Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα: Ίδρυση τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών

 


Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει την ίδρυση τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Πρόκειται για ιστορική στιγμή, μιας και ο ΠΑΣ Γιάννινα συμμετέχει πλέον ενεργά, στην ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Η ίδρυση του τμήματος, πραγματοποιείται με τη συμφωνία για απορρόφηση από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, του αγωνιστικού τμήματος ποδοσφαίρου Γυναικών των ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ καθώς και το τμήμα υποδομών των μικρών κοριτσιών της Ακαδημίας.

Σκοπός της ίδρυσης του τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενασχόληση κοριτσιών στον αθλητισμό και δη στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Στόχοι της ενέργειας είναι: – η άμβλυνση των στερεοτύπων – η παροχή διεξόδου άθλησης στις αθλήτριες – η παροχή ποιοτικών εγκαταστάσεων προπόνησης και υγιεινής στις αθλήτριες.

Αδελφοποίηση των σωματείων FC Iraklis Neviges E.V. & Αθλητικής Ένωσης Κεφαλοβρύσου

 


FC IRAKLIS NEVIGES E.V. & ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ είμαστε ΕΝΑ!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την αδελφοποίηση των σωματείων μας.

Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τις δυο ομάδες καθώς ξεκινάει μια αληθινή φιλία. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες  στην Γερμανία, ανάμεσα τους και άτομα που κατάγονται από το χωριό μας το Κεφαλόβρυσο και είναι πλέον ΕΝΑ με την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.

Δεσμευόμαστε για έναν φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον μεταξύ των ομάδων μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

FC IRAKLIS NEVIGES E.V. & ATHLITIKI ENOSI  KEFALOVRYSOU, WIR sind jetzt EINS!

Wir freuen uns, die Vereinsfreundschaft unserer Clubs bekannt zu geben.

Es ist ein besonderer Moment für beide Teams, da eine wahre Freundschaft beginnt. Iraklis Neviges ist ein Verein, der von griechischen Einwanderern in Deutschland gegründet wurde, darunter auch von Bewohnern, die aus Kefalovryso (Region Epirus- Ioannina) stammen.

Die beiden Clubs sind jetzt EINS.

Wir haben uns dazu verpflichtet, dass in Zukunft ein Freundschaftsspiel zwischen unseren Vereinen stattfinden wird.

ALLE ZUSAMMEN!

1.428 τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν από 21 έως 27 Αυγούστου στην Ήπειρο

 


Σε 100.891 τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου 2022, σε όλη την Ελλάδα, βεβαιώθηκαν συνολικά 20.705 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Το 70% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, παράνομη στάθμευση, μη χρήση προστατευτικού κράνους, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια είναι: 2.452 στην Αττική, 2.361 στην Κρήτη, 2.087 στη Θεσσαλία, 1.715 στην Κεντρική Μακεδονία, 1.583 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.549 στη Δυτική Ελλάδα, 1.457 στο Νότιο Αιγαίο, 1.428 στην Ήπειρο, 1.336 στη Στερεά Ελλάδα, 1.285 στα Ιόνια Νησιά, 1.240 στην Πελοπόννησο, 1.234 στη Θεσσαλονίκη, 514 στο Βόρειο Αιγαίο και 464 στη Δυτική Μακεδονία.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Μεταγραφική ενίσχυση με την επιστροφή του τερματοφύλακα Σεμπάστιαν Μπαλατζία

 


Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανακοινώνει τη μεταγραφή – επιστροφή του τερματοφύλακα Σεμπάστιαν Μπαλατζία.

"Άλλη μια επιστροφή από τις πολλές που έχουμε να ανακοινώσουμε είναι αυτή του Σεμπάστιαν Μπαλατζία

Ο Σέμπα ήταν στην ομάδας μας για μια 5ετια.

Μετά την 2ετη απραγία της ομάδας ο Σέμπα έπαιξε για λογαριασμό της ΠΑΟ Πεντέλης και της ομάδας της Βουνοπλαγιάς.

Ήρθε η στιγμή για τον γεμάτο εμπειρίες  πλέον Αλβανό πορτιέρο να ξαναφορέσει τα ερυθρόμαυρα.

Καλώς ήρθες Σέμπα!"

ΕΜΥ: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις την Τρίτη

 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Οι βροχοπτώσεις από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που θα επεκταθούν κυρίως στα ορεινά των υπολοίπων ηπειρωτικών (πλην των ανατολικών της Θράκης), στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως στο Ιόνιο.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 36, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 21 έως 35, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 18 έως 32, στην Πελοπόννησο από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 35, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 και στην Κρήτη από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Δήμος Ζίτσας: Ανακοίνωση παύσης Αντιδημάρχου

 


Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr   

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα της επανάστασης του 1821, Μάρκου Μπότσαρη, την Τ.Κ. Παλαιοχώρι Μπότσαρη του Δήμου Δωδώνης

 


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και πλήθους κόσμου, καιρού επιτρέψαντος, η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα της επανάστασης του 1821, Μάρκου Μπότσαρη, στη γενέτειρά του, την Κοινότητα Παλαιοχώρι Μπότσαρη του Δήμου Δωδώνης.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία του Δήμου Δωδώνης, του Ιδρύματος Δημητρίου & Αίγλης Μπότσαρη και του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Σουλίου», με βασικό στόχο να αποδοθεί τιμή σε έναν από τους σημαντικότερους ήρωες της ελληνικής επανάστασης αλλά και να τονιστεί το στοιχείο της καταγωγής του από το συγκεκριμένο τόπο, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ιδρύματος Δημητρίου & Αίγλης Μπότσαρη, το οποίο χρηματοδότησε και την προτομή.

Την προτομή του Μάρκου Μπότσαρη φιλοτέχνησε ο γλύπτης Χαραλάμπος Νεονάκης και τα αποκαλυπτήρια του καλλιτεχνικού έργου έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του, με το δικό του γλαφυρό τρόπο, περιέγραψε πλήθος λεπτομερειών από τη ζωή του μεγάλου ήρωα αλλά και την επίδραση που είχε ο βίος του, μετά το τέλος του, στην επαναστατημένη αλλά και τη μετεπεναστατική Ελλάδα. Η Βουλή των Ελλήνων, δια του κ. Τασούλα, προσέφερε στους διοργανωτές και μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 100 τόμους από τα «Απομνημονεύματα Πολεμικά» του Χριστόφορου Περραιβού, έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Αλλαγές στα Σχολεία-Έρχεται ο παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας

 




Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά, με σημαντικές αλλαγές τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για μαθητές.

Ειδικότερα, στις καινοτομίες, όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνονται τα εξής:

α) σχεδόν 8.600 νέους, μόνιμους διορισμούς σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Συνολικά υλοποιήσαμε 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια. Σημειωτέον, τα τελευταία 12 χρόνια στην εκπαίδευση δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός.

β) Επέκταση ολοήμερου:

Επεκτείνεται χρονικά από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., με στόχο αφ’ ενός την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, αφ’ ετέρου τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων και των οικογενειών, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου.

Έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου η πληρωμή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο

 


Το αργότερο έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα ποσά από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου κίνησης για αγροτική χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ δεν είχε στην κατοχή της στοιχεία λογαριασμών (ΙΒΑΝ) για το 27% των δικαιούχων αγροτών.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση αρχικώς να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εν συνεχεία να γίνει η καταβολή των χρημάτων για όλους έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου

 


Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Κόνιτσα, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00- 15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00- 14:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Ένταξη των τυφλών παιδιών στα γενικά σχολεία με καινοτόμο σύστημα

 


Μαθητές από την Πάτρα δημιούργησαν το Pop2See Smart Class, ένα καινοτόμο σύστημα συσκευών που βοηθάει τα τυφλά παιδιά να ενταχθούν στα γενικά σχολεία. 

Το Pop2See Smart Class δημιουργήθηκε από τους μαθητές Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνο Μαζαράκη, με την εποπτεία του προπονητή τους Σπύρου Τσουκαλά και πρόσφατα διακρίθηκε στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων του Υπουργείου Παιδείας.

Υπολογίζεται πως σήμερα περίπου 4.737 φοιτητές και μαθητές στην Ελλάδα, και περίπου 318.600 στην ΕΕ και τις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης στα γενικά σχολεία.

Η ομάδα του Pop2See Smart Class, μαζί με άλλες δύο ελληνικές ομάδες θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Leiden της Ολλανδίας.                 

Η έλλειψη μέσων τροχοπέδη στην εκπαίδευση των μαθητών με οπτική αναπηρία

«Τον Ιούλιο του 2021 ξεκινήσαμε να διερευνούμε τις επιλογές των τυφλών μαθητών και των οικογενειών τους όσον αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθούν», αναφέρουν οι μαθητές Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνος Μαζαράκης και προσθέτουν: «Μαζί μας σε αυτό το ταξίδι έχουμε τον προπονητή της ομάδας μας Σπύρο Τσουκαλά, ο οποίος ασχολείται με τις startups, τον μέντορά μας Γιάννη Κοσμαδάκη, ηλεκτρολόγο μηχανικό και την πρέσβειρα της ομάδας Άννα Μπαλάν, η οποία, ούσα τυφλή, έχει συνδράμει στη δοκιμή των συσκευών», αναφέρουν οι μαθητές που αναπτύσσουν το Pop2See Smart Class.