Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

1η προκήρυξη ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού για την 1η προκήρυξη ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία λήγει στις 30 Αυγούστου 2019, η ΟΤΔ της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. διοργανώνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές στους Δήμους της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος των ΠΕ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις που προκηρύχθηκαν και θα αναλυθούν τα περιεχόμενα του φακέλου υποψηφιότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν κατά την υποβολή των φακέλων και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής.
Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος υποβολής της πρότασης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΠΣΚΕ.
ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-6-2019
10.30 π.μ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΕΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 20-6-2019
10.00 π.μ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
6.00 μ.μ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-6-2019
10.30 π.μ. ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΟΝΙΤΣΑ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ
24-6-2019 10.30 π.μ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΣ" (ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ)
6.30 μ.μ. ΖΙΤΣΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)
ΤΡΙΤΗ 25-6-2019
11.00 π.μ. ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΙ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
7.00 μ.μ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26-6-2019
10.30 π.μ. ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΠΡΑΜΑΝΤΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 27-6-2019
10.30 π.μ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΕΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 6.00 μ.μ. ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ "ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ"
    
«Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο Νίκος Βακολίδης, υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΜέΡΑ25, συμμετείχε σε εκδήλωση των Ενεργών Πολιτών Αίγινας


Ο Νίκος Βακολιδης υποψήφιος Ιωαννίνων με το ΜέΡΑ25 έδωσε το παρών σε ανοιχτή εκδήλωση των Ενεργών Πολιτών Αίγινας με τίτλο '' Ευρώπη και Μέλλον '' την Παρασκευή 14.06 στην Αίγινα. Ανέλυσε τις νέες προκλήσεις για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ευρώπη και δήλωσε μεταξύ άλλων :
'' Ένα δυσμενές τοπίο διαμορφώνεται στην Ευρώπη για την Κοινωνία των Πολιτών και τις οργανώσεις της .
   Οπισθοδρομικές δυνάμεις αναδύονται, οικονομικά και εταιρικά συμφέροντα εκπροσωπούνται σε πιο σημαντικό βαθμό και οι πολιτικές ασφάλειας  τοποθετούνται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Επιπλέον, η επικράτηση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, η οποία απορρίπτει την ευθύνη των δημόσιων πολιτικών για την εξασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, περιορίζει τη δημοκρατία στα μάτια των πολλών.
Ποικίλα είναι τα παραδείγματα συρρίκνωσης των θεμελιωδών ελευθεριών. Περιορίζεται το συλλογικό δικαίωμα στη συνέλευση και διαμαρτυρία . Παρατηρείται αυστηρή αστυνόμευση των διαδηλώσεων και  παρεμπόδιση  δημοσιογράφων και πολιτών να καλύψουν τις συγκεντρώσεις.  Εταιρείες, εξτρεμιστικές ομάδες και συντηρητικές ομάδες  προβαίνουν σε στρατηγικές αγωγές και μηνύσεις κατά της δημόσιας συμμετοχής, των πληροφοριοδοτών και των επικριτικών φωνών. Σκοπός τους είναι η αποτροπή ενεργειών που αποσκοπούν στην εταιρική ευθύνη μέχρι και ‘’πάγωμα’’ της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των «πολιτικών» δράσεων σχετικών με ευαίσθητα ζητήματα(μεταναστευτικό, περιβαλλοντικά και κοινωνικά).
Ταυτόχρονα, χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα πρόσβασης σε πληροφορίες δημόσιου ενδιαφέροντος,  η αδιαφανής διαδικασία λήψης αποφάσεων, η έλλειψη ελάχιστων προδιαγραφών για τις πρακτικές των δημόσιων διαβουλεύσεων.
Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα οφείλουν να υιοθετήσουν μια σφαιρική στρατηγική που θα αποτρέψει τη γρήγορη επιδείνωση της κατάστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και ο σχηματισμός μιας Συντακτικής Ευρωβουλής που θα οδηγήσει σε ένα νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, είναι απαραίτητο να γίνουν για να αποφευχθεί επιπλέον συρρίκνωση του κοινωνικού χώρου, να εξασφαλιστούν οι θεμελιώδεις ελευθερίες, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου και να διασφαλιστεί η συμμετοχή των πολιτών στο σχηματισμό και την αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών''

Καλοκαίρι και ενέσιμες θεραπείες


Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος δύσκολη για το δέρμα μας και το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται επιπλέον περιποίηση και φροντίδα. Η έντονη ηλιοφάνεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα, κάνουν το δέρμα μας να χάσει τη λάμψη του, το σφρίγος και την απαλότητά του, αλλά και την ανθεκτικότητά του στον χρόνο.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) μας εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να διατηρούμε την επιδερμίδα του προσώπου μας βαθιά ενυδατωμένη, λαμπερή και υγιή, προκειμένου να μπορέσει να «πολεμήσει» τη φθορά του καλοκαιριού.
«Η σωστή όσο και η βαθιά ενυδάτωση είναι το «κλειδί», για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας κι έτσι μπορούμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά ενάντια στα σημάδια της γήρανσης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.
Ενυδάτωση προσώπου με μεσοθεραπεία
Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό είναι η ιδανική μέθοδος για να αναστρέψουμε τα ίχνη ξηρότητας και αφυδάτωσης, που αφήνει το «στεγνό χάδι» του ήλιου και η συνεχής επαφή με το υγρό στοιχείο στο δέρμα μας.
Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλο το πρόσωπο με τη μορφή της μεσοθεραπείας, καθώς ξεδιψά το δέρμα σε βάθος και του προσδίδει εκ νέου τη χαμένη του νεότητα και λάμψη.
«Κάνουμε μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα και υαλουρονικό σε σημεία του προσώπου, του λαιμού, αλλά και του ντεκολτέ, προσφέροντας ενυδάτωση, λάμψη και ένα πιο λείο και σφριγηλό δέρμα. 
Η μεσοθεραπεία είναι η πιο δραστική λύση για την άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο και το αποτέλεσμά της έχει μεγάλη διάρκεια», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε μεγάλο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων


Ισχυρό μπουρίνι με έντονη χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα το μεσημέρι  μεγάλο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων.
Χαλαζόπτωση έπληξε το Μέτσοβο, το Ζαγόρι καθώς και άλλες περιοχές της Ηπείρου.
Ο ουρανός μέσα σε λίγα λεπτά μαύρισε και ξέσπασε το μπουρίνι με ένταση και ακολούθησε  έντονη χαλαζόπτωση.
Μεγάλες οι ζημιές στα αμπέλια και σε υπαίθριες καλλιέργειες.

Το Μέτσοβο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο


Το Μέτσοβο αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο βουλευτής του νομού, κ. Κώστας Τασούλας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι υποψήφιοι της ΝΔ στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μέτσοβο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στο πρότυπο ανάπτυξης του Μετσόβου το οποίο όπως είπε έχει ανάγκη ολόκληρη η χώρα.
Ο Δήμος Μετσόβου χάρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα φωτογραφικό λεύκωμα αλλά και μια... γλίτσα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε την Πινακοθήκη.
Επίσης επισκέφθηκε την πινακοθήκη Αβέρωφ καθώς και το οινοποιείο «κατώγι Αβέρωφ».
Μετά το Μέτσοβο ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα Ιωάννινα, όπου και συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ, και τον συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία του.

Τροχαίο δυστύχημα στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι 27χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, κινούμενος επί της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας-Δρεπάνου, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του στη λιμνοθάλασσα, δεξιά του δρόμου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του γραφείου Τροχαίας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 27χρονος, ο οποίος είχε ήδη ανασυρθεί από προσωπικό του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Συλλήψεις ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα στην Ήπειρο


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δύο άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης, ένας 64χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καστοριάς, για ζωοκλοπή.
 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 51χρονος αλλοδαπός, ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης ως υπόδικος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε βάρος του οποίου ίσχυε ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο. Συγκεκριμένα, ο 51χρονος αναζητούνταν, σύμφωνα με έγγραφο των ιταλικών αρχών, για πράξεις που αφορούν την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πρωκτικές ραγάδες: Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί


Ένα στα δέκα άτομα (άνδρες και γυναίκες) στη διάρκεια της ζωής του θα εμφανίσει πρωκτική ραγάδα (σχίσιμο του χείλους του πρωκτού) η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύεται χωρίς επιπλοκές, ωστόσο η υποτροπιάζουσα κατάσταση μπορεί να κρύβει μέχρι και ..καρκίνο!
Προσοχή λοιπόν  συνιστούν οι πρωκτολόγοι γιατί  όταν μια πρωκτική ραγάδα «επιμένει η υποτροπιάζει» με πόνο και αιμορραγία πρέπει να επισκεφτούμε το γιατρό μας.
«Μάλιστα καλό θα είναι αυτό να γίνει πριν από τα πρώτα καλοκαιρινά μας μπάνια για να αποφύγουμε τα ενοχλήματα στην θάλασσα, αλλά και να κάνουμε την  κατάλληλη θεραπεία» αναφέρει ο   διαπρεπής γενικός χειρουργός πρωκτολόγος  κ. Δημήτρης Μουσιώλης.
Σύμφωνα με τους πρωκτολόγους πολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πρωκτικής ραγάδας, η οποία εμφανίζεται όταν:
ασκηθεί μεγάλη πίεση στην περιοχή, για παράδειγμα λόγω της
διέλευσης πολύ σκληρών ή προσβεβλημένων κοπράνων,
εμφανιστεί βλάβη ή αδυναμία στο δέρμα, με αποτέλεσμα να σχιστεί εύκολα.
Οι βασικές αιτίες που ενοχοποιούνται , σύμφωνα με τους ειδικούς είναι:
Μη φυσιολογικά κόπρανα, τα οποία ασκούν μεγάλη πίεση κατά την έξοδο,
Σοβαρή ή χρόνια διάρροια, λόγω του φλεγμονώδους βλεννογόνου και του περιπρωκτικού δέρματος,
Υψηλή ένταση μυών στον πρωκτικό σφιγκτήρα,
Γέννηση παιδιού (Οι πρωκτικές ραγάδες είναι επίσης συχνότερες στις γυναίκες μετά τον τοκετό, η οποία εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των περιπτώσεων. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην πίεση που μπορεί να ασκηθεί στον πρωκτό και μπορεί να οδηγήσει σε μια πληγή),
Η νόσος του Crohn ή οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου (Η νόσος του Crohn συνδέεται με τη φλεγμονή του εντερικού σωλήνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πίεση στο πρωκτικό κανάλι και να αποδυναμώσει το δέρμα γύρω από το πρωκτικό στόμιο, ώστε να είναι πιο πιθανό να σχιστεί),
Λοιμώξεις (Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ραγάδα του πρωκτού μπορεί να προκληθεί από μια λοίμωξη του πρωκτού, η οποία εξασθενεί το δέρμα λόγω της φλεγμονής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λοιμώξεις όπως: