Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου: Ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στους Αγιούς (Γέφυρα Γορμού)

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου διοργανώνει  ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στους Αγιούς (Γέφυρα Γορμού).

«Tο 2013 πληρώνουμε για τελευταία φορά το χαράτσι» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του εξαμήνου και των εσόδων του ίδιου διαστήματος, η μέχρι τώρα πορεία οδηγεί υπό προϋποθέσεις σε πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου. Εξάλλου, προέβλεψε αύξηση ρυθμού ανάπτυξης το 2014, επισημαίνοντας ότι όλες οι προβλέψεις, θεωρούν πως ο ρυθμός ανάπτυξης το 2014 θα είναι καλύτερος από το 2013.
Ήδη, είπε, τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης φαίνονται.
Τόνισε, πάντως, ότι αν δεν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα και εκτίμησε ότι ο δρόμος, είναι μακρύς, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία είσπραξης φόρων.
Ο κ. Στουρνάρας είπε: «Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με τη φοροδιαφυγή», καθώς «όταν δεν κόβεται μια απόδειξη κάποιος κλέβει εμάς και το κράτος». Ανέφερε ότι οι αποδείξεις θα αποκοπούν από το φορολογικό σύστημα και υπάρχουν σκέψεις να δοθούν κάποια κίνητρα για τη συλλογή τους.
Αναφερόμενος στις καταθέσεις, είπε ότι επιστρέφουν με χαμηλούς ρυθμούς. Τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, ούτε «κουρέματος» των καταθέσεων και επισήμανε ότι παρά την ανακεφαλαιοποίηση, αν δεν επιστρέψουν οι καταθέσεις, δεν θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, εξάλλου, ότι η διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου με την τρόικα θα είναι πολύ δύσκολη και επισήμανε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να φτιάξει ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μείωση μισθών και σημείωσε ότι το 2013 πληρώνουμε για τελευταία φορά το χαράτσι.

Πρέβεζα: Κατασχέθηκαν περίπου τέσσερις χιλιάδες (4.000) προϊόντα παραεμπορίου

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν εμπορεύματα όπως τσάντες, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, πορτοφόλια κ.α.

Χθες (09-08-2013) το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 33χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, να μεταφέρει εντός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου, προϊόντα παραεμπορίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και άλλα εμπορεύματα, τα οποία κατείχε χωρίς παραστατικά έγγραφα.
Αναλυτικά, κατασχέθηκαν προκειμένου αυτά να καταστραφούν, τα παρακάτω 4.000 προϊόντα, ήτοι:
800 γυαλιά ηλίου
250 τσάντες γυναικείες
2.000 κοσμήματα (φο μπιζου)
180 παιδικά παιχνίδια
150 πορτοφόλια
500 μανταλάκια
100 μπαταρίες και φορτιστές τηλεφώνων
10 πριόνια χειρός
διάφορα μικροαντικείμενα
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης προμηθεύτηκε τα ανωτέρω προϊόντα με σκοπό να τα διαθέσει στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για λαθραία τσιγάρα στη Κατασχέθηκαν 6.000 λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν χθες (09-08-2013) μετά τα μεσάνυχτα, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (μία 46χρονη γυναίκα και ο 16χρονος γιός της), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής λαθραίων τσιγάρων και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, στα πλαίσια ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 44χρονη, με συνοδηγό τον ανήλικο γιό της, όπου βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του οχήματος συνολικά (300) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 16χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.
Το αυτοκίνητο και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού, στο 6ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων – Κόνιτσας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο τέσσερις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (09-08-2013) το πρωί στο 6ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων παράνομων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 41χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 37, 27, 34 και 18 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Στην κατοχή του διακινητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (670) ευρώ
(6.000) λεκ Αλβανίας
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Έρχεται «ανακριτής» ακινήτων

Σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα αναδεικνύεται, μέσα στις «ήσυχες ημέρες του Αυγούστου», αυτό των πλειστηριασμών ακινήτων, μέσω της άρσης του ευνοϊκού, εδώ και έξι χρόνια, καθεστώτος προστασίας τους από 1-1-2014, την ίδια ώρα που τα «κόκκινα» δάνεια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και απειλούν να τινάξουν τα θεμέλια των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών στον αέρα.
Για να βρεθεί διέξοδος στο μείζον ζήτημα τόσο της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών όσο και της ραγδαίας αύξησης των «κόκκινων» δανείων, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης μελετούν όλες τις παραμέτρους, προκειμένου το φθινόπωρο να «κατεβάσουν» ολοκληρωμένη πρόταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη που προκρίνεται από την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς είναι η δημιουργία ενός τύπου «ανακριτή ακινήτων».
Πρόκειται για μία τεχνοκρατική ομάδα, η οποία, μετά την εξακρίβωση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών, που βρίσκονται στο «κόκκινο», θα αποφασίζει, σε συντονισμό με τις ελληνικές τράπεζες, κατά πόσο μπορεί να δοθεί «χάρη» ή το ακίνητο θα πρέπει να οδηγηθεί αμέσως σε πλειστηριασμό.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση συζητείται για δύο λόγους. Ο πρώτος (και σημαντικότερος) είναι, για να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών αντιδράσεων, ακόμα και αυτοκτονιών, όπως στην Ισπανία το 2008-2010.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με την προσπάθεια των τραπεζών να μην συγκεντρώσουν χιλιάδες ακίνητα αντί ρευστού.

ΑΡΕΤΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η θεατρική παράσταση «Μας ψεκάζουν», το Σάββατο 10 Αυγούστου


Η θεατρική παράσταση  "Μας ψεκάζουν" στην Αρετή Πωγωνίου,  το Σάββατο 10 Αυγούστου  και ώρα 9:00 μ.μ..

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν την ομάδα την νέα αγωνιστική σεζόν

Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν την ομάδα την νέα αγωνιστική σεζόν.

  1. Διαμαντής Χάρης από την ομάδα της Δόξας Κρανούλας Δ΄ Εθνική.
  2. Τσιούλης Δημήτρης από την ομάδα του Αστέρα Ναυπακτίας.
  3. Ντάρας Μιχάλης αγωνίστηκε ερασιτέχνες Ηρακλή και Πέραμα.
  4. Τασιούλας Βασίλης στον Α.Ο. Καστοριάς και στην  Δόξας Κρανούλας.
  5. Επιστροφή του Γκέλη Θωμά.
  6. Ακόμη εκδόθηκαν τρία  δελτία νέων ποδοσφαιριστών.

Οι αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Το νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί περί τα τέλη Αυγούστου.
Οι βασικές αλλαγές, όπως αναφέρονται έχουν ως εξής:
- Μειώνονται από 6 σε 4 τα μαθήματα στις πανελλαδικές
- Θα μετρά ο βαθμός του απολυτηρίου και των τριών τάξεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Το 50% των εξεταζόμενων εξεταζόμενων θεμάτων θα προέρχονται από τράπεζα θεμάτων και θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές λυκείων
- Πριμ στους υποψήφιους όταν οι βαθμοί των πανελλαδικών είναι υψηλότεροι από τους αντίστοιχους του απολυτηρίου
- Μειώνονται σε 4 τα επιστημονικά πεδία
- Χωριστό θα είναι το πεδίο για τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές
- Τα ΑΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν συντελεστές βαρύτητας σε ορισμένα μαθήματα
- Προαιρετική τάξη μαθητείας 1 έτους στα ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ
- Ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με αυτές.
Επίσης, στην Α' Λυκείου οι μαθητές θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας (σήμερα είναι 80% γενικής παιδείας και 20% κατεύθυνσης), στη Β' Λυκείου η αναλογία θα γίνει 80% γενικής παιδείας και 20% κατεύθυνσης (από 50-50 σήμερα), ενώ μόνο στην Γ΄ Λυκείου τα μαθήματα κατεύθυνσης θα καταλαμβάνουν το 80% της διδακτέας ύλης.
Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στα Επαγγελματικά Λύκεια, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα, μετά την τελευταία τάξη του Λυκείου, θεσμοθετείται μια προαιρετική «τάξη μαθητείας», η οποία ουσιαστικά αποτελεί εργασία επ' αμοιβή πάνω σε αντικείμενο που σχετίζεται με την ειδικότητα του μαθητή.


Δείτε εδώ το νομοσχέδιο:


 

Παράνομες προσλήψεις σε ΑΕΙ και θρασύτητες προτάσεις συνυπεύθυνων

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία.
Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. 
Επομένως έχουν  πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση;
Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα.
Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας.
Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ.
Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους.
Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο,  είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις.
Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για  έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ: Rock Party τη Δευτέρα 12 Αυγούστου