Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Έρχονται αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

 


Για την αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος μετά την αλλαγές που έθεσε σε εφαρμογή εδώ και σχεδόν ένα μήνα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στην ΕΡΤ ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος σχολιάζοντας ταυτόχρονα τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και τις αλλαγές που ενδέχεται να δούμε σύντομα.

«Είδαμε ότι έγινε μια αποκλιμάκωση των τιμών. Είχαν πει ότι από Νοέμβρη – Δεκέμβρη θα ήταν υψηλότερες οι τιμές αλλά τελικά φάνηκε ότι το επίπεδο τιμών ήταν αρκετά χαμηλότερο ακόμα και στα μπλε τιμολόγια, με σταθερή χρέωση» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Όπως είπε, η αγορά περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πορεία των τιμών της κιλοβατώρας.

Δήμος Πωγωνίου: Το Δελβινάκι γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο Γρηγόριο, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Κοινότητα Δελβινακίου σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 προς τιμήν του πολιούχου του Δελβινακίου Αγίου Γρηγορίου.

Μετά τη θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Δημαρχείο Δελβινακίου από την καθηγήτρια του Γυμνασίου κ. Κουτρουμπέλη Αφροδίτη.  

Κωνσταντίνος Καψάλης

Δήμαρχος Πωγωνίου

ΠΑΣ Γιάννινα: Μεταγραφική ενίσχυση με τον 29χρονο τερματοφύλακα Γκέργκελι Νάγκι

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου τερματοφύλακα Γκέργκελι Νάγκι.

Ο Νάγκι γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1994 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Γκιόρ για να μετακομίσει σε ηλικία 20 ετών στην Ντουναουϊβάρος.

Μετά από μία χρονιά παρουσίας και 20 εμφανίσεις υπέγραψε στην Βάσας. Στην τριετή παρουσία υπερασπίστηκε το τέρμα της ομάδας σε 72 παιχνίδια.

Μετά την Βάσας ακολούθησε η Πάκσι το καλοκαίρι του 2018. Στην ουγγρική ομάδα αγωνίστηκε σε 75 αγώνες πριν ξεκινήσει την ελληνική του περιπέτεια.

Τον Ιανουάριο του 2020 υπέγραψε στην ΑΕΛ στην οποία είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον νυν προπονητή του συλλόγου μας, Μιχάλη Γρηγορίου.

Με την ομάδα του κάμπου αγωνίστηκε σε 28 αγώνες πριν επιστρέψει το καλοκαίρι του 2021 στην πατρίδα του και την Πάκσι.

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε κάτοικος Λαμίας μέχρι και πρόσφατα από την οποία αποχώρησε για να υπογράψει στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται καλή επιτυχία.

ΠΗΓΗ:  https://pasgiannina.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (23-01-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και κατασχέθηκαν:

δύο σουγιάδες,

μαχαίρι και αναπτήρας σε σχήμα περιστρόφου, με ενσωματωμένη αγκυλωτή λάμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ.

 


Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ηπείρου μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/01/2024, αποφάσισαν ομόφωνα να διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/01/2024 και ώρα 7:00 μ.μ. έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους εκπροσώπους των αγροτοκτηνοτρόφων για τα προβλήματα του κλάδου και τις προτεινόμενες λύσεις.

(Προσυγκέντρωση στις 6:00μ.μ στη ΔΩΔΩΝΗ & Πανηπειρωτικό Στάδιο).

Συνάδελφοι,

Τα χρόνια προβλήματα όπως το κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων σε συνδυασμό με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ καθώς και την δυσλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο μας σε αφανισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την τοπική αλλά και Εθνική οικονομία.

Ο αγώνας επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων δεν υπόκειται σε κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις και είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας, γι’ αυτό απαιτείται ενημέρωση, συσπείρωση και συμμετοχή όλων.

Επιτέλους πρέπει να πάψουμε να είμαστε θεατές στον επερχόμενο αφανισμό μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ζωή και το μέλλον όλων μας.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Σε σωστή κατεύθυνση οι έλεγχοι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα γαλακτοκομικά προϊόντα

 


Μετά από πέντε και πλέον χρόνια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιχειρεί να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τις διατάξεις του νόμου που είχε ψηφιστεί το 2018 για τις επισημάνσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καταλογίζοντας κωλυσιεργία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Όπως ανέφερε το ζήτημα αυτό επανεκιννήθηκε στις αρχές του μήνα, μετά από έγγραφο υπόμνημα που απέστειλε με ημερομηνία 3-1-2024 στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο γίνονταν αναλυτική αναφορά για τη μη εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας και παράλληλα υπογραμμίζονταν ότι «η επισήμανση σε κάθε προϊόν πρέπει να είναι σαφής και δεν πρέπει να οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του τροφίμου (φάση, ταυτότητα, ιδιότητες, τόπο παραγωγής, τρόπο παρασκευής)». 

Μετά το έγγραφο αυτό, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συγκάλεσε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την οποία έθεσε τόσο το θέμα των επισημάνσεων, όσο και άλλα δύο ζητήματα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 13:00

 


Σας προσκαλούμε αύριο Πέμπτη 25-1-2024 στις 13:00 σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος, Πυρσινέλλα και Ν. Ζέρβα 2, 3ος όροφος-Ιωάννινα, σχετικά με την εκδήλωση και επίσκεψη στα Ιωάννινα του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου και τον προσυνεδριακό διάλογο.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νομού Πρέβεζας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και ο συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Ετήσιος χορός, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο κέντρο Χήτος Luxury Hall

 

Η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου διοργανώνει τον ετήσιο χορό της,  το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου  2024,  ώρα 21:00, στο κέντρο Χήτος Luxury Hall.

ΔΥΠΑ: Ξεκινά την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση κατάρτισης ανέργων ηλικίας 25-45 ετών

 


Ξεκινά  την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, η υποβολή αιτήσεων από τους παρόχους συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και φορείς πιστοποίησης για συμμετοχή στη νέα «ολοκληρωμένη δράση κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών», που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων και τη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας.

Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα υλοποιούνται με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers) και θα αφορούν εξ αποστάσεως κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών (τουλάχιστον 60 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση), ενώ θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

 


Την Τετάρτη  24 Ιανουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα: Οι 7 άγνωστες αιτίες

 


Ως πάθηση των εργαζομένων σε γραφεία, οι οποίοι περνούν καθημερινά πολλές ώρες πληκτρολογώντας στο κομπιούτερ τους θεωρείται από πολλούς το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Όμως, οι μονότονες κινήσεις στο γραφείο δεν είναι η μοναδική αιτία του, καθώς μπορεί να έχει και πολλές άλλες, ορισμένες από τις οποίες είναι εντελώς απρόσμενες.
«Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μία συχνή πάθηση των χεριών, που προκαλεί πόνο και μουδιάσματα στην άκρα χείρα. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 5% των ενηλίκων πάσχουν από αυτό, με τις γυναίκες ασθενείς να είναι τριπλάσιες από τους άνδρες. Ο ένας στους τρεις ασθενείς μπορεί να βελτιωθεί χωρίς θεραπεία μέσα σε έναν χρόνο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η έλλειψη θεραπείας αφήνει τον πάσχοντα με ατροφίες στην άκρα χείρα» επισημαίνει ο
Φυσικοθεραπευτής - Χειροθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς, από το Fysiotek Sports and Spine Lab και προσθέτει:
«Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι συνήθως επακόλουθο προβλημάτων στο μέσο νεύρο του καρπού, το οποίο ελέγχει τις αισθήσεις στην παλάμη. Το νεύρο αυτό διέρχεται από τον καρπιαίο σωλήνα, μία στενή δομή που δημιουργείται από τα οστά και τους συνδέσμους της βάσης του καρπού.

 Από την ίδια δομή διέρχονται και οι καμπτήρες τένοντες των δακτύλων. Οι βλάβες στον καρπιαίο σωλήνα, στο μέσο νεύρο ή/και στους τένοντες οδηγούν σε πόνο ή περιορισμένη κινητικότητα, όχι μόνο στον καρπό αλλά και στα δάκτυλα και την παλάμη, δεδομένου ότι το μέσο νεύρο τροφοδοτεί ολόκληρη την άκρα χείρα».

Μεταξύ άλλων οι βλάβες της περιοχής θα μπορούσαν να οφείλονται στα εξής:
1. Στις συνεχείς, επαναλαμβανόμενες, μικρές κινήσεις των χεριών (όπως αυτές που κάνουν οι δακτυλογράφοι και οι μάγειροι), καθώς και στις συνεχείς, επαναλαμβανόμενες κινήσεις των χεριών που εμπεριέχουν λαβή (π.χ. οι κινήσεις που κάνουν οι μπογιατζήδες). Η χρήση ηλεκτρικών μηχανημάτων και η καταπόνηση των καρπών επίσης μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξή του.