Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 1 - 1

Ν.Δ.: Ζητά την παραίτηση Παπακωνσταντίνου


Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζήτησε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής της τρόικας, αλλά και τη σκληρή δήλωση του κ. Γ.Πεταλωτή.

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «καθυστερημένη 'ιερή αγανάκτηση'» από την πλευρά της κυβέρνησης, που «δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού».

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση.
Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία.
Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την τρόικα, που προσέβαλε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας» τονίζει ο Γ.Μιχελάκης και σημειώνει:

«Η καθυστερημένη 'ιερή αγανάκτησή της' δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού, που αισθάνθηκε οργή για την ταπεινωτική συμπεριφορά των ξένων κυβερνητικών εταίρων».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της τρόικας. Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ' επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι 'δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΧΑΡΟΚΟΠΙ 3 - 1

ΟΛΜΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας


Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έστειλε η ΟΛΜΕ καταγγέλλοντας την Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης ως «διασπαστική κίνηση» στον χώρο των εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή επισημαίνεται η έκπληξη των καθηγητών, οι οποίοι διαπίστωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι αποφασίσθηκε η «ένταξη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» της «διασπαστικής Ομοσπονδίας της ΤΕΕ», με το σκεπτικό ότι εκπροσωπούν την επαγγελματική εκπαίδευση στην οποία θέλει το πρόγραμμα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Κατά τους Λειτουργούς Μέσης Εκπαίδευσης, η ΟΛΤΕΕ φέρεται να εκπροσωπεί, από τα πρακτικά του συνεδρίου της, περί τους 800 ψηφίσαντες εκπαιδευτικούς σε σύνολο 18.897 εκπαιδευτικών, που εργάζονται στην ΤΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (2009). Εξέλεξε δε, δύο αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Σε όλα τα όργανα, που η νομοθεσία προβλέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών συμμετέχουν μόνον η ΟΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια και η ΔΟΕ για την πρωτοβάθμια.

Μόνον η ΟΛΜΕ στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, ETUCE και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Education International.

Η ΟΛΜΕ ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να διορθώσει την Υπουργική Απόφαση για την Επιτροπή Παρακολούθησης, διαγράφοντας από τα μέλη της την ΟΛΤΕΕ συμπληρώνοντας ότι προτίθεται να προσφύγει σχετικά και στα ευρωπαϊκά όργανα του προγράμματος».

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: «Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει εντολή σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας»


Την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει εντολή σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή και να του δίνει μαθήματα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βέροια και διατυπώνοντας την ενόχλησή του για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Κανείς από όλους όσοι οφείλουν να συνδράμουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση δεν μπορεί να παρεξηγεί τον ρόλο του.
Και ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο δεν έχει δώσει εντολή να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας δεν έχει δώσει την εντολή, ή την εξουσιοδότηση, να του δίνει μαθήματα. Και γι αυτό τον λόγο σε ανύποπτο χρόνο έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους.
Η ευθύνη μάς ανήκει, μάς ανήκει αποκλειστικά και είμαστε σε θέση απέναντι στον ελληνικό λαό, ανά πάσα στιγμή, να αιτιολογήσουμε τις αποφάσεις μας», επισήμανε ο υπουργός.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Ο ελληνικός λαός κυβερνά την Ελλάδα»


«Ο ελληνικός λαός κυβερνά την Ελλάδα, δεν την κυβερνά και δεν τη διαφεντεύει κανείς άλλος», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας.

«Ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές από όλους: Ο τόπος αυτός, που διέρχεται τώρα μία βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, έχει πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Οι Έλληνες πολίτες, η ελληνική κοινωνία, είναι αυτοί που στηρίζουν τις αναγκαίες αλλαγές», είπε ο υπουργός, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε στρατιωτική μονάδα στα Γιαννιτσά, και πρόσθεσε: «Αυτό, που κάνουμε, είναι επώδυνο, αλλά έχει προοπτική, δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός, όμως, μέσω της Βουλής και της Κυβέρνησής του και στο πλαίσιο του Συντάγματος και των δημοκρατικών αρχών, κυβερνά την Ελλάδα. Δεν την κυβερνά και δεν την διαφεντεύει κανείς άλλος. Όσοι βοηθούν την προσπάθειά μας -και τους ευχαριστούμε γι αυτό- ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού».

Σε ερώτηση αν οι εκπρόσωποι της τρόικας φάνηκε να το ξέρουν αυτό, απάντησε: «Όχι και γι αυτό τους το υπενθυμίζουμε, ώστε να το γνωρίζουν πολύ καλά από τώρα και στο εξής».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Διάβημα» στον Ντομινίκ Στρος Καν


Με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Ντομινίκ Στρος Καν, επικοινώνησε τηλεφωνικά, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από τη θύελλα που προκάλεσαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής οι τοποθετήσεις της τρόικας που ανάγκασαν σε αυστηρή απάντηση την ελληνική κυβέρνηση.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός κατέστησε απολύτως σαφή στον κ. Καν την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο οι εκπρόσωποι της τρόικας, και εν προκειμένω του ΔΝΤ, εξέθεσαν τις απόψεις τους για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την κατανόησή του προς το πνεύμα των επισημάνσεών του και τον σεβασμό του προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Α΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ: Τελευταίο αντίο στον Μιλτιάδη Έβερτ, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Το τελευταίο αντίο στον Μιλτιάδη Έβερτ απηύθυνε σήμερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας.
Η κηδεία του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 72 ετών, πραγματοποιήθηκε στη 1:00 το μεσημέρι, δημοσία δαπάνη, στο Α' Νεκροταφείο.

Εκτός από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Κώστα Καραμανλή και κομματικά στελέχη της ΝΔ, στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη επίσης ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωστής Στεφανόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Εκεί ήταν επίσης, η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές και πολύς κόσμος.

Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Πετσάλνικος και Καμίνης.

112: Ο αριθμός που σώζει ζωές


Εσείς ξέρετε τι είναι ο αριθμός 112;
Αν όχι, τότε ανήκετε στο 75% των Ευρωπαίων που δεν γνωρίζουν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Από οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. μπορείτε να καλέσετε το 112 σε περίπτωση: Τροχαίου ατυχήματος, πυρκαγιάς ή διάρρηξης.
Η κλήση στο 112 είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει από κινητό, από σταθερό τηλέφωνο ή από τηλεφωνικό θάλαμο.

Το 112 δεν αντικαθιστά τους εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.
Στις περισσότερες χώρες λειτουργεί παράλληλα με αυτούς, ενώ σε άλλες (Δανία, Φινλανδία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σουηδία, Μάλτα, Ρουμανία) έχει οριστεί ως ο κύριος αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Προσοχή όμως!
Το 112 είναι αριθμός έκτακτης ανάγκης και όχι κέντρο παροχής πληροφοριών.
Μην το καλείτε για να μάθετε τι ώρα είναι ή τι καιρό θα κάνει αύριο.
Οι περιττές κλήσεις ενδέχεται να υπερφορτώσουν το σύστημα, παρεμποδίζοντας έτσι την παροχή βοήθειας σε εκείνους που πραγματικά τη χρειάζονται!

Στο 112 σας απαντούν κατάλληλα εκπαιδευμένοι τηλεφωνητές που μιλούν σε διάφορες γλώσσες της Ε.Ε. και, ανάλογα με τη χώρα, είτε επεξεργάζονται απευθείας το αίτημά σας είτε το διαβιβάζουν στην αρμόδια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.
Πείτε τους το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας καθώς και τον αριθμό του τηλεφώνου σας!
Αυτό εξυπηρετεί στην αποφυγή συγχύσεων σε περίπτωση που το ίδιο περιστατικό αναφερθεί από πολλά άτομα.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ: Νέο μενού με λαχανικά και φρούτα


Ένα νέο αυστηρό κατάλογο με τα τρόφιμα που θα επιτρέπονται από εδώ και στο εξής στα κυλικεία αποφάσισε να συντάξει το υπουργείο Υγείας, βάζοντας τέλος στη διάθεση ανθυγιεινών σνακ από τα σχολικά κυλικεία.
Έτσι, αλλαντικά, τυρόπιτες και σοκολάτες θα δώσουν τη θέση τους φρέσκους χυμούς, λαχανικά και δημητριακά.
Μάλιστα θα επιβάλλονται και υψηλά χρηματικά πρόστιμα, εάν οι αρμόδιοι ελεγκτές εντοπίσουν παράβαση. «Όλα αυτά αναμένονται να λειτουργήσουν µέχρι τον Απρίλιο» λέει ο υφυπουργός Υγείας, κ. Χρήστος Αηδόνης.

Το υπουργείο Υγείας οδηγήθηκε στη συγκεκριµένη απόφαση µετά τη διαπίστωση ότι τα σχολικά κυλικεία συµβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και ταυτόχρονα παίζουν ρόλο στην υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών από παιδιά και εφήβους.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Να ψάξετε αλλού την συναίνεση


Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση γιατί επιχειρεί, όπως είπε, να διαλύσει τη χώρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε παράλληλα ότι η Κυβέρνηση με αυταρχικές πρακτικές επισπεύδει την κοινωνική έκρηξη, και έκλεισε την πόρτα της συναίνεσης, λέγοντας "αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να την ψάξετε αλλού".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν υιοθετεί ακραίες συμπεριφορές απείθειας και ανυπακοής.

TAXIS NET: Μπλακ άουτ


Μπλακ άουτ έχει σημειωθεί στο σύστημα TAXIS NET σε ό,τι αφορά την υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το 2010.
Το σύστημα δεν αναγνωρίζει και δεν ενημερώνει τις εφορίες για τις πληρωμές του τελευταίου τριμήνου που έχουν πραγματοποιήσει οι υπόχρεοι με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η υποβολή αυτών των δηλώσεων, 10 εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των πρώτων προθεσμιών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.



ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τα 48


Ακόμη τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές της νέας γρίπης (Η1Ν1).
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά και έχει φτάσει τα 48.
Εν τω μεταξύ, τους 113 έφτασαν οι νοσηλευόμενοι σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.



ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απαράδεκτη στάση από την τρόικα


Σκληρή απάντηση στην τρόικα, που απαίτησε ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ ως το 2015 δόθηκε τα ξημερώματα με γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,κ. Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έχει ως εξής:

Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη.
Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια.
Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν.
Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

ΑΘΗΝΑ: Σήμερα Σάββατο η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ


Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ θα γίνει το σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο.

Από την οικογένειά του απευθύνθηκε παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Με δημόσια δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Μιλτιάδη Εβέρτ, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.