Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑΜΕΙΑ: H μεγάλη ληστεία.


Κυκλώματα επιτηδείων -στα οποία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά ακόμα και ασφαλισμένοι- λυμαίνονται τα Ταμεία και εκτοξεύουν στα ύψη τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις ένα μήνα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ η φαρμακευτική δαπάνη στο Ταμείο των αυτοαπασχολουμένων καταγράφει μείωση της τάξης του 46%.

Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως 10.000 συνταξιούχοι κατάφεραν να παίρνουν κάθε μήνα το ΕΚΑΣ παρότι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ τον χρόνο.
Ο περιορισμός της σπατάλης στους κλάδους Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πακέτο μέτρων. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και στο τέλος της χρονιάς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν εξοικονομήσει το ποσό των 850 εκατομμυρίων ευρώ.
Νέα αύξηση στα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος αναμένεται την επόμενη χρονιά, οπότε και θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα φάρμακα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το 2011 το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία από τον περιορισμό της σπατάλης στους κλάδους Υγείας θα αγγίξει τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως το τελευταίο πεντάμηνο έπεσε στο μισό η προμήθεια υγειονομικού υλικού στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και μειώθηκε κατά 1/3 η δαπάνη για την αγορά φαρμάκων. "Ξεκινάμε μια νέα διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στα φάρμακα" σημειώνει στο "Εθνος" ο διοικητής κ. Άρης Μουσιώνης, προαναγγέλλοντας ότι στο εξής θα είναι ακόμα πιο απαιτητικός στις διαπραγματεύσεις με εταιρείες που προμηθεύουν τα ίδια φάρμακα σε διαφορετικές τιμές.

Στο μεταξύ, οι μέχρι τώρα έλεγχοι στα ασφαλιστικά ταμεία αποκαλύπτουν ιστορίες καθημερινής τρέλας: Γιατροί διακινούν τις συνταγές σαν "λευκές" επιταγές, φαρμακοποιοί πληρώνονται δύο φορές το κάθε φάρμακο (από το Ταμείο και από τους ασφαλισμένους) και βιβλιάρια ασφαλισμένων "γεμίζουν" με φάρμακα, που δεν έχουν ωστόσο χρησιμοποιηθεί.
Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα φάρμακα που γράφει ο κάθε γιατρός και τις συνταγές που εκτελεί ο κάθε φαρμακοποιός. Το μέτρο εφαρμόστηκε τον Οκτώβριο στον ΟΑΕΕ με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε ένα μήνα στο Ταμείο των αυτοαπασχολουμένων υπήρξε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 46%.

ΔΕΗ: Συζητά αύξηση 30% τέλους στο λογαριασμό.


Και νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω της μεγάλης αύξησης του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας φέρεται να συζητά η κυβέρνηση ως λύση για την οικονομική κατρακύλα του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Η διοίκηση του ΔΕΣΜΗΕ έχει προτείνει την αύξηση του τέλους ΑΠΕ κατά περίπου 30%, στα 7,18 ευρώ από 5,57 ευρώ που ανέρχεται σήμερα για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως την κατανομή του και στους 5,5 εκατ. οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι σήμερα εξακολουθούν να πληρώνουν μόλις 0,3 ευρώ κάθε τετράμηνο.

Πολιτικά μια απόφαση που θα έφερνε νέες επιβαρύνσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ ετησίως στους 5,5 εκατ. οικιακούς καταναλωτές, δύσκολα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή στην παρούσα οικονομική συγκυρία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, πόσω μάλλον όταν αναμένεται το πρώτο κύμα αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τις αρχές του 2011.
Έτσι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα και αφού ο ΔΕΣΜΗΕ μελετήσει άλλες ισοδύναμες λύσεις που να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τους οικιακούς καταναλωτές.

Ε.Α.Σ.Ι.: Έκκληση για βοήθεια.


Υπόμνημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ κατέθεσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί μηδικής και αραβοσίτου του λεκανοπεδίου συνέπεια των πλημμυρών που σημειώθηκαν λόγο των έντονων βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με το υπόμνημα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (συνεχείς βροχοπτώσεις από τον μήνα Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα) έχει πλημμυρίσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και η στάθμη του νερού έχει φθάσει περίπου το ένα μέτρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί μηδικής και αραβοσίτου να βρίσκονται σε απόγνωση δεδομένου του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συγκομιδής αλλά παράλληλα η παραγωγή αραβοσίτου έχει καταστραφεί ολοσχερώς δεδομένου του ότι οι θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν για την εποχή είναι υψηλές και ο αραβόσιτος έχει φυτρώσει.

Παράλληλα το πρόβλημα εντοπίζεται και στο γεγονός ότι η περίοδος συγκομιδής για τον αραβόσιτο έχει λήξει στις 15/11/2010 με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση της παραγωγής τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΑΣΙ ο λόγος της μη εμπρόθεσμης αίτησης είναι ότι στην περιοχή μας λόγω των καιρικών συνθηκών η συγκομιδή γινόταν και κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο αλλά τώρα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Για το λόγο αυτό ζητάει από τον ΕΛΓΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να δώσει λύση προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, παρατείνοντας την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για αποζημίωση.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Στο 5% η αύξηση των εσόδων το Νοέμβριο.


Στα πέντε δισ. ευρώ έσπρωξε η περαίωση τα έσοδα του Νοεμβρίου, τα οποία πλέον είναι αυξημένα κατά 5% σε σύνολο έτους, συγκριτικά με το 2009, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Ο ετήσιος στόχος κάνει λόγο για αύξηση 6% ενώ ο ρυθμός αύξησης ένα μήνα νωρίτερα ήταν στο 3,8%.
Σε επίπεδο μήνα, η αύξηση υπολογίζεται σε 19,5%. Στα έσοδα συμπεριλαμβάνονται και τα 700 εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί το Νοέμβριο από την περαίωση.
Οι εισπράξεις από ΦΠΑ το Νοέμβριο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυξήθηκαν 10,4% ανεβάζοντας την ετήσια αύξηση στο 5%, από 4,4% που ήταν στο δεκάμηνο.
Για να επιτευχθεί ο στόχος του 6% χρειάζονται επιπλέον 6 δισ. το Δεκέμβριο, μήνας που θα εισπραχθεί μέρος εσόδων της περαίωσης αλλά και των τελών κυκλοφορίας.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Και επισήμως στην Ντόρα.


«Αποφασίζω, μετά από πολλή σκέψη και με την αίσθηση ότι η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους τους Πολίτες, να δηλώσω πως συστρατεύομαι στην προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», με μοναδικό κίνητρο το καθήκον απέναντι στην πατρίδα».

Γιώργος Παπαγεωργίου-Πρώην υφυπουργός Υγείας, πρώην βουλευτής Άρτας.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Να πληρώσουν και οι έχοντες».


Παρέμβαση από κ. Παπούλια:
«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.
«Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν ‘καβούρια’ μέσα στην τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο», για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση.
«Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς», σημείωσε.
Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε:
«Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.
Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα».

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Η κακοκαιρία έπληξε και τους δρόμους σε Πωγώνι, Λάκκα Αώου, Λάκκα Σούλι Τζουμέρκα.


Στα πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος. Όπως είπε, έχει ήδη συνταχθεί κατάλογος εργασιών που απαιτούνται σε πρώτη φάση για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου και της αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινόμενων, ενώ υπάρχει συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία.

«Είμαστε σε επικοινωνία με την Γ. Γ. Π. Ηπείρου κ. Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ενημερώσαμε και τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδη», είπε ο κ. Καχριμάνης.
Ο κ. Καχριμάνης συνέστησε στους πολίτες του Νομού να είναι προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για νέες βροχοπτώσεις και καταιγίδες μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.
Τα σοβαρότερα, μέχρι σήμερα, προβλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Νομάρχης, εντοπίζονται στα οδικά δίκτυα Πωγωνίου, Λάκκας Αώου, Λάκκας Σουλίου, Τζουμέρκων (όπου υπάρχει και η καταστροφή της γέφυρας Γκόγκου) και στην περιοχή Κληματικά – Βαγενίτι- Σπήλαιο- Κοκκινόχωμα.
Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι Υπηρεσίες για τα κατολισθητικά φαινόμενα σε Μουζακαίους, Δαφνούλα, Ανήλιο και Μέτσοβο. Πλημμυρισμένες και παρά τις εργασίες που εκτελούνται από τη Ν.Α.Ι. στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν εκτάσεις στην περιοχή της Πεδινής και της Καστρίτσας, ενώ από την υπερχείλιση της λίμνης έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα στο Νησί και στην περιοχή «Βορειοηπειρωτικά» της πόλης, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σε τμήμα του Περάματος λόγω υπερχείλισης της τάφρου.
«Η Πολιτική Προστασία – ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Καχριμάνης - από την αρχή κινήθηκε σε όλα τα μέτωπα και προσπάθησε να δώσει λύσεις. Έχουν μισθωθεί πάρα πολλά ιδιωτικά μηχανήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, καταγράφουμε ζημιές για να γίνουν οι πρώτες επιδιορθώσεις, που αφορούν κυρίως βατότητες οδών και γενικά κάνουμε όσα είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες μας».

Ο κ.Καχριμάνης έκανε ειδική αναφορά στην περιοχή Σεισμοπλήκτων – Νεοχωρόπουλου, τονίζοντας ότι μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από 7 έως 14 Νοεμβρίου «ως Πολιτική Προστασία δράσαμε, συνεχίσαμε να δουλεύουμε και έτσι παρά το δεύτερο κύμα βροχοπτώσεων δεν είχαμε προβλήματα σε αυτή την περιοχή καθώς δούλεψε το σύστημα της απορροής των υδάτων».
Για τα πλημμυρικά φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι αυτά εντοπίζονται στην Πεδινή και στην Καστρίτσα, σε περιοχές που βρίσκονται δίπλα από την Εγνατία Οδό. «Τα έργα που κατασκεύασε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. δεν είναι αρκετά.
Απαιτείται – συμπλήρωσε- να τοποθετηθεί αντλιοστάσιο στην περιοχή της Καστρίτσας για να γίνεται απορροή προς την τάφρο της Λαψίστας, ενώ στην Πεδινή, χρειάζεται αντλιοστάσιο και γεωτρήσεις για να διοχετεύονται τα νερά καθώς έχει κλείσει η καταβόθρα».

ΕΣΠΑ: Η ενίσχυση των προνοιακών δομών.


Η ενίσχυση των προνοιακών δομών μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι ο στόχος της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο υποδιοικητής της οποίας Γιάννης Λαουδιάς βρέθηκε τη Δευτέρα στο νομό Ιωαννίνων και επισκέφθηκε τα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας και Πωγωνιανής, το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, ενώ το βράδυ είχε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών δομών.
Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αποτελούν μία σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, τα οποία φιλοξενούν πλέον μεγάλο αριθμό μεταναστών και χρησιμοποιούνται ως Κέντρα Υποδοχής νεαρών λαθρομεταναστών.
Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου πως το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 52 μετανάστες και μόλις 11 ελληνόπουλα.

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Πήγαν ταμείο 68 Νέοι Αγρότες.



ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Πήγαν ταμείο 68 Νέοι Αγρότες.

Εκ νέου σε πληρωμές Νέων Αγροτών προχώρησε στις 29/11/2010 για το 2011, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού 68 Νέοι Αγρότες έλαβαν για το Μέτρο 112 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 συνολικά το ποσό των 829.500,00 ευρώ.

ΑΓΡΟΤΕΣ: Αναπροσαρμογή επιτοκίων για αγρότες ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.


ΑΓΡΟΤΕΣ: Αναπροσαρμογή επιτοκίων για αγρότες ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την αναπροσαρμογή του Βασικού Επιτοκίου Καταναλωτικής Πίστης (ΒΕΚ) σε 10,60% από 10,25% και του Βασικού Επιτοκίου Αγροτών (ΒΕΑ) σε 6,60% από 6,25%.
Το Βασικό Επιτόκιο Ανοικτών Καταναλωτικής Πίστης (ΒΕΑΚΠ) διαμορφώνεται σε 10,25%.

Τα νέα επιτόκια θα ισχύουν από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010.

AIDS: Εκστρατεία ενημέρωσης στα Γιάννενα.



Εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με σύνθημα «Μην Κολλάς».
Στην εκδήλωση θα υπάρχει ένας ειδικά σχεδιασμένος τοίχος προφυλακτικών τα οποία θα σχηματίζουν τη λέξη AIDS. Ξεκολλώντας ένα ένα προφυλακτικό, «στόχος είναι να εξαφανίσουμε όλα τα γράμματα και μεταφορικά να εξαλείψουμε τη νόσο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΥΓΕΙΑ: Ανοικτά όλη μέρα 25 νοσοκομεία από την 1η Δεκεμβρίου.



«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, 25 δημόσια νοσοκομεία που εντάσσονται στην ολοήμερη λειτουργία του ΕΣΥ, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Στα νοσοκομεία αυτά οι ασθενείς θα μπορούν να προσέρχονται και μετά το τακτικό ωράριο ενώ εκτός από ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να υποβληθούν και σε διαγνωστικές, εργαστηριακές εξετάσεις ακόμη και χειρουργικές μικροεπεμβάσεις.
Σε πρώτη φάση, τις πύλες τους ανοίγουν τα νοσοκομεία: Αγ. Σοφία, Αγλ. Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Άγ. Σάββας, Γεννηματάς Αθήνας, Ερυθρός, Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και Ρίου, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Σταδιακά θα ενταχθούν στο σύστημα τα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ ενώ σε άμεση προτεραιότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία: Ιπποκράτειο Αθήνας (καρδιολογικά), Έλενα Βενιζέλου (γυναικολογικά), Σωτηρία (πνευμονολογικά), Άγιοι Ανάργυροι (ακτινοθεραπείες) και Αλεξάνδρα (μαστός, γυναικολογικά, πυρηνική ιατρική).

Η αμοιβή για την επίσκεψη, διαμορφώνεται ως εξής:
Για τους πανεπιστημιακούς:
Καθηγητές 90 ευρώ.
Αναπληρωτές καθηγητές 75 ευρώ.
Επίκουροι καθηγητές 60 ευρώ.
Λέκτορες 45 ευρώ.
Για τους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ:
Συντονιστές διευθυντές 80 ευρώ.
Διευθυντές 75 ευρώ.
Επιμελητές α΄ 60 ευρώ.
Επιμελητές β΄ 45 ευρώ.
Επιμελητές γ΄ 30 ευρώ.
Για τους γιατρούς νοσοκομείων που βρίσκονται σε άγονες περιοχές:
Συντονιστές διευθυντές 55 ευρώ.
Διευθυντές 50 ευρώ.
Επιμελητές α΄ 40 ευρώ.
Επιμελητές β΄ 30 ευρώ.
Επιμελητές γ΄ 20 ευρώ.
Η αμοιβή των χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων, επιπλέον του νοσηλίου και των υλικών, καθορίζεται στα 150 ευρώ για μικρή επέμβαση ή άλλη επεμβατική πράξη που απαιτεί βραχεία εντός της ημέρας νοσηλεία.
Η αμοιβή των γιατρών για χειρουργικές ή επεμβατικές πράξεις είναι 60% του παραπάνω ποσού για τον πρώτο χειρουργό, 20% για τον αναισθησιολόγο και 20% για το δεύτερο χειρουργό.

ΝΔ: Ερώτηση Σταύρου Καλογιάννη στη βουλή.


«ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ».

Το θέμα της συνεχιζόμενης εγκατάλειψης των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος επαναφέρει ο βουλευτής κ. Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτησή του στη Βουλή.

«Το ΥΠΕΧΩΔΕ, επί πεντέμισι χρόνια, είχε ενισχύσει ουσιαστικά όλους τους Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μας, ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους, δηλαδή τη διαχείριση, προστασία και ανάδειξη των περιοχών του δικτύου «Natura 2000».

Ειδικότερα:
• Ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο που εγγυάται την ομαλή λειτουργία και χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης.
• Ενισχύθηκαν με προσωπικό (επιστημονικό, τεχνικό, διοικητικό, συνολικά 300 περίπου άτομα) όλοι οι Φορείς Διαχείρισης, με απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.
• Αντιμετωπίστηκαν τα οικονομικά θέματα όλων των Φορέων Διαχείρισης μέχρι το 2014.
Όμως στον ένα και πλέον χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) εγκατέλειψε τους Φορείς Διαχείρισης (ΦΔ) των προστατευόμενων περιοχών, με αποτέλεσμα η διαρκή υποβάθμιση και απαξίωσή τους.

Έτσι σήμερα οι Φορείς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις έγκρισης των Τεχνικών Δελτίων από το ΥΠΕΚΑ, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν οι πληρωμές του προσωπικού των Φορέων και οι ασφαλιστικές τους εισφορές από τις αρχές του 2010 (!), ενώ οι Φορείς αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους δαπάνες όπως πάγια έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ) και σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό των Φορέων έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 01/09/2009 η αρμόδια Υπηρεσία του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών προκειμένου να μην υπάρξει κενό χρηματοδότησης τους. Η Υπουργός Περιβάλλοντος όμως, με εγκύκλιό της τον Οκτώβριο 2009, «πάγωσε» τις σχετικές διαδικασίες των Φορέων μη επιτρέποντας ουσιαστικά να ληφθούν εγκαίρως αποφάσεις προώθησης των Τεχνικών τους Δελτίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας τελεί ήδη υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη των γραφείων αφού έχει να καταβάλει ενοίκια 10 μηνών ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση του, λόγω οφειλών του, με αποτέλεσμα να αδυνατεί ακόμα και να συνεδριάσει!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Στ. Καλογιάννης και ερωτά την αρμόδια Υπουργό:
• Για ποιούς λόγους το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει την πολιτική εγκατάλειψης και απαξίωσης των προστατευόμενων περιοχών και των Φορέων Διαχείρισής τους, ερχόμενο για πολλοστή φορά σε πλήρη αντίφαση τόσο με τις προεκλογικές μεγαλοστομίες του ΠΑΣΟΚ για τις περιοχές αυτές όσο και με τις μετεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί “πράσινης ” ανάπτυξης;
• Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να εγκριθούν οι προτάσεις των Φορέων Διαχείρισης και να χρηματοδοτηθούν για να επιτελέσουν το έργο τους;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Διπλάσια το 2010 τα λουκέτα σε επιχειρήσεις.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Διπλάσια το 2010 τα λουκέτα σε επιχειρήσεις.

Μία στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις το 2011.

Μία στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις το 2011, ενώ στις μικρομεσαίες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 15 %. Την ίδια ώρα το ποσοστό των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να κάνουν προσλήψεις κυμαίνεται κοντά στο όριο του στατιστικού λάθους, καθώς διαμορφώνεται κοντά στο 3 %.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ετήσια έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που παρουσίασε χθες ο πρόεδρός της κ. Β. Κορκίδης. Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των εμπόρων και για τις πωλήσεις, τα κέρδη αλλά και τις επενδύσεις.

Η απασχόληση στο εμπόριο μειώνεται ήδη από την τρέχουσα χρονιά, καθώς το 2010 χάθηκαν 27.100 θέσεις εργασίας. Στο σύνολο της οικονομίας η απασχόληση μειώθηκε κατά 104.920 άτομα, που σημαίνει ότι μία στις τέσσερις θέσεις χάθηκαν από τον τομέα του εμπορίου. Οι απολύσεις έπληξαν περισσότερο γυναίκες και νέους, αλλά στην ανεργία πέρασαν και 45-50.000 αυτοαπασχολούμενοι και εργοδότες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΕ που επικαλέστηκε ο κ. Κορκίδης.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ

(Αγία Παρασκευή Κρυονερίου)
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Το ΔΣ της Αδελφότητας σας καλεί σε Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση Μελών την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων & Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Δεληγιώργη 7 & Πειραιώς Αθήνα με θέματα ημερήσιας διάταξης:
•Λογοδοσία ΔΣ
•Απολογισμός - Ισολογισμός οικονομικής διαχείρισης
•Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής - Ψήφιση πεπραγμένων
•Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ.
Καλούνται όλα τα μέλη να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση για να υπάρξει η απαραίτητη απαρτία διότι η αίθουσα μας παραχωρήθηκε μόνο για την συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα υπάρξει επαναληπτική Γενική Συνέλευση.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ.