Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Παράλογα και παράξενα πράγματα

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

Παράλογα και παράξενα πράγματα και περίεργες συμμαχίες έγιναν και γίνονται κατά τις διαδικασίες εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Είναι γνωστό σε όλο τον ελληνικό λαό αλλά και σε όλους τους νεοδημοκράτες ότι η μεγάλη αυτή παράταξη που λέγεται Ν.Δ. που την ίδρυσε ο αείμνηστος Εθνάρχης Κ. Καραμανλής το 1974 έχει προσφέρει μέχρι σήμερα πολλά στον τόπο.
Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είχε πολλές ευχάριστες στιγμές αλλά και πολλές περιπέτειες και προβλήματα τα οποία έβρισκε τον τρόπο και τα έλυνε με δημοκρατικό τρόπο. Υπενθυμίζω μετά τον Κων/νο Καραμανλή έχουν υπηρετήσει σαν πρόεδροι της παράταξης, αξιόλογοι πολιτικοί όπως ο κος Ράλης, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Έβερτ, ο νεότερος Κων/νος Καραμανλής και τελευταία ο Αντώνης Σαμαράς. Οι διαδικασίες όλες για την ανάδειξη Προέδρων γινόντουσαν με δημοκρατικό τρόπο και στο τέλος όλοι ήταν ενωμένοι χωρίς αμφισβητήσεις. Δυστυχώς όμως μετά την παραίτηση του απερχόμενου Πρωθυπουργού κου Αντώνη Σαμαρά, θέτοντας προσωρινά την αρχηγία του κόμματος στο παλαιό στέλεχος κο Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκειμένου ν’ αρχίσει διαδικασίες για συνέδριο του κόμματος τον Μάρτιο του 2016 και παράλληλα στο συνέδριο να υποβαλλόταν αιτήσεις για τις υποψηφιότητες ανάδειξης του νέου προέδρου στην Ν.Δ..


Κατά την περίοδο της προσωρινής αρχηγίας του κόμματος από τον κο Μεϊμαράκη, έγιναν παράλογα και παράξενε πράγματα που έβλαψαν και βλάπτουν την εικόνα της μεγάλης αυτής παράταξης.
Αυτό δεν το διαπιστώνω μόνο εγώ αλλά και η πλειοψηφία των Ν.Δ..
Κατά την γνώμη μου οι «παρατυπίες» αυτές τις αναφέρω αναλυτικά παρακάτω:
1)Ενώ ο κος Μεϊμαράκης είχε αναλάβει την δέσμευση να κάνει συνέδριο, δυστυχώς μετά τις εκλογές που προέκυψαν, υπέβαλε ξαφνικά την παραίτηση του και συντόμευσε την διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Ν.Δ. για τις 22 Νοεμβρίου του 2015. Όλοι θυμούνται ότι ο κος Μεϊμαράκης μετά την παραίτησή του, σε λίγες μέρες ανακάλεσε την παραίτησή του παραμένοντας στην αρχηγία του κόμματος θέτοντας υποψηφιότητα για την Προεδρία της Ν.Δ.
Η ενέργεια αυτή του κ. Μεϊμαράκη να είναι προσωρινός Πρόεδρος και υποψήφιος δημιούργησε πολλές γκρίνιες και αμφισβητήσεις στην Παράταξη. Πολλοί θεωρούσαν αυτό ήταν παράλογο και παραξένω και δεν συμβαδίζει με την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.
2)Κατά τις διαδικασίες της πρώτης ψηφοφορίας οι εκλογές αναβλήθηκαν λόγω ανικανότητας της εταιρείας που είχε αναλάβει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών με αποτέλεσμα την απογοήτευση των Νεοδημοκρατών.
3)Τώρα μετά το φιάσκο των πρώτων εκλογών και της αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, ο κος Μεϊμαράκης παραιτήθηκε και ανέλαβε προσωρινό Πρόεδρος ο κος Πλακιωτάκης ο οποίος προκήρυξε νέες εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου 2015. Σ’ αυτές τις εκλογές οι Νεοδημοκράτες ξυπνήσαν από το θυμό τους και πήγαν μαζικά και ψήφισαν 420.000 (χιλιάδες) στέλνοντας  στον δεύτερο γύρω τον κο Μεϊμαράκη με τον κο Μητσοτάκη.
Ταυτόχρονα έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κορυφή ότι η βάση της Ν.Δ. είναι ενωμένη.
Παρότι οι εκλογές ομολογουμένως ήταν άψογες δεν έλειψαν ορσιμένα παρατράγουδα όπως η Εφορευτική Επιτροπή έβγαλε τα τελικά αποτελέσματα μετά από 48 ώρες.
Ένα άλλο που παρατηρήθηκε στις εκλογές αυτές είναι οι περίεργες συμμαχίες που έγιναν με τους υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος.
Οι συμμαχίες αυτές κατά εμού χρήζουν πολιτικής ανάλυσης.
Είδαμε π.χ.: α) Η Ντόρα να μην στηρίζει τον Μητσοτάκη
β) Ο Βορίδης να μην στηρίζει τον Γεωργιάδη
γ) Ο κ. Μητσοτάκης να στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
δ) Οι Μακεδόνες πολιτικοί όπως Καραμανλής, Ψωμιάδης, Μπουτάρης και πολλοί επώνυμοι πολιτικοί από την Βόρειο Ήπειρο να μην στηρίζουν τον πατριώτη τους Απ. Τζιτζικώστα αλλά να στηρίζουν ή τον Μεϊμαράκη ή τον Μητσοτάκη.
Εν όψει των επαναληπτικών εκλογών που θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου 2016 μεταξύ των κυρίων Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη παρατηρούμε από την επόμενη ημέρα του πρώτου γύρου ορισμένα παρατράγουδα μεταξύ των δύο υποψηφίων που μόνο κρητικά μαχαίρια δεν έχουν βγάλει μέχρι στιγμής.
Το χειρότερο δε οι δύο υποψήφιοι έχουν χωριστεί στα δύο. Ο μεν Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι εκφράζει την μεσαία τάξη και τον στηρίζει η πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι έχουν θητεία στο Κοινοβούλιο πάνω από 15 ή 20 χρόνια που όταν τους βλέπει ο λαός τους γυρίζει την πλάτη.
Ο δε κος Μητσοτάκης εκφράζει τον νεοφιλελεύθερο κόμμα που ταυτίζεται με τις πολιτικές Σόιμπλε, Μέρκελ και Κάμερον που τα ακούει ο δυστυχισμένος λαός και τρομάζει.
Να γιατί από την αρχή των γραφομένων μου επεσήμανε ότι όλες αυτές οι πολιτικές απόψεις και των δύο έπρεπε να εκφραστούν στο Συνέδριο που δεν έγινε ποτέ.
Τελειώνοντας πρέπει να τονίσω αυτά που βλέπουν οι πολίτες και οι Νεοδημοκράτες απογοητεύονται και πρέπει κάποιος-οι να τους βάλει μυαλό.
Πάντως εάν ζούσαν οι αείμνηστοι πολιτικοί, ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής και ο πρώην Πρωθυπουργός κος Ράλλης, θα τους βάζανε μυαλό με τα λεγόμενά τους:
α) Ο μεν αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής θα επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα απέραντο φρενοκομείο.
β) Ο δε αείμνηστος Ράλλης είμαι σίγουρος θα έλεγε ψηφίστε όποιον θέλετε αλλά μην το μετανιώσετε αργά ή γρήγορα όπως το μετάνιωσε ο λαός όταν ψήφισε το 1981 το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο ελληνικός λαός είχε ακούσει τα σοφά λόγια του αείμνηστου αυτού πολιτικού, σήμερα δεν θα είχαμε μνημόνια και δυστυχία για τον ελληνικό λαό.
Γι’ αυτό αγαπητοί Νεοδημοκράτες σαν απογοητευμένοι Νεοδημοκράτες και είμαστε πολλοί, κάνω έκκληση για σύνεση και ενότητα παραμερίζοντας τις όποιες πίκρες έχουμε και να πάμε να ξαναψηφίσουμε μαζικά στις δέκα Ιανουαρίου και να ψηφίσουν τον καλύτερο που νομίζουμε δίνοντας ταυτόχρονα μια ευχή, το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει αυτούς που θα αναλάβουν τις τύχες του κόμματος, κάνοντας σύντομα Συνέδριο και με καθαρό πρόγραμμα θέσεις και απόψεις και ιδεολογία, ώστε η μεγάλη αυτή παράταξη να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, παίρνοντας σύντομα την κυβένηση για το καλό του λαού και του τόπου.

Δερβίζιανα, 29-12-2015
Γιάννης Γκουβάς
Απογοητευμένος Νεοδημοκράτης
6974891321

Δερβίζιανα