Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, το νέο συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει την ακόλουθη σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΑΜΙΑΣ: ΡΟΥΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: ΣΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΚΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΕΛΗ:
ΜΠΡΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Όπως είχε διαρρεύσει εδώ κι αρκετές ημέρες ο κ. Νάκας Παναγιώτης είναι ο εκλεκτός για την θέση του προπονητή της νέας διοίκησης του Αγροτικού Αστέρα , για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας μας την ερχόμενη σεζόν.

Παραλίγο τραγωδία χθες στο Μονολίθι Πρέβεζας

Άγιο είχε μια γυναίκα από την Πρέβεζα όταν χθες το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη από την πορεία του και ανετράπη φέροντας δύο τούμπες. Το τροχαίο σημειώθηκε στις 8:00 το πρωί στην Ε.Ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας, μπροστά από γνωστό club της πόλης, επάνω σε μια από τις πλέον επικίνδυνες στροφές, όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ακόμα και θανατηφόρα τροχαία.
Το αυτοκίνητο κινούνταν με κατεύθυνση προς Κανάλι όταν έσκασε το λάστιχο του ενός τροχού επάνω στην στροφή, με αποτέλεσμα η οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και αυτό να βγει από την πορεία του με αποτέλεσμα να φέρει και δύο τούμπες...
Η οδηγός του οχήματος πρέπει να είχε άγιο μιας και από την ανατροπή βρέθηκε στα πίσω καθίσματα χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου μετά τις πρώτες βοήθειες αποχώρησε για το σπίτι της καλά στην υγεία της.



ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Καλπάκι  Πωγωνίου.

''Άρτος επιούσιος'' δια χειρός Θόδωρου Παπαγιάννη

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Κεραμικά ψωμιά, η πορεία του κόσμου και «Φαντάσματα» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

Η αρχή του σύμπαντος είναι το ψωμί
ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, σίκαλη, όργωμα και σπορά, χρυσοποίκιλτα στάχια και καρποί, θερισμός, αλώνισμα, άλεσμα, αλεύρι αφράτο, ζυμωμένο στη σκάφη ή στο μηχανικό κύλινδρο, με προζύμη, άζυμο ή επτάζυμο, καλοψημένο και τραγανιστό στη στάχτη και τη γάστρα, σε φούρνο πλυνθόκτιστο,  μαντεμένιο ή στα μικροκύματα, φραντζόλα, καρβέλι, κουλούρα, κουλούρι, πρόσφορο, σουσαμένιο, σταφιδένιο και… παντεσπάνι, σε φόρμα ή χριστουγεννο-λαμπριάτικα σχήματα, κουλουράκια και γλυκίσματα, άσπρο, κίτρινο ή μαύρο, χωριάτικο, πολύσπορο, ολικής αλέσεως ή πολυτελείας, φυλαγμένο στο… φανάρι ή στην ψωμιέρα, στο μαντήλι ή στο ψυγείο δεν λείπει  ποτέ από το τραπέζι μας.
Στο ευλογημένο ψωμί, τον άρτον τον επιούσιο, το σημερινό μας σημείωμα με αφορμή την ομότιτλη έκθεση του διακεκριμένου Γιαννιώτη (Ελληνικό) γλύπτη, καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) κ. Θόδωρου Παπαγιάννη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ύμνος στο ψωμί, που εξέθρεψε και θρέφτει δισεκατομμύρια ανθρώπων, τα έργα του διεθνούς καλλιτέχνη. Στο ευλογημένο ψωμί, απαραίτητο συνοδό σε κάθε κολατσιό, γεύμα, δείπνο, προσφάι, δίπλα στο πιρούνι και το χλιάρι, «σφαγμένο» από μαχαίρι, τεμαχισμένο από χέρια ροζιασμένα ή κομμένο στα δύο στο γόνατο  πορεύεται ομού μετά του ανθρώπου εδώ και 9.000 χρόνια.
Διαχρονικός ο συμβολισμός του: βαθύτατα κοινωνικός, οικονομικός, θεολογικός αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το σώμα του Χριστού, όπως ο οίνος με το αίμα Του. Έχει άμεση σχέση με την επιβίωση του ανθρώπου. Για την εξασφάλισή του έχουν δοθεί μάχες και πόλεμοι, ενώ η έλλειψή του έχει προκαλέσει λιμούς, ασθένειες, θανάτους.
Καθημερινά το αναζητούν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Άλλοι το βρίσκουν εύκολα σε κάθε μορφή, χρώμα και γεύση. Το απολαμβάνουν ή και το πετάνε χορτάτοι στα σκουπίδια ή και το αποφεύγουν προτιμώντας το… παντεσπάνι ή υποβάλλοντας σε δίαιτα τα καλοθρεμμένα σαρκία τους. Και όλα αυτά  την ίδια στιγμή που εκατομμύρια συνανθρώπων μας λιμοκτονούν, το βρίσκουν σπάνια και το καταβροχθίζουν αχόρταγα μέχρι του παραμικρού ψιχίου του ή και μάταια το αναζητούν κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα του πλούσιου, «πολιτισμένου» κόσμου. Και «… άντε μετά απ΄όλα αυτά να πιστέψεις τους πεινασμένους και πως ν΄αντιμετωπίσεις τα πεινασμένα μάτια τους;», αναρωτιέται βαθύτατα προβληματισμένος ο δημιουργός της έκθεσης Θ. Παπαγιάννης.
Η πολύτιμη, ανεκτίμητη προσφορά του ψωμιού στην ανθρωπότητα, αλλά, κυρίως, η έλλειψή του καταμαρτυρείται στην παρούσα έκθεση, από τα όσα έχουν γράψει και πει κατά καιρούς ο Χάμσουντ, ο Γκάντι, κ.ά. και το αποδεικνύουν οι κάτοικοι τριτοκοσμικών χωρών, εκεί όπου λένε το ψωμί ψωμάκι χωρίς να το βρίσκουν, εγκαταλειμμένοι και ξεχασμένοι από τους κραταιούς και πλουσίους απανταχού της γης, οι οποίοι αφού καταλήστεψαν το φυσικό  τους πλούτο τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.
Η ιστορία του ψωμιού είναι παράλληλα και η ιστορία της πορείας του κόσμου δια μέσου των αιώνων. Πορεία η οποία και αυτή παρουσιάζεται στην έκθεση με τη μορφή εκατοντάδων πήλινων και ξύλινων ανθρώπινων ομοιωμάτων, κυρίαρχων και ταπεινών, ιερέων, φυλών και χρωμάτων που πορεύτηκαν μαζί με τον άρτον στο διάβα χιλιάδων χρόνων.
Από κοντά στις δύο περιγραφόμενες ενότητες της έκθεσης και σε αγαστή αρμονία μαζί τους τα διάσημα «Φαντάσματα» του διακεκριμένου γλύπτη, φιλοτεχνημένα από τα αποκαϊδια του Πολυτεχνείου για να μας θυμίζουν τη βαρβαρότητα, αλλά και πως δι΄ αυτών πηγάζει η αναγέννηση, η ζωή. Η ζωή που μας προσφέρει ο καθαγιασμένος άρτος, μαζί με την πνευματική ανάταση που κυοφορεί η συγκεκριμένη τρίπτυχη έκθεση του κ. Παπαγιάννη.

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης βάζει η κυβέρνηση!

Έρχεται το περιουσιολόγιο

Τίτλους τέλους στα τεκμήρια διαβίωσης ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με την προωθούμενη ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους από το 2013.
Νωρίτερα, σχεδιάζει την παροχή φορολογικών κινήτρων σε όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα είτε με τη μορφή κινητών είτε ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, να τα αποκαλύψουν αν δεν θέλουν να τα χάσουν.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών μελετάται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους που δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα να καταβάλλουν ένα φόρο της τάξεως του 5% -8% ώστε να «τακτοποιήσουν» τα αδήλωτα εισοδήματά τους. Αν δεν το πράξουν και εντοπιστούν με την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου όπου θα αποτυπώνονται κινητές και ακίνητες περιουσιακές αξίες, θα κινδυνεύουν είτε με κατασχέσεις είτε με φορολόγηση με συντελεστές έως και 45%.
Όσον αφορά στα τεκμήρια, η κατάργησή τους είναι προδιαγεγραμμένη. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισόδημα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της αύξησης της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια. Τα τεκμήρια είχαν λογική ύπαρξης που είναι ξεπερασμένη».

Ριζικές αλλαγές στο φορολογικό υπόσχεται η κυβέρνηση από το 2013

"Ξήλωμα" του άδικου –όπως εφαρμόζεται τουλάχιστον- συστήματος των τεκμηρίων, που οδηγούν σε υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμα και όσους δεν έχουν καν εισόδημα, υπόσχεται για το 2013 η κυβέρνηση, στο παρά ένα όμως της έλευσης των ελεγκτών της Τρόικα που απαιτούν να πληρωθούν «εδώ και τώρα» οι φόροι του 2012. Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει να αντικατασταθούν τα τεκμήρια από τις «Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης» (αγορές, ενοίκια, δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.α.) οι οποίες θα αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες που θα συνοδεύει, από το 2013, την φορολογική δήλωση.
Μέσω του πόθεν έσχες θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στο οποίο θα αποτυπώνεται ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τα εισοδήματα του καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τις επενδύσεις του σε ομόλογα, μετοχές κ.α.

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Βροντισμένη  Πωγωνίου.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Ζητούν ισχυρή αστυνόμευση στις εφορίες


Οι εφοριακοί περιμένουν ότι η κοινωνική έκρηξη θα είναι μεγάλη και ζητούν την προστασία της πολιτείας.
Καθημερινά σπάνε τα τηλέφωνα, οι διαπληκτισμοί και οι απειλές είναι συχνό φαινόμενο, η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη και οι εφοριακοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Κάνω έκκληση σε όλους, ξέρω ότι η αγανάκτηση είναι μεγάλη όμως να μην ξεσπάνε στους εφοριακούς» δήλωσε η Γραμματέας της ΠΟΕ ΔΟΥ κα Ρεβέκκα Μπαζματζίδου στον Real Fm 97.8
Οι φορολογούμενοι σε σχέση με πέρσι και παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν όλοι χαμηλότερα έσοδα λόγω των μειώσεων στους μισθούς, καλούνται να πληρώσουν πενταπλάσιους φόρους. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει τον Φθινόπωρο όταν θα φθάσει το σύνολο των εκκαθαριστικών οι οποίες θα είναι χρεωστικές και η πλειονότητα τους θα αρχίζει από τα 2000 ευρώ ενώ παράλληλα θα αρχίζουμε να πληρώνουμε και τις πρώτες δόσεις για το «χαράτσι».
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι τα εκκαθαριστικά θα είναι...
• Χρεωστικά 68,8%
• Πιστωτικά 8.53%
• Μηδενικά 22.6%
Πέρσι και με το σύστημα των αποδείξεων οι επιστροφές έσπασαν όλα τα ρεκόρ και το πληρώσαμε ακριβά καθώς επιβλήθηκαν περισσότεροι φόροι για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 1,4 δισ ευρώ.
«Οι συνάδερφοι βρίσκονται στο έλεος του Θεού, πολύ φοβάμαι ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Οι εφορίες χρειάζονται άμεσα αστυνόμευση, καθώς τα επεισόδια μεταξύ φορολογουμένων και εφοριακών είναι σχεδόν καθημερινά» υποστήριξε η Γραμματέας της ΠΟΕ ΔΟΥ κα Ρεβέκκα Μπαζματζίδου στον Real Fm 97.8.

ΠΗΓΗ: www.real.gr