Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ναι στην πλήρη καταγραφή όλων των εκτάσεων, αλλά … Όχι να βάλουν φόρους και στα ξεχασμένα … ξεροχώραφα!

Και αν κάποιοι θέλουν να τα κατοχυρώσουν, θα πρέπει να πληρώσουν πολλαπλάσια απ’ όσο αξίζουν…

Με μεγάλη αγωνία χιλιάδες φορολογούμενοι περιμένουν να δουν το τελικό σχέδιο που αφορά την φορολογία ακινήτων και η οποία «καίει» τους περισσότερους, αφού παραδοσιακά οι Έλληνες έχουν επενδύσει τους κόπους μιας ζωής στην αγορά ακινήτων.
Εξάλλου, γι’ αυτό και πολλοί … καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που τα απέκτησαν, αφού οι ήδη αυξημένοι φόροι τους έχουν γονατίσει οικονομικά. 
Αυτός ο πολυσυζητημένος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα ισχύσει (;) από το 2014 βρίσκεται υπό συζήτηση, αφού οι κυβερνώντες δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο τελικό σχέδιο. Πολλά ακούγονται, ακόμη περισσότερα διαρρέονται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν πλήρη άγνοια και να φοβούνται ότι στο τέλος θα βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως!

Ιόνια Οδός: Έντονη φημολογία για "κούρεμα" της Κλόκοβας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο με αφορμή την επανέναρξη των έργων στην Ιόνια Οδό. Ο λόγος είναι πως ενώ τον  προηγούμενο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η κατασκευή ολόκληρου του άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα υπάρχει έντονη φημολογία για «κούρεμα» του τμήματος στην Κλόκοβα.
Ήδη εδώ και μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα ανάμεσα στους μεγάλους Δήμους της περιοχής. Ο Δήμαρχος Αγρινίου την προηγούμενη εβδομάδα είχε χτυπήσει τα καμπανάκια για το θέμα της Κλόκοβας και ζητώντας άμεσα την λύση του προβλήματος.
Επίσης επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη, με την οποία ζητά συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή των Βουλευτών του νομού, για το θέμα της επανεκκίνησης των έργων στην Ιόνια Οδό και το κομμένο τμήμα της Κλόκοβας.

ΕΛΓΑ: Την Παρασκευή 26 Απριλίου θα πληρωθούν οι εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει την Παρασκευή 26 Απριλίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.225 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές και πορτοκάλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φλωρίνης, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών στους νομούς της Ηπείρου είναι η εξής:
ΝΟΜΟΣ-ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΗΣ: 29.054,68
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 20.910,86
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 6.895,00
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ: 119.797,34

Νεράιδα Θεσπρωτίας: 60χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην όχθη του Καλαμά

Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωί στον ποταμό Καλαμά, στα όρια της κοινότητας της Νεράιδας, μια 60χρονη.
Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί και αναζητούνταν από τις 6 τα ξημερώματα από δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής Παραμυθιάς.
Φως στις συνθήκες του θανάτου αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική έκθεση, καθώς και η προανάκριση που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από (313) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε καρότσα φορτηγού

Συνελήφθη, χθες (23-04-2013) το βράδυ στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδική κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, τριακόσιες δύο (302) συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη.

Συνολικά στην κατοχή του δράστη και στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • κάνναβη, συνολικού βάρους 313 κιλών και 248 γραμμαρίων
  • μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους (1,4) γραμμαρίων
  • τρία χάπια μεθαδόνης
  • μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (2) γραμμαρίων
  • το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών
  • δυο (2) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Σάρωσε τα μετάλλια το τμήμα Judo Παρακαλάμου-Κουκλιών- Καρυών, στο 2ο Τουρνουά Judo Αίαντας Τρικάλων


Το τμήμα τζούντο του συλλόγου μας συνεχίζει την ανοδική του πορεία.
Οι αθλητές μας  έλαβαν μέρος στο 2ο Τουρνουά Judo Αίαντας Τρικάλων και ο απολογισμός της ομάδας των 28 παιδιών ήταν η κατάκτηση 23 μεταλλίων.




Ειδικότερα:
1η θέση
Μπουκουβάλας Αγαθοκλής
Χαρισιάδης Αλέξανδρος
Σάλο Ορνέλα
Σάλο Έρβιν
2η θέση
Μπουκουβάλας Μάξιμος
Πέτσιου Μαρίνα
Κακαράντζα Ιωάννα
Κόντος Κωνσταντίνος
Τσόλης Αναστάσιος
3η θέση
Γούλας Χρήστος
Γούλας Γιώργος
Ζαρογιάννης Ηρακλής
Λαδιάς Βασίλης
Λάμπρου Χρήστος
Χαρισιάδης Δημήτρης
Χρόνης Σπύρος
Κακαράντζα Ευαγγελία
Ντίμο Θοδωρής
Πέτσιου Βάλλια
Μπουμπουγιάννης Θεοχάρης
Μπουκουβάλας Ιωάννης
Δημητρίου Χρήστος
Δημητρίου Γιώργος
 

 

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.
Μετά από πολλή και σκληρή δουλειά άξιζαν αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή του συλλόγου μας, κύριο Οδυσσέα Νάτση,  που σε μικρό χρονικό διάστημα για τα δεδομένα του αθλήματος καταφέρνει να καθοδηγεί σωστά τους μικρούς μας αθλητές και να φέρνει στο σύλλογο αυτές τις διακρίσεις.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με επιστολή προς τον Δήμο Σουλίου, μετά τα περισυνά θλιβερά γεγονότα, για να συμμετάσχει στις φετεινές ''Γιορτές Σουλίου'', ζητά να μην προσκληθεί σ' αυτές, η ''χρυσή αυγή''

Προς τη Δήμαρχο Σουλίου
Κα Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση
Εις Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Αθήνα 23 Απριλίου 2013.
Κυρία Δήμαρχε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη συνεδρίαση της 22 Απριλίου 2013, συμπεριέλαβε ως θέμα ημερήσιας διάταξης και την συμπεριφορά της ''χρυσής αυγής'' κατά τις περυσινές γιορτές του Σουλίου , στις οποίες , με την παρουσία της , τις πράξεις της και τις εκφράσεις  των μελών της επεδίωξε και πέτυχε να μολύνει τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του έπους των Σουλιωτών. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον ηρωϊσμό , την αυτοθυσία για την πατρίδα και τη λευτεριά . ιδέες που ούτε κατά διάνοια προσεγγίζουν το φασιστικό αυτό πολιτικό μόρφωμα.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι  ότι η ''χρυσή αυγή'' είναι ο πολιτικός  φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας , ο οποίος αποτελεί το αποσταγμένο και αποκρυσταλλωμένο σύστημα στόχων και πεποιθήσεων του πλέον αντιανθρωπιστικού καθεστώτος.
Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή της είναι η διείσδυση και επικράτηση των φασιστικών ιδεών , αντιλήψεων και πρακτικών , καθώς προτιμούν τον εθνικιστικό , ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μονόλογο τον οποίο επιβάλλουν δια του τραμπουκισμού.
Δυστυχώς σήμερα λόγω της οδυνηρής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας , τον οποίο χωρίς να το θέλει και δίχως να το ξέρει οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού , η ''χρυσή αυγή'' βρίσκει αποδέκτες και ανάμεσα στους δικαιολογημένα οργισμένους και αγανακτισμένους νέους μας .
Ως υπεύθυνοι φορείς έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε αυτό το τμήμα της νεολαίας μας , που είναι το μέλλον της χώρας μας , να ταυτίζει τον εαυτό της με ένα φασιστικό , ναζιστικό παρελθόν και με ένα εξ ίσου αποκρουστικό νεοναζιστικό παρόν και μέλλον .
Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συμβάλλουμε ενωτικά και αποφασιστικά στην εξάλειψη του βρωμερού, δολοφονικού και απάνθρωπου φαινομένου που λέγεται ''χρυσή αυγή''.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε, εκτιμώντας και την δική σας δημοκρατική ευαισθησία να ζητήσει από εσάς που είστε η Διοργανώτρια των εορτών του Σουλίου να μη προσκαλέσετε κατά τις επικείμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν τη 26 Μαΐου 2013 , το εν λόγω κόμμα , είτε τοπικό ή  περιφερειακό εκπρόσωπό του. Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι η Οργάνωσή μας που συμμετέχει κάθε χρόνο , δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκδηλώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΣΗΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Αρχίζει την Τετάρτη 24 Απριλίου η διάθεση των μίνι διαρκείας για τα πλέι οφ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες που θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ.
Το ενιαίο αυτό πακέτο για τα τρία παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο αποφασίστηκε να κοστίζει 40 ευρώ για όλες τις θύρες.
Αντίθετα το εισιτήριο για κάθε ματς ξεχωριστά, ανεξαρτήτως θέσης, θα κοστίζει 20 ευρώ.
Ως εκ τούτου καθένας που θέλει να είναι παρών σε όλες τις αναμετρήσεις του "Άγιαξ" θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα 2/3 του συνολικού κόστους.
Τα εισιτήρια θα διατίθεται από τα γραφεία της ΠΑΕ και το σύνδεσμο Blue Vayeros.

Στις πηγές Αώου αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, χορηγήθηκε άδεια για τη διεξαγωγή τριών αγώνων του 5ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί από 17 έως 19 Μαΐου, ο δεύτερος από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου και ο τρίτος από 27 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουνίου.
Τους αγώνες διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαϊδας Κοζάνης «PFC».

Γιώργος Χριστοβασίλης: «Να μας αφήσει ήσυχους ο Παναθηναϊκός»

Με ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργος Χριστοβασίλης εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ο  Παναθηναϊκός ασχολείται συνεχώς με την ομάδα του.
«Δεν έχω καμία ενημέρωση από καμία ΕΠΟ, καμία Σούπερ Λίγκα πως στον ΠΑΣ Γιάννενα υπάρχουν εκκρεμότητες.
Εδώ και δύο μήνες, όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ασχολείται με το αν θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννενα αδειοδότηση. Τόσο πολύ ενοχλεί η ομάδα μας; Αντί να δουν ότι ξεκινήσαμε με προβλήματα και μειωμένο μπάτζετ, με νεαρά παιδάκια και παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Εκπλήσσομαι πραγματικά, γιατί αν ήταν κάποιος να ενημερωθεί ήταν ο ΠΑΣ. Από μέρους μου, ότι μου ζήτησε η επιτροπή αδειοδότησης έχουν τακτοποιηθεί εδώ και 15 μέρες και είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες, που στους παίκτες της δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ. Και δεν έχουμε κάνει κανένα διακανονισμό.
Τώρα αν κάποιοι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους να κάνουν, είναι να αναρωτιέσαι αν αξίζει να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Πέρυσι ο ίδιος πρόεδρος έδωσε άδεια στον ΠΑΣ Γιάννενα και στη δευτεροβάθμια την απέσυρε. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει γιατί την απέσυρε.
Ενοχλεί ο ΠΑΣ. Δεν ξεχνάω ότι ο Παναθηναϊκός πήρε την αδειοδότηση στη δευτεροβάθμια, δύο μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των εγγράφων. Καλά θα κάνει ο Παναθηναϊκός να ασχολείται με τα προβλήματά του και να μην ασχολείται εδώ και δύο μήνες αν ο ΠΑΣ Γιάννενα θα πάρει άδεια. Γιατί αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ας κερδίζει τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο και να μην ρίχνει στάχτη στους φιλάθλους του, ότι τα προβλήματα είναι κάπου αλλού. Ο ΣΚΑΙ την Κυριακή ασχολήθηκε με τον αν θα πάρει άδεια ο ΠΑΣ!
Εμείς τα έχουμε κάνει όλα. Υπάρχουν λογιστήρια, ορκωτοί λογιστές, οικονομικοί διευθυντές. Όλα όσα ζητήθηκαν έχουν τακτοποιηθεί. Έχει αποφασιστεί με 15-1 στις ψήφους, ότι οι αδειοδοτήσεις θα δοθούν μετά το τέλος των πλέι οφ. Άλλο το αγωνιστικό κι άλλο το οικονομικό ζήτημα.
Κερδίσαμε στο γήπεδο κάποια πράγματα. Και με δεδομένη αυτή την απόφαση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννενα να πάρει μέρος στα πλέι οφ.
Κι όταν λέγονται όλα αυτά, με τι κουράγιο θα συνεχίσουν οι ποδοσφαιριστές προπονήσεις και θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, όταν ακούγονται τέτοια πράγματα».

ΠΗΓΗ: www.contra.gr

Συνάντηση του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους βοσκοτόπους

Σε συνάντηση που θα έχει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη  θα συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μίσθωση των βοσκοτόπων, άνω των 100 στρεμμάτων στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από αίτημα της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να Ζεις», με τον Περιφερειάρχη να ενημερώνει το Σώμα για τις παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει προς το αρμόδιο Υπουργείο και την αρνητική κατ’ αρχή απάντηση που έχει δοθεί από τον Υπουργό. Επίσης, πρόσθεσε, ότι το ίδιο θέμα έχει θέσει και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι από τη διάταξη που τέθηκε σε υλοποίηση ταλαιπωρούνται άδικα οι κτηνοτρόφοι, καθώς στο Υπουργείο δεν έχουν αντιληφθεί ότι διαφορετικά πρέπει να είναι τα κριτήρια π.χ. για τη Θεσσαλία και άλλα για την Ήπειρο.
Στη συνάντηση θα παραβρεθούν επίσης βουλευτές και δήμαρχοι από ορεινές περιοχές της Περιφέρειας.

Περίπου στις 400.000 ευρώ το λίφτινγκ στους Ζωσιμάδες

Ουκ ολίγα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν για να αποκτήσει  ευρωπαϊκό αέρα το γήπεδο των Ζωσιμάδων στα Ιωάννινα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΣ έχουν υπολογίσει ότι για το εκτενές λίφτινγκ που θα χρειαστεί η έδρα του Άγιαξ θα χρειαστούν περίπου 400.000 ευρώ έτσι ώστε να γίνει αξιόπιστη δουλειά που θα κρατήσει το γήπεδο σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια.
Προς το τέλος της εβδομάδας μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης θα ανέβει στα Ιωάννινα και θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της περιφέρειας Ηπείρου στην οποία ανήκουν οι Ζωσιμάδες.
Παράλληλα, ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΣ δεν έκρυβε την έντονη δυσφορία του για τα σενάρια των τελευταίων ημερών που θέλει την ομάδα του να μην μπορεί να εξασφαλίσει αδειοδότηση.

ΠΗΓΗ:  www.contra.gr