Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Παράταση προθεσμίας για την πρώτη δόση


Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του εν λόγω ειδικού προστίμου παρατείνεται για ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου, για την περίπτωση που έχει αποσταλεί μέχρι την 23 Δεκεμβρίου 2011 το ειδικό έντυπο υπολογισμού του προστίμου και εφόσον καταβληθούν και προσαυξήσεις 2% επί του ποσού της πρώτης δόσης.
Σε περίπτωση που δεν έχει αποσταλεί μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2011 το ειδικό έντυπο υπολογισμού του προστίμου, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης είναι δύο μήνες από την αποστολή του ειδικού εντύπου υπολογισμού του και πάντως το αργότερο μέχρι την 31 Μαρτίου 2012.
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής από τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων κατά το χρόνο καταβολής της δεύτερης δόσης του ειδικού προστίμου για τη διατήρηση τους, προβλέπει έκπτωση 8%.

Τα Γιάννινα τίμησαν τον Πολιούχο τους, Άγιο Γεώργιο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία.



Τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων, γιόρτασαν τα Γιάννινα, με την δέουσα λαμπρότητα και με συμμετοχή χιλιάδων πιστών στη λιτανεία που έγινε λίγο πριν το μεσημέρι.
Παρά το τσουχτερό κρύο χιλιάδες γιαννιώτες αλλά και επισκέπτες στην πόλη μας, συμμετείχαν στην Λιτανεία που ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην πλατεία Πάργης και κατάληξε στην Μητρόπολη.
Ο Άγιος Γεώργιος, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Ιανουαρίου 1838, στον πλάτανο που υπήρχε στην τοποθεσία Κουρμανιό, κοντά στην πύλη του κάστρου της πόλης, όταν αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό. Αν και το σώμα του Αγίου έμεινε μέρες κρεμασμένο, δεν αλλοιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα ένα φωτεινό σημάδι ήταν μόνιμα πάνω από το κεφάλι του τις νύχτες και έγιναν πολλά θαύματα σε ασθενείς. Αυτά έπεισαν τους Τούρκους να αποδεχθούν την αγιότητα του Αγίου Γεωργίου και έδωσαν εντολή να ενταφιαστεί με τις μεγαλύτερες τιμές, κάτι που έγινε από τον τότε μητροπολίτη Ιωακείμ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, έγινε το 1971 και από τότε φυλάσσονται στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που αναγέρθηκε στην πλατεία Πάργης στο κέντρο της πόλης.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μετά το τέλος της λιτανείας ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά ενώ αναφέρθηκε και στις πολικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας λέγοντας ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

Απάντηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τα διόδια

«Η Εγνατία Οδός Α.Ε. επεξεργάζεται ένα σχέδιο εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες, το οποίο σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και, όπως εκτιμάται, θα προσφέρει λύση σε εκείνους που πραγματοποιούν πολλαπλές διελεύσεις από συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων».
Τα παραπάνω αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Αναστάσιος Μουρατίδης σε απάντησή του, επί σχετικού εγγράφου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων της Α.Ε., αναφέρει επίσης ότι η απαλλαγή συγκεκριμένων οχημάτων από την υποχρέωση καταβολής διοδίων μπορεί να γίνει μόνο με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών ΥΠΟΜΕΔΙ και Οικονομικών.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΔΗΜΟΣΙΟ: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Πότε απολύονται και πότε μειώνονται οι αποδοχές!


Κατατέθηκε στη Βουλή, τέσσερις μήνες μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην ατιμωρησία, με αυστηρότερες ποινές και ταχύτερους χρόνους απονομής της Δικαιοσύνης.
Στο ποινολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους σημαντικό είναι ότι προβλέπεται αυτοδίκαιη αργία, με μείωση των αποδοχών, για τους υπαλλήλους που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια, ενώ απόλυση περιμένει εκείνους που καταδικάζονται για ποινικό αδίκημα με έντονη κοινωνική απαξία, όπως δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας, παραπτώματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία και το εμπόριο ναρκωτικών.
Προβλέπεται μεγαλύτερος χρόνος παραγραφής, με αύξηση κατά περίπτωση από 2 σε 5 χρόνια, και από 5 σε 7 ή ακόμη και σε 10 χρόνια για ορισμένες περιπτώσεις που αφορούν σοβαρότατα παραπτώματα (π.χ. αδικαιολόγητη αποχή από την άσκηση των καθηκόντων, παράνομο οικονομικό όφελος κ.ά.).
Προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα για την επιβολή ταυτοχρόνως και πειθαρχικής τιμωρίας και οικονομικής κύρωσης. Μάλιστα, οικονομική κύρωση μπορεί να επιβάλλεται και μετά τη συνταξιοδότηση του δημοσίου υπαλλήλου. Για παραπτώματα με οικονομικό αντικείμενο ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την ημερομηνία που η υπηρεσία έλαβε γνώση του παραπτώματος.
Επιταχύνεται η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς ενώ μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών, στο εξής προβλέπεται η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης σε ένα μήνα και της ΕΔΕ σε δύο μήνες.

ΟΕΕ: Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Το όνειρο για λίγες ημέρες διακοπών θα μπορέσουν να απολαύσουν και φέτος όσοι πάρουν δελτία κοινωνικού τουρισμού.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποφασίστηκε η υλοποίηση προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για τη χρονική περίοδο από 1/04/2012 έως 31/03/2013.
Η διάρκεια των διακοπών ορίστηκε σε έξι ημέρες (πέντε διανυκτερεύσεις).
Πανελλαδικά θα διατεθούν σε δικαιούχους παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας 380.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 341 ευρώ, 147 μάρκες και 3 τράπουλες.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν, χθες (16-01-2012) το βράδυ, σε κατάστημα – «καφετέρια» στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος και οκτώ (8) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια – συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.
Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη, είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ», στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, οκτώ (8) άτομα, ηλικίας από 21 έως 34 ετών ( δύο (2) ημεδαποί, (3) υπήκοοι Κύπρου και τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας)
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
Το χρηματικό ποσό των 341 ευρώ.
Τρεις (3) τράπουλες
Εκατόν σαράντα επτά (147) μάρκες διαφόρων χρωμάτων, οι οποίες δεν ανέγραφαν χρηματικό αντίκρισμα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Αλλαγές στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.



Ένα χρόνο λιγότερο θα υπηρετούν στο εξής οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο της περιοχής όπου πρωτοδιορίζονται, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.
Με την τροπολογία μειώνεται από 3 χρόνια σήμερα σε 2 χρόνια η υποχρέωση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών να παραμείνουν στο σχολείο του αρχικού διορισμού τους.
Δίνεται επίσης προθεσμία 10 ημερών από την ψήφιση του νόμου σε όσους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διορίστηκαν το 2010, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης, εφόσον το επιθυμούν.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα πέντε (5) αλλοδαπών, που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών

Η χρηματική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 380.000 ευρώ!

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (41) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης.
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών, από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης. Εξιχνιάστηκαν συνολικά σαράντα μία (41) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών οικιών.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας (εκ των οποίων τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 20,21,20,26 και 27 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, νομιμοποίηση εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων οικιών, αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση.
Διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχουν διαπράξει τριάντα (30) διαρρήξεις και κλοπές οικιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αφαιρώντας χρυσαφικά – κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν έχουν διαπράξει έντεκα (11) επιπλέον διαρρήξεις οικιών στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 380.000 ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή των δραστών σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

H Αδελφότητα Κλεισαριτών Βορείου Ηπείρου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 21:00, στην ταβέρνα «Τα Βαρέλια», στην οδό Χίου 7 και Φαβιέρου στην Πλατεία Καραϊσκάκη

Η Αδελφότητα Κλεισαριτών Βορείου Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης Πίτας, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 21:00 το βράδυ, στην ταβέρνα «Τα Βαρέλια», στην οδό Χίου 7 και Φαβιέρου στην Πλατεία Καραισκάκη, δίπλα στη στάση του Μετρό ''Μεταξουργείο''.
Θα ακολουθήσει διασκέδαση από την μουσική ζυγιά του εξαίρετου κλαρινίστα Χρήστου Γκίτζιου, με γνήσια παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί τους Ηπειρώτες της Αττικής να παραστούν στην εκδήλωση και υπόσχεται μια όμορφη ηπειρώτικη βραδιά.

Η νίκη των Ενεργών Πολιτών για την Παμβώτιδα

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Η χθεσινή αναγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Γενάρη για εξαμηνιαία αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών (κομψή διατύπωση από το ΥΠΕΚΑ) στην ευαίσθητη παραλίμνια περιοχή των 300 μέτρων ισοδυναμεί με εορτασμό «απελευθέρωσης» της Νεώτερης Ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων, από τον ζυγό των καταπατητών και την τσιμεντοποίηση της ζωής μας.
Επιτέλους πέσαν τα «πασαλίκια» προπύργια της κερδοσκοπίας και ιδιοτέλειας που τόσα χρόνια οι τοπικοί μας άρχοντες εξέθρεφαν. Σκόρπισαν μπρος στις αξίες την συλλογική ευθύνη και την κοινωφελή δράση.
Μια μεγάλη νίκη της κοινωνίας των ενεργών πολιτών και της οικολογικής αναζήτησης. Απομονωμένοι από την κοινωνία Περιφερειάρχης και Δήμαρχος με τα σκήπτρα της φεουδαρχικής τους αντίληψης. Όσο δε για τον 3ο υπέρμαχο της παρέας πρώην Δήμαρχο κο Γκόντα για τις δηλώσεις «…ότι η ύπαρξη των ξενοδοχείων αποτελεί προστασία της Παμβώτιδας και όχι επιβάρυνση…» και ότι η άρνηση «αποτελεί ακραίες οικολογίστικες θέσεις…» και «…ότι μακάρι όχι 3 αλλά 13 επιχειρηματίες να επενδύσουν…» εκτός από βάρβαρες κραυγές στήριξης «κολλητών» καταδεικνύουν την νοοτροπία περί κοινών περί δικαίου, νομιμότητας και διαφάνειας.
Η ωμή παραδοχή κόντρα στις δήθεν φιλοπεριβαλλοντικές καταβολές κάποιων οι οποίοι διακυβέρνησαν το Δήμο μας για 2 τετραετίες.
Να τους χαιρόμαστε.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών

*Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, 35χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που άνηκαν σε 25χρονη αλλοδαπή με σκοπό να τους διευκολύνει την απόπειρα παράνομης εξόδου από την χώρα μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα που συνόδευε.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν .
*Επίσης, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 61χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας – επικαθήμενο), διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, στο χώρο του φορτίου, δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το προαναφερόμενο φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Σε ελεύθερη πτώση η οικοδομή

Νέα σημαντική πτώση κατέγραψε η οικοδομική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το μήνα Σεπτέμβριο.

Ο κλάδος που δέχεται ίσως τις μεγαλύτερες πιέσεις εξαιτίας της κρίσης, συνεχίζεται να διολισθαίνει και κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πού θα σταματήσει η πτώση αυτή. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ανάκαμψη στον κλάδο θα έρθει αρκετά αργότερα από επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός πτώσης του δείκτη όγκου της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας κατέγραψε πτώση 21,7% το Σεπτέμβριο, ενώ ο ίδιος δείκτης με κριτήριο την επιφάνεια είχε επίσης πτώση 23,8% και με κριτήριο τις νέες άδειες που εκδόθηκαν το Σεπτέμβριο πτώση 7,1%.
Συμπέρασμα των παραπάνω είναι πως οι νέες άδειες που εκδίδονται αφορούν μικρότερα ακίνητα τόσο σε επιφάνεια όσο και σε όγκο.
Η μεγαλύτερη πτώση με βάση τον όγκο παρατηρήθηκε στη Θεσσαλία με πτώση 56% και ακολούθησε η Αττική με 37%, η κεντρική Μακεδονία με 34,2% και η Κρήτη με 23,1%.

Μειώνονται οι αμοιβές των συμβολαιογράφων

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι αμοιβές των συμβολαιογράφων μειώνονται κατά 30%. Η «συμφωνία» με τους συμβολαιογράφους έρχεται να υποκαταστήσει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος που ζητά η τρόικα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί η αύξηση των θέσεων συμβολαιογράφων ανά τη χώρα κατά 400 (σήμερα λειτουργούν 3.300 συμβολαιογραφικά γραφεία).
Μία ακόμα «πινελιά» απελευθέρωσης, άλλωστε, βάζει το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, με διάταξη του οποίου καταργείται το κριτήριο της ιθαγένειας για τους συμβολαιογράφους.
Με την κοινή υπουργική απόφαση ορίζεται ότι για την κατάρτιση των πράξεων, το αντικείμενο των οποίων αποτιμάται σε χρήμα, ο συμβολαιογράφος εισπράττει πάγια αμοιβή 20 ευρώ και αναλογική αμοιβή, η οποία υπολογίζεται με βάση τη συνολική αξία που δηλώνεται στο συμβόλαιο ή τη μεγαλύτερη αξία που καθορίζεται από την αρμόδια αρχή, προσωρινά ή οριστικά.
Το ποσοστό της αμοιβής αυτής, ανάλογα με το ύψος της αξίας του αντικειμένου της συναλλαγής, καθορίζεται ως εξής:
Για ποσό έως 120.000, 00 ευρώ σε ποσοστό 1%.
Για ποσό από 120.000,01 έως 380.000,00 σε ποσοστό 0,70%.
Για ποσό από 380.000,01 έως 2.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,65%.
Για ποσό από 2.000.000,01 έως 5.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,55%.
Για ποσό από 5.000.000,01 έως 8.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,50%.
Για ποσό από 8.000.000,01 έως 10.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,40%.
Για ποσό από 10.000.000,01 έως 12.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,30%.
Για ποσό από 12.000.000,01 έως 20.000.000,00 ευρώ σε ποσοστό 0,25%.
Για ποσό από 20.000.000,01 και άνω σε ποσοστό 0,10%.
Για το ποσό των συμβάσεων που υπερβαίνει την αξία των 20.000.000,01 ευρώ, επιτρέπεται, με έγγραφη συμφωνία μεταξύ του συμβολαιογράφου και του παρέχοντος την εντολή προς σύνταξη συμβολαίου, να συμφωνηθεί αμοιβή μικρότερη του ποσοστού του 0,10%.
Για κάθε πρόσθετο φύλλο των συμβολαιογραφικών πράξεων, για τις οποίες η αναλογική αμοιβή προσδιορίζεται σύμφωνα με τα ανωτέρω κλιμάκια, το κόστος είναι 5 ευρώ (μείωση κατά 1 ευρώ), ενώ για κάθε φύλλο αντιγράφων το κόστος είναι 4 ευρώ.
Παράλληλα, η αναλογική αμοιβή του συμβολαιογράφου για τις κατωτέρω αναφερόμενες πράξεις καθορίζεται ως εξής:
α) Για κάθε ενέργεια πλειστηριασμού η αναλογική αμοιβή, που καταβάλλεται από τον τελευταίο υπερθεματιστή, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 12 ευρώ, ούτε μεγαλύτερη των 120 ευρώ. Σε περίπτωση κατακυρώσεως με την ίδια έκθεση πλειστηριασμού διαφόρων ακινήτων σε περισσότερους από έναν υπερθεματιστές καταβάλλεται από τον καθένα χωριστή αμοιβή, που υπολογίζεται με βάση το οικείο πλειστηρίασμα.
β) Για κάθε πράξη κατάρτισης καταστατικού Ανώνυμης Εταιρείας η αναλογική αμοιβή δεν μπορεί να είναι ανώτερη από 480 ευρώ, ήμισυ της οποίας αποδίδεται ως εισφορά στο Ε.Τ.Α.Α. (κλάδος ΤΑ.Ν).
γ) Για τα προσύμφωνα με αρραβώνα ή με καταβολή τιμήματος μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου η αναλογική αμοιβή υπολογίζεται με βάση το ποσό που καταβλήθηκε κατά την υπογραφή του προσυμφώνου και το ποσό που θα καταβληθεί μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου. Η αναλογική αυτή αμοιβή συμψηφίζεται κατά την κατάρτιση του οριστικού συμβολαίου, εφόσον αυτό συντάσσεται εμπρόθεσμα σε εκτέλεση του προσυμφώνου.
δ) Για τη σύνταξη πράξεων, που αφορούν εξόφληση απαίτησης ή διόρθωση, τροποποίηση ή επανάληψη συμβολαίου, οφείλεται αναλογική αμοιβή, αν για την απαίτηση που εξοφλείται ή για το συμβόλαιο που διορθώνεται, τροποποιείται ή επαναλαμβάνεται, δεν έχουν εισπραχθεί αναλογικά δικαιώματα συμβολαιογράφου, άλλως οφείλονται πάγια δικαιώματα.

ΕΜΥ: Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη


Πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας!!!

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου το πρωί της Δευτέρας ο υδράργυρος έδειξε -24 βαθμούς Κελσίου.
Συνέχεια του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών προβλέπεται για σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μέτριας έντασης ανέμους και πιθανότητα χιονοπτώσεων σε αρκετές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και το -22 τοπικά στη δυτική Μακεδονία όπως προβλέπει η ΕΜΥ, ενώ από την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ανασφάλιστος 1 στους 4 εργαζόμενους

Στην Ελλάδα της κρίσης οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις καταφεύγουν στην «μαύρη εργασία» προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που παρουσιάζει το http://www.protothema.gr/ 1 στους 4 εργαζόμενους αναγκάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς ασφάλιση.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φραγγίδη ο κλάδος που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας είναι τα «επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια – ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων , μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπάρ, κέντρα διασκέδασης), βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, καθαριότητα, κατασκευές, φιλοξενία, υπηρεσίες ασφάλειας (security) .»
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το πρώτο 9μηνο του 2011 τα κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) πραγματοποίησαν 12.112 ελέγχους σε επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια « ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είναι 49.949 «και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων που προκύπτει είναι 12.823» δηλαδή περισσότεροι από ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστοι. Επιπλέον, από τους 12.823 ανασφάλιστους «οι 5.623 είναι αλλοδαποί, που αντιπροσωπεύουν το 38,3% σε σχέση με το συνολικό αριθμό των αλλοδαπών εργαζομένων ο οποίος ανέρχεται στους 14.681 για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε οι έλεγχοι».
Επιπροσθέτως «οι ημεδαποί ανασφάλιστοι και μη καταχωρημένοι στα ειδικά βιβλία νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού είναι 7.200 ποσοστό 24,6% των 29.268 συνολικά ημεδαπών εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν. Το σύνολο των επιβληθέντων προστίμων που επιβλήθηκαν αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία για το χρονικό διάστημα (Α’ 9μηνο 2011) ανέρχεται στο ποσό των 7.891.000 ευρώ».

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

H Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 21:00, στο Κέντρο ''Μιράμπελο'', στην οδό Θεμιστοκλέους και Ψηλορείτη, ΑΧΑΡΝΑΙ

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών καλεί όλους τους Ηπειρώτες της περιοχής Αχαρνών, αλλά και τους φίλους τους, να παρεβρεθούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στο Κέντρο ''Μιράμπελο'', στην οδό Θεμιστοκλέους και Ψηλορείτη, ΑΧΑΡΝΑΙ, το Σάββατο 21 Σάββατο 2012, στις 21:00 το βράδυ.

Μετά την κοπή της Πίτας θα ακολουθήσει ένα γνήσιο ηπειρώτικο πανηγύρι, με διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η Αδελφότητα Κεραμίτσας Θεσπρωτίας διοργανώνει εορταστικό αντάμωμα των μελών, της την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, στο κέντρο «Αίγλη», Λεωφ. Πάρνηθος 402 και Σ. Νούση 7

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της αδελφότητάς Κεραμίτσας Θεσπρωτίας καλούν τα μέλη της αδελφότητας και τους φίλους του χωριού στον Πρωτοχρονιάτικο χορό μας και τη κοπή της Βασιλόπιτας που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή μεσημέρι, στο κέντρο «Αίγλη», Λεωφ. Πάρνηθος 402 και Σ. Νούση 7.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00π.μ στα γραφεία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Γερανίου 44, Αθήνα.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΕΚΑΣ

Τηλ. 6944352861, 2109827867