Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΕΔ Πωγωνάτος: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Βασίλη Καψάλη

 


Άλλη μια σημαντική προσθήκη για την ομάδα μας είναι αυτή του Βασίλη Καψάλη.

Ο Βασίλης έρχεται από την Κ16 του Α.Ο. Σταυρακίου.

Ο πολλά υποσχόμενος νεαρός  αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου.

Καλώς ήρθες Βασίλη!

Ξεκινά το «Θητεία Ευκαιρία» για τους φαντάρους

 


Ποιες ειδικότητες θα μπορούν να επιλέξουν οι στρατεύσιμοι

Στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κύριος στόχος του θα είναι να μην είναι η θητεία «αγγαρεία», δηλαδή να υπάρχουν και κάποιες ειδικότητες ή κίνητρα για τους φαντάρους.

Αναμένεται να ξεκινήσει:

Γ ΕΣΣΟ 2025 (ΜΑΙΟΣ) ή

Έ ΕΣΣΟ 2025 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

Οι ειδικότητες για τη θητεία – ευκαιρία στους φαντάρους

Ο στρατεύσιμος θα μπορεί να παίρνει ένα χαρτί, με την σφραγίδα του στρατού, αρκετά σημαντικό.

Αναλυτικά οι ειδικότητες που θα μπορεί να επιλέξει:

Χειριστής μηχανημάτων έργου (κλάρκ, κλπ)

Βοηθός αναλυτή εργαστηρίου τροφίμων

Μάγειρας

Ναυαγοσώστης

Τεχνίτης τηλεπικοινωνιών

Βοηθός Φαρμακοποιού

Διασώστης

Αυτοδύτης

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος ανηλίκου

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος νεαρού ενήλικα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλεια Πρέβεζας περίπτωση επίθεσης σε βάρος ημεδαπού ανηλίκου, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 24-7-2024 στην Πρέβεζα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία νεαρού ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον ανήλικο, καταφέροντάς του χτυπήματα με τα χέρια του, οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε από οικείους του στο νοσοκομείο, από όπου εξήλθε την επομένη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας είχε παραγγελθεί η ιατροδικαστική εξέταση του ανηλίκου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ» και τα νέα κριτήρια

 


Για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης η δυνατότητα αγοράς πρώτης κατοικίας με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια είναι μία σημαντική εξέλιξη.

Μετά το πρόγραμμα «Σπίτι μου Ι» έρχεται η επέκταση της δυνατότητας σε περισσότερα ζευγάρια.

Στο πακέτο των 45 μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, εξήγγειλε για το ζήτημα της στέγασης πως ξεκινά το Πρόγραμμα Σπίτι Μου ΙΙ, ύψους 2 δισ. με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία πάνω από 15.000 νέοι ή νέα ζευγάρια ηλικίας έως και 50 ετών, με επιτόκιο μισό από το εμπορικό.

Το νέο Πρόγραμμα Στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας (Σπίτι ΙΙ) για περίπου 20.000 δικαιούχους (το οποίο θα ανοίξει τον Ιανουάριο του 2025) θα προβλέπει:

«Σπίτι μου ΙΙ»

Προϋπολογισμός: 2 δισ.€

Αριθμός δικαιούχων: 20.000

Ηλικιακό όριο: από 25 έως 50 έτη

Από αρχές του 2025

«Σπίτι μου ΙΙ»: Νέα εισοδηματικά κριτήρια

-Έως 20.000€ για άγαμους

-Έως 28.000€ για ζευγάρια (+4.000€/παιδί)

-Έως 31.000€ για μονογονεϊκή οικογένεια (+5.000€/επιπλέον παιδί)

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής

 


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή κατακύρωσε τους διαγωνισμούς των εξής έργων:

• «Επείγουσες εργασίες για την άμεση λειτουργία του έργου ‘’Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά’’», προϋπολογισμού 371.752,00 €. Ανάδοχος: «FERTILIS Ε.Π.Ε. »

• «Αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου τμήματος οροφής του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο ΠΕΑΚΙ με βιομηχανικό θερμομονωτικό panel» προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος: «ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ &ΣΙΑ ΕΕ»,

• «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος Δόλιανης – Μακρίνου και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 44.000€. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.

• «Βελτίωση βατότητας – Κατασκευή και συντήρηση τεχνικών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 264.314,52. Ανάδοχος: Κων. Κώστας.

Ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

• «Βελτίωση – συντήρηση ορεινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000. Προσωρινός ανάδοχος: Λ. ΒΕΡΛΕΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

• «Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου στα όρια της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024»,προϋπολογισμού € 100.000. Προσωρινός ανάδοχος: ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, ελληνοποιήσεις κ.α.

 


Περιφερειάρχης Ηπείρου: Να ανατεθεί άμεσα στις Περιφέρειες η εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

Την πρότασή του να ανατεθούν άμεσα στις Περιφέρειες η εκπόνηση των Διαχειριστικών  Σχεδίων Βόσκησης, επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι για το ζήτημα αυτό είχε επικοινωνία σήμερα και με άλλους Περιφερειάρχες.  Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να τελειώνει. Δεν έχει τελειώσει γιατί τα συμφέροντα είναι τεράστια και διακομματικά. Πρέπει τους διαχειριστικούς χάρτες να τους εκπονήσουν οι Περιφέρειες και όχι κεντρικά η Αθήνα. {…}. Μας  έδωσαν  διακηρύξεις οι οποίες στη συνέχεια έπεφταν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Τώρα φθάσαμε σε ένα σημείο για το πώς πρέπει να γίνουν αυτές οι διακηρύξεις, για να τελειώσει το θέμα. Βλέπω όμως ότι αναπτύσσονται τάσεις ξανά αυτό να γίνει κεντρικά, άλλοι λένε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άλλοι διάφορα… Εγώ δεν συμφωνώ με αυτά, γιατί το απλό είναι να πάμε πάλι με λάθος διακήρυξη από τα κεντρικά, να έχουμε προσφυγές στο ΣτΕ, στην Ε.Ε. θα λέμε ότι εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη (ΣτΕ) και ο Τεχνικός Σύμβουλος (θα προχωρά) στην τεχνική λύση και όλοι οι συν αυτώ να κάνουν τη δουλειά τους. Και αυτό θα το πληρώνει ο κτηνοτρόφος, ο αγρότης.    Ενώ καταφέραμε και  βάλαμε το σύστημα στο  gov.gr, ξαφνικά είδαμε ιδιωτικές εταιρείες που έκαναν τη δουλειά τα προηγούμενα χρόνια να ξαναπαίρνουν το θέμα στα χέρια τους. Αυτό (έγινε) από μια γνωμάτευση, δικηγόρου- καθηγητή, παλιού καθηγητή, που  γνωμοδότησε ότι θα πρέπει το έργο να το πάρουν αυτές. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα, δεν αντέχει άλλο ο πρωτογενής τομέας να παίζουν μέσω του ΟΣΔΕ και του ΟΠΕΚΕΠΕ όλοι αυτοί που το μόνο που κοιτάνε είναι να φυλάξουν τα δικά τους συμφέροντα».

Πέντε πρόστιμα απο την Ε΄ Θηροφυλακής Ηπείρου


 Στην επιβολή πέντε διοικητικών προστίμων για περιπτώσεις παράνομης εκγύμνασης σκύλων και ενός διοικητικού προστίμου για μη τήρηση της υποχρέωσης του κυνηγού να φορά το διακριτικό φωσφοριζέ γιλέκο, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου τις τελευταίες ημέρες.

Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να χρησιμοποιεί σκύλους – δείκτες (φέρμες) για παράνομη εκγύμναση σκύλων σε μη χαρακτηρισμένο χώρο για τον σκοπό αυτό, στην περιοχή «Αρρένες» Αετομηλίτσας του Δήμου Κόνιτσας και σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε τέσσερα άτομα να ασκούν παράνομη εκγύμναση σκύλων δίωξης στο μόνιμο καταφύγιο στη λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο.

Σε βάρος τους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ στον καθένα για την εκγύμναση σκύλων σε χώρο που δεν επιτρέπεται η εκγύμναση.

Τέλος, την Κυριακή, πρώτη ημέρα έναρξης της θήρας για τα τριχωτά θηράματα, εκτός των ζωνών διάβασης που ίσχυε από τις 20 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια περιπολίας της Θηροφυλακής σε περιοχή ανάμεσα από Σκαμνέλι και Τσεπέλοβο του Δήμου Ζαγορίου, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα χρησιμοποιώντας σκύλους – δείκτες (φέρμες).

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ισχυρίστηκε πως ασκούσε θήρα τριχωτού θηράματος (λαγού) και σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ διότι δε φορούσε το διακριτικό γιλέκο έντονου φωσφοριζέ χρώματος όπως προβλέπει η σχετική διάταξη.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως τις 20 Οκτωβρίου οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων ενίσχυσης

 


Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων ενίσχυσης σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής, και όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων ενίσχυσης, που αποστέλλονται σε έντυπη μορφή δεν εξετάζονται επί της ουσίας και τίθενται στο αρχείο της υπηρεσίας με ταυτόχρονη ενημέρωση των συμβαλλόμενων.

Επιπλέον, η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μεταβίβασης για το 2024 απαιτεί τόσο η οριστικοποίηση της αίτησης μεταβίβασης από τον μεταβιβαστή όσο και η αποδοχή της από τον αποδέκτη να γίνουν ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων, δηλαδή έως 20/10/2024.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός φυγόποινος, με ποινή φυλάκισης ενός έτους για «αντίσταση» και «απείθεια»

 


Συνελήφθη χθες (16-9-2024) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, διότι  σε βάρος  του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας με ποινή φυλάκισης ενός έτους για «αντίσταση» και «απείθεια».

 

Δήμος Ιωαννιτών: Την Τετάρτη η επαναλειτουργία του κεντρικού ΚΕΠ Ιωαννίνων

 


Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα επαναλειτουργήσει το κεντρικό ΚΕΠ 0322 Δήμου Ιωαννιτών επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 4 στα Ιωάννινα. Οι εργασίες ανακαίνισης στο πλαίσιο του Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» από τους Δήμους της χώρας σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 θα ολοκληρωθούν με μία μέρα καθυστέρηση, βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι και αύριο θα πραγματοποιείται από τα κατά τόπους Αποκεντρωμένα ΚΕΠ του Δήμου μας:

›ΚΕΠ 0412 Δ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Δ/νση: Κερασούντος 2, Ανατολή Ιωαννίνων

Τηλ. : 26513 61019

e-mail: d.anatolis@kep.gov.gr

›ΚΕΠ 0726 Δ.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Δ/νση: 4 ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων, Πέραμα Ιωαννίνων

Τηλ. : 26513 60731, 26513 60729

e-mail: d.peramatos-ioanninon@kep.gov.gr

›ΚΕΠ 0240 Δ.Ε. ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ

Δ/νση: Ζωσιμαδών & Μαβίλη, Κεντρική Πλατεία, Κατσικά Ιωαννίνων

Τηλ. : 26510 92279, 26513 61836, 26513 61839

e-mail: d.pamvotidos@kep.gov.gr

›ΚΕΠ 0725 Δ.Ε. ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

Δ/νση: Πεδινή Ιωαννίνων

Τηλ. : 26513 61732, 26513 61724, 26510 91105

e-mail: d.bizaniou@kep.gov.gr

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Νέα σχολική χρονιά και ιώσεις

 


Οι ιογενείς λοιμώξεις ή ιώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο κατά τη σχολική περίοδο, ταλαιπωρώντας τους μικρούς μαθητές κυρίως προσχολικής αλλά και σχολικής ηλικίας. «Καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η έξαρση των ιώσεων ήταν ιδιαίτερα έντονη και με μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι φυσικό οι γονείς ήδη με το άνοιγμα των σχολείων να προβληματίζονται για το πώς τα παιδιά τους θα ανταπεξέλθουν στις ιώσεις τη νέα σχολική χρονιά», λέει η κ. Μαρία Παπαδάκη Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Metropolitan Hospital, αναφέροντας τρόπους προστασίας των παιδιών από τις ιώσεις αλλά και αντιμετώπισής τους:

Ένα υγιές παιδί νηπιακής ηλικίας που πηγαίνει σε παιδικό σταθμό μπορεί να προσβληθεί από ιογενή λοίμωξη 10-15 φορές ανά σχολική χρονιά.

Αυτό συμβαίνει εν μέρει γιατί ο οργανισμός των μικρών παιδιών είναι πιο ευάλωτος, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο, αλλά και γιατί στις μικρές αυτές ηλικίες είναι δυσκολότερη η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Συνήθως η δυσκολότερη χρονιά είναι η πρώτη, οπότε και ο οργανισμός του παιδιού έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με πλήθος λοιμωδών παραγόντων, κυρίως ιών αλλά και βακτηρίων μέσα στην σχολική αίθουσα.

Το γεγονός αυτό ωθεί πολλούς γονείς να αναβάλλουν τη έναρξη της σχολικής ζωής και να την μεταφέρουν σε μεγαλύτερες ηλικίες ή να σταματούν την φοίτηση των παιδιών τους στον παιδικό σταθμό στη μέση της σχολικής χρονιάς, με αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία των παιδιών, αλλά και σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις για τις οικογένειες.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και συνεπώς να τα προστατεύσουμε από την έξαρση των ιώσεων;