Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Διπλό σωτηρίας για τον Α.Σ. Καλπακίου (2-3)-Δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μετά την νέα ήττα (3-0)

* Μεγάλη νίκη και ένα ακόμη βήμα για την σωτηρία και μάλιστα με ολική ανατροπή  πέτυχε στη Κρανούλα ο Α.Σ. Καλπακίου νικώντας  την τοπική Δόξα με 2-3.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 31' με τον Μανούρη Θωμά 1-0 για να ισοφαρίσει ο Α.Σ. Καλπακίου με τον  Γόγολο  Νικόλαο  σε 1-1 στο 65'.
Ο Νούσης Ευάγγελος  έκανε το 2-1 στο 79' για τη Δόξα, για να ισοφαρίσει ο Κατσάνος Ιωάννης  στο  83' για τους φιλοξενούμενους.
Το γκολ που χάρισε το χρυσό τρίποντο στον Α.Σ. Καλπακίου πέτυχε ο Κατσάνος Ιωάννης  με πέναλτι στο  89'. 
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Γόγολος Ευάγγελος, Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ, Ντέλλας Κωνσταντίνος, Τσουμάνης Παναγιώτης, Ηλίας Μιχαήλ (Γκόνης Πέτρος 81΄), Μακρής Χρήστος (Κατσάνος Ιωάννης 38΄),  Μπονόβας Νικόλαος, Κατσαβριάς Βασίλειος (Γόγολος Νικόλαος 60΄), Γιαννακούλης Αθανάσιος, Κοττίκας Ιωάννης
*Την ήττα γνώρισε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από τον Α.Ο. Κόντσικας με 3-0 και η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον με αυτογκόλ του Dajlani Drisaldo στο 39',  για να διπλασιάσει τα τέρματα ο Αλεξίου Βάϊος    στο 44'.
Το 3-0 έκανε ο Αλεξίου Βάϊος   στο 90'. 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης Σταύρος, Καλές Βύρων (Μπάγιας Ελευθέριος 60΄),  Καπρινιώτης Ευστράτιος, Πότσης Γεώργιος, Dajlani Drisaldo, Τσαραώσης Ευάγγελος (Δήμου Σταύρος 46΄),  Δήμος Αθανάσιος, Ζενέλης Πάτροκλος, Βαρτζιώτης Χρήστος (Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος 52΄), Ναθαναήλ Κωνσταντίνος

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0-0
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-2
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 1-1
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-0
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 2-3
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 6-3
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-0
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 3-6


Βαθμολογία (32η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 77 
2.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 65 
3. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 60
4. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 59  
5. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 56
6. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 54
7. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 49 
8. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 49
9.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 47
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 42   
11. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 41
12. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 35
13. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 34   
14. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 33  
15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 32 
16. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 29
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 25
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 12 

Έρχονται εκκαθαριστικά σε όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» το 2013

Περίπου 350 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το «χαράτσι» που εισπραττόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2013 (ΕΕΤΑ).
  Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζεται να βεβαιώσει τις εν λόγω απλήρωτες φορολογικές οφειλές και να καλέσει τους φορολογουμένους είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους έως το τέλος Απριλίου είτε να το εντάξουν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των εκατό δόσεων, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ.
Το καλό νέο για όσους άφησαν απλήρωτο το ΕΕΤΑ του 2013 είναι ότι, παρότι θα κληθούν να το πληρώσουν έναν χρόνο μετά, δεν θα έχουν την παραμικρή προσαύξηση και επιπλέον θα μπορέσουν να εντάξουν την οφειλή τους σε 100 δόσεις.
Με πρόσφατες δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως και το χαράτσι ακινήτων θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Έτσι, τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ αναμένεται να προχωρήσουν στη βεβαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποχρεώσεων, αναρτώντας τα σχετικά εκκαθαριστικά στο Taxisnet.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Χαράτσι έως 33% σε ανείσπρακτα ενοίκια

Στους 300.000 οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν για εισοδήματα που δεν απέκτησαν!

Υπέρογκα χαράτσια για εισοδήματα που δεν απέκτησαν ποτέ θα κληθούν να καταβάλουν φέτος περίπου 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Όπως αποκαλύπτεται από μια νέα εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου με διευκρινίσεις για την εφαρμογή διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων κτισμάτων, οικοπέδων ή αγροτεμαχίων δεν εισέπραξαν από τους μισθωτές των ακινήτων τους τα οφειλόμενα ενοίκια υποχρεούνται φέτος να δηλώσουν στην εφορία τα μη εισπραχθέντα αυτά ποσά ως κανονικά αποκτηθέντα εισοδήματα! Πρέπει δε να πληρώσουν γι’ αυτά φόρο που θα κυμαίνεται από 11% έως 33% αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".
Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο της κ. Σαββαΐδου, το εισόδημα από ακίνητη περιουσία που υπόκειται σε αυτοτελή φόρο με συντελεστές 11%-33% είναι αυτό το οποίο «αποκτάται από φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από την είσπραξή του ή μη, εφόσον έχει αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξής του και με την προϋπόθεση ότι ο εκμισθωτής αποξενώνεται από τη χρήση του ακινήτου, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει άλλου είδους υπηρεσίες στο μισθωτή (π.χ. καθαριότητα, ασφάλεια κ.λπ.), οπότε χαρακτηρίζεται στο σύνολό του ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Πρέβεζα: Συνελήφθη αλλοδαπός με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη σήμερα (27.03.2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ο 32χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Φιλιππιάδα: Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού

Σήμερα (27-03-2015) το πρωί στην Φιλιππιάδα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, συνέλαβαν 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (3) ετών και (3) μηνών, για τα αδικήματα της κλοπής, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 3ης/26-03-2015 συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος χωρικού σχεδιασμού & ανάπτυξης

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26-03-2015, λήφθηκαν αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης.
Πρακτικό αριθμ. 03/26-03-2015
Αριθμός Απόφασης-Θέμα
1. Ενέκρινε ομόφωνα την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2015 που διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας το χρονικό διάστημα 5-9/10/2015.
2. Ενέκρινε ομόφωνα τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, & του Δήμου Ζαγορίου για το έργο: «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής στη θέση "Αρκουδόβρυση" Μιτσικελίου», προϋπολογισμού 12.000,00 € και όρισε δύο (2) μέλη με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
3. Ενέκρινε ομόφωνα τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, & του Δήμου Κόνιτσας για το έργο: «Αποκατάσταση οροφής κλειστού γυμναστηρίου Κόνιτσας (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 6.150,00 € και όρισε δύο (2) μέλη με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4. Ενέκρινε ομόφωνα τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου & του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων ( Π.Ε.Α.Κ.Ι.) για το έργο: «Κατασκευή δαπέδου προπονητηρίου Λιμνοπούλας και επισκευή δώματος αποδυτηρίων (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 16.000,00 € και όρισε δύο (2) μέλη με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Στους 91 οι νεκροί από τη γρίπη

Η νόσος υποχωρεί με αργό ρυθμό

Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η υποχώρηση της γρίπης. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το τελευταίο 48ωρο τρεις ακόμη άνθρωποι προστέθηκαν στον θλιβερό κατάλογο με τα θύματα της γρίπης.
Ο αριθμός των νεκρών της εφετινής επιδημίας γρίπης ανέρχεται πλέον στους 91.
 Σταθερό παραμένει το κύμα και των σοβαρών περιστατικών που εισάγονται για νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας. Όπως προκύπτει από τον σημερινό απολογισμό, 26 ασθενείς με γρίπη παρουσίασαν επιπλοκές από τη νόσο και βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Συνολικά από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 206 άτομα.

Τώρα ΛΟΚ, τότε ... ΕΥΖΩΝΟΙ!

(κδήλωση γι τ λευθέρια τς Κονίτσης,  Δημαρχεο, 24.2.2015)
«ΤΑ  ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ» Κείμενο Γεωργίου Β. Τσοκόπουλου (1913)

            Ο Εζωνοι (1) στος Βαλκανικος πολέμους καθς κα στν Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σν πίλεκτο στρατιωτικ σμα, διακρίθηκαν τόσο γι τν νδρεία τους, σο κα τν ρμ τς πέλασής τους. πως τ ραβικ λογα (2) τσι κα ατος τ δύσκολον δν εναι ν τος κινήσει κανείς. Τ κατόρθωτον εναι ν τος κρατήσει. στασιμότητα τος πεθαίνει. Ατ μεταξ λλων ναφέρει Γεώργιος Τσοκόπουλος στ βιβλίο του «π τ πεδία τν μαχν». (3) Τ βιβλίο ατ κδόθηκε τ 1913 κα να κεφάλαιό του χει τν τίτλο: «ΤΑ  ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ».  Τ Κεφάλαιο ατ εναι τόσο γλαφυρό, πο τ συμπεριέλαβε στ φιέρωμά του γι τ 100 χρόνια πελευθερώσεως τς παρχίας Κονίτσης Σύλλογος Φίλων το Περιοδικο «ΚΟΝΙΤΣΑ».
            Ο Εζωνοι δρασαν κα στν παρχία μας. (4) μφανίζονται σ φωτογραφία ν πλαισιώνουν τν λληνικ σημαία κα τ ερ Εαγγέλιο πο κρατ ερέας στν Δοξολογία πελευθερώσεως το Διστράτου.