ, στους συντελεστές της ''Πίτας του Ηπειρώτη 2017''

Αριθ. Πρωτ.: 3082  Αθήνα  7-3-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει, όλους αυτούς που συνέδραμαν  για την επιτυχή κατάληξη της εκδήλωσης ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2017''. Μια πανθομολογούμενη πετυχημένη εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και παρακολούθησαν οι χιλιάδες των παρευρισκομένων στο ΣΕΦ,  μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από όλους, ως η πιο πετυχημένη και η πιο μαζική των τελευταίων δέκα πέντε  χρόνων. 

Η ΠΣΕ, ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους δεκάδες μουσικούς-μοναδικούς καλλιτέχνες της ηπειρώτικης παράδοσης, τα δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, τους χοροδιδασκάλους, τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το Πολυφωνικό της και το μαέστρο της, τους υπεύθυνους σχεδιασμού, σκηνοθεσίας, παρουσίασης, κειμένων, ροής προγράμματος της εκδήλωσης, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, τον έντυπο ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τύπο που διαφημιστικά πρόβαλλαν την εκδήλωση, τους δημοσιογράφους, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, του ΑΡΤ ΤV και των άλλων μέσων έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών που κατέγραψαν και μετέδωσαν την εκδήλωση, το ''ΣΚΑΙ- Όλοι μαζί μπορούμε'' που συνέδραμε τα μέγιστα για τη συγκέντρωση και διάθεση των τροφίμων, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, που επέδειξε και προσέφερε είδη της Ηπειρώτικης γαστρονομίας και τέλος, ειδικά το ξεχωριστό καταπληκτικό πολυπληθή κοινό της μεγάλης αυτής γιορτής της ηπειρώτικης αποδημίας.
Η ΠΣΕ σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της, στους κυριότερους συντελεστές της εκδήλωσης. Αισθάνεται, όμως, την ανάγκη να ευχαριστήσει επιπλέον ιδιαίτερα και κάποιους που συνετέλεσαν με την αφιλοκερδή,  ανιδιοτελή προσφορά και προσωπική εργασία τους, στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης, τους:

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (06-03-2017) το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 28, 26, 27 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις άνδρες και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (23,1) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 54χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (06-03-2017) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άμφισσας, για σύσταση συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού (καλλιέργεια, συγκομιδή και κατοχή ναρκωτικών).

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελκώδης κολίτιδα: H κολεκτομή αυξάνει τον κίνδυνο χολολιθίασης

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης χολόλιθων διατρέχουν οι ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα που έχουν υποβληθεί σε κολεκτομή, μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται για την αφαίρεση του συνόλου ή τμήματος του παχέος εντέρου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Δανοί ερευνητές, που δημοσίευσαν τη μελέτη τους με τίτλο «Increased Risk of Gallstone Disease Following Colectomy for Ulcerative Colitis», στο American Journal of Gastroenterology.
«Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια χρόνια νόσος, κατά την οποία η επένδυση του κόλον φλεγμαίνει και αναπτύσσει μικροσκοπικές ανοιχτές πληγές, ή έλκη, που παράγουν πύον και βλέννα. Ο συνδυασμός της φλεγμονής και έλκους μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο, δυσφορία, συχνή εκκένωση του εντέρου (ίσως πάνω από 10 φορές ημερησίως), αιμορραγία και πόνο στο ορθό. Η νόσος προκαλείται από μη φυσιολογική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Δηλαδή, στα άτομα με ελκώδη κολίτιδα, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιλαμβάνεται τις τροφές και τα βακτήρια του εντέρου ως εισβολείς, οπότε ο οργανισμός στέλνει λευκοκύτταρα στην εσωτερική επένδυση των εντέρων, όπου δημιουργούν φλεγμονή και έλκη. Όταν ο έλεγχος των συμπτωμάτων της νόσου καθίσταται ανέφικτος, οι ασθενείς χρήζουν κολεκτομής, με ειλεοπρωκτική αναστόμωση και pouch (IPAA)», μας εξηγεί ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου
και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λασιθίου, ανταμώνει και διασκεδάζει, τη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 13:30, στο Digenis Palace στις Λίμνες Αγίου Νικολάου Λασιθίου

Ανακοίνωση
Κυριακή μεσημέρι 19 Μαρτίου 2017, στο Digenis Palace στις Λίμνες Αγίου Νικολάου Λασιθίου, είστε όλοι καλεσμένοι Ηπειρώτες και Φίλοι μας,να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε με την συνοδεία του κλαρίνου του Πέτρου Λούκα Χαλκιά και την υπέροχη φωνή του Αντώνη Κυρίτση (7μελες συγκρότημα).
Όλη η Κρήτη Κυριακή μεσημέρι στο Διγενής Παλάς στις Λίμνες Λασιθίου. Τιμή Πρόσκλησης 20 ευρώ (πλήρες Μενού και ποτά)


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Γιάννινα: Συνελήφθη 51χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ, συνελήφθη, στα Γιάννινα 51χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας σχετικά με απόκρυψη αρχαίων αντικειμένων με σκοπό την διάθεση τους σε υποψήφιους αγοραστές, εντοπίσθηκε ο 51χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, χώρους και οχήματα στα Ιωάννινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 Δεκαπέντε (15) συνανήκοντα τεμάχια από αρχαία αργυρή φιάλη, η οποία κάτω από το χείλος εξωτερικά φέρει ταινία με πλωχμό και επίχρυση διακόσμηση στις επιφάνειες.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός υπολογιστής και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Για τα παραπάνω αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογούνται στην Κλασσική περίοδο.
Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν για φύλαξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων.