Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Προβλήματα με το νερό ύδρευσης σε χωριά του Άνω Καλαμά


Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων σε χωριά του Άνω Καλαμά που υδρεύονται από πηγή που είναι στο Κασιδιάρη -εκεί που γίνονται τα έργα για τις Ανεμογεννήτριες-, καθώς το νερό που τρέχουν οι βρύσες μετά την τελευταία κακοκαιρία είναι θολό.
Από την συγκεκριμένη πηγή υδρεύονται το Ριάχοβο, το  Μαζαράκι, οι Κουκλιοί, ο Καταρράκτης και η Αρετή. 
Και στο παρελθόν είχε παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα στο Μαζαράκι Πωγωνίου με το νερό που έτρεχε από τις βρύσες να έχει πρασινωπό χρώμα!

Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού: Παρουσίαση του Δίσκου Ακτίνας (CD), την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", στις 7:00 μ.μ.


Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού παρουσιάζει τον Δίσκο Ακτίνας (CD), την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", στις 7:00 μ.μ. στα Ιωάννινα.

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού της γέφυρας του Γορμού ποταμού

 Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου κ. Φωτίου Αθανάσιου που κοινοποίησε το σοβαρό πρόβλημα και τον κίνδυνο κατάρρευσης της γέφυρας του Γορμού στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως  οι εργασίες  καθαρισμού της γέφυρας του Γορμού ποταμού ξεκίνησαν αμέσως και βρίσκονται σε εξέλιξη.


Εξιχνιάστηκε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Πρέβεζα


Για τη δήθεν κάλυψη ιατρικών εξόδων  χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, σε βάρος ηλικιωμένης στην Πρέβεζα. Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, συνεργός του κατηγορούμενου, επικοινώνησε τηλεφωνικά  την 01-11-2019 με την ηλικιωμένη, προσποιούμενος γιατρό νοσοκομείου και με το πρόσχημα τραυματισμού και επικείμενης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού της προσώπου, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει χρηματικό ποσό, το οποίο παρέλαβε ο κατηγορούμενος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Δήμος Πωγωνίου: Κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας Γορμού

Κίνδυνος κατάρρευσης  της γέφυρας Γορμού

    Επανερχόμαστε στο θέμα της γέφυρας στον ποταμό Γορμό στον πάνω κάμπο του Παρακαλάμου και σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσής της καθώς έχουν συσσωρευτεί κορμοί δέντρων από ιτιές και πλατάνια.
    Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείτε και στις υπόλοιπες γέφυρες των Τ.Κ. Παρακαλάμου, Βροντισμένης και Μαζαρακίου.
Παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό τους προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους, φαινόμενα πλημμύρας των παρακείμενων θερμοκηπίων και η πρόκληση ατυχημάτων.
    Σας  ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Σταύρος Καλογιάννης: Να ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί με μόνιμη αναπηρία άνω του 67%, λόγω κινητικών προβλημάτων, στην Ειδική Κατηγορία εκπαιδευτικών


Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης με θέμα την ένταξη εκπαιδευτικών με μόνιμη αναπηρία άνω του 67%, λόγω κινητικών προβλημάτων, στην Ειδική Κατηγορία εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα, στην Ερώτησή του αναφέρει:
“Με το ΠΔ 50/96(όπως ισχύει) είχαν ενταχθεί στην Ειδική Κατηγορία εκπαιδευτικών οι πάσχοντες από συγκεκριμένες ασθένειες (όπως μεσογειακή αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας).
Στο εν λόγω ΠΔ έχουν προστεθεί και άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων οι σύζυγοι μελών ΔΕΠ και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέκνο με αναπηρία 67%.
Όμως, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί με μόνιμη αναπηρία λόγω κινητικών προβλημάτων άνω/κάτω άκρων με ποσοστό άνω του 67% (Ν.2643/98) δεν εντάσσονται στην Ειδική Κατηγορία! Έτσι, υποχρεούνται κάθε έτος να υποβάλλουν αιτήσεις μεταθέσεως ή αποσπάσεως, όταν η οργανική τους θέση είναι σε ορεινούς μικρούς οικισμούς ή σε μέρη όπου δεν εξασφαλίζονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις άμβλυνσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Με τον Ν.3848/2010 οι εν λόγω εκπαιδευτικοί διορίστηκαν (τα έτη 2010 και 2011), ως Ειδική Κατηγορία, έχοντας συμπεριληφθεί στον ίδιο Πίνακα Ειδικών Κατηγοριών με τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στην Αρίστη του Δήμου Ζαγορίου, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στην Αρίστη, του Δήμου Ζαγορίου, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ'' Ν.Π. 10653 για περιστατικό τραυματισμού μίας 67χρονης επιβάτιδος.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πλου του ως άνω πλοίου από λιμένα Κέρκυρας προς λιμένα Ηγουμενίτσας όταν έπεσε από τις σκάλες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο άνω άκρο.
Με τον κατάπλου του πλοίου η 67χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Περιοδεία της Πρέσβεως της Ελλάδας στην Αλβανία, κας Σοφία Φιλιππίδου σε περιοχές και κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας


Συνεργασία με εκπροσώπους της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τριήμερη περιοδεία σε διάφορες περιοχές όπου ιστορικά και με σημαντική αριθμητική παρουσία και οργανωμένες κοινότητες ζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, πραγματοποίησε η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα κυρία Σοφία Φιλιππίδου.
Να επισημανθεί ότι οι επισκέψεις αυτές και οι συναντήσεις γνωριμίας και συνεργασίας έγιναν αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της κυρίας Πρέσβεως και αυτό έχει όχι απλά συμβολική σημασία.
Η κυρία Πρέσβης συνοδευόταν από την Σύμβουλο της Πρεσβείας, κυρία Βάλια Πενταρβάνη, καθώς και από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας, κ. Αλέξανδρο Μπούζη, ενώ στις περιοχές αρμοδιότητας του και απ’ τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, κ. Λάμπρο Κακκίση.
Η κυρία Πρέσβυς επισκέφθηκε τη Νάρτα στον κόλπο της Αυλώνας, τους Δρυμάδες και τη Χιμάρα, τη Νίβιτσα, το Δέλβινο, τη Λειβαδιά και το Μουρσί, καθώς και τους Αγίους Σαράντα και το Αργυρόκαστρο.
Σε όλες αυτές τις κοινότητες παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, κ. Βασίλης Κάγιος και ο  Πρόεδρος του Κόμματος Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες.
Οι συναντήσεις με κατοίκους, αλλά και τοπικά στελέχη της Οργάνωσης που εκφράζει πολιτικά την ΕΕΜ ήταν μια καλή ευκαιρία γνωριμίας, αλλά και ενημέρωσης της επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Αλβανία για θέματα που άπτονται των γενικών δικαιωμάτων του γηγενούς Ελληνισμού και, κυρίως, για ζητήματα της καθημερινότητας των ελληνικών κοινοτήτων.
Ειδική αναφορά υπήρξε στις υποθέσεις της κατοχύρωσης της ακίνητης περιουσίας στις εν λόγω περιοχές και ιδιαίτερα τις παράκτιες περιοχές. Από τους φορείς της ΕΕΜ αναφέρθηκαν τόσο τα προσκόμματα που προβάλλει η διοίκηση στην εγγραφή αυτών των περιουσιών, όσο και οι απροκάλυπτες διαδικασίες υφαρπαγής προς αξιοποίηση.
Συζήτηση έγινε επίσης για την επικείμενη Απογραφή Πληθυσμού που προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.
Η κυρία Πρέσβης ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή, σπουδαίας σημασίας για την ΕΕΜ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ και να αποφευχθούν πρακτικές, που είχαν σημαδέψει την Απογραφή του 2011.
Γενική ήταν η συμφωνία σε ό,τι αφορά στην ανάγκη αναβάθμισης της παιδείας για τα μέλη της ΕΕΜ και από πλευράς της κυρίας Πρέσβεως υπήρξε, εκ νέου, διαβεβαίωση ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να συνδράμει προς την  κατεύθυνση αυτή, ενώ μελετώνται τρόποι πιο ουσιαστικής παρουσίας στο συγκεκριμένο τομέα που είναι, εξάλλου, ζωτικής σημασίας για την ΕΕΜ και τη διαιώνιση της παρουσίας της.
 Σε ό,τι αφορά θέματα της καθημερινότητας έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, και ανά περιοχή: (α) στο ζήτημα της έλλειψης οικονομικών δραστηριοτήτων που έχει, ως συνέπεια, την απομάκρυνση των πληθυσμών, (β) στην επείγουσα ανάγκη να παρέμβουν οι αλβανικές αρχές για τη βελτίωση των οδικών υποδομών, διότι η σημερινή κατάσταση αφήνει σε απόλυτη απομόνωση σημαντικές ιστορικές κοινότητες των Ελλήνων, (γ) στα θέματα δημόσια ασφάλειας κ.ά.
Αναφέρθηκαν, επίσης, θέματα που συνδέονται με τις ελληνικές Αρχές όπως αυτά της παροχής ειδικών επιδομάτων για τους συνταξιούχους που ζουν στα μέρη μας, την έκδοση ΑΜΚΑ για τα μέλη της ΕΕΜ, που επίσης διαμένουν μόνιμα και οικογενειακώς εδώ, την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των παρεχόμενων υποτροφιών για σπουδαστές ομογενείς στα ελληνική πανεπιστήμια.
Ειδική συνάντηση συνεργασίας υπήρξε στα Γραφεία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στους Αγίους Σαράντα, καθώς και στα Προεδρεία των Παραρτημάτων της Οργάνωσης στο Αργυρόκαστρο και στη Χιμάρα. Από πλευράς του Προέδρου της Οργάνωσης κ. Κάγιου εκφράστηκαν οι θερμές ευχαριστίες για την τιμή της επίσκεψης και της συνάντησης εργασίας με την κυρία Πρέσβη, αλλά και για το σύνολο της συνδρομής που παρέχεται προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα απ’ την ελληνική Πολιτεία.
Η κυρία Πρέσβης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η υποστήριξη στους αγώνες και στις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕΜ για το σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο και της προσέγγισης της Αλβανίας προς την ΕΕ και τα πρότυπά της.
Η επίσκεψη της κυρίας Πρέσβεως και του κλιμακίου που τη συνόδευε, αποτέλεσε άλλη μια ευκαιρία για την επισήμανση των προβλημάτων της ΕΕΜ, τη σωστή ενημέρωση για τη γενική και την επί μέρους κατάσταση και, ως εκ τούτου, αποτελεί καλή βάση για τη συνέχιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας για την αναζήτηση λύσεων.
Από πλευράς των στελεχών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ έγινε, επίσης, αναφορά στο γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα που έχει άμεσες επιπτώσεις για την ΕΕΜ, τόσο για τον πολιτικό και δημόσιο βίο της όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών.

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Μειώσεις έως και 65% στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Πόσο θα πέσουν οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας -που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες- περιλαμβάνει μειώσεις έως και 65% στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Οι χρεώσεις ΥΚΩ αυξήθηκαν με διάταξη που ενεργοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία έπληξε κυρίως τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά για τη θέρμανση των σπιτιών τους και εμφανίζουν έτσι αναγκαστικά αυξημένη νυχτερινή κατανάλωση.
Με την εν λόγω ρύθμιση εξομοιώθηκαν, συγκεκριμένα, οι χρεώσεις ΥΚΩ του νυχτερινού τιμολογίου με εκείνες της ημερήσιας κατανάλωσης και διαμορφώθηκαν ως εξής:
Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,0069 Euro/kWh.
Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,05 Euro/kWh.
Για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,085 Euro/kWh.
Με τη νέα ρύθμιση οι χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:
Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,0069 Euro/kWh.
Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,015 Euro/kWh (μείωση 30%).
Για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,03 Euro/kWh (μείωση 65%).

Στην Άρτα διεξήχθη το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού της Ιεράς Συνόδου


Με επίκεντρο την Μητρόπολη Άρτης, διεξήχθη το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, οι Σύνεδροι έφθασαν στην Άρτα, απ’ όπου μετέβησαν στην Πρέβεζα, όπου τους υπεδέχθη  στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος με τους συνεργάτες του.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Πρεβέζης καλωσόρισε τους Συνέδρους.
Ετόνισε, ότι αποτελεί τιμή για την Μητρόπολή του, να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους τοπικών Αρχών και παρουσιάσθηκαν τα ιστορικά μνημεία της τοπικής Εκκλησίας.
Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες της Ηπείρου για την φιλοξενία του Συνεδρίου.
Τέλος, οι Σύνεδροι πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Και επέστρεψαν στην Άρτα.
Στην πόλη της Άρτας, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019, αφίχθη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο υπεδέχθη ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.
Στη συνέχεια, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού ετελέσθη ο Αγιασμός ενάρξεως του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, από τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο. Θέμα του Συνεδρίου: “Ήπειρος – Προσέγγιση στα Θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της”.
Χαιρετισμό προς τους συνέδρους απηύθυναν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης (μέσω video), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού, οι Μητροπολίτες Άρτης Καλλίνικος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκπρόσωποι των Εκκλησιών Κύπρου και Κρήτης, εκπρόσωπος των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, Βουλευτές και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Γιατί κάποιοι θυμώνουν με τον ψυχοθεραπευτή τους;


Κατά τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, ο θεραπευόμενος να θυμώνει με τον θεραπευτή του. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτός ο θυμός μπορεί να γίνει τόσο έντονος, που ίσως τον οδηγήσει να διακόψει τη θεραπεία του.
Πόσο η ευθύνη μιας τέτοιας εξέλιξης βαρύνει τον θεραπευόμενο ή την πάθησή του, και πόσο τον ίδιο τον θεραπευτή;
Μέσα από την εμπειρία του στην ψυχοθεραπεία ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr), επισημαίνει:
«Πριν εξετάσουμε ποια ψυχικά φαινόμενα εξελίσσονται μεταξύ θεραπευόμενου – θεραπευτή, καλό είναι να αναρωτηθούμε εάν ο θεραπευόμενος έχει αντικειμενικά δίκιο! Εάν, δηλαδή, ο επαγγελματίας θεραπευτής προσπάθησε πραγματικά να τον βοηθήσει ή εάν ηθελημένα ή άθελά του δεν τον βοήθησε σωστά, αν τον εκμεταλλεύτηκε, ή εάν δεν του προσέφερε αρκετό από τον χρόνο του. Εάν αυτά τα αντιδεοντολογικά φαινόμενα αποκλειστούν, τότε θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε, ποιο άλλο πιθανό σενάριο σε ψυχολογικό επίπεδο μπορεί να εξελίσσεται με τον θεραπευόμενο».