Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στην Τ.Κ. Μαζαρακίου



«Δίνουμε βαρύτητα σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Με τους κατοίκους της Τ.Κ. Μαζαρακίου συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, στα πλαίσια των επισκέψεων στα χωριά του Δήμου.
Ο κ. Καψάλης συνοδευόταν από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου και είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους δημότες για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και για το όραμά του για τη νέα 4ετία. «Δίνουμε βαρύτητα σε έργα και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και αλλάζουν την εικόνα του Πωγωνίου» δήλωσε ο κ. Καψάλης με τους δημότες να δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.
Την Παρασκευή ο κ. Καψάλης μιλάει στους ετεροδημότες, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της πανηπειρωτικης συνομοσπονδιας στην Αθήνα.
Το Σάββατο θα επισκεφθεί στις 7:00 μ.μ. την Τ.Κ. Πωγωνιανής και στις 8:30 μ.μ.  πραγματοποιεί ομιλία στην Τ.Κ. Δελβινακίου.

Επίσκεψη του κ. Ντότη Δημήτρη στην Τ.Κ. Κουκλιών

 Με τους κατοίκους της Τ.Κ. Κουκλιών συναντήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη στα πλαίσια των επισκέψεων στα χωριά του Δήμου. 

«Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»: Μετακίνηση ετεροδημοτών


Φίλες και φίλοι
Όσοι διαμένετε στην Αθήνα και επιθυμείτε να μεταβείτε στο Πωγώνι προκειμένου να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τον κ. Χαράλαμπο Λέκκα στο 6946133856, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μετακίνησή σας από την πρωτεύουσα στην περιοχή του Πωγωνίου.
Σας ευχαριστούμε!!!

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Αποχέτευση-απορρίμματα


Βασικοί άξονες κατά τη θητεία της παρούσας δηµοτικής αρχής ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων και η δημιουργία σύχρονων αποχετευτικων δικτύων και βιολογικών καθαρισµών για την προστασία του περιβάλλοντος:
Αποχετευτικό και βιολογικός Τ.Κ.  Παρακαλάµου (2 υποέργα αρχικού προϋπολογισμού 5.590.000€ και 947.100€). 
Βρίσκεται σε εξέλιξη µέσω προγραµµατικής Σύµβασης του Δήµου Πωγωνίου  µε την Περιφέρεια Ηπείρου και:
1. Ολοκληρώθηκε  το Αποχετευτικό και ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΟΛΗ η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΔΗΜΟΥ ποσού: 266.347€ εκτός της συνδροµή της Περιφέρειας.             
2. Στο τελικό στάδιο δηµοπράτησης µέσω Περιφέρειας βρίσκεται ο Βιολογικός καθαρισµός µε στόχο την διακοπή της επιβάρυνσης του ποταµού Καλαµά.
Σταθµός µεταφόρτωσης Απορριµµάτων Πωγωνίου
Σύµφωνα µε την µελέτη που καταρτίσαµε επιλέχθηκε ο κατάλληλος χώρος και το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο ΣΜΑ Πωγωνίου έχει  προϋπολογισµό 718.000€, (ΕΣΠΑ 2014-2020 Περιφέρεια Ηπείρου) και η λειτουργία του θα επιφέρει µείωση τελών για τους δηµότες.
Βιολογικός Καθαρισµός Τ.Κ . Κεφαλοβρύσου
Σηµαντικά προβλήµατα της µελέτης (Δασική Νοµοθεσία, έλλειψη χώρου εναπόθεσης στερεών αποβλήτων, περιβαλλοντικοί νόµοι) οδήγησαν σε καθυστερήσεις. Δροµολογείται σε συνεργασία µε την Περιφέρεια η λύση των παραπάνω και η δηµοπράτηση του έργου. 
Πρόγραµµα διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων
Ο Δήµος καταρτίζει σχετική µελέτη για πράσινα σηµεία και ανακύκλωση.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Εκτεταμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων σε τοπικές κοινότητες της Π.Ε. Άρτας


Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων έγινε εκτενή αναφορά από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας σε τοπικές κοινότητες της Π.Ε. Άρτας.
Στις Συκιές κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρώτη φάση των αντιπλημμυρικών εργασιών που έγιναν μετά από σαράντα χρόνια στον ποταμό Βωβό, ενώ έχει προγραμματιστεί και η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει την κατασκευή αναχώματος και την τοποθέτηση αντλιών προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που προκαλείται στις καλλιέργειες από την εισροή νερών της θάλασσας.
Ο κ. Καχριμάνης, τόνισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου μετά την εφαρμογή του «Κλεισθένη» με τον οποίο μεταβιβάστηκε στις Περιφέρειες η αρμοδιότητα για αντιπλημμυρικά έργα, έθεσε σε υλοποίηση ένα εκτενές πρόγραμμα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. «Βέβαια- εξήγησε- και πριν το νέο νόμο η Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν από τις λίγες- αν όχι η μοναδική που και τα προηγούμενα χρόνια υλοποιούσε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας μεταξύ των οποίων και οι καθαρισμοί των ποταμών από νεκρά δένδρα στο πλαίσιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας κ.α.. Ωστόσο τώρα όλα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα έργων της. Υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από δεκαετίες, απαιτούνται πρόσθετοι πόροι και χρόνος για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά. Θέσαμε προτεραιότητες και έχουμε ήδη σημαντικές παρεμβάσεις».
Στο Κομπότι, στο Νεοχώρι και σε άλλες τοπικές κοινότητες που επισκέφτηκε σε συναντήσεις με κατοίκους, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε και έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, για το περιβάλλον, τη βελτίωση των υποδομών για τους αγρότες, τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς κ.α.. 

Ριζόπουλος Σπύρος: «Είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ήπειρο-Να τελειώσουμε με την παρακμή και τον ξεπεσμό»


Προεκλογική ομιλία Ριζόπουλου στην Άρτα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», έκανε το βράδυ της Τετάρτης την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Άρτα.
Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που τον διέκοπτε συχνά με το σύνθημα «Ριζόπουλε θυμήσου, η Άρτα είναι μαζί σου» ο Σπύρος Ριζόπουλος απάντησε στις απειλές του απερχόμενου Περιφερειάρχη λέγοντας:
«Απερχόμενε σου απαντώ: Είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ήπειρο. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με την παρακμή και τον ξεπεσμό σου. Οι Ηπειρώτες μας τιμούν γεμίζοντας αμφιθέατρα, όπως σήμερα!
Γιατί η ελπίδα και η ανάγκη για αλλαγή στον τόπο μας είναι πλέον δεδομένη.
Παρ’ το απόφαση. Είμαστε εδώ για να μείνουμε.
Αν και απέφυγες, απερχόμενε, την αναφορά του ονόματός μου για να μη σε σύρω στα δικαστήρια για αντιδημοκρατικές πρακτικές και εκβιασμούς εγώ θα χρησιμοποιήσω σήμερα το όνομά σου για πρώτη φορά:
Αλέκο Καχριμάνη είσαι κότα.
Και αν δεν το κατέγραψαν καλά οι κάμερες να το ξαναπώ, γιατί εγώ για τους Ηπειρώτες σε αντιμετωπίζω στο Δικαστήριο: Αλέκο Καχριμάνη είσαι κότα.
Και στη Βροντισμένη τις Κυριακές εμείς τις κότες τις κάνουμε σούπα.
Εσύ και η κλίκα που τόσα χρόνια ταΐζεις και συντηρείς πάρτε το μήνυμα
Η αντίστροφη μέτρηση για εσένα έχει ήδη ξεκινήσει!»

Παράλληλα, ανέπτυξε το «σχέδιο e» το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ηπείρου την επόμενη τετραετία και μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα περιφερειακότητας που θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
Και παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού στην Π.Ε. Άρτας.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Σπύρου Ριζόπουλου:

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, για παράνομη συλλογή μεγάλης ποσότητας αρωματικού-θεραπευτικού φυτού


Οι δράστες είχαν συλλέξει από την παραπάνω περιοχή ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους -359- κιλών 

Συνελήφθησαν, σήμερα (16-05-2019) το μεσημέρι σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 έως 33 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (359) κιλών.
Η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού, που ήταν τοποθετημένη σε μουσαμάδες προκειμένου να αποξηρανθεί, κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»: Το Πρόγραμμα σχετικά με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του Πωγωνίου



«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα 

Αξιοποίηση του Φυσικού Πλούτου

Αξιοποίηση φυσικών διαθεσίμων:
•Πρωτοβουλίες του Δήμου για ενεργειακή αυτονομία.
•Ενεργειακές λύσεις με αξιοποίηση των ανανεώσιμων και ήπιων μορφών ενέργειας. Λύσεις που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, που ελαχιστοποιούν το κόστος εισαγωγής ενέργειας, που με τις κατάλληλες τεχνολογίες αποθήκευσης και διαχείρισης ενέργειας (υβριδικά συστήματα ισχύος) αντικαθιστούν εξ ολοκλήρου και με πλήρως ανταγωνιστικό κόστος τα συμβατικά καύσιμα (κυρίως πετρέλαιο και φυσικό αέριο) και που δεν υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών.
•Αξιοποίηση του νέου ενεργειακού νόμου δημιουργίας Δημοτικών.
Ενεργειακών Κοινοτήτων ανανεώσιμων πηγών
•Πρότυπο ηλιακό σχολείο:
- χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο που έχει (π.χ. ταράτσα ή αυλή) για να παράγει ρεύμα από τον ήλιο για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στη γειτονιά του - μεταφέρει βασικές γνώσεις για την ηλιακή ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά σε όλους τους μαθητές.
-προωθεί τη χρήση ηλιακής ενέργειας για ένα καθαρό μέλλον
-είναι ένα σχολείο πρότυπο για όλα τα άλλα και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία.
•Τυποποίηση-μεταποίηση δασικών προϊόντων και φαρμακευτικών φυτών.
Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης υδάτων
•Χρήση τηλεπισκόπησης και Γ.Σ.Π (Γεωγραφικών Συστημάτων
Πληροφοριών) για πρόληψη φυσικών καταστροφών.
•Προώθηση της δημιουργίας σταθμών ελέγχου της ποιότητας των υδάτων του ποταμού Καλαμά.
Πολιτικές οργάνωσης του χώρου:
• Συνεργασία με Ειδικούς Επιστήμονες οι οποίοι θα μας καθοδηγήσουν πάνω σε θέματα που αφορούν στην Καρποφορία νέων Καλλιεργειών και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων.
•Ζώνες καλλιεργειών σύμφωνα με τις υποδείξεις των Ειδικών Επιστημόνων.
•Δημιουργία παρατηρητηρίων και πυροφυλακίων.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 56χρονος για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Στο όχημα του εντοπίστηκαν συσκευασίες με πάνω από 26 κιλά κάνναβης

Για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη σήμερα (16-05-2019) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, 56χρονος ημεδαπός, μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, εντοπίστηκε ο 56χρονος να κινείται με το αυτοκίνητο του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τρία δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 26 κιλών και 600 γραμμαρίων.
Οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του, το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και μία ηλεκτρονική συσκευή GPS.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ο "Ηπειρώτικος Σύνδεσμος Πειραιά" ευχαριστεί τον Σύλλογο Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού

Απάντηση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη σε ανάρτηση


Αναφορικά με το από 13-5-19 δημοσίευμα της ιστοσελίδας stotapsi.gr με τίτλο «Στο Δήμο Πωγωνίου αναθέσεις σε συγγενείς, περίεργες δοσοληψίες και ελληνοποιήσεις...» ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αδιανόητος ο λαϊκισμός που κυριαρχεί όλες αυτές τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου.
Το δημοσίευμα με το οποίο προσπαθεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα να ρίξει λάσπη στο πρόσωπό μου αναφέρεται σε μία υπόθεση του 2014 για την οποία δεν στοιχειοθετείται σε βάρος μου κανένα πειθαρχικό παράπτωμα.
Αυτό αποδεικνύεται με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 84054/17104/12-1-15 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και είναι απορίας άξιον πώς αυτό διέφυγε του κ. Καλτσή που όλως τυχαίως επιλέγει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να φέρει στη δημοσιότητα ένα θέμα που δεν υφίσταται!
Σύμφωνα με το έγγραφο: «… Επειδή ο Δήμαρχος Πωγωνίου συνδέεται με τρίτο βαθμό συγγένειας με την ανάδοχο Μπονόβα Ι. Παναγιώτα στην οποία ανέθεσε απευθείας την εργασία καθαρισμού παρόδιας βλάστησης Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου και Δ.Ε. Δελβινακίου με τις αρ. 432 και 433/2014 αποφάσεις του και συνεπώς δεν στοιχειοθετείται σε βάρος του το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος εξαιτίας κωλύματος συγγένειας στο πρόσωπό του με την ανάδοχο….» .
Ο Δήμος Πωγωνίου διέπεται από διαφάνεια και κάθε απόφαση είναι σύννομη και λαμβάνεται με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου και των δημοτών.
Δε θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε ότι «δεν είμαστε ελέφαντες» και να εμπλακούμε σε ένα παιχνίδι συκοφαντίας και λασπολογίας.
Έχουμε το έργο μας και την στήριξη των δημοτών μας να μιλούν για εμάς.
 Όσο για το θέμα των ελληνοποιήσεων, ο κατά τα άλλα ικανότατος  κ. Καλτσής γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος Πωγωνίου δεν έχει εκδώσει βεβαιώσεις και δεν εμπλέκεται στη διαδικασία καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εμπρόθεσμη δήλωση ιδιοκτησίας Εθνικού Κτηματολογίου


Σας υπενθυμίζουμε ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής εμπρόθεσμης δήλωσης ιδιοκτησίας του Ν. 2308/1995 έχει οριστεί η 10η Ιουνίου 2019, ύστερα από διαδοχικές παρατάσεις, στις μελέτες κτηματογράφησης Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.
Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο εξαντλήθηκε ο χρόνος παράτασης για τους κατοίκους εσωτερικού και κατά συνέπεια οι δηλώσεις εγγραπτέων δικαιωμάτων που θα υποβάλλονται μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο που προβλέπει ο ίδιος ως άνω Νόμος, όπως εξειδικεύεται στη σχετική υπουργική απόφαση.
Με στόχο την αποφυγή οικονομικών επιβαρύνσεων - προστίμων, καλούνται οι πολίτες - δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων του Ν. 2308/1995 να προσέλθουν έγκαιρα στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης και να  υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους, άνευ προστίμου.
Επισημαίνεται ότι δήλωση που υποβάλλεται με ελλιπή στοιχεία, δύναται να πρωτοκολληθεί και παραληφθεί από τον Ανάδοχο εμπροθέσμως, συμπληρούμενη με τα ελλείποντα έγγραφα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΗΛΩΝΩ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ
ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Σημασία στην επιμόρφωση και κατάρτιση έδωσε ο Δήμος Πωγωνίου υλοποιώντας σεμινάρια


Μεγάλη σημασία στην ενημέρωση και επιμόρφωση των δημοτών έδωσε, από τους πρώτους μήνες της σύστασής του, ο Δήμος Πωγωνίου όντας ένας από τους ελάχιστους Δήμους που πήραν την πρωτοβουλία διοργάνωσης σεμιναρίων και ομιλιών.
Συγκεκριμένα:
• Διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο που αφορούσε τους τομείς της μελισσοκομίας και αμπελουργίας, εκπαιδεύοντας δωρεάν συνολικά 280 άτομα.
• Λειτούργησε ένα από τα πρώτα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Ήπειρο υλοποιώντας  εννέα (9) σεμινάρια ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα των δημοτών.
• Πραγματοποίησε στην Τ.Κ. Παρακαλάμου τη  μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο» καθώς και άλλες ομιλίες αγροτικού χαρακτήρα.
• Διοργάνωσε θεματικό εργαστήρι με θέμα:  «Σύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με την τοπική οικονομία και τα αγροτικά προϊόντα: Μια ουσιαστική ευκαιρία ανάπτυξης και απασχόλησης».
• Υλοποίησε 5ήμερο δωρεάν εργαστήριο κατάρτισης στα Παραδοσιακά Χειροτεχνικά Επαγγέλματα
• Υλοποίησε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το 3ο Βιωματικό Σεμινάριο για το χορό που ήταν αφιερωμένο στην περιοχή του Πωγωνίου
• Συνεργάστηκε με το  Κ.Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ και εγκρίθηκαν, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τέσσερα (4) σεμινάρια:
1.Ενεργειακά φυτά, διάρκειας 60 ωρών.
2.Νέα αγροτικά φυτά (αρώνια, τρούφα κλπ.), διάρκειας 60 ωρών.
3.Μέλι, διάρκειας 70 ωρών.
4.Αργυρά Κοσμήματα, διάρκειας 70 ωρών.
Από τα οποία δεν υλοποιήθηκαν τα δύο λόγω μη προσέλευσης των εγγεγραμμένων.
Να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου για το νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αναμένεται η λειτουργία του καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους δημότες για τους τομείς που θα επιθυμούσαν να καταρτιστούν.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα κατηγορούμενα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων

Συνελήφθησαν, χθες (15-05-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 59χρονος ημεδαπός και ένας 52χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων ότι ο 59χρονος κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη καθώς και αντικείμενο με υπολείμματα ηρωίνης, συνολικού βάρους (7,8) γραμμαρίων,
τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (19,5) γραμμαρίων,
είκοσι ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή,
πέντε διαδερμικά έμπλαστρα με ναρκωτική ουσία,
το χρηματικό ποσό των (140) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη και ένας 52χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το σημαντικότερο πρόβλημα δημόσιας υγείας σήμερα


Γουδέβενος Γιάννης: Ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, Πρόεδρος ΕΚΕ
  
Τα τελευταία χρόνια o κλινικός καρδιολόγος που ασχολείται με την καρδιακή (ΚΑ) ανεπάρκεια χρειάζεται να γνωρίζει όχι μόνο τη φαρμακευτική θεραπεία του συνδρόμου αλλά πρέπει να έχει βαθειά γνώση αρρυθμιών, εντατικής καρδιολογίας, απεικόνισης,
συσκευών  και ανοσολογίας. Το εύρος της αντιμετώπισης της κυμαίνεται από τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής  μέχρι τη τοποθέτηση μηχανικών συσκευών υποβοήθησης και τέλους της μεταμόσχευσης καρδιάς
Η ΚΑ χαρακτηρίζεται από την αδυναμία της καρδιάς να ικανοποιήσει αποτελεσματικά τις ανάγκες του οργανισμού σε αίμα και οξυγόνο με αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών στους πνεύμονες και άλλους ιστούς του σώματος. Τα πιο συχνά συμπτώματα της ΚΑ είναι 1. Το λαχάνιασμα ή η δύσπνοια (δεν φτάνει ο αέρας) στη μικρή σχετικά προσπάθεια (π.χ. περπάτημα, καθημερινές δουλειές) ή ακόμα και στην ηρεμία (κύρια όταν ξαπλώνει)
2. Η εύκολη κούραση, αδυναμία, δυσκολία συχνά και στις απλές καθημερινές δραστηριότητες και
3. Τα οιδήματα (πρήξιμο) στα πόδια αλλά και στην κοιλιά. Η ΚΑ αποτελεί ουσιαστικά την τελική κατάληξη όλων των καρδιακών παθήσεων. Η πιο συχνή αιτία είναι η στεφανιαία νόσος – υπολογίζεται ότι σε 7 από τους 10 ασθενείς με ΚΑ, αυτή οφείλεται σε ένα ή περισσότερα εμφράγματα του μυοκαρδίου. Άλλες αιτίες είναι δομικές παθήσεις της καρδιάς όπως οι βαλβιδοπάθειες και οι μυοκαρδιοπάθειες, αλλά και οι λοιμώξεις του μυοκαρδίου, καθώς και η χρόνια αρρύθμιστη αρτηριακή υπέρταση. Η ΚΑ είναι μια σοβαρή διαταραχή που συνδέεται με αυξημένη πιθανότητα θανάτου, έντονα συμπτώματα, κακή υγεία και κακή ποιότητα ζωής. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα συχνές νοσηλείες στο Νοσοκομείο, που αποτελούν πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για όλα τα συστήματα υγείας. Παλιότερα οι ασθενείς με ΚΑ ζούσαν κατά μέσο όρο λιγότερο από 5 χρόνια μετά τη διάγνωση. Σήμερα χάρη στις προσπάθειες για πρώιμη διάγνωση, τη στενή παρακολούθηση, την ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών, τις εξελίξεις στη φαρμακευτική και άλλη θεραπεία, οι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με ΚΑ καταφέρνουν και απολαμβάνουν πολύ περισσότερα χρόνια ζωής. Όλα αυτά καταδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι ο ασθενής να παραπεμφθεί γρήγορα σε καρδιολόγο ώστε να γίνει έγκαιρα η διάγνωση της πάθησης. Στην Ελλάδα, καταγράφονται κάθε χρόνο περισσότερα από 20.000 νέα περιστατικά στεφανιαίας νόσου, ενώ 1 στους 3 ενήλικες πάσχει από υπέρταση, εκ των οποίων μόλις οι μισοί λαμβάνουν αγωγή. Από αυτά και μόνο τα δεδομένα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το πρόβλημα της KA στη χώρα μας, αν και δεν έχει καταγραφεί συστηματικά, είναι πολύ μεγάλο. Στη χώρα μας, οι πάσχοντες από ΚΑ εκτιμώνται σε 200.000, ενώ περισσότερα από 500 νοσοκομειακά κρεβάτια είναι μόνιμα κατειλημμένα από αυτούς τους ασθενείς.
Και στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι οι νοσηλείες λόγω KA απορροφούν το 2% των συνολικών δαπανών για την υγεία. Τέλος στην αντιμετώπιση δίνει έμφαση  στη διαχείριση των ασθενών πριν και αμέσως μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, μια και αυτή είναι η πιο ευαίσθητη περίοδος για την επιβίωση και την ποιότητα ζωής των ασθενών με κύριο στόχο τη μείωση των επανανοσηλειών.
Η ευαισθητοποίση του κόσμου για αύξηση των δωρητών καρδιάς αποτελεί τη μεγαλύτερη ευχή για να σταματήσει έτσι το φαινόμενο να πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στις λίστες αναμονής.

Το Πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου


Στη δημοσιότητα δόθηκε το Πρόγραμμα της παράταξής «Τόπος Αξιών» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Νικόλα Κάτσιο. 
Το πρόγραμμα αποτελείται από 100 συγκεκριμένες δεσμεύσεις και είναι το αποτέλεσμα μιας ευρείας πολύμηνης διαβούλευσης. 
Μιας δημιουργικής σύνθεσης απόψεων με τους συνδημότες, με τους απόδημους συμπατριώτες και με τρία πανεπιστημιακά Ιδρύματα, η οποία υποστηρίχθηκε από τους 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους φίλους και τους εθελοντές της παράταξης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ν. Κάτσιος: «Το πρόγραμμά μας αποτελεί μια δυναμική, ρεαλιστική και μετρήσιμη πρόταση για να πάμε το δήμο Σουλίου μπροστά με έργα και όχι με εκθέσεις ιδεών!
Αποτελείται από 100 συγκεκριμένες δεσμεύσεις και όχι από γενικόλογους άξονες και θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου και σε φάση υλοποίησης από τον προσεχή Σεπτέμβριο. 
Όλες οι δεσμεύσεις μας αποτελούν για μένα και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, συμβόλαιο τιμής με τον κάθε συνδημότη».
Το Πρόγραμμα της παράταξής «Τόπος Αξιών» διανέμεται καθημερινά σε όλο το δήμο Σουλίου, είναι διαθέσιμο στο Εκλογικό Κέντρο της παράταξης (Κων/νου Καραμανλή 108-δίπλα στα ΕΛΤΑ, Παραμυθιά) και είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο στο παρακάτω link:

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος στο Κεφαλόβρυσου, την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11:00 π.μ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» στο  Κεφαλόβρυσου, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 11 το πρωί, για την παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

«Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»: Πρόγραμμα προεκλογικών ομιλιών του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Νικόπουλου Ιωάννη


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Νικόπουλος Ιωάννης
και οι υποψήφιοι της παράταξης «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία» σας προσκαλούν στις ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Δευτέρα 20 Μαΐου
Ομιλία στην Πωγωνιανή στο Πολιτιστικό Κέντρο στις 11:30 π.μ
Τρίτη 21  Μαΐου
Ομιλία στον Παρακάλαμο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στις 20:00
Τετάρτη 22  Μαΐου
Ομιλία στο Καλπάκι στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου στις 20:00
Πέμπτη 23/ Μαΐου
Ομιλία στο Κεφαλόβρυσο στο Πνευματικό Κέντρο στις 20:00
Παρασκευη 24 Μαΐου
Ομιλία στο Δελβινάκι στο Πνευματικό Κέντρο στις 20:00.

Μάντζιου Αμαλία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Καψάλης  Κωνσταντίνος  του  Γεωργίου

Μάντζιου Αμαλία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου στην  Δ.Ε. Καλπακίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Γεννήθηκε στον Γεροπλάτανο Πωγωνίου, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.
Υπηρέτησε επί σειρά ετών την τοπική αυτοδιοίκηση (πρόεδρος Τ.Κ. Γεροπλάτανου).
Διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεροπλάτανου και μέλος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου.
Σήμερα εργάζεται στη Μεταλλουργική Ηπείρου.

Κούρος Παύλος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Καψάλης  Κωνσταντίνος  του  Γεωργίου

Κούρος Παύλος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου στην Ε.Π. Λάβδανης, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου το 1954.
Είναι έγγαμος με ένα παιδί.
Είναι έμπορος και ασχολείται 12 χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση (πρώην Αντιπρόεδρος Λάβδανης).
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου από το 2014 έως και σήμερα.

Κουκουλάρης Στυλιανός: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Καψάλης  Κωνσταντίνος  του  Γεωργίου

Κουκουλάρης Στυλιανός: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου στην Ε.Π. Πωγωνιανής, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Γεννήθηκε το 1972 στην Πωγωνιανή, όπου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε μηχανογραφημένη λογιστική και από το 1994 συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση, διατηρώντας κατάστημα παντοπωλείου στο χωριό μου.
Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη αμπελουργία – οινοποιεία και τη μελισσοκομία.
Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα αμπελουργίας – οινοποιίας – γευσιγνωσίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Ως οπαδός της Δια βίου εκπαίδευσης φοιτεί στο Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
Υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1998, ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Πωγωνιανής και ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου με Δήμαρχο τον Κώστα Καψάλη, τα τελευταία 9 χρόνια.
Από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής.
Παραμένει ενεργό μέλλος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής, του Κυνηγητικού Συλλόγου Πωγωνίου , και εκτελεί χρέη ταμία στο σύλλογο «Φίλων Γιάννη και Νίκου Κολέφα».
Είναι παντρεμένος με τη Στάσα Παπαδιαμάντη, στέλεχος στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, και έχουν δυο γιους, το Λάμπρο, φοιτητή στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και το Διαμάντη, μαθητή Λυκείου.
Διαθέτει τη μεγαλύτερη βιολογική καλλιέργεια σε ρίγανη και τσάι στον Δήμο Πωγωνίου.

Τσάμη Σοφία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Καψάλης  Κωνσταντίνος  του  Γεωργίου

Τσάμη Σοφία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου στην Ε.Π. Πωγωνιανής, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Γεννήθηκε στο Σταυροσκιάδη Πωγωνίου.
Τελείωσε το λύκειο Πωγωνιανής και είναι έμπορος.
Τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί, τυποποιεί και εξάγει αρωματικά φυτά και βότανα.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Με αμείωτο ρυθμό η περιοδεία του Κων/νου Καψάλη

Θετικά τα μηνύματα των δημοτών

Στο Ωραιόκαστρο και το Βασιλικό συνεχίστηκαν σήμερα Τετάρτη οι επισκέψεις του Κων/νου Καψάλη και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων έγινε γόνιμος διάλογος σχετικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή και τον μελλοντικό σχεδιασμό. 
Οι δημότες επεσήμαναν την πολύ καλή και μακροχρόνια σχέση επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει με τον κ. Καψάλη και εξέφρασαν, για μία ακόμη φορά, τη στήριξή τους στο πρόσωπο του ιδίου και των συνεργατών του.
Αύριο Πέμπτη, η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» θα επισκεφθεί την Τ.Κ. Μαζαρακίου. 

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Το πρόγραμμα των περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Ζάψα


Το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Γιώργου  Ζάψα για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:
Την Πέμπτη 16 Μαΐου θα γίνει κεντρική προεκλογική ομιλία στις 20:30 στον πολυχώρο ΠΑΝΟΕΟΝ της Ηγουμενίτσας. Θα προηγηθούν επισκέψεις σε υπηρεσίες της πόλης, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Την Παρασκευή 17 Μαΐου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Καναλλάκι και το Σαββατο 18 Μαΐου στην Παραμυθιά (πρωί) και την Πάργα (απόγευμα).
Την Κυριακή 19 Μαΐου η περιοδεία θα συνεχιστεί στην ορεινή Άρτα και τα χωριά του Αχελώου.
 Τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα γίνει η κεντρική ομιλία στον πολυχώρο ΟΑΣΗ της Πρέβεζας, στις 20:30. Θα προηγηθούν επισκέψεις σε υπηρεσίες της πόλης, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Την Τρίτη 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο της Άρτας, στις 20:30.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  η κεντρική προεκλογική ομιλία στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Du lac, στις 20:00.

Επίσκεψη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σε Τ.Κ. του Πωγωνίου


Επίσκεψη του νυν και υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της "Αξιοβιωτης Ανάπτυξης",  την Τρίτη 14 Μαΐου σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου.


Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Χθες το πρωί στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί ηλικίας 65 και 55 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 65χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Λάρισα, τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 30, 25 και 24 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, ο 55χρονος, επέβαινε σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη λαθρομεταφορά, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Χθες το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, συνολικής ποινής φυλάκισης (6) μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Χθες το αργά το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, μία 46χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινή φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.
Χθες το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι βραδινές ώρες της 13-05-2019 διέρρηξε σπίτι στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, από οπού αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα.
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος, απογευματινές ώρες της 29-04-2019, διέρρηξε αποθήκη ψιλικών στην Άρτα, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας


Από το 2017, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (W.F.O.) έχει ανακηρύξει την 15η Μαΐου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας», μια ημέρα που οι ορθοδοντικοί σε όλο τον κόσμο μπορούν να εορτάσουν και να τονίσουν την ανάγκη και σημασία της ορθοδοντικής στη γενική υγεία. Φέτος το Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. εόρτασε τη μέρα αυτή με μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού που έλαβε χώρα στο Ζάππειο, στις 11 Μαΐου 2019 στην Αθήνα.
Ευελπιστούμε του χρόνου αυτή η γιορτή να επεκταθεί σε όλη τη χώρα σε μια Πανελλήνια προσπάθεια συμβολής της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη & σωστή αντιμετώπιση των στοματογναθικών ανωμαλιών.
 Το χαμόγελο είναι η κορωνίδα του προσώπου μας και ο καθρέπτης της ψυχής μας. Αυτόν τον καθρέπτη, εμείς οι ειδικοί ορθοδοντικοί, φροντίζουμε να τον κάνουμε φωτεινό και αστραφτερό!
Επειδή τα δόντια μας είναι πολύ σημαντικά για την όλη υγεία μας και το χαμόγελο μας ακόμη σημαντικότερο, τα παιδιά, πρέπει να κάνουν την πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό το αργότερο στα 7 τους χρόνια.
Οι ενήλικες αναζητούμε τον ειδικό Ορθοδοντικό είτε μετά από παραπομπή του οδοντιάτρου μας, είτε μόλις νιώσουμε την ανάγκη.