Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Καθορισμός ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας

 


Για το μείζον ζήτημα της έγκρισης, των μελετών καθορισμού των ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας, απευθύνθηκε με επιστολή του, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προς τους αρμόδιους Δημάρχους.

Στην επιστολή του, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει τη σημασία των εν λόγω εγκρίσεων, αναφορικά με ζωτικής σημασίας έργα, όπως, η επέκταση των σχεδίων πόλης και ο καθορισμός των δικτύων αντιπλημμυρικών έργων προστασίας και καλεί τον κάθε Δήμο ξεχωριστά και όλους μαζί, να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνέχεια της συνάντησής τους με την Περιφέρεια, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προστασία και ανάπτυξη, του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος της Δυτικής Αθήνας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

 


Οριστικός ανάδοχος για τη βελτίωση της παραλιακής

οδού Πρέβεζας- Διασταύρωση Πάργας

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.) του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. Πρέβεζα – διακλάδωση Πάργας», προϋπολογισμού € 529.000.

Επίσης αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι και για τα έργα:

• «Επισκευή Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καρδαμιτσίων», προϋπολογισμού € 55.000. (Ντάφλης Γεώργιος)

• «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού € 65.720. Οριστικός ανάδοχος Κώστας Π. Ευθύμιος.

• «Σύνδεση Ε.Ο. Ιωαννίνων Τρικάλων με τα Δ.Δ. Γότιστας και Περιστερίου», προϋπολογισμού € 148.000. Οριστικός ανάδοχος Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.

• «Άμεση αποκατάσταση ζημιών στον οικισμό Τ.Κ Συρράκου από έντονα καιρικά φαινόμενα», προϋπολογισμού 60.000 €. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.

Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων της Π.Ε. Άρτας:

• «Επένδυση τμήματος της αρδευτικής διώρυγας Δ5 παρά της επαρχιακής οδού (θέση Ανέζα)», προϋπολογισμού € 100.000

• «Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 128.000

• «Βελτίωση τμημάτων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου περιοχής Αγ. Δημητρίου Πέτα Άρτας», προϋπολογισμού € 75.000

Προγραμματικές συμβάσεις με Δήμο Ηγουμενίτσας και Ι.Μ. Άρτας και Νικοπόλεως

Η Ο.Ε. ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και συγκεκριμένα:

• Δύο με το Δήμο Ηγουμενίτσας για προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Καραβοστάσι και στον Αρίλλα Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 49.600 ευρώ.

• Με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης (και το Υπ. Πολιτισμού) για τη συντήρηση των τοιχογραφιών του Ι. Ν. Βλαχέρνας και αποκατάσταση του τέμπλου συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

• Με την Ιερά Μητρόπολη ‘Αρτας (και το Υπ. Πολιτισμού) για τη «συντήρηση- αποκατάσταση ξυλόγλυπτου τέμπλου και δεσποτικού θρόνου του Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

ΕΟΔΥ: Δεκαεπτά θάνατοι σήμερα, 4.493 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 110.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δεκαεπτά θάνατοι σήμερα, 4.493 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.493.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.492.268 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 559 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 140.705(3.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.997

θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 110 (60.9% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 51 (46.36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 59 (53.64%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.696 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 86 (ημερήσια μεταβολή -15.69%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 91 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον αμυντικό Γιάννη Κιάκο, για τα επόμενα τρία χρόνια

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Κιάκο, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Γιάννης Κιάκος, που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1998 στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα Κ19 της Ερλάνγκεν.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Βουρτζ (Κ19), Βουρτζμπούργκερ (Κ19) και Μπαϊρόιτ (Κ19), πριν μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΣ Μετέωρα.

Τον Ιούνιο του 2019 φόρεσε την φανέλα του Πανιωνίου με τον οποίο μέτρησε 9 συμμετοχές και 2 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2020 αγωνίστηκε στον Βόλο, έχοντας 21 συμμετοχές στην Super League και 1 στο Κύπελλο, για να ακολουθήσει ο Ιωνικός όπου είχε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 28 συμμετοχές και 4 γκολ καθώς και μία ασίστ.

Γιάννη καλώς ήρθες στην μεγάλη οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Μετά την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ο Γιάννης Κιάκος μίλησε στο www.pasgiannina.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Π.Α.Σ. Γιάννινα. Γνωρίζω καλά το μέγεθος του συλλόγου. Πέρυσι η ομάδα πραγματοποίησε μια τρομερή πορεία κι ευελπιστώ πως και με την δική μου παρουσία θα έχουμε μια ανάλογη χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και όσους πίστεψαν σε μένα και θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω για την επιλογή τους. Έρχομαι με μεγάλη όρεξη και ως μισός Ηπειρώτης και με πολλούς συγγενείς να υποστηρίζουν την ομάδα έχω ένα επιπλέον κίνητρο για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Υγεία να έχουμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για κλοπή από το εσωτερικό αυτοκινήτου

 


Στην άμεση σύλληψη ημεδαπού προχώρησαν χθες (09-06-2022) το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ καταγγέλθηκε κλοπή από το εσωτερικό αυτοκινήτου στην πόλη των Ιωαννίνων, από όπου αφαιρέθηκε τσαντάκι με χρηματικό ποσό -1.500- ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν, ενώ σε εξωτερικό σημείο της κατοικίας του βρέθηκε κρυμμένο το τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των -990- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Απόκτηση του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού Κέβιν Ντουβάν Ροσέρο

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού Κέβιν Ντουβάν Ροσέρο, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Ο Ροσέρο ο οποίος είναι γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου του 1998, αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Πόρτο και τα τελευταία τρία χρόνια έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στη Μάλτα και συγκεκριμένα στην Σάντα Λουτσία, έχοντας πετύχει 28 γκολ σε 67 συμμετοχές. 

Το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε στο Βόλο και μέτρησε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας 6 γκολ.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Ο Κέβιν Ροσέρο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε στο www.pasgiannina.gr: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΣ Γιάννινα, μία ομάδα γνωστή με πολύ κόσμο που έχει πάντα υψηλούς στόχους. Ελπίζω με την παρουσία μου να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα και πλέον ανυπομονώ να ξεκινήσω τις υποχρεώσεις μαζί της».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου

 


Συνελήφθη χθες (09-06-2022) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά την είσοδο τού αλλοδαπού στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γαλλικών αρχών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ένοπλη ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, με συνολική ποινή φυλάκισης -15- ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

 


Η  Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη είναι μία ευκαιρία να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους δωρητές αίματος που με μία πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού προσφέρουν ζωή και ελπίδα.

Δέκα μόλις λεπτά από τον χρόνο μας αρκούν για να δώσουμε ένα δώρο ζωής σε αυτούς που το χρειάζονται και οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα στην χώρα μας και να βάλουμε το δικό μας κρίκο σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης.

Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών που θα δίνει συστηματικά αίμα με στόχο να καλυφθούν στο 100% από την εθελοντική αιμοδοσία οι ανάγκες για αίμα στην Ελλάδα. 

Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή! Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια κανένας δεν περισσεύει…

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κων/νος Καψάλης

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης), την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ώρα 09:30

 

Την 10-06-2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-04-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Πρέβεζα - διακλάδωση Πάργας», προϋπολογισμού € 529.000,00 με ΦΠΑ.

2.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-04-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Ι.Ν. Προφήτη Ηλία  Καρδαμιτσίων», προϋπολογισμού € 55.000,00 με ΦΠΑ.

3.      Έγκριση του από 07-06-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου ««Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού € 65.720,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4.    Κατάρτιση και έγκριση των όρων της Προκήρυξης Ανταγωνιστικού Διαλόγου Β΄ Φάση - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών του Έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου».

5.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή πεζοδρομίων από Ιωάννινα – Αεροδρόμιο – Άγιο Ιωάννη στον αριστερό κλάδο της Ε.Ο. 20», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», μέχρι την 31-12-2022.

6.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της σύμβασης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων επί της Ε.Ο Ιωαννίνων - Άρτας (παροχή υπηρεσιών)», αναδόχου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΥΚΑΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 24-07-2022.

7.    Έγκριση ανάθεσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για το σχεδιασμό και την ωρίμανση των διαδικασιών του έργου “Ανάπτυξη και λειτουργία υποδομών κέντρου δεδομένων (Data Center) στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας (Μονάδα προηγμένης τεχνολογίας) της Περιφέρειας Ηπείρου”».

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 


Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που είχε εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία).

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά και η Βόρεια Εύβοια. 

Το βράδυ τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής

Χάιδου Μαγδαληνή: Τι συμβαίνει όταν ένας δήμος λειτούργει καθεστωτικά;

 


Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια εικόνα τι εννοώ.

Ονομάζομαι Χάιδου Μαγδαληνή, είμαι Δημοτική Σύμβουλος, Γραμματέας Προεδρείου του Δήμου Πωγωνίου και

Αναπληρωματικό μέλος της Αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε).

Με την τελευταία μου ιδιότητα, παρευρέθηκα στη συνεδρίαση της Ο.Ε την 3/05/22. 

Ένα από τα θέματα λοιπόν, τράβηξε την προσοχή μου.

Αφορούσε δικαστική διαμάχη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου και μέλος της Ο.Ε, με πρώην υπάλληλο του Δήμου. Σε ότι αφορά τις διαφορές τους, στέκομαι μόνο στο ότι Αιρετός, μετέτρεψε σε διαμάχη το σχόλιο ενός πολίτη και απάντησε επί προσωπικού, στοχοποιώντας και συκοφαντώντας ακόμη και μέλη της οικογένειάς του, ζητώντας μάλιστα και την Νομική κάλυψη με χρήματα του Δήμου.

Μπορεί αυτό να το κάνει μόνο όταν η αντίδραση ενός αιρετού είναι εντός της άσκησης των καθηκόντων του και αφορά ζητήματα του Δήμου.

ΔΕΝ δικαιούται όμως επί προσωπικού, βάζοντας μάλιστα ως Νομικό εκπρόσωπο, συγγενικό του πρόσωπο.

ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Θεωρώ ότι ο χρόνος που σπαταλά ένας Αντιδήμαρχος ή Δήμαρχος στο ν’ απαντά δημοσίως σε κάθε κριτική από πολίτες, με απαράδεκτο κιόλας τρόπο, είναι σπατάλη.

Σπατάλη χρόνου και εντελώς αντιπαραγωγικό. Ακούμε την κριτική και απαντάμε με πράξεις.

Ο Δήμος Πωγωνίου έχει καταντήσει μια κλειστή λέσχη, που προσβάλλει κάθε λογική.

Υπάρχει αποδιοργάνωση και απαξίωση των πολιτών, αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων.

Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Στην συνεδρίαση της 3/05/22 έκρινα ότι δεν έπρεπε να ψηφίσω τη νομική υποστήριξη του πρώην Αντιδημάρχου και νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό το λόγο, δέχθηκα σφοδρή, άνανδρη και εμετική επίθεση από τον αιτούντα τη νομική υποστήριξη, πρόεδρο του Δ.Σ και μέλος της Ο.Ε, αλλά και από τον Δήμαρχο ο οποίος δεν του επέβαλε τη μη συμμετοχή στη συζήτηση.

Ως Δημοτική Σύμβουλος και μοναδική γυναίκα στο Δ.Σ και στην Ο.Ε του Δήμου, ΑΠΑΙΤΩ σεβασμό προς το πρόσωπό μου και ΔΕΝ θα επιτρέψω ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ να μου

συμπεριφέρεται μισογυνιστικά, με απρεπείς εκφράσεις, υπονοούμενα και δηλώσεις χωρίς κανένα επιχείρημα.

Όποιος δεν είναι ικανός για κόσμια αντιπαράθεση ας μην μπαίνει καν στη διαδικασία.

Σημειώνω ότι απαγορεύεται Αιρετός που τον αφορά ένα θέμα, να βρίσκεται στη συνεδρίαση, πόσο μάλλον να παίρνει και αυθαίρετα το λόγο, υποδεικνύοντας μάλιστα στη γραμματέα τι να γράψει στα πρακτικά τη στιγμή που υπαγόρευα την ένστασή μου.

Εν συνεχεία στις 30/05/22 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο όπου ζήτησα το λόγο από τον Πρόεδρο, για να ενημερώσω το σώμα για το τι συνέβη στην Ο.Ε

Ακολούθησαν στιγμές απείρου κάλλους, αφαιρώντας μου το λόγο κάθε λίγο, κλείνοντας μου το μικρόφωνο, και κάνοντας μου ξανά επίθεση, αμφισβητώντας τα λεγόμενα μου.

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έδειξαν ενδιαφέρον για τα όσα είχα να πω και αντέδρασαν.

Φυσικά δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την ενημέρωση, διότι δεν μου επετράπη.

Με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη και αποχώρηση Δημοτικού Συμβούλου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιστρέφω στον όρο «καθεστωτική λειτουργία» του Δήμου και εννοώ ότι ως Δημοτικοί Σύμβουλοι ΔΕΝ έχουμε ελευθερία λόγου στις συνεδριάσεις, μας κλείνουν τα μικρόφωνα όταν ασκούμε κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, δεχόμαστε ειρωνικές συμπεριφορές, ΔΕΝ επιτρέπεται να κάνουμε Αντιπολίτευση ή να έχουμε αντίθετη άποψη.

Απαξιώνεται γενικότερα ο θεμελιώδης θεσμός του Δήμου που αποτελεί κολώνα του Δημοσίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο δε αποτελεί το υπέρτατο όργανο διοίκησης ενός Δήμου.

Ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, σεβόμενη την ψήφο που μου εμπιστεύθηκαν, θεωρώ ότι έχω την ιερή υποχρέωση και την ηθική δέσμευση, με σεβασμό στους θεσμούς και αποφασιστικότητα να καταγγέλλω τα κακώς κείμενα που ζημιώνουν το Δήμο και τους Δημότες του.

Η Δημοτική αρχή είναι υπηρέτης των δημοτών και γνωρίζοντας τη σύγχυση των πολιτών και τη δυσχερή διαβίωση τους, επιβάλλεται να βρίσκεται δίπλα τους και όχι απέναντί τους.

Το Πωγώνι δεν αντέχει άλλη κακοδιαχείριση, πρέπει να προαχθεί στον τουριστικό χάρτη και όχι σε βιομηχανική ζώνη.

Καταλήγοντας θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα:

        Γιατί ξαφνικά έγινε ανάκληση της ήδη παράνομης απόφασης, αμέσως αφού λάβατε την ένσταση που κατέθεσα στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και όχι πριν;

Προς τι ο πανικός;

        Γιατί κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ πρέπει να πληρώνει ο Δήμος, επειδή εσείς δεν μπορείτε να διαχειριστείτε κόσμια μία αντιπαράθεση;

        Και γιατί να μπείτε σε αντιπαράθεση με πολίτη;

Και ΟΧΙ δεν είναι στα καθήκοντα σας να τσακώνεστε με τον κόσμο.

Και ΝΑΙ όλοι έχουν το δικαίωμα ν’ ασκούν κριτική στη Δημοτική αρχή.

Δεν σας το είπε κανείς πριν ασχοληθείτε με τα κοινά; Δείξτε έργο επιτέλους γιατί η περιοχή μας αργοπεθαίνει.

Θα χρησιμοποιήσω μια φράση του Προέδρου του Δ.Σ που τη λέει συχνά: «Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

        Και ως τι θα κρίνετε εσείς την κάθε νομοθεσία και την ηθική της;

Είμαι αποφασισμένη ως Δημοτική Σύμβουλος, να κάνω το πρέπον και όχι αυτό που εκβιαστικά εσείς θεωρείτε ότι πρέπει.

ΧΑΪΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πολιτική Προστασία: Οδηγίες προς τους πολίτες στην εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

 


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου

 


Την Παρασκευή 10 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον,09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών,08:30-13:30

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων,10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Βουνοπλαγιά, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Μπάφρα, Κοινοτικό Κατάστημα, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-14:00.

Δέρμα: Πως το επηρεάζει το κάπνισμα συμβατικών και ηλεκτρονικών τσιγάρων

 


Η υγεία του δέρματος δεν είναι η κύρια ανησυχία όταν ιατροί και κοινό συζητούν για τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα συμβατικών και ηλεκτρονικών τσιγάρων ή άλλων προϊόντων καπνού. Ωστόσο το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πολλές δερματικές βλάβες.

«Τα συμβατικά τσιγάρα περιέχουν τοξικές ουσίες οι οποίες προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος και πολλές δερματικές διαταραχές και παθήσεις. Επιπλέον, όσοι ήδη πάσχουν από δερματικά νοσήματα μπορεί να τα δουν να επιδεινώνονται εξαιτίας του», λέει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Μάρκος Μιχελάκης, από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης, συμβάλλοντας στην εμφάνιση ρυτίδων. Οι ρυτίδες αρχίζουν να γίνονται εμφανείς μετά την πρώτη δεκαετία καπνίσματος, ενώ είναι ιδιαιτέρως έντονες γύρω από το στόμα. Στην πραγματικότητα, οι καπνιστές αναπτύσσουν βαθιές ρυτίδες ανάμεσα στα χείλη και στη μύτη (ρινοχειλικές πτυχές) και πιο έντονες ρυτίδες στα χείλη και κάτω από αυτά, επειδή χρησιμοποιούν συγκεκριμένους μυς του στόματος σε κάθε ρουφηξιά του τσιγάρου τους.

Αναπτύσσουν επίσης πιο βαθιές ρυτίδες στο δέρμα στα πλάγια των ματιών (πόδι της χήνας) λόγω της θερμότητας από την καύση των τσιγάρων και την τάση να μισοκλείνουν τα μάτια για να μην μπει καπνός στο εσωτερικό τους. 

Επειδή, εξάλλου, πολλά από τα 4.000 χημικά των συμβατικών τσιγάρων καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, οι καπνιστές έχουν και πιο έντονη χαλάρωση και «σακούλιασμα» του δέρματος όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό, τη γνάθο, ακόμα και στο εσωτερικό των βραχιόνων και σε άλλα σημεία του σώματος.

Οι καπνιστές έχουν επίσης φτωχό τόνο επιδερμίδας, λόγω της χρόνιας έλλειψης  οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών. Ο τόνος της επιδερμίδας είναι η χροιά της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος. Σε πολλούς καπνιστές το πρόσωπο γίνεται ωχρό και σε άλλους έχει ανομοιόμορφη χροιά, με τις αλλαγές να παρατηρούνται σταδιακά κατά τα πρώτα χρόνια από την έναρξη του καπνίσματος.

Διαφορά μπορεί να παρατηρηθεί και στα χείλη (το χρώμα τους μπορεί να σκουρύνει σε όλη την επιφάνειά τους ή κατά τόπους) και στο δέρμα των δακτύλων των χεριών (κιτρινίζουν από τη νικοτίνη). Επιπρόσθετα, μπορεί να επιταχυνθεί η εμφάνιση στιγμάτων (κηλίδες) λόγω ηλικίας.