Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Χθες το πρωί στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί ηλικίας 65 και 55 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 65χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Λάρισα, τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 30, 25 και 24 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, ο 55χρονος, επέβαινε σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη λαθρομεταφορά, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Χθες το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, συνολικής ποινής φυλάκισης (6) μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Χθες το αργά το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, μία 46χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινή φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.
Χθες το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι βραδινές ώρες της 13-05-2019 διέρρηξε σπίτι στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, από οπού αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα.
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος, απογευματινές ώρες της 29-04-2019, διέρρηξε αποθήκη ψιλικών στην Άρτα, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.