Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία Λειτουργία και εκδηλώσεις για το ΟΧΙ, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ θα τελεστούν την Τρίτη 28η Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου, που για πρώτη φορά εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Πωγωνίου.
Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στο Μνημείο  θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ομιλίες κ.α.
Υπενθυμίζεται ότι το Μνημείο ανεγέρθηκε στη μνήμη των πολεμιστών που ήταν στο εκεί παρατηρητήριο από το οποίο δόθηκαν οι συντατεταγμένες στον αείμνηστο ταγματάρχη Κωστάκη, ο οποίος από διπλανό πολυβολείο σημάδεψε και έστειλε βολή πυροβολικού μέσα στο καζάνι από το οποίο εκείνη τη στιγμή έπαιρναν το φαγητό τους οι Ιταλοί στρατιώτες στη θέση "Καλά Νερά" Σιταριάς.

Η πρώτη εκδήλωση στο συγκεκριμένο λόφο έγινε τον Οκτώβριο του 2009, όταν και εγκαινιάστηκε το Μνημείο και επαναλαμβάνεται φέτος μετά από πέντε χρόνια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου (21-10-2014)

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο, μνημεία και δίκτυα ύδρευσης έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
 Με αποφάσεις της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
 «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ (Ανάδοχος: Β. Γκαρτζώνης & ΣΙΑ Ε.Ε.)
«Αποκατάσταση ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κομποτίου»,προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Λάμπρος Κουτσος ΕΔΕ)
«Ασφαλτοστρώσεις – Κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού», προϋπολογισμού 42.500 ευρώ (Ανάδοχος: Θωμάς Χριστιάς)
«Λειτουργική ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Κουτσελιού και Συνοικισμού Γορίτσας», προϋπολογισμού 37.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ε.Ε. Χρόνης Ιωάννης)
«Αποκατάσταση υδραύλακα – τμημάτων οδού στη θέση Γρανίτσα στο Δ.Δ. Καταρράκτη Άρτας», προϋπολογισμού 9.150 ευρώ (Ανάδοχος: Ε.Ε. Εργοτεχνική Ο.Ε.)
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Φανερωμένης της 2ης επαρχιακής οδού» Ν. Ιωαννίνων προϋπολογισμού 23.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

3η Φάση Κυπέλλου Ερασιτεχνών την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου με τους αγώνες (Α.Σ. Καλπακίου- Δροσοχώρι 15:30/22-10-14) και (Θρίαμβος Σερβιανών-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 15:30/22-10-14) και (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Κόνιτσας 22-10-1516:00)-εξ' αναβολής για τον 1ο Όμιλο της Β' Ερασιτεχνικής εξ' αναβολής

Φωτό: www.passports.gr
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ

ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΓΑΔΩΝ
ΩΡΑ: 15:30

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 3ης Φάσης
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014
Α.Ο.ΠΑΝΑΜΠΕΛΕΙΑΚΟΣ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)
Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ (15:30)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:30)
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ (15:30)  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:30)
Α.Ε.ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:30)
Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (15:30)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:00) 

Εξ' αναβολής
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ξεκινούν οι απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2014

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες απογραφές ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2014 (η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και δε θα δοθούν παρατάσεις).
Παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (Διοικητήριο Περιφέρειας – γραφείο 100), με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές κλπ). Μητρώα μη ενημερωμένα δε θα γίνονται δεκτά. Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσουν στην υπηρεσία και φωτοτυπία του μητρώου (αντίγραφο του εξωφύλλου και των μερών Β, Γ και Ε).
Τα μητρώα θα ελέγχονται από την υπηρεσία και σε περίπτωση που υπάρχουν μεταβολές ζωικού κεφαλαίου που δεν είναι δικαιολογημένες με τα απαραίτητα παραστατικά (άδειες διακίνησης, τιμολόγια πώλησης κλπ), θα ακολουθεί επιτόπιος έλεγχος στην εκτροφή και θα ενημερώνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ οπότε θα επιβάλλονται κυρώσεις (π.χ. περικοπές των επιδοτήσεων κλπ).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καθιερώθηκε ως θεσμός πλέον η ''Γιορτή τσίπουρου'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, που και φέτος, διοργανώθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και πήρε πολλά εύσημα και καθολική ευαρέσκεια

Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στο Ζεφύρι Αττικής, από τον τοπικό Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, ''τηρώντας μια συνέχεια 32 και πλέον χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ακατάματος, χαλκέντερος και διαχρονικός Ηπειρομάχος και Ηπειρολάτρης Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μαλάμος.

Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου και του νέου Δήμου Φυλής πλέον. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2014" 26, 27, 28 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2014"

 Η  περιοχή του ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους τόπους "ΣΥΜΒΟΛΑ", στη νεώτερη Ιστορία της πατρίδας μας, αφού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο δέχτηκε το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.
     Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την VIII Μεραρχία Ιωαννίνων, την Ομοσπονδία Ενώσεων & Αδελφοτήτων Πωγωνίου, τον Πολιτιστικός Σύλλογος Καλπακίου και φορείς της περιοχής  προετοιμάζει και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου με την επωνυμία  "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2014".
  Χορηγοί:  ΒΙΚΟΣ Α.Ε.,  ΔΩΔΩΝΗ,  ENERGEAN OIL& GAS,  MITSIS HOTEL
  Χορηγοί επικοινωνίας:  ΝΕΡΙΤ,  ΗΠΕΙΡΟΣ-TV1,  ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ITV,  BHMA

Αλλαγές στον υπολογισμό του εφάπαξ

Τα εφάπαξ που χορηγήθηκαν από τα ταμεία του Δημοσίου κατά τη διετία 2012 έως 2014, ήταν κατά 166% περισσότερα από εκείνα τα οποία χορηγήθηκαν από 2009 έως το 2011, ενώ σημαντικά αυξημένο, κατά 119%, ήταν και το συνολικό ποσό το οποίο καταβλήθηκε στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία όλων των τομέων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), κατά τη διετία 2009 έως 2011 χορηγήθηκαν 32.472 εφάπαξ και καταβλήθηκαν συνολικά 1.221.717 ευρώ. 
Αντίστοιχα, από το 2012 έως το 2014, ο αριθμός των εφάπαξ που χορηγήθηκαν ήταν 86.481 και τα ποσά που χορηγήθηκαν φθάνουν τα 2.673.744 ευρώ. 
Ειδικότερα για το 2014, έχει προγραμματισθεί η χορήγηση 31.450 εφάπαξ.

Αλλαγή ώρας την Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 04:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. 

Νέο γόνατο εφόρου ζωής αποκτούν πλέον όσοι υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική


Αθήνα  20 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Νέο γόνατο  εφ όρου ζωής  (για πάντα),  αποκτούν πλέον και στη χώρα μας, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας,  όσοι υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική,  για να αντιμετωπίσουν την αρθρίτιδα που τους ταλαιπωρεί!
Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στα νέα βιολογικά προθετικά υλικά που τοποθετούνται  από τους ορθοπαιδικούς, τα οποία δεν φθείρονται και  εγγυώνται στον ασθενήτων 50 και 60 χρόνων ότι δεν θα χρειαστεί στο υπόλοιπο της ζωής του μια δεύτερη επέμβαση αντικατάστασης!
«Μέχρι σήμερα τα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούσαμε στις ολικές αρθροπλαστικές είχαν διάρκεια ζωής 10 με 12 χρόνια , πράγμα που σήμαινε πως ο πενηντάχρονος ασθενής θα έπρεπε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση μετά την συμπλήρωση των 60χρόνων του»τονίζει ο Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός,  εξειδικευμένος στις προηγμένες , ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές των κάτω άκρων.
 «Με τα νεα βιολογικάπροθετικάυλικά, προσθέτει ο Δρ Αλευρογιάννης, ο ασθενής αποκτά νέο γόνατο εφ όρου ζωής  και καλύτερης λειτουργικότητας».
Τα νέα βιολογικά υλικά, είναι αποτέλεσμα  μακρόχρονων μελετών σε εργαστήρια βιοτεχνολογίας   ανεπτυγμένων τεχνολογικά χωρών του εξωτερικού.