Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Και το 2014 μαζεύουμε αποδείξεις

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης αμετάβλητο θα παραμείνει και το 2014 το σύστημα συλλογής αποδείξεων.

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι ενδεχόμενες αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και θα προέλθουν από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί.

Γιάννενα: Ο Δημήτρης Υφαντής στον «Πολυχώρο Αγορά», το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
στον "Πολυχώρο Αγορά"
στα Γιάννενα!

Ώρα προσέλευσης: 21:00
Τιμή εισόδου: 5€

Μουσική Σκηνή: "Πολυχώρος Αγορά"
Κ. Κάτσαρη 11, Ιωάννινα (Δίπλα στην Παρέα)

Πληροφορίες: 2651079855 & 6932 580464

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα νέα οικογενειακά επιδόματα -το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών- σε 655.833 δικαιούχους.
Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 184.996.299,06 ευρώ.
Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται:
*όσοι έχουν λάβει ήδη τις τρεις δόσεις και θα τους καταβληθεί και η τέταρτη δόση.
*εκείνοι στους οποίους δεν είχε καταβληθεί καμία δόση και οι οποίοι θα λάβουν συνολικά και τις τέσσερις δόσεις.
*120.931 άτομα που έκαναν έγκαιρα τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα, στα οποία θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.
Παράλληλα, αναφέρει ο ΟΓΑ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και των υπόλοιπων διορθώσεων, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων στις πληρωμές που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.

Γιάννενα: Με πλαστές πινακίδες βρέθηκε πολιτευτής της Χρυσής Αυγής

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων οδηγήθηκε ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα, στα πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, επειδή είχε τοποθετήσει πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του, ένα μεγάλου κυβισμού τζιπ.
Στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, έφτασε καταγγελία για το θέμα και λίγο αργότερα, το τζιπ του πολιτευτή εντοπίστηκε σταθμευμένο κοντά στην επιχείρηση που διατηρεί στο κέντρο της πόλης.
Όπως διαπιστώθηκε, ο πολιτευτής είχε καταθέσει τις πινακίδες το 2012 και εκείνες που έφερε το τζιπ ήταν πλαστές.
Για την υπόθεση θα οριστεί τακτική δικάσιμος.


ΠΗΓΗ: www.skai.gr

ΠΩΓΩΝΙ: ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ

Γράφει ο Ζηκόπουλος Σταύρος

ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ

     Μια πρόταση προς τους απανταχού Ηπειρώτες.
Εκπροσωπώντας τους αγρότες του νομού ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων συμμετείχα στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών στα Γιάννενα.
Άκουσα από τους ομιλητές εκπροσώπους των Ηπειρωτών όλου του κόσμου για επιχειρήσεις, για μονάδες, για αξιοποίηση του πλούτου, για τουρισμό κ.τ.λ. με τη σκέψη τους για μια καλή επιστροφή σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Στη παρέμβαση μου είχα αναφέρει ότι:
Αν γίνουν τα μισά από τις προτάσεις όχι μόνο θα επιστρέψουν οι απανταχού Ηπειρώτες στον τόπο τους αλλά θα χρειαστεί να γίνει και εισαγωγή ξένου εργατικού δυναμικού. Σεβαστές όλες οι προτάσεις όμως κατά τη γνώμη μου αν θέλουμε να βοηθήσουμε πρέπει να δεχθούμε.               
1ον:Τη Δημιουργία  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΗΣ.                                     
■Όλων των εγκαταλελειμμένων εκτάσεων. Ιδιωτών - εκκλησίας - κοινοτικών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Αυδίκου «Η σκιά της Μίκας» το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης Πρέβεζας

Επίδομα 200 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ

Με απόφαση της κυβέρνησης, που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ύψος του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 200 ευρώ ανά μήνα και θα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι όχι όμως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τους 12 μήνες.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ.
Επίσης, δικαιούχοι μπορεί να είναι και περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για τις 4.413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Από τον ΟΑΕΔ δημοσιεύθηκε η τελευταία δημόσια πρόσκληση για θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δημόσιους φορείς της χώρας. Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε και λήγει στις 12 το μεσημέρι της 27ης Δεκεμβρίου.
Η υποβολή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Κόβεται το ΕΚΑΣ σε 60.000 συνταξιούχους

Μεταξύ των συνταξιούχων συγκαταλέγονται και περισσότερα από 20.000 άτομα με αναπηρία, που έλαβαν σύνταξη πριν τη συμπλήρωση του 65ου έτους, εξαιτίας της αναπηρίας τους
Με την καταβολή της Σύνταξης Ιανουαρίου, από σήμερα, χιλιάδες συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραστικά, καθώς Μνημονιακός νόμος προβλέπει την διακοπή καταβολής του Επιδόματος, από 1η Ιανουαρίου 2014, σε όσους δικαιούχους είναι κάτω των 65 ετών. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει (επίσης βάσει μνημονιακής υποχρεώσης) την επιβολή νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων σε όλα τα προνοιακά επιδόματα.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9:30

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 11-12-2013 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του από 11-12-2013 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-11-2013 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση περιοχής Μύτικα Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 180.000,00 με ΦΠΑ.
2. Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού όλων των έργων αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε αυτά συμπεριλαμβάνονται στα Προγράμματά της είτε όχι, για το έτος 2014.
3. Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικών στην Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 7.500,00 με ΦΠΑ.
4. Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βιντεοκαμερών και συντήρηση αυτών στους ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ», προϋπολογισμού € 7.000,00 με ΦΠΑ.