Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Τζαμάλα στην Αγία Τριάδα, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Σας προσκαλούμε όλους μικρούς μεγάλους στην ΤΖΑΜΑΛΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (δίπλα από τα εβραϊκά μνήματα) να καρνιβαλιστούμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί...
Το μενού θα περιέχει:
~ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
~ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

~ ΠΟΤΑ!

Πόσο θα στοιχίσει το σαρακοστιανό τραπέζι

Εν όψει της Καθαράς Δευτέρας, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) απέστειλε ενημερωτική εγκύκλιο στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους, η οποία διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα αυτή, καθώς και το κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ για το κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού του 2018, από την καταγραφή του ύψους των τιμών ορισμένων βασικών προϊόντων που αποτελούν το σαρακοστιανό τραπέζι, προκύπτει μία μικρή μεσοσταθμική μείωση των ψαρικών και μία αντίστοιχου μεγέθους αύξηση για τα λοιπά συνοδευτικά προϊόντα (από σουπερ μάρκετ και φούρνους).
Κύριο γνώρισμα της σύγκρισης των τιμών στα θαλασσινά, μεταξύ των ετών 2018 και 2017, συνιστά η σταθερότητα των τιμών σε αρκετά εξ’ αυτών, με τις μοναδικές διαφοροποιήσεις να προέρχονται από τα κατεψυγμένα καλαμάρια (-20,6%) αλλά και το φρέσκο χταπόδι (+11,3%).
Η τελευταία ανοδική μεταβολή αποδίδεται, σχεδόν αποκλειστικά, στην ελλιπή προσφορά του συγκεκριμένου προϊόντος, εξαιτίας του νωρίτερου φετινού εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας και των συνεπαγόμενων δυσμενέστερων καιρικών συνθηκών.

Συμβουλές από τον ΚΕΠΚΑ για το σαρακοστιανό τραπέζι

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών για τη διάθεση ασφαλών τροφίμων και  ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.), κ. Μίλτος Κουμιώτης δίνει χρήσιμες οδηγίες στους καταναλωτές.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφέρει πως «ξεκινάμε από το αν θα πάρουμε κάτι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Αν επιλέγουμε φρέσκα θαλασσινά προσέχουμε την οσμή. Να υπάρχει μυρωδιά της θάλασσας, κάθε άλλη μυρωδιά να μας κάνει επιφυλακτικούς. Τα φρέσκα θαλασσινά πρέπει να έχουν μία μικρή υποτυπώδη κίνηση, να έχουν γυαλιστερή επιφάνεια».
Για τα κατεψυγμένα, πρέπει αυτά να συντηρούνται σε καταψύκτη σε θερμοκρασία -18 βαθμούς κελσίου. Πρέπει να είναι καλά συσκευασμένα και να φέρουν πάνω όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ..
«Σε αυτά τα οποία είναι δίθυρα όπως μύδια, κυδώνια, στρείδια, γυαλιστερές πρέπει όταν τα αγοράζουμε να είναι ζωντανά δηλαδή να έχουν κλειστό κέλυφος. Ακόμη και λίγο να είναι ανοικτά, πρέπει μόλις τα αγγίξουμε να κλείνουν. Αν είναι ανοικτό και δεν κουνιέται σημαίνει ότι δεν είναι ζωντανό.
Συστήνεται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για την προστασία των καταναλωτών από τον ιό της ηπατίτιδας Α΄, μαγείρεμα των οστρακοειδών στους 90 βαθμούς και 4 λεπτά περίπου», επισημαίνει ο κ. Κουμιώτης.
Ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ. συστήνει στους καταναλωτές να επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους από εμπορικά καταστήματα, «να αποφεύγουν τυχαίους και άγνωστους πωλητές» και επισημαίνει ότι υπάρχει τέτοιο εύρος τιμών στην αγορά που επιτρέπει στον καταναλωτή, με την ανάλογη έρευνα να προσαρμόσει τις αγορές για το σαρακοστιανό τραπέζι, στις ανάγκες και στην τσέπη του.
Αναλυτικές οδηγίες και συστάσεις για την προστασία των καταναλωτών υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΠΚΑ: http://www.kepka.org/

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη ρύθμιση δανείων του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), η οποία προβλέπει «κούρεμα» και άλλες ελαφρύνσεις για τους οφειλέτες του.
Η απόφαση αφορά στην ρύθμιση οφειλών δικαιούχων δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ και συγκεκριμένα τον τρόπο επαναπροσδιορισμού του χορηγηθέντος δανείου, τον τρόπο εξόφλησης άληκτου κεφαλαίου, ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόκων κεφαλαίου, τόκων υπερημερίας, κεφαλαιοποιημένων τόκων καθώς και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών των δανειοληπτών.
Τα δάνεια που αφορά η παρούσα χορηγήθηκαν βάσει των ν. 1138/1972, ν. 1641/1986, ν. 1849/1989, ν. 2736/1999 και ν. 3518/2006 και οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις αφορούν το σύνολο των προαναφερθέντων και αφορούν δάνεια από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ, καθώς και τα Προγράμματα Αγοράς Κατοικιών και Διαμερισμάτων - ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου υπ' αριθμ. 94/9.7.1982, που κυρώθηκε με το άρθρο 20 του ν. 1332/1983 (Α' 30), υπουργική απόφαση υπ' αριθμ. 50635/1992 (Β' 419) και υπουργική απόφαση υπ' αριθμ. 50442/1998 (Β' 867).
Ένταξη στις ρυθμίσεις
1. Δικαίωμα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις έχουν όλοι οι όσοι έχουν λάβει δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. Ο.Ε.Κ. και πληρούν τους όρους που καθορίζονται στην παρούσα απόφαση (Έκτο Κεφάλαιο παρ 1).
2. Δανειολήπτης που τυχόν έχει ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν. 3869/2010 (Α' 130) ή άλλου είδους ρυθμίσεις μπορεί να επιλέξει την ένταξή του στις ρυθμίσεις της παρούσας παραιτούμενος των τυχόν άλλων ρυθμίσεων, στις οποίες έχει ενταχθεί.
3. Δανειολήπτης του τ. Ο.Ε.Κ., στον οποίο έχει χορηγηθεί δάνειο από ίδια κεφάλαια και δεν έχει ολοκληρωθεί η τμηματική εκταμίευση του συνόλου της παροχής και που με αίτησή του δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δανειοδότησης, μπορεί να ζητά την σύνταξη τροποποιητικής σύμβασης, το ύψος της οποίας θα ανέρχεται στο ποσό που έχει εκταμιευτεί και έχει λάβει. Η νέα δανειακή σύμβαση μπορεί να ενταχθεί στις ρυθμίσεις της παρούσας.
4. Δανειολήπτης που έχει λάβει ''μικτό δάνειο'' (από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ και τραπεζικά κεφάλαια) δύναται να ενταχθεί στις ρυθμίσεις της παρούσας μόνο κατά το μέρος του δανείου που προέρχεται από τα ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ.
5. Για την ένταξη στις ρυθμίσεις απαιτείται υποβολή αίτησης από τον δανειολήπτη (η ένταξη δεν γίνεται αυτόματα).

Ερώτηση του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή για την καθυστέρηση της σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης κατέθεσε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καθυστέρηση της σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
Η εθνική διεπαγγελματική οργάνωση για τη φέτα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες, και ως κυρίαρχος θεσμός να είχε αναλάβει την διαχείριση του προϊόντος, από την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων παραγωγής του, μέχρι την προστασία του ονόματός του και την προβολή του στη διεθνή αγορά.
Η έλλειψή της έχει κοστίσει ακριβά στο εθνικό μας προϊόν, τόσο στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όσο και στην ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος "φέτα" από εταιρείες που παράγουν και προωθούν - στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά - παντός τύπου λευκά τυριά άλμης.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου, με πρωτοβουλία των επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας, άρχισε μια οργανωμένη προσπάθεια για τη σύσταση της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα, με σκοπό να εποπτευτεί η παραγωγή του προϊόντος και να προστατευτεί από τις απομιμήσεις.
Επειδή:
·  Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ανησυχητική πτωτική πορεία στις τιμές παραγωγού για το αιγοπρόβειο γάλα (λόγω των μεγάλων ποσοτήτων φθηνού εισαγόμενου, που έχει ως συνέπεια το ελληνικό πρόβειο και γίδινο γάλα να παραμένουν αδιάθετα και οι τιμές τους να συμπιέζονται προς τα κάτω).
·  Η μείωση της τιμής του ελληνικού πρόβειου και γίδινου γάλακτος, αφενός μεν καθιστά ασύμφορες τις περισσότερες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (οδηγώντας πολλούς παραγωγούς σε μείωση του ζωικού τους κεφαλαίου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος παραγωγής), αφετέρου δε αναγκάζει και τις μεταποιητικές μονάδες σε αντίστοιχες μειώσεις στην τιμή της αυθεντικής φέτας ΠΟΠ, ώστε να ανταπεξέλθουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
·  Οι προαναφερθείσες πρακτικές θα οδηγήσουν - με μαθηματική ακρίβεια - την ελληνική αιγοπροβατοτροφία  και τυροκομία σε κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τη βιωσιμότητά τους όσο και για την τύχη του εθνικού μας προϊόντος, φέτα ΠΟΠ.

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης (65) μηνών και χρηματικής ποινής (58.300) ευρώ, για φοροδιαφυγή, υπεξαγωγή εγγράφου και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης (14) μηνών και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.
Χθες το απόγευμα στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τριπόλεως, ποινής φυλάκισης δύο ετών και χρηματικής ποινής (4.510,52) ευρώ, για παραβίαση επιβληθείσας ποινής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Πωγωνίου για την αντιμετώπιση καταστροφών από θεομηνίες

Εγκρίθηκαν ενισχύσεις 620.000 ευρώ για του δήμους Τζουμέρκων, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Πωγωνίου

Μετά από σχετικό αίτημά τους ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 620.000 ευρώ, σε τρεις ορεινούς δήμους της χώρας για την κατασκευή έργων υποδομής και για επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από κακοκαιρία.
Οι ενισχύσεις αφορούν στους δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων (250.000 ευρώ), Ζαγοράς - Μουρεσίου (250.000 ευρώ) και Πωγωνίου (120.000 ευρώ).

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (20-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (21-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (22-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (23-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (24-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.


Εξατομικευμένη Χειρουργική Κεφαλής, Τραχήλου και Μαστού με χρήση Τρισδιάστατης Ιατρικής Εκτύπωσης

Σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Metropolitan Hospital ενσωματώνει την Τρισδιάστατη Ιατρική Εκτύπωση (Medical 3D Printing) στην καθημερινή ιατρική πράξη και πιο συγκεκριμένα στην Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική Κεφαλής, Τραχήλου και Μαστού.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να σχεδιαστεί και να αναπαρασταθεί με ακρίβεια χιλιοστού, πάνω σε ένα ειδικά δημιουργημένο και διαμορφωμένο μοντέλο. Οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πως θα προχωρήσουν πριν καν αγγίξουν τον ασθενή. Έτσι μειώνεται ο χρόνος της επέμβασης, ο ασθενής γλιτώνει ταλαιπωρία και μειώνεται ο κίνδυνος επιπλοκών μετά την επέμβαση.
3D χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου
Η μονάδα Ιατρικής Τρισδιάστατης Απεικόνισης και Εκτύπωσης του Θεραπευτηρίου Metropolitan προχωρά σε πλήρη εξοπλισμό 3D φωτογραφίας προσώπου και σώματος, 3D λογισμικού και 3D εκτυπωτών. Αυτή η τεχνολογία έχει αρχίσει και εφαρμόζεται στη Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου, στην Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική του Μαστού και, πολύ σύντομα, στην Αισθητική Χειρουργική Προσώπου και Σώματος και την Ορθοπαιδική και Πλαστική Χειρουργική, μεταξύ άλλων.
Οι κλινικές Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου με Διευθυντή τον κ. Γ. Λαγογιάννη και Πλαστικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Αισθητικής Χειρουργικής με Διευθυντή τον κ. Α. Γραββάνη, μετά από χρόνια συνεργασίας με τον κ. Π. Διαμαντόπουλο, Καθηγητή Medical 3D Printing & Guided Surgery και, με τη στήριξη του Metropοlitan, προχώρησαν στην εφαρμογή της Ιατρικής Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και της Υπολογιστικά Καθοδηγούμενης Χειρουργικής στις περιπτώσεις αποκατάστασης γνάθου μετά από ογκολογικές εκτομές, συγγενών ή τραυματικών ελλειμμάτων,  διόρθωσης ασυμμετριών και δυσμορφιών των γνάθων (προγναθισμός, υπογναθία, πλαγιογναθισμός), καθώς και μικροχειρουργικής αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (20-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (21-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (22-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (23-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος-Γοργόμυλος-Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.

Σάββατο (24-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι. 

Ωτοπλαστική: Η μείωση των λοβών είναι η τελευταία τάση


Οι λοβοί των αυτιών είναι ένα σημείο του σώματος που συχνά παραβλέπεται, παρόλο που το στολίζουμε με διάφορα κοσμήματα. Πλέον, όμως, η νέα τάση στην ωτοπλαστική αφορά στη μείωση των λοβών και ήδη συζητιέται πολύ.
Η Kris Jenner του reality προγράμματος «Keeping up with the Kardashians» παραδέχτηκε σε πρόσφατο επεισόδιο ότι θα κάνει τη συγκεκριμένη επέμβαση, γιατί θέλει «χαριτωμένα αυτιά» και γιατί «δεν αντέχει οικονομικά να αγοράζει συνεχώς μεγαλύτερα διαμαντένια σκουλαρίκια», ενώ πολλές άλλες γυναίκες έχουν, ήδη, βάλει τη συγκεκριμένη επέμβαση στη λίστα τους.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) εξηγεί:
«Το κάτω μέρος του αυτιού ονομάζεται λοβός. Στο σημείο αυτό συνηθίζουν πολλές γυναίκες να βάζουν βαριά σκουλαρίκια για χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες. Στις μέρες μας, βέβαια, είναι μόδα και αρκετοί νέοι άντρες να τοποθετούν ογκώδη σκουλαρίκια στην περιοχή. Είτε το βάρος, είτε ο όγκος, όμως, πολλές φορές έχουν σαν αποτέλεσμα ο λοβός να σκιστεί στα δύο ή να μεγαλώνουν οι τρύπες ή να «μακραίνουν» οι λοβοί. Αυτό είναι αντιαισθητικό και μπορεί να διορθωθεί με τοπική αναισθησία από τον έμπειρο πλαστικό χειρουργό».
Σύμφωνα με τον ειδικό, πρόκειται για μια μάλλον απλή διαδικασία. Αφαιρείται η επιδερμίδα από το εσωτερικό τμήμα του σχισμένου λοβού και συρράπτονται τα χείλη, με ειδικά ράμματα πλαστική χειρουργικής. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 ημέρες και ο ασθενής γυρίζει στην εργασία του τη μεθεπόμενη μέρα. Σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί μεγάλη οπή στη περιοχή, πάλι με τον ίδιο τρόπο μπορεί να κλείσει και στη θέση της να μείνει μία λεπτή γραμμή. Έτσι ο πλαστικός χειρουργός δίνει στο αυτί ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.