Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ιόνια Οδός: Έντονη φημολογία για "κούρεμα" της Κλόκοβας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο με αφορμή την επανέναρξη των έργων στην Ιόνια Οδό. Ο λόγος είναι πως ενώ τον  προηγούμενο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η κατασκευή ολόκληρου του άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα υπάρχει έντονη φημολογία για «κούρεμα» του τμήματος στην Κλόκοβα.
Ήδη εδώ και μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα ανάμεσα στους μεγάλους Δήμους της περιοχής. Ο Δήμαρχος Αγρινίου την προηγούμενη εβδομάδα είχε χτυπήσει τα καμπανάκια για το θέμα της Κλόκοβας και ζητώντας άμεσα την λύση του προβλήματος.
Επίσης επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη, με την οποία ζητά συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή των Βουλευτών του νομού, για το θέμα της επανεκκίνησης των έργων στην Ιόνια Οδό και το κομμένο τμήμα της Κλόκοβας.
 
Η ΚΛΟΚΟΒΑ
Το ζήτημα γύρω από τη Κλόκοβα είναι η χάραξη. Η Κλόκοβα είναι ο ορεινός όγκος  που συναντά ο οδηγός αμέσως μετά το Αντίρριο.  Σήμερα ο υπάρχων δρόμος είναι κυριολεκτικά  κρεμασμένος πάνω στο βουνό και τις περισσότερες φορές η διέλευση του βουνού γίνεται σε «καραβάνια» καθώς αν υπάρχουν προπορευόμενα φορτηγά είσαι υποχρεωμένος σε πορεία μιας και ο δρόμος είναι τόσο στενός που δεν μπορούν να γίνουν προσπεράσεις.
Όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή της Ιόνιας το 2007 η διέλευση της Κλόκοβας ήταν προγραμματισμένη να γίνει με διαπλάτυνση. Φυσικά κάτι τέτοιο απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως καθώς θα ήταν κάτι πολύ προβληματικό λόγω της γεωγραφίας του μέρους.
Η απόφαση για σήραγγα είναι η πλέον ορθή όμως η σημερινή κρίση αποτελεί το μεγαλύτερο ανάχωμα για την κατασκευή της.
Θα πρέπει να πούμε πάντως πως ούτε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ούτε η ΚΞ Νέα Οδός έχουν  προβεί σε ανακοινώσεις σε σχέση με το ζήτημα, πράγμα που αναμένεται αρκετά σύντομα καθώς η κουβέντα έχει φουντώσει.
Οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και πλέον μετά την Ολυμπία Οδό και τον Ε65μ, το κούρεμα φαίνεται πως πέρασε και στα Δυτικά…

ΠΗΓΗ: www.Ypodomes.com