Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Παππάς Κωνσταντίνος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πωγώνι, τόπος να ζεις», με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 


Παππάς Κωνσταντίνος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική  Ενότητα Άνω Καλαμά)

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Επίσκεψη της παράταξης "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" στην Κόνιτσα

 


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»  κ. Γιάννης Στέφος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Ζήνδρος, Αγγελική Ιωάννου, Σταύρος Κυρτζόγλου, Αλίκη Σουλάκη, Βίκυ Τσούνη και Πέτρος Χαλούλος επισκέφτηκαν την ακριτική Κόνιτσα.

Πρώτος σταθμός, η δημόσια βιβλιοθήκη όπου είχαν μια εξαιρετική συνάντηση και συζήτηση με τη διευθύντρια και τους εργαζόμενους εκεί. Εξέτασαν τις δυνατότητες και την προοπτική ανέγερσης νέας, σύγχρονης, βιβλιοθήκης μεσοπρόθεσμα και κατέθεσαν προς την κατεύθυνση αυτή συγκεκριμένες προτάσεις.

Συναντήθηκαν  στη συνέχεια με τους επαγγελματίες στην αγορά της πόλης, με αγρότες/κτηνοτρόφους και κατοίκους της περιοχής. Οι αγρότες/ κτηνοτρόφοι επεσήμαναν τις ανυπέρβλητες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους εξαιτίας και του κόστους ζωής στην πόλη και αναφέρθηκαν στην πολύχρονη αδιαφορία της πολιτείας και της περιφέρειας Ηπείρου όσον αφορά το οδικό δίκτυο τόσο μέχρι την Κόνιτσα αλλά και στα ακριτικά χωριά.

Έγινε συζήτηση για τις προοπτικές στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και δόθηκε η υπόσχεση πως στο «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»   θα εργαστούν σκληρά προκειμένου να αλλάξει η κακή υφιστάμενη κατάσταση.

«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»: Παρουσίαση υποψηφίων στην Π.Ε. Άρτας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μ.μ.

 


Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 μ.μ. θα γίνει, από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, η παρουσίαση των υποψηφίων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Π.Ε. Άρτας.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Εκλογικό Κέντρο της παράταξης, Καραϊσκάκη 21 (πεζόδρομος).

Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970773

Το Τμήμα Τροχαίας συμμετείχε στη «Γιορτή Νέων» στο Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας

 


Ακόμη μία προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στον τομέα της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Τροχαίας Άρτας συμμετείχε το Σαββατοκύριακο (16&17 /09/2023) στη «Γιορτή Νέων», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε μία εκδήλωση με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις για τη νεολαία, με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων.

Ειδικότερα, στο γραφικό Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας, τα παιδιά, εκτός των άλλων, είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν στον τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής, να κατασκευάσουν επιδαπέδια παζλ, να φορέσουν γυαλιά προσομοίωσης και να ενημερωθούν με έντυπο υλικό από το αστυνομικό προσωπικό για τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Ακόμη, το ενδιαφέρον των παιδιών τράβηξαν οι μοτοσικλέτες και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, στα οποία κάθισαν, έστω και για λίγο, στη θέση του οδηγού!

Επίσκεψη του Αλέξανδρου Καχριμάνη σε χωριά του Πωγωνίου

 


Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, κλιμάκιο της "Αξιοβιώτης Ανάπτυξης Ηπείρου" με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφτηκε τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, Καλπάκι, Βασιλικό, Κεφαλόβρυσο, Ωραιόκαστρο, Άγιο Κόσμα, Βήσσανη και Δελβινάκι και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής.







Συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός και ημεδαπή, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν σήμερα (18-09-2023) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο αλλοδαπός με συνοδηγό την ημεδαπή και κατά τον σχολαστικό έλεγχο του αυτοκινήτου βρέθηκε κάτω από τη φούσκα του μοχλού ταχυτήτων ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους 139,7 γραμμαρίων.

Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν ακόμη το αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό -575- ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»: Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στα Ιωάννινα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.

 


Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στα Ιωάννινα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8.30 μ.μ..

Η διεύθυνση του Εκλογικού Κέντρου είναι:

Οδός Αβέρωφ 20.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2651078278, 2651036736, 2651065054.

Καλπάκι Πωγωνίου: Παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου , ώρα 7:00 μ.μ.

 


Την παρουσίαση των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» και των βασικών σημείων του προγράμματος θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος  Κώστας Καψάλης.

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.

Θα ακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των επισκέψεων στα χωριά του Δήμου.

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθησαν χθες (17-09-2023) νωρίς το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό τους δύο κατηγορούμενους, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν ακόμη 5 παράτυποι μετανάστες, τους οποίους προσπαθούσαν να προωθήσουν παράνομα στο εξωτερικό μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πέντε αλλοδαποί παρελήφθησαν έναντι αμοιβής προχθές (16-09-2023) το απόγευμα από τους δύο κατηγορούμενους από περιοχή της Αττικής, ενώ τελικός προορισμός τους ήταν χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 300 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Οι υποψήφιοι των Οριζόντων Ηπείρου πραγματοποίησαν τριήμερη περιοδεία στην Π.Ε. Ιωαννίνων

 


Περιοδεία στην Π.Ε. Ιωαννίνων πραγματοποίησαν από τις 15 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Οριζόντων Ηπείρου.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου βρέθηκαν κοντά στους πολίτες στα πλαίσια της περιοδείας “Με πρόγραμμα στους πολίτες”.

Οι υποψήφιοι συζήτησαν με τους κατοίκους και άκουσαν τους προβληματισμούς τους. Κύριος σκοπός της περιοδείας είναι η ενημέρωση γύρω από το πρόγραμμα, τις παρεμβάσεις, τα έργα και τις ιδέες που προβλέπονται για την Π.Ε. Ιωαννίνων.

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι επισκέφθηκαν τις περιοχές:

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλεξανδρος Καχριμάνης θα επισκεφθεί το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου

 


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλεξανδρος Καχριμάνης, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου",  θα επισκεφθεί το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου.

Πωγώνι τόπος να ζεις: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνδυασμού, στον Παρακάλαμο

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του συνδυασμού μας «ΠΩΓΩΝΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» στον Παρακάλαμο, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!!!

Γκρεμότσης Κων/νος, Καναβός Βασίλης, Κουτούδη Μαρία, Ματσικας Βαγγελης, Πέτσιος Πετρος, Χάσκου Ζωή, Νατσίκος Σπύρος, Σιχλιμίρης Βασίλης, Κουρδόγλου Δημήτρης, Ευαγγελιδη Βιολέτα, Βεντουρή Πένυ, Παπαηλίας Βαλάντης, Μπαλάσκα Βασιλική, Τέτσικα Ευαγγελία, Σκόρδου Ευαγγελία, Πέτσιου Χρυσοβαλάντω, Δήμου Γιώργος, Μπούγιας Χαράλαμπος.

Καρδιακές αρρυθμίες: Τι προκαλούν και πώς αντιμετωπίζονται;


Η καρδιά αποτελείται από τέσσερις κοιλότητες, τους κόλπους και τις κοιλίες. Λειτουργεί ως μία αντλία, λαμβάνοντας οξυγονωμένο αίμα από τους πνεύμονες το οποίο εξωθεί προς την αορτή και στο υπόλοιπο σώμα. Στη συνέχεια δέχεται το αίμα που επιστρέφει από τις φλέβες και το ωθεί προς τους πνεύμονες. Αυτός είναι ένας κύκλος που επαναλαμβάνεται συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και για να πραγματοποιείται φυσιολογικά, θα πρέπει η καρδιά να συστέλλεται συγχρονισμένα μέσω του συστήματος αγωγής του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Αν υπάρξει διαταραχή σε αυτόν τον κύκλο, τότε οδηγούμαστε στην εμφάνιση αρρυθμιών.

«Η λέξη αρρυθμία δηλώνει πως η λειτουργία της καρδιάς στερείται ρυθμού, δηλαδή χτυπά πολύ γρήγορα ή πολύ αργά ή με μη ρυθμικό τρόπο. Σαν όρος είναι αρκετά γενικός και περιλαμβάνει μία μεγάλη ομάδα διαταραχών του καρδιακού ρυθμού, από αρκετά αθώες έως αρρυθμίες απειλητικές για τη ζωή αν παραμείνουν χωρίς θεραπεία», τονίζει η κ. Θεώνη Μεσίσκλη MD, Καρδιολόγος - Αρρυθμιολόγος Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης Metropolitan Hospital και συνεχίζει, «ως ηλεκτροφυσιολόγος (αρρυθμιολόγος), δηλαδή καρδιολόγος με εξειδίκευση στις αρρυθμίες, αντιμετωπίζω καθημερινά πολλούς ασθενείς που παραπονούνται για μη κανονικό καρδιακό ρυθμό».

Πώς δημιουργείται ο κανονικός ή μη κανονικός παλμός και ποια είναι τα συμπτώματα;

Ο παλμός της καρδιάς δημιουργείται από ένα ηλεκτρικό ερέθισμα που παράγεται στη φυσιολογική “μπαταρία” της, γνωστή ως φλεβόκομβος. Αυτός μεταβάλλεται συνεχώς κατά τη διάρκεια του 24ώρου ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας. Όταν αυτό το ερέθισμα δεν παράγεται ή δεν μεταδίδεται σωστά ή υπάρχει και άλλο κέντρο που παράγει με μη φυσικό τρόπο ερεθίσματα, δημιουργείται αρρυθμία. Αυτή δεν αφήνει το αίμα να προωθηθεί σωστά από την καρδιακή αντλία σε όλο μας το σώμα.

Παρατείνεται έως την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια

 

Παρατείνεται έως τις 6 π.μ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023 η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από τη Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επίσης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εξαιτίας των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Daniel», παρατείνεται για το ίδιο διάστημα, η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό και κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως.

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό

 


Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστ. Παιδαγωγικής του Τμ. Κοιν. Θεολογίας και Χριστ. Πολιτισμού του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, διοργανώνουν το Β΄ Πανελλήνιο Θεολογικό-Επιστημονικό Συνέδριο της ΠΕΘ με θέμα:

«Ορθόδοξη ελληνική παιδεία:

Από τον Ιωάννη Καποδίστρια στον π. Γεώργιο Μεταλληνό…».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας το οποίο  βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας 2 στην πόλη της Κέρκυρας.

Η είσοδος στο Συνέριο θα είναι ελεύθερη και επίσης, θα χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης του Συνεδρίου σε όσους συμμετάσχουν.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/09

10.00-10.30  Έναρξη-Χαιρετισμοί:

Εναρκτήρια προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο -  Χαιρετισμοί φορέων και επισήμων

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00