Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΓΑ: Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, οι αποζημιώσεις 6,5 εκατ. ευρώ σε αγρότες

Η παραγωγή τους υπέστη ζημιές μέσα στη χρονιά

Αποζημιώσεις ύψους 6.524.794 ευρώ θα καταβάλει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ο ΕΛ.Γ.Α. σε 5.215 δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο ή η φυτική παραγωγή υπέστη ζημιές μέσα στη χρονιά.
Τα ποσά που θα δοθούν σε παραγωγούς της Ηπείρου είναι:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 129.986,97
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:  65.849,14
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 32.244,31

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:  486.201,98

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας κατάταξης για πρόσληψη χειριστή

Ο πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας για την πρόσληψη ΔΕ Χειριστή μηχανημάτων έργων (σύμβαση ορισμένου χρόνου).

Ντότης Δημήτριος: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος 2017 από τον  αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτριο.

Γιούνης Αναστάσιος: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Τις ευχές του σε όλους τους πωγωνίσιους για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος στέλνει ο  Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Γιούνης Αναστάσιος.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν πεζή περίπου (78) κιλά κάνναβης σε δασώδη περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας Αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί τους

Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2016) αργά το βράδυ, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο 26χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, για εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί τους.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, οι δύο συλληφθέντες από κοινού με τους δύο ομοεθνείς τους που αναζητούνται, μετέφεραν πεζή ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου (78) κιλών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κατασχέθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (43) ανισοβαρή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (78) κιλών και (481) γραμμαρίων.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο άτομα, για μεταφορά ενός παράνομου αλλοδαπού

Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2016) αργά το βράδυ, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν έναν παράνομο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Εφημερίδα της Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2016)


Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης και η Δημοτική Αρχή, σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.
Ας είναι αυτές οι ημέρες, η απαρχή για ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Γαλίτσης Νικόλαος: Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος 2017

Ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Γαλίτσης Νικόλαος στέλνει μέσω του εορταστικού μηνύματος τις ευχές του σε όλους τους απανταχού Πωγωνίσιους.
Γαλίτσης Νικόλαος
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Γιάννης Καραγιάννης: Ερώτηση στη Βουλή για τα συνταξιοδοτικά προβλήματα των συνεταιριστικών υπαλλήλων

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, σχετικά με τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στο τέως Ταμείο Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ).
Η διευθέτηση των θεμάτων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων στο εν λόγω ταμείο καθυστερούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της έλλειψη ερμηνευτικής εγκυκλίου για τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 4277/2014. Παρότι η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, τα συνταξιοδοτικά προβλήματα των συνεταιριστικών υπαλλήλων εξακολουθούν να είναι άλυτα και οι ασφαλισμένοι του τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ παραμένουν ακόμη και σήμερα σε καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρίας, ελέω γραφειοκρατίας.

Οι βουλευτές, με την παρέμβασή τους, επισημαίνουν πως υπάρχουν αιτήματα συνταξιοδότησης που εκκρεμούν για διάστημα μεγαλύτερο των 5 ετών, με συνέπεια την πλήρη οικονομική αδυναμία των ενδιαφερομένων, αφού δεν τους παρέχεται προσωρινή σύνταξη μέχρι τον υπολογισμό της οριστικής και ζητούν από την υπουργό να μεριμνήσει ώστε να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα και να διεκπεραιωθούν οι μακροχρόνια εκκρεμείς αιτήσεις των ασφαλισμένων του τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ.

Γιορτινές ευχές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Περιφέρεια Ηπείρου: 'Ένταξη στο "Ήπειρος 2014-2020" των Κέντρων Κοινότητας Δήμων Πάργας και Σουλίου

Με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" τα Κέντρα Κοινότητας Δήμου Πάργας και Δήμου Σουλίου, με προϋπολογισμό 112.320 ευρώ το καθένα. Οι δύο πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 
Τα κέντρα θα λειτουργούν για 8 ώρες καθημερινά (από Δευτέρα ως Παρασκευή) και ημερομηνία των πράξεων ορίστηκε  η 1η Φεβρουαρίου 2017 και λήξης η 31η Ιουλίου 2020.
Ωφελούμενοι/ες της πράξης είναι κάτοικοι του Δήμου Ζηρού με προτεραιότητα σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ελαία café bar: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Χρόνια πολλά καλές γιορτές με Υγεία, θετική σκέψη, ευτυχία και το 2017 να φέρει πολλά χαμόγελα σε όλους μας που το έχουμε ανάγκη στις μέρες μας!


Ελαία café bar

Κονής Κωνσταντίνος: Γιορτινές και πρωτοχρονιάτικες ευχές

Εύχομαι στους Ηπειρώτες όπου γης, σε όλους τους Έλληνες, χαρούμενες γιορτινές μέρες και η νέα χρονιά, το 2017, να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και προσδοκίες όλων μας

Βασίλης Ευαγγέλου: Καλά Χριστούγεννα, ... Καλή Πρωτοχρονιά!

Χρόνια σας πολλά
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά 
με υγεία, υγεία, υγεία!!!


Βασίλης Ευαγγέλου