Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών –κατά περίπτωση- σε Λευκάδα και Ιωάννινα

 


Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, (4.152,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -6- κινητά τηλέφωνα, -5- κάρτες SIM και -1- Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (15.11.2021), σε Λευκάδα και Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, τρεις ημεδαποί για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα για την υπόθεση, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Λευκάδα, αρχικά από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί και συνελήφθησαν, καθώς σε ι.χ. φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν, ιδιοκτησίας ενός ακόμη ημεδαπού, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -4.134- γραμμαρίων, -5- κινητά τηλέφωνα και -3- κάρτες SIM.

Ακολούθως, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, μετέβηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων και με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των προαναφερόμενων ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά συσκευασίες με -18,60- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -1- κινητό τηλέφωνο και -2- κάρτες SIM.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, στο πλαίσιο της οποίας το ι.χ. φορτηγό, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος Bronko , του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η δωρεάν διάθεση των self test στους μαθητές

 


Από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται  δύο συσκευασίες με συνολικά δέκα (10) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self test) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

* οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),

* η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

ΕΟΔΥ: Ογδόντα θάνατοι σήμερα, 8.129 νέα κρούσματα

 


11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα θάνατοι σήμερα  8.129 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.129, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 847.188 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 110 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.583 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.923 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 547 (61.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 455 (83.18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 92 (16.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.409 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 442 (ημερήσια μεταβολή +21.1%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 415 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε τα 25 χρόνια προσφοράς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μέσα σε λίγα λεπτά

 


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά και σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Πέρασαν 25 χρόνια από την στιγμή που η ιδέα του «η ισχύς εν τη ενώσει» έγινε η αφετηρία να ωφεληθούν χιλιάδες παιδιά, νέοι και οικογένειες στην Ελλάδα.  

Σήμερα, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» λειτουργεί ως ένα πανελλαδικό δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ φορέων παιδικής προστασίας, συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς και έχει καταφέρει να βελτιώσει ετησίως τη ζωή 30.000 παιδιών στη χώρα μας.

Το «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί δράσεις και προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την υγεία, την παιδεία και την διαβίωση των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, ενώ  παράλληλα ανταποκρίνεται στις κρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει δίκτυα συνεργασίας με φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Σκοπός των δράσεων και των προγραμμάτων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και των σωματείων-μελών της  είναι να συμβάλουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων και να  δημιουργήσουν ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας.

 

Γιατί κάθε παιδί, αξίζει να είναι παιδί

Σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο θα δείτε τις δράσεις του «Μαζί για το Παιδί»  όλο αυτό το διάστημα https://youtu.be/X4WJmM0vv5E

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube για να βλέπετε τα βίντεο μας: https://www.youtube.com/c/MazigiatopaidiGr

#μαζιγιατοπαιδί #mazigiatopaidi #25xroniamazi #mazisupport

 


Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

 

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων μέσω τουInterreg

 


Για τα όσα ανέφερε στη σημερινή «θεατρική» του παράσταση ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» σχετικά με τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από το πρόγραμμα INTERRREG V-A “Ελλάδα –Ιταλία 2014-2020», όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά της 7ης και της 8ης Επιτροπής Παρακολούθησης η Περιφέρεια Ηπείρου, ως μέλος της Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου, έχει ψηφίσει τόσο υπέρ της αύξησης του προϋπολογισμού του έργου Cooperation for Health – “COOFHEA”, όσο και υπέρ της έγκρισης της σχετικής στοχευμένης επείγουσας πρόσκλησης. Μάλιστα ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου επιτεύχθηκε αύξηση του προϋπολογισμού και χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας.

Τέλος, κατά την διάρκεια της 9ης Επιτροπής Παρακολούθησης η Περιφέρεια Ηπείρου ψήφισε επίσης υπέρ της έγκρισης της στοχευμένης επείγουσας πρόσκλησης που αφορά την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού- για όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου- και το έργο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής έγκρισης. Kατά συνέπεια τα όσα ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τα υπόλοιπα της συνέντευξής του, πέραν της εμφανούς ζηλοφθονίας που τον διέκρινε, στερούνται σοβαρότητας και σε κάθε περίπτωση μπορεί ο επικεφαλής της παράταξης- εκτός των τηλεοπτικών διαγγελμάτων με τις συνήθεις προσβλητικές και συκοφαντικές αναφορές στον Περιφερειάρχη – να απευθυνθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ενημερωθεί και να λάβει τις δέουσες απαντήσεις μέσα από επίσημα έγγραφα.

Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός στη Μέρτζανη Ιωαννίνων

 


Συνελήφθη χθες (15-11-2021) το μεσημέρι στη Μέρτζανη Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας αλλοδαπός, διεθνώς διωκόμενος.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, που διενεργήθηκε κατά την είσοδο του αλλοδαπού στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από την Interpol Γαλλίας για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνείας και ξεπλύματος χρήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Ορίζοντες Ηπείρου: Ψηφιακή ανάπτυξη, υγεία και ερασιτεχνικός αθλητισμός: Η νοοτροπία της διαπλοκής στην Ήπειρο έχει ονοματεπώνυμα

 


Ο κοινός παρονομαστής που συνδέει το πρόβλημα του Τεχνολογικού Πάρκου και το ζήτημα χρηματοδότησης των νοσοκομείων είναι η νοοτροπία της διαπλοκής.

Σε αυτόν τον κοινό παρανομαστή η επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη στα Γιάννενα, και των ευθυνών που έχει προσωπικά ο περιφερειάρχης για την απώλεια εκατομμύριων ευρώ που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη λειτουργία των νοσοκομείων της Ηπείρου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως εξήγησε, η επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δυσαρμονία αντίληψης του τι είναι ψηφιακή πολιτική και τι νομίζει ο Περιφερειάρχης ότι είναι.

«Ο κ. Πιερρακάκης στις αναφορές του περιορίστηκε στο data center και την σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό. Από την άλλη ο κ. Καχριμάνης νομίζει ότι το ζητούμενο είναι τα ντουβάρια ενός κτιρίου. Ευτυχώς ο υπουργός πήγε μόνος του στην Teamviewer για να ακούσει τους ανθρώπους της και τι ζητάνε, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο τεχνολογικό πάρκο», είπε ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει πως έγινε αντιληπτή η δυσκολία των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κ. Καχριμάνη, όχι σε προσωπικό αλλά σε πολιτικό επίπεδο.

Δέκα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 73.098 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.646 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 309 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

 

·   145 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 144 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ ως ακολούθως:

o    42 στη Θεσσαλονίκη,

o    21 στη Δυτική Ελλάδα,

o    19 στην Ήπειρο,

o    19 στη Θεσσαλία,

o    16 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    9 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    7 στην Πελοπόννησο,

o    5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    4 στη Δυτική Μακεδονία,

o    1 στο Νότιο Αιγαίο,

o    1 στην Κρήτη και

o    1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 74.713 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71.438 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.275 των 150 ευρώ.

·         9 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.207 ομοειδείς παραβάσεις.

·   154 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Πελοπόννησο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, ο οποίος κατείχε πιστοποιητικό άλλου ατόμου. Στον εν λόγω πελάτη επιβλήθηκε 3.000 ευρώ πρόστιμο και συνελήφθη για παράβαση του άρ. 285 Π.Κ,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 1 παράβασης στον πελάτη,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από προσωρινά υπεύθυνο, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 31 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.634 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.671 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 444 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατάρτιση Μητρώου προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων κ.α. για την αντιμετώπιση αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Π.Ε. Ιωαννίνων για το έτος 2022.

 


Κατάρτιση Μητρώου προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων κ.α. για την αντιμετώπιση αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Π.Ε. Ιωαννίνων για το έτος 2022.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι προβαίνει στην κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων- υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για το έτος 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνης δήλωση από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (php.gov.gr) στην κατηγορία «Ανακοινώσεις».

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση, f.stoli@php.gov.gr  , μέσω ταχυδρομείου με ημερομηνία κατάθεσης το αργότερο μέχρι την 3η Δεκεμβρίου 2021 (Δ/νση αποστολής Πλατεία Πύρρου 1. ΤΚ 452-21 Ιωάννινα) ή αυτοπροσώπως στην ως άνω Διεύθυνση.

Επισημαίνεται ότι για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης με φυσική παρουσία τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον Covid19.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Άνοιξε η πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

 


Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου η πλατφόρμα «myΘέρμανση»https://www1.aade.gr/gsisapps5/myThermansi/#!/home  της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης.

Τι αλλάζει φέτος

Εξαίρεση αποτελεί ότι από φέτος θα επιδοτούνται για αγορές πέλετ και ξύλων, οι κάτοικοι οικισμών με έως και 3.500 κατοίκους και όχι 2.500 όπως ήταν μέχρι και πέρυσι, ενώ δικαιούχοι επιδότησης θα είναι και όσοι θερμαίνονται με σύστημα τηλεθέρμανσης, όπως είναι οι κάτοικοι σε περιοχές σε Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα κ.α.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος για το πετρέλαιο θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ λίγο αργότερα θα είναι, όπως και πέρυσι, η διορία για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Υποβολή αίτησης μέχρι τις 15.12.2021

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου

 


Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-15:00

Άρτα, Κομπότι Άρτας, 09:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09.00-17.00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09.00-14.00

Ιωάννινα, Ροδοτόπι Ζίτσας, πνευματικό κέντρο, 10.00-13.00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Κοινοτικό Γραφείο Ωρωπού Πρέβεζας, Ωρωπός Πρέβεζας, 11:30-13:00.

Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα: Πως αποφεύγεται;

 


Η υιοθέτηση των τάσεων της μόδας για επιλογή κομψών υποδημάτων έχει συχνά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ποδιών, αλλά και των νυχιών τους. Εκτός από το γνωστό κότσι, τα ακατάλληλα υποδήματα και συγκεκριμένα εκείνα που είναι πολύ στενά στα ακροδάκτυλα ή μικρότερα από το μέγεθος του ποδιού γίνονται αιτία ανάπτυξης νυχιών που μεγαλώνοντας εισχωρούν στο δέρμα. Η είσφρυση όνυχος ή ονυχοκρύπτωση, όπως ονομάζεται η πάθηση αυτή, είναι επώδυνη και δυνητικά επικίνδυνη για την υγεία.

«Η κομψότητα στις μέρες μας, ιδιαίτερα στα παπούτσια, είναι συνυφασμένη με τις στενές φόρμες παπουτσιών και στις γυναίκες με τα ψηλά τακούνια. Ωστόσο, όταν τα πόδια στριμώχνονται μέσα στα παπούτσια, είτε λόγω του σχήματός τους είτε του μεγέθους τους, δημιουργείται ένα περιβάλλον που διευκολύνει την ανάπτυξη των νυχιών προς τα μέσα, προς το δέρμα. Ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει από τις πολύ ελαστικές κάλτσες ή καλσόν που φοράνε οι γυναίκες», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

«Παρότι τα στενά παπούτσια είναι ο νούμερο ένα λόγος της ονυχοκρύπτωσης, ανεξάρτητα από το ύψος του τακουνιού, οι ψηλοτάκουνες γόβες που προκαλούν ολίσθηση του πέλματος προς τη μύτη του παπουτσιού, είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς. Αυξημένος κίνδυνος υπάρχει βέβαια κι όταν τα παπούτσια είναι μικρά. Αυτό συμβαίνει συχνά στα παιδιά και στους εφήβους. Η ταχύτατη ανάπτυξη του σώματός τους και φυσικά των ποδιών τους μπορεί να καταστήσει τα παπούτσια τους μικρά πολύ γρήγορα. Μέχρι αυτό να γίνει αντιληπτό από τους γονείς ή τα ίδια τα παιδιά και να αντικατασταθούν, η βλάβη μπορεί ήδη να έχει προκληθεί», προσθέτει.