Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων το 2014

Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη αναφέρει πως τα στοιχεία που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις οικονομικού έτους 2014, υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. την υπηρεσία των οποίων ασκεί το δημόσιο και γενικά όποιος παρακρατεί φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο από ελευθέρια επαγγέλματα και φόρο από εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και δεν έχει υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ., οριστικής δήλωσης από ελευθέρια επαγγέλματα και οριστική δήλωση από εμπορικές επιχειρήσεις, υποβάλλουν υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων σε ειδικές εφαρμογές που έχουν στηθεί για τον σκοπό αυτό, το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών, στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις από εμπορικές επιχειρήσεις που καταβλήθηκαν καθώς και τον φόρο που παρακρατήθηκε επί αυτών και του ποσού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε προκειμένου για βεβαιώσεις αποδοχών από μισθωτές υπηρεσίες.

Αποκριάτικος χορός 2014 του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ»


ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ο μεγάλος χορός της Αποκριάς έχει οριστεί για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ».
Η πρόσκληση για κάθε άτομο θα είναι 20€ και θα περιλαμβάνει πλούσιο μενού και δωρεάν ποτά.
Το συγκρότημα του «Ηλία Πλαστήρα» με τις απίστευτες Ηπειρώτικες ερμηνείες αναμένεται να δώσει κέφι και ζωντάνια στους μερακλήδες Ηπειρώτες.
Από 15 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσουν οι προσκλήσεις και θα γίνονται οι κρατήσεις τραπεζιών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΓΓΟΣ                                      ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΗΣ


Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Μουρούζη 14-Πάτρα

τηλ: 2610224995,6944811928,6983507342

Στα τάρταρα ο κατώτατος μισθός, στα ύψη το κόστος σε βασικά αγαθά

Αρνητική πρωτιά, για άλλη μια φορά, για τη χώρα μας, καθώς το καλάθι του Έλληνα καταναλωτή αποδεικνύεται πως είναι ακριβότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίου πολίτη.
Όπως γράφουν και τα «ΝΕΑ», ενδεικτικό είναι ότι στην Ελλάδα, όπου ο κατώτατος μισθός είναι τα 586 ευρώ, το κόστος για το καλάθι του καταναλωτή με 20 βασικά αγαθά κοστίζει 63,4 ευρώ.
Το αντίστοιχο ποσό για τα ίδια προϊόντα στην Ολλανδία, με κατώτατο μισθό τα 1.478 ευρώ, είναι 50,3 ευρώ και στο Λουξεμβούργο με κατώτατο μισθό τα 1.874 ευρώ, το μέσο καλάθι του καταναλωτή κοστίζει 70,53 ευρώ.

Τα προϊόντα που συμπεριλήφθηκαν στη σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν μεταξύ άλλων, το ψωμί, το ρύζι, το γάλα, τα αβγά, αλεύρι, βούτυρο, χοιρινό κρέας, μήλα, ντομάτες.

Κάθοδο στις δημοτικές εκλογές της Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Κανακάκη στο Δήμο Πωγωνίου


Τρίτη  11 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» ανακοινώνει τα εξής:
 Στις  επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 η ενωτική και ανεξάρτητη Κίνησή μας, κατεβαίνει με πλήρη συνδυασμό στο Δήμο Πωγωνίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Μ. Κανακάκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό. 

Είναι ένας Νέος Συνδυασμός, με Νέους Ανθρώπους, που με Εμπειρία, Γνώση και Επιστημονική Κατάρτιση έρχεται με μοναδική φιλοδοξία να αλλάξει ριζικά τη σημερινή τραγική εικόνα του Πωγωνίου.

 Απευθυνόμαστε, σε κάθε Πωγωνήσιο, μόνιμο κάτοικο ή απόδημο, που νοιάζεται και πονά  γι’ αυτό το τόπο, να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα για μια δημιουργική ανατροπή που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο Πωγώνι!

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά με ανακοίνωση του καταγγέλλει την συμπεριφορά κάποιων «παραγόντων» της ομάδας του Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Με ανακοίνωση του ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά καταγγέλλει την συμπεριφορά κάποιων παραγόντων της ομάδας του Α.Π.Ο.Ε.Λ. μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Π.Ο.Ε.Λ. και  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά (9-02-14).
 Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ο Αγροτικός Αστέρας, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, να καταγγείλει την συμπεριφορά κάποιων παραγόντων της ομάδας του Α.Π.Ο.Ε.Λ. την 09-02-2014 μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Π.Ο.Ε.Λ. και  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.
Οι άνθρωποι του Α.Π.Ο.Ε.Λ. έχοντας μάλλον πρόβλημα με τον διαιτητή του αγώνα απ΄ ότι φάνηκε, δεν προσέρχονταν να υπογράψουν το φύλλο αγώνος, με αποτέλεσμα να κρατούν και ανθρώπους της ομάδας μας για 45΄ λεπτά να περιμένουν.
Την πρώτη φορά που πήγαμε και τους παρακαλέσαμε να έρθουν να υπογράψουν για να μπορέσουμε να φύγουμε διότι έχουμε και δρόμο για να πάμε στο χωριό μας, μας επιτέθηκαν φραστικά νομίζοντας ότι είμαστε από τους διαιτητές.
Την δεύτερη φορά που ξαναπήγαμε να τους πούμε να έρθουν να υπογράψουν, η απάντησή τους ήταν δικαιολογίες και ειρωνεία από κάποιους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου!
Επίσης θεωρούμε ότι η ελάχιστη προσφορά στην προσπάθεια των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, είναι η παρουσία γιατρού στους αγώνες, όπως αναφέρει σχετικά και η προκήρυξη της Ε.Π.Σ.ΗΠ..
Οι γηπεδούχοι παρόλα αυτά όρισαν υπεύθυνο παράγοντα της ομάδας του, ο οποίος είναι νοσηλευτής και δυστυχώς στον συγκεκριμένο αγώνα είχαμε τρεις τραυματισμούς ποδοσφαιριστών μας εκ των οποίων οι δυο διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο, ο ένας με κάταγμα στο χέρι και ο άλλος με σχίσιμο στο πρόσωπο (του έγιναν ράμματα).
Η ομάδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ. είναι μια νέα ομάδα, με νέους ανθρώπους στην διοίκηση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν το σύνολο της διοικήσεως του.
 Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία κάνουν τον ίδιο μεγάλο αγώνα για την επιβίωση τους και πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ομάδων».      

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Στην κοινωνική προσφορά ήταν αφιερωμένη η φετεινή εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, '' Η Πίτα της Ηπειρώτισσας'', που διοργανώθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, το Σάββατο το απόγευμα 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σύνδεσμος Γυναικών  Ηπείρου,  που διακρίνεται όχι μόνο για την Αγάπη του για την Ήπειρο, αλλά και για τις ανυρώπινες ευαισθησίες του, αφιερώνει σήμερα, τη μεγάλη ετήσια εκδήλωση του '' Η Πίτα της Ηπειρώτισσας'' στην κοινωνική προσφορά, είπε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Έύα Χαλατσά, καλοσωρίζοντας τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, που τελικά αποδείχτηκε μικρή για τις εκδηλώσεις των Ηπειρωτισσών γυναικών της Αθήνας, καθόσον πολύς κόσμος, κατέκλυσε και τους διαδρόμους  και αρκετοί έμειναν εκτός αιθούσης.

Συνεχίζοντας είπε ότι, με πείσμα παλεύουμε για συμμετοχή ευαισθητιποιημένων πολιτών, οι οποίοι έχουν σαν όνειρο είτε μόνοι τους, είτε μέσω φορέων, ν΄αγωνίζονται με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που βασανίζει σήμερα τόσους συνανθρώπους μας. Με πείσμα παλεύουμε για ότι δεν σκοτώνει αλλά ανασταίνει, για ότι δεν καίει αλλά ζεσταίνει, για ότι δεν τυφλώνει αλλά φωτίζει. Αυτά είναι τα όπλα μας αλλά και τ' αναλλοίωτα υλικά που αποτελούν την καλύτερη συνταγή, για την κοινωνική προσφορά.
Και κατέληξε, ότι είναι κοινό  μυστικό, πως ετούτη η κοινωνία μας χρειάζεται όλους, γιατί τα ελλείμματα είναι μεγάλα. Ας προσφέρει ο καθένας μας για τον συνάνθρωπο του, ότι μπορεί.  Η προσφορά είναι τελικά, η πιο όμορφη αρετή. Και τα μάτια που μας συγκινούν και μας κάνουν να σκεφτούμε ορθά είναι πολλά, αλλά και πολλά είναι αυτά που έχουν την ανάγκη της στήριξης όλων μας...

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ενημερωτική συνάντηση για Αγροτικά Θέματα-Νέους Αγρότες- Φορολόγηση Αγροτών κ.α. στον Παρακάλαμο, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 ώρα 17:00 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πωγωνίου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Ηπείρου & Νήσων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα: 
«Φορολόγηση Αγροτών, Προγράμματα Νέων Αγροτών και Μεταποίησης & Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων»

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014  ώρα 17:00 μ.μ. στην Αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Παρακάλαμου.
Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τη φορολόγηση των αγροτών και θα παρουσιαστούν δύο σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα που απευθύνονται στον πρωτογενή τομέα: των Νέων Αγροτών και της Μεταποίησης & Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η τέταρτη δόση του πετρελαίου θέρμανσης

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ.  Χάρη Θεοχάρη την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, θα πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των 165 χιλιάδων δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Πρόκειται για την 4 δόση του πετρελαίου θέρμανσης, με το ποσό να ανέρχεται συνολικά σε περίπου 19 εκατ. ευρώ. 

GPO: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,8% της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 1,8% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%
ΝΔ: 19%
Χρυσή Αυγή: 7%
ΚΚΕ: 7%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 3,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,8%
Κόμμα Πολύδωρα: 1,3%
Συμφωνία για Νέα Ελλάδα: 1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 19,7%
Δεν θα ψηφίσω: 4,2%
Πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 21,4%
ΝΔ: 20,2%
Χρυσή Αυγή: 7,2%
ΚΚΕ: 6,1%
ΠΑΣΟΚ: 5,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,4%
ΔΗΜΑΡ: 3,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,4%
Κόμμα Πολύδωρα: 1%
Συμφωνία για Νέα Ελλάδα: 1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 18,1%
Δεν θα ψηφίσω: 3,2%

Ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, Σαμαρά και Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θεωρείται καταλληλότερος κατά το 42,8% των ερωτηθέντων, ενώ ο κ. Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 30%.