Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου αρχίζει η καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος.
Το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών χορηγείται μια φορά το χρόνο και το ποσό ξεκινάει από τα 300 ευρώ και φτάνει τα 600 ευρώ.
Το επίδομα δίνεται από τον ΟΠΕΚΑ στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων για τη στήριξη οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Με λαμπρότητα τα 107α Ελευθέρια των Ιωαννίνων


Με σύμμαχο τον καλό καιρό ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία, η παρέλαση με αφορμή την συμπλήρωση 107 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πολιτικών προσώπων, φορέων και πλήθους κόσμου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, από τα Ιωάννινα, έστειλε ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς της Τουρκία, ότι η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της νομιμότητας, θα επιβάλει τον σεβασμό και την εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.
Ο κ. Παυλόπουλος σε δήλωσή του χαρακτήρισε, «την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον Ελληνικό Στρατό την 21η Φεβρουαρίου 1913, ως ένα εμβληματικό ιστορικό δίδαγμα της ευψυχίας των Ελλήνων σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση της Πατρίδας».
«Δίδαγμα, το οποίο συμπυκνώνεται στην προειδοποίηση, προς κάθε κατεύθυνση, ότι για εμάς, τους Έλληνες, δεν υπάρχει δίκαιο του ισχυρού, αλλά μόνον η ισχύς του Δικαίου».
 «Αυτό το μήνυμα, ευκρινές και ισχυρό και υπό όρους αρραγούς ενότητας, στέλνουμε σήμερα από εδώ, τα Ιωάννινα, προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την Τουρκία. Με την αυτονόητη προσθήκη, ότι η Τουρκία θα αντιληφθεί πως ως εγγυητές της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα επιβάλουμε τον σεβασμό και την εφαρμογή του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, στο σύνολό τους. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα θωρακίζουμε το έδαφος, τα σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, που είναι και έδαφος, σύνορα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών “Ο Γεννάδιος”: Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Αποκριές 2020»

O Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών “Ο Γεννάδιος” ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Αποκριές 2020».

Προϋποθέσεις για να κερδίσουν οι αγρότες έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ


Έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ θα δουν και στα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα οι αγρότες.
Η έκπτωση αυτή θα περιορίσει ή θα σβήσει τελείως τη φορολογική τους επιβάρυνση.
Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2019 εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για να θεωρηθούν ως «κατ' επάγγελμα αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς κ.λπ.)» δικαιούνται ετήσιας έκπτωσης φόρου χωρίς δικαιολογητικά.
Η έκπτωση αυτή μπορεί να φθάσει μέχρι τα 1.900 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς εξαρτώμενα παιδιά, μέχρι τα 1.950 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με 1 εξαρτώμενο τέκνο, μέχρι τα 2.000 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με 2 εξαρτώμενα τέκνα και μέχρι τα 2.100 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.
Για να κερδίσουν την έκπτωση φόρου οι αγρότες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και φυσικά να έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.
Συγκεκριμένα, για την κατοχύρωση της έκπτωσης, ο φορολογούμενος με εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

Ανατροπές με έξτρα μπόνους για τους τυχερούς της φορολοταρίας


Αλλαγές στη φορολοταρία των 1.000 ευρώ σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο μελετάει σενάρια για έξτρα bonus στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Το στοίχημα της είσπραξης εσόδων ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί φέτος από το μέτρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι κρίσιμο.
Έτσι, υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επανεξετάσει το μέτρο και να δώσει περισσότερα κίνητρα στους φορολογούμενους προκειμένου να χρησιμοποιούν περισσότερο στις καθημερινές συναλλαγές του το πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.
Οι αλλαγές θα γίνουν με νομοθετικές διατάξεις που θα ενσωματωθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, αλλάζουν πλήρως τα έπαθλα της φορολοταρίας.
Οι τυχεροί, θα κερδίζουν ακόμη και 5000 ευρώ σε μετρητά (- από 1.000 ευρώ που είναι σήμερα – ενώ εξετάζεται και η κλήρωση δώρων μεγαλύτερης αξίας όπως είναι αυτοκίνητα κλπ προκειμένου να τονωθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.

Η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου είχε προβεί τις απαραίτητες ενέργειες για την συντήρηση της γέφυρας τύπου «Μπέλεϊ» στο Γορμό ποταμό

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στο πρόβλημα που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάσταση της μικρής γέφυρας τύπου «Μπέλεϊ» στη θέση «Μουίλες» του κάμπου του Παρακαλάμου στο Γορμό ποταμό.
Με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύετε ότι  η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου είχε γνώση του προβλήματος και είχε προβεί τις απαραίτητες ενέργειες για την συντήρησή της.
Απομένουμε τώρα να δούμε την αντίδραση της Περιφέρειας…

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Μικρασιατών-Αγροτικός Αστέρας 22-02-20/15:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ       

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:30)                 Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:30)    
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:30)   
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:30)                         
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)                 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ(15:30)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:30)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων


Οι εκδηλώσεις για την 107η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου με την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Με την τελετή επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων τίμησαν οι αρχές και οι πολίτες τη μνήμη των πεσόντων στο Μπιζάνι.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη στα οχυρά ενώ μετά την τελετή οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε έκθεση φωτογραφίας από τις μάχες του 1912-13.

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 22-02-20/15:30), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου 23-02-20/15:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 15:30

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής  στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:30)       
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ(15:30)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)      
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)               
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:30)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ   (15:30)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:30)             
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:30)

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Xθες (20-02-2020) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης, ένας ημεδαπός, διότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μέρτζανης Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.
Χθες (20-02-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα βραδινές ώρες της 19/20-02-2020 διέρρηξε είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα και αφού εισήλθε στο εσωτερικό του αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει παγκάρια του ναού. Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμεί Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για κλοπές.
Σήμερα (21-02-2020) μετά τα μεσάνυκτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου .
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, για κλοπή κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες, το μεσημέρι της 16/01/2020 στην Άρτα, προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναικά, η οποία κινούνταν πεζή και με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα.

Θεαματική βελτίωση προσώπου με υαλουρονικό νέας γενιάς


Νέα θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό ενισχύει αποτελεσματικά την αρχιτεκτονική του προσώπου. 
Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν ένα στα δύο άτομα δηλώνει ότι επιθυμεί να αναδιαμορφώσει το κάτω περίγραμμα του προσώπου.
«Πλέον μπορούμε εύκολα να ενισχύσουμε το πηγούνι και την κάτω γνάθο του ασθενή, με ειδικά ενέσιμα υαλουρονικά νέας γενιάς, που προσδίδουν αποτελέσματα, τα οποία διαρκούν μέχρι έναν με ενάμιση χρόνο», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr ).
«Το υαλουρονικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα και από συνεκτικότητα και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και διαρκείας» συμπληρώνει ο πλαστικός χειρουργός.
H φυσική φθορά λόγω ηλικίας, αλλά και η βαρύτητα, επιδρούν στην ελαστικότητα του προσώπου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνά πτώση και χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του πηγουνιού και στην κάτω γνάθο.
«Γίνεται έγχυση του υλικού στα σημεία, όπου χρειάζεται, δίνουμε όγκο, δημιουργούμε γωνίες στο κάτω μέρος του προσώπου κι έτσι προσφέρουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα», λέει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Με το συγκεκριμένου τύπου υαλουρονικό επιτυγχάνεται:
• Αρμονία του προσώπου
• Αναπλήρωση του χαμένου όγκου
• Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα
Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το υαλουρονικό
Το υαλουρονικό οξύ είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά και στα βαθουλωμένα μάγουλα.