Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Παρακάλαμος Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση τριών ομοεθνών του

Συνελήφθη, χθες (28-12-2015) το μεσημέρι στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο ύψος του Παρακάλαμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση τριών αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 35, 21 και 23 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αυτοκίνητο ανήκει σε 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται καθώς διαπιστώθηκε ότι παραχώρησε το αυτοκίνητο στον 40χρονο διακινητή, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Παράλογα και παράξενα πράγματα

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

Παράλογα και παράξενα πράγματα και περίεργες συμμαχίες έγιναν και γίνονται κατά τις διαδικασίες εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Είναι γνωστό σε όλο τον ελληνικό λαό αλλά και σε όλους τους νεοδημοκράτες ότι η μεγάλη αυτή παράταξη που λέγεται Ν.Δ. που την ίδρυσε ο αείμνηστος Εθνάρχης Κ. Καραμανλής το 1974 έχει προσφέρει μέχρι σήμερα πολλά στον τόπο.
Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είχε πολλές ευχάριστες στιγμές αλλά και πολλές περιπέτειες και προβλήματα τα οποία έβρισκε τον τρόπο και τα έλυνε με δημοκρατικό τρόπο. Υπενθυμίζω μετά τον Κων/νο Καραμανλή έχουν υπηρετήσει σαν πρόεδροι της παράταξης, αξιόλογοι πολιτικοί όπως ο κος Ράλης, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Έβερτ, ο νεότερος Κων/νος Καραμανλής και τελευταία ο Αντώνης Σαμαράς. Οι διαδικασίες όλες για την ανάδειξη Προέδρων γινόντουσαν με δημοκρατικό τρόπο και στο τέλος όλοι ήταν ενωμένοι χωρίς αμφισβητήσεις. Δυστυχώς όμως μετά την παραίτηση του απερχόμενου Πρωθυπουργού κου Αντώνη Σαμαρά, θέτοντας προσωρινά την αρχηγία του κόμματος στο παλαιό στέλεχος κο Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκειμένου ν’ αρχίσει διαδικασίες για συνέδριο του κόμματος τον Μάρτιο του 2016 και παράλληλα στο συνέδριο να υποβαλλόταν αιτήσεις για τις υποψηφιότητες ανάδειξης του νέου προέδρου στην Ν.Δ..

Δελτίο τύπου Μητροπολίτου δρυϊνουπολεως, Πωγωνιανής και Κόνιτσης κ.κ. Ανδρέου για σύμφωνο συμβιώσεως ομοφυλοφίλων



Εν Δελβινακί τ 28η Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς καί Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ κανε τίς κόλουθες δηλώσεις:

«δη νομία καί διαστροφή γινε, τυχς νόμος το Κράτους. Ατό, πού λλοτε ο νθρωποι προσπαθοσαν νά τό κρύψουν καί, φυσικά, δέν τό διεφήμιζαν, λθαν τώρα 194 Βουλευτές νά τό πισημοποιήσουν πανηγυρικά καί νά πον στόν λληνικό Λαό, «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αδ», τι μοφυλοφιλία δέν εναι μάρτημα· καί τι στό ξς θά μπορον καί νά «παντρεύωνται» τά μόφυλα «ζευγάρια». λλ’ ατή πρακτική, το νά πιβραβεύωνται πίσημα τά «πάθη τς νομίας», κατά τόν χαρακτηρισμό το ποστόλου Παύλου (Ρωμ. α΄26), προκαλε φόρητη ντροπή στούς φυσιολογικούς νθρώπους.
Εναι ατόχρημα ΑΙΣΧΟΣ.

Εξαφάνιση ανδρός στην Χαραυγή Πωγωνίου

Εξαφάνιση ανδρός από την Χαραυγή Πωγωνίου και συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την μαρτυρία της κ. Λούση-Αγγελικής Βόκολου ο σύζυγός της Βασίλειος Βόκολος (Λιάρος) άνοιξε το παράθυρο του σπιτιού του και χάθηκε μέσα στο σκοτάδι χωρίς καμιά ειδοποίηση.
Στη Χαραυγή Πωγωνίου έσπευσαν και σήμερα από το πρωί αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες αστυνομικών αλλά και χωριανών μαζί, δεν υπάρχει ουδέν θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Μεγάλη η συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο πάρτι που διοργάνωσε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στο “PLEGMA” CLUB, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» και η Τ.Κ. Παρακαλάμου

 Μεγάλη η συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο πάρτι που διοργάνωσε το απόγευμα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στο “PLEGMA” CLUB, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου  «Το Σώσινο» και η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου.

Ανακοίνωση της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων-Κακκαβιάς

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τη χορωδία της πολιτικής υποκρισίας, που απαρτίζεται από την Περιφερειακή Αρχή, νυν και πρώην βουλευτές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την δήθεν αδιαφορία του υπουργείου να εντάξει στον κατάλογο των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ) 2014-2020 τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακκαβιά.
Χρειάζεται ιδιαίτερο πολιτικό θράσος να επανέρχεται στον «τόπο του εγκλήματος» ως τιμητής πλέον, ο υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, με ευθύνη των οποίων εξαιρέθηκε ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακκαβιά από το συνολικό έργο της Ιόνιας Οδού, δημιουργώντας έκτοτε ζήτημα χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου και άρα ένταξής του στο προηγούμενο και το νέο ΕΣΠΑ και στερώντας με αυτόν τον τρόπο την Περιφέρεια Ηπείρου από ένα ζωτικής σημασίας αναπτυξιακό έργο.

Υποχρεωτική εκπαίδευση για 14 χρόνια, 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ολοήμερο δημοτικό σχολείο παντού προτείνει ο Νίκος Φίλης

Χιλιάδες μόνιμους διορισμούς από την επόμενη σχολική χρονιά, και 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση με επέκταση στην προσχολική ηλικία υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Λιάκος έκανε λόγο για παρουσία της Τέχνης στο Λύκειο, μείωση των πολλών ειδικοτήτων και ελάφρυνση του προγράμματος εξετάσεων.
 Ο κ. Λιάκος αναφέρθηκε επίσης στο «πρόβλημα της σχέσης της εγκύκλιας εκπαίδευσης με την τριτοβάθμια που έχει γίνει ο γόρδιος δεσμός κάθε μεταρρύθμισης», όπως τη χαρακτήρισε, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς παρά με ένα ριζοσπαστικό τρόπο» και «σύντομα μια ομάδα εργασίας θα φέρει σε συζήτηση τους σχετικούς προβληματισμούς, με την απελευθέρωση του λυκείου από το ζυγό των εξετάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ένα έργο πνοής» ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει τονίζοντας: «Η εκπαίδευση είχε περιπέσει σε κρίση πριν την κρίση, αλλά τώρα τα προβλήματα μεγεθύνθηκαν. Είχε χάσει τον κυρίαρχα μορφωτικό χαρακτήρα της και είχε γλιστρήσει σε μια οικονομίστικη αντίληψη. Η παιδεία ολοένα και περισσότερο μετατρεπόταν σε κατάρτιση, η ανθρωπιστική μόρφωση υποχωρούσε, το σχολειό κατάντησε εξεταστικό κέντρο και διάδρομος για την ανώτατη εκπαίδευση. 

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, ώρα 10:45 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60.

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, ώρα 10:45 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60.




Ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, στο κοσμικό κέντρο ''Ορφέας'' Πατριάρχου Γρηγορίου 69, Καλλιθέα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας σας προσκαλεί στον καθιερωμένο ετήσιο χορό του, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, στο κοσμικό κέντρο ''Ορφέας'' Πατριάρχου Γρηγορίου 69, Καλλιθέα.
Ένα μεγάλο & γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι με τους κορυφαίους Δόκιμο Χαραλάμπους στο κλαρίνο & Σάββα Σιάτρα στο τραγούδι καθώς και μια πλειάδα καλλιτεχνών που θα τους συνοδεύσουν θα μας ταξιδέψουν στα χωριά της Ηπείρου και υπόσχονται χορό μέχρι το πρωί.
Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα τηλ: 6945304162 / 6970118160.
Καλή αντάμωση σε όλους.

Η Πρόεδρος

Γεωργία Κίσκου

Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα από την εφορία

Ευνοϊκές αλλαγές στο ύψος των προστίμων που επιβάλλονται από την εφορία στις περιπτώσεις πολλαπλών φορολογικών παραβάσεων επιφέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, εάν οι φορολογούμενοι υποπίπτουν εκτός από την παράβαση της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ή της άσκησης επαγγέλματος χωρίς την υποβολή σχετικής δήλωσης στην εφορία και στην παράβαση της υποβολής ανακριβούς δήλωσης ή της μη υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, τότε τα πρόστιμα για τις πρώτες περιπτώσεις αφαιρούνται από το πρόστιμο για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβών δηλώσεων και μειώνονται ως προς το τελικό ύψος τους.

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Καλαρρυτινών κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Καλαρρυτινών κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια.  

Κοπή Πίτας και συνεστίαση του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, ώρα 13.00 στο κέντρο ''Γοργόνα'', Δωδεκανήσου 20, Νέα Χαλκηδόνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, σας προσκαλεί σε συνεστίαση και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και ώρα 1:00 μ.μ., στο κέντρο ΓΟΡΓΟΝΑ -Δωδεκανήσου 20 Νέα Χαλκηδόνα- , με πλούσιο μενού, άφθονο κρασί και ζωντανή παραδοσιακή μουσική με κορυφαίους Ηπειρώτες καλλιτέχνες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Με δράσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου για το 2016

Φιλόδοξο, στοχευμένο με παράλληλες δράσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων, είναι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2016, το οποίο εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
"Για μας δεν είναι αυτοσκοπός ο τουρισμός, αλλά πρέπει αυτός να συνδυαστεί με την προώθηση των τοπικών προϊόντων", ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταφέροντας την εμπειρία από εκθέσεις που έγιναν μέσα στο 2015. "Συνεργαζόμαστε με τα Επιμελητήρια, οι δε επιχειρηματίες έρχονται στην αποστολή της Περιφέρειας με δικά τους χρήματα. 'Ο, τι κάνουμε, το κάνουμε όλοι μαζί, κοιτάμε να έχουμε αύριο. Οι δράσεις μας είναι στοχευμένες και μέσα από τριήμερα σε επιλεγμένες αγορές, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την ταυτότητα της Περιφέρειάς μας", τόνισε. Πρόσθεσε επίσης ότι ήδη έχει προτείνει στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στη φετινή "Πίτα του Ηπειρώτη", να διοργανωθεί παράλληλα και έκθεση τοπικών ηπειρωτικών προϊόντων.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στον προγραμματισμό του νέου έτους, αλλά και - απαντώντας σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων- έδωσε και στοιχεία για τα αποτελέσματα της τουριστικής προβολής κατά το 2015, επιφυλασσόμενος για την αναλυτική παρουσίαση στον προβλεπόμενο και επικείμενο απολογισμό.