Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κέρδισε εντός με ανατροπή ο Α.Σ. Καλπακίου (3-2), έχασε εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (3-1)

*Αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ ο Α.Σ. Καλπακίου
κατάφερε να  ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάρει τη νίκη.
Η Πίνδος Κόνιτσας προηγήθηκε δύο φορές στο 5' και στο 30'.
Ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Κατσάνο στο 15' και στο 38' έφερε το ματς στα ίσα 2-2.
Ο Μακρής στο 65' έγραψε το τελικό 3-2 δίνοντας το τρίποντο στο Καλπάκι και ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ: 
Κουβεντάρης, Γόγολος, Ηλίας, Μπονόβας, Σμπόνιας (60' Γκόνης), Τσουμάνης (65' Ντέλλας), Μακρής (75' Κατσαβριάς), Ζώτος, Κατσάνος, Διαμάντης, Κοττίκας.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-1

*Ο Θρίαμβος Σερβιανών προηγήθηκε στο  22΄ με 1-0 και στο 26΄ διπλασίασε τα τέρματα.
Η Α.Ε.Δ Πωγωνάτος μείωσε στο 68΄ σε 2-1.
Το τελικό 3-1 έγινε στο 92΄.


Α.Ε.Δ Πωγωνάτος: Πέτρου, Μυριούνης, Καλές, Λ. Ναθαναήλ, Πότσης, Καπρινιώτης, Μπάγιας (57' Κ. Ναθαναήλ), Παπάζης, Ζενέλης (66' Σιώρης), Σιώτας, Τσαραώσης

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-1
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 3-2
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 4-1
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 1-1
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 3-2
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-1
****
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 1-1
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-3
Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 4-2


Βαθμολογία (2η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 6 
2. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 4  
3.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 4 
4.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 4
5.  Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 4   
6.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 4 
7.  Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 3
8.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3   
9.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3
10. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3  
11.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 3
12.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3
13.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2
14.  ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 2    
15.  Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1  
16.  Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0
17.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 0
18.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0 

Στα 62 η συνταξιοδότηση με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης στον ΟΓΑ

Το σημερινό καθεστώς συνταξιοδότησης των αγροτών δεν τους επιτρέπει να συνταξιοδοτούνται πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης
Τροπολογία με την οποία αναγνωρίζεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους ηλικίας τους κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.
Το σημερινό καθεστώς συνταξιοδότησης των αγροτών δεν τους επιτρέπει να συνταξιοδοτούνται πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις», το καθεστώς αυτό «δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε βάρος των ασφαλισμένων των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών».

Ανεβαίνουν στο Taxis οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ χωρίς τις εκπτώσεις φόρου

Επί της ουσίας πρόκειται για την αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής των δόσεων που ξεκινούν η πρώτη την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου

Από το βράδυ της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανεβάζει στο Taxis τα διορθωμένα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογούμενους.

Επί της ουσίας πρόκειται για την αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής των δόσεων που ξεκινούν η πρώτη την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου και τελειώνουν (η έκτη δόση) την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.
Τα νέα ειδοποιητήρια θα ανεβαίνουν σταδιακά στο σύστημα, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως την ερχόμενη Τετάρτη όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνουν τις έξι μηνιαίες δόσεις που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Ούτε ένα ευρώ από επιδοτήσεις για όσους χρωστούν στον ΟΓΑ

Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρουν από τις επιδοτήσεις όσοι αγρότες χρωστούν στον ΟΓΑ. Σύμφωνα με την υποπαράγραφο ΙΑ2 του νόμου Ν. 4254/2014, υποχρεώνεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ο οργανισμός που εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να στέλνει τα αρχεία των δικαιούχων προς πληρωμή παραγωγών στην ανώνυμη εταιρεία του υπουργείου Εργασίας, Η.ΔΙ.Κ.Α, προκειμένου να παρακρατά τις οφειλές των ασφαλισμένων.
Πρόκειται για απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας (όχι όμως από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης) και αφορά 250.000 αγρότες.
Το μέτρο έχει ξεσηκώσει νέο εμφύλιο μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

Στη δημοσιότητα η λίστα πρατηρίων με σύστημα εισροών-εκροών

«Όποιος πρατηριούχος δεν το έχει εγκαταστήσει κλέβει τους καταναλωτές» 
δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Τσαβδάρης


Η «λευκή λίστα» των πρατηρίων που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών-εκροών και στέλνουν στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο των ανοιχτών κυβερνητικών δεδομένων (http://data.gov.gr ).

Metron Analysis: Προβάδισμα 2,6% στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΝΔ: 20,4%
ΚΚΕ: 5,6%
Χρυσή Αυγή: 5,3
Ποτάμι: 4,8%
Ελιά: 4,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,0%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: 1,4%
ΛΑΟΣ: 1,2%
Αναποφάσιστοι: 11,6%
Άλλο κόμμα: 5,1 %
Άκυρο ή λευκό: 5%

Δεν θα ψηφίσει: 6,8% 

Η μεταφορά μαθητών βασικό θέμα συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή

Μεταξύ άλλων ενέκρινε τα πρακτικά διαγωνισμών για τις μεταφορές μαθητών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.
Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε και τα εξής:

«Φέτος έγινε διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών. Οι υπηρεσίες εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Βέβαια, μέχρι το τέλος υπήρχαν θέματα. Ο μεγάλος διαγωνισμός είναι προς εξέταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εμείς ακολουθήσαμε «σαν Ευαγγέλιο» τις οδηγίες του Υπουργείου και σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες, όπως ενημερώνομαι από συναδέλφους μου, δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα. Σε άλλες περιοχές υπάρχουν νομοί που δεν έχει δώσει κανένας προσφορά. Σε εμάς τακτοποιήθηκαν όλα και μάλιστα με δημόσια μεταφορικά μέσα, δηλαδή λεωφορεία (Υπεραστικά- Αστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά) και ταξί. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά θεωρώ ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν όλα διευθετηθεί, βάσει των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου».

Μελέτη για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας (λίμνη Παμβώτιδα)

Η Ο.Ε. ενέκρινε την ανάθεση (συνολικού προϋπολογισμού 24.600 ευρώ) της παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την ανάδειξη του αναδόχου της μελέτης για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα της Αμφιθέας, τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας των παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης που πρόκειται να εκπονήσει η Περιφέρεια ανέρχεται σε 350.000 ευρώ.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:
"Σέβομαι όσους συμμετέχουν σε μια Επιτροπή. Όμως και αυτοί πρέπει να σέβονται το σημαντικό ρόλο της Οικονομικής Επιτροπής, που είναι η δράση και το έργο της ίδιας της Περιφέρειας. Οι Επιτροπές πρέπει να γίνονται και να έχουν αποτέλεσμα. Οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται όπως γινόταν και παλαιότερα από τους προκατόχους μας και όπως ορίζει ο νόμος.
Ο νομοθέτης προβλέπει πως οι εισηγήσεις στέλνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη συνεδρίαση. Εάν ένα μέλος της Επιτροπής έχει απορίες, έχει το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την Γραμματέα της Επιτροπής και να ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις, ώστε όταν γίνεται η συνεδρίαση να υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων.

Τρέχουμε για να προκάνουμε. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να καθυστερούμε τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί εδώ κρίνεται το μέλλον του τόπου".

Συντήρηση τοιχογραφιών των Ιερών Μονών Γηρομερίου και Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά

Φωτό: http://www.monigiromeriou.gr
Η Οικονομική Επιτροπή μεταξύ άλλων ενέκρινε τη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για τη συντήρηση πολιτιστικών - θρησκευτικών μνημείων της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τη «Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό της Ιεράς Mονής Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά», προϋπολογισμού 157.929,76 € πλέον Φ.Π.Α.,και τη «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Γηρομερίου», προϋπολογισμού 115.852,85 € πλέον Φ.Π.Α., που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά προγράμματα. 
Φωτό: http://www.mourgana.gr

Κοινωνικό πρόσωπο από τη διοίκηση της Αμπελιάς

Το κοινωνικό τους πρόσωπο δείχνουν για ακόμη μία φορά οι διοικούντες της Αμπελιάς οι οποίοι στα πλαίσια του αγώνα κυπέλλου με την Βουνοπλαγιά θα συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης για την Κιβωτό του Κόσμου.